КПК

Показати повну версію : Перша заміна води

MakarV
13.04.2009, 14:26
Підскажіть через який час потрібно зробити першу заміну води і сифонку грунту?

irenx
13.04.2009, 15:01
через тиждень можна підмінити 20-30% і просифонити грунт але в вас населення нечесельне а об`єм великий так що можна і раз на 2 тижні :)

K@SPER
13.04.2009, 16:37
Якщо "аква" щойно запущено, то можна 1 місяць взагалі не міняти. Далі, залежно від кількості риб та потужності фільтра, 10% - 25% на тиждень.

До речі, якщо риби небагато, то можна підмінювати і менше раз в 2 тижні злити 30% води, помити фільтр, почистити грунт.

kelast
13.04.2009, 20:06
Ну особисто я рекомендую перших два тижні ніц неробити взагалі а далі раз в тиждень 10 % з сифонкою, а фільтр раз на місяць промивати під проточною водою

biabuchja
13.04.2009, 20:28
Ну особисто я рекомендую перших два тижні ніц неробити взагалі а далі раз в тиждень 10 % з сифонкою, а фільтр раз на місяць промивати під проточною водою

Мене, люди з десятилітнім досвідом в аква справі - вчили губку промивати в воді яку ти відібрав з акваріума, щоб не дати зменшитись колоніям мікроорганізмів на губці в наслідок дії хлорки.... можливо це і не так сутєво, незнаю нехай спеціаісти скажуть свою думку?

kelast
13.04.2009, 21:09
По всім правилам жанру ти правий але з власного невеликого досвіду скажу що навіть якщо губку промити в проточній воді спалаху бактерій не відбудеться і навіть якщо при цьому підмінити 10-20% води помутніння протриває недовго .

lyly
25.08.2009, 19:41
Читала в одной умной книжке:) что в аквариуме после запуска нельзя менять воду и мыть фильтр 2 месяца. Якобы за это время должно в акве все установится. Я собираюсь запускать акву на 240 литров и после прочтения книжки у меня одни вопросы.:confused:

Руслан
25.08.2009, 20:13
Читала в одной умной книжке:) что в аквариуме после запуска нельзя менять воду и мыть фильтр 2 месяца. Якобы за это время должно в акве все установится. Я собираюсь запускать акву на 240 литров и после прочтения книжки у меня одни вопросы.:confused:

Усе рекомендоване в літературі відносне (конкретно в автора при таких то умовах було так то ) але це неозначає що у Вас буде все так само і через 60 календарних днів треба підміняти воду і мити фільтр. Треба постійно слідкувати за станом води, рослин, риб.

Я, наприклад, також запускав 240 л аквас і підмінив воду перший раз десь біля 2,5 - 3 місяці, а фільтр помив через 4, бо до того не було потреби - рослин багато, риб мало і т. і.

PARTAGAS
25.08.2009, 20:13
ну задавайте свои вопросы, мы с радостью ответим на них ..на счёт подмен воды -начал подменять после 1 месяца ,также и фильтр, но всё это условно ,нужно знать какое у вас население акваса ..:D

о,, поки писав вже відповіли .....:D*DRINK*

ira_kart
25.10.2009, 21:27
як часто потрібно робити заміну води і скільки в акваріумі на 24л.Поки що там мешкають лише 3 соми.

PARTAGAS
25.10.2009, 21:32
1 раз на тиждень 8л. води ,.але все залежить від того які сомики і якого вони розміру ,:D

ira_kart
25.10.2009, 21:59
крапчасті соми на око сантиметрів 2. Як обчислюється обєм води що потрібно замінити?

Александр11
25.10.2009, 22:22
крапчасті соми на око сантиметрів 2. Як обчислюється обєм води що потрібно замінити?

В середньому береться 1/3 від кількості води в акваріумі в тиждень. Чим більше риби, і чим вона більша (відповідно більше гадить), тим потрібніше робити підміни. Можна робити і декілька підмін меншою к-стю води.

ira_kart,
У Вашому випадку міняв би небагато, якщо не перекормлюєте.

Scorpion
25.10.2009, 22:37
Я б в перший місяць-півтора взагалі воду не чіпав, нехай встановиться біологічна рівновага. Потім погоджуюсь з Александр11.

Охват Марьян
25.10.2009, 22:56
ira_kart,
читайте книгу, що вам порекомендував у попередньому вашому запитання.

Roman71
25.10.2009, 23:21
Охват Марьян,
читайте книгу, що вам порекомендував
Воно то так, згідний з Вами... Але там так багато написано, що поки вона знайде відповідь на своє запитання - набереться ще з десяток нових питань... Тому може варто все ж коротко відповісти, а "матчасть" хай засвоює самостійно...

