Показати повну версію : грунт
PARTAGAS
26.04.2009, 16:48
:confused:потрібна порада ...хочу поміняти