V.PooH
25.10.2009, 23:25
Як на мене, фільтр треба чистити по потребі. Я це роблю раз на 3-6 місяців. Правда підміни води 2-3 рази на тиждень.

Охват Марьян
26.10.2009, 12:43
Воно то так, згідний з Вами... Але там так багато написано, що поки вона знайде відповідь на своє запитання - набереться ще з десяток нових питань...
"золота книга акваріуміста"- це скоріш не книга, а питання-відповіді (FAQ) по акваріумістиці. Вона надзвичайно легка у засвоєнні та містить відповіді на 99% питань початківця, має зручний список змісту, що дозволяє перейти до потрібного питання.
Дати відповідь можна лише коли знаєш акваріум і його особливості. Казати, що потрібно підмінювати певну частину води неварто коли незнаєш, яке в акваріумі устаткування, вид грунту, кількість рослин, тощо.

D I Z Z Y
21.12.2009, 17:12
[FONT="Arial"][SIZE="4"]Як на мене, фільтр треба чистити по потребі. Я це роблю раз на 3-6 місяців. Правда підміни води 2-3 рази на тиждень.
V.PooH, [B]і коли ви встигаєте здійснювати підміну води по 2-3рази на тиждень? :confused: Це ж практично потрібно замінити всю воду аквасу в тиждень!!!??? *NONO*
1) де такий величезний об'єм води відстояти? (наприклад 300л)
2) як це встигати фізично робити, хіба що на не працювати на роботі а лише пильнувати акваріум *DASH

navy
22.12.2009, 10:21
D I Z Z Y,
RAISST,
А чому з Вас шановні ніхто не подумав,що на такі об"єми(та й не тільки) не треба відстоювати воду.*RTFM*А злити 20% води шлангом без сифонки одразу в ванну,та залити тим же шлангом зворотньо,займає мах 30хв.:D А вода відстоюється тільки для виходу з неї хлору,що стається за пару годин.В аквах де налагоджена рівновага заміна такої кількості води то не суттеве втручання,а ще й корисне.:)

D I Z Z Y
22.12.2009, 17:13
D I Z Z Y,
RAISST,
А чому з Вас шановні ніхто не подумав,що на такі об"єми(та й не тільки) не треба відстоювати воду.*RTFM*А злити 20% води шлангом без сифонки одразу в ванну,та залити тим же шлангом зворотньо,займає мах 30хв.:D А вода відстоюється тільки для виходу з неї хлору,що стається за пару годин.В аквах де налагоджена рівновага заміна такої кількості води то не суттеве втручання,а ще й корисне.:)

navy, тобто Ви хочете сказати, що якщо у мене аквас об'ємом 300л, і напряму з крану залити 60літрів води, то все буде гуд???!!! :(

P.S. Але я звернув увагу, що у відстояна вода трішки м'якша, за рахунок того, що на дно випадає оранжевий осад і усілякі солі...

P.P.S Доречі, чи потрібно підігрівати відстояну воду до температури акваріуму (наприклад, темп.акваріуму 27 градусів, а доливної води 18 градусів )

Дякую.

navy
22.12.2009, 17:38
D I Z Z Y, Так точно шановний.*RTFM*І користую такий метод навідь не можу Вам сказати скільки років.:D" Випадання" бруду більше обумовлено якісттю нашого водопровода:) особливо старих труб.І ні дочого тут пом"якшення води,щоб пом"якшити воду то тре самогонний апарат мати:D тощо.
З підігрівом води- то вже по бажаню я іноді ляю своїм з котла теплу ,також ніяких змін й прушень не помітив.*DRINK*

D I Z Z Y
22.12.2009, 18:27
D I Z Z Y, Так точно шановний.*RTFM*І користую такий метод навідь не можу Вам сказати скільки років.:D" Випадання" бруду більше обумовлено якісттю нашого водопровода:) особливо старих труб.І ні дочого тут пом"якшення води,щоб пом"якшити воду то тре самогонний апарат мати:D тощо.
З підігрівом води- то вже по бажаню я іноді ляю своїм з котла теплу ,також ніяких змін й прушень не помітив.*DRINK*

navy, дуже вдячний за корисну пораду... *THUMBS UP*

PARTAGAS
23.12.2009, 00:03
я також практикую заливку води з крану ..тобто я не відстоюю воду , темперетура правда падає на 1-2 градуси але на здоровя риб воно ні як не впливае :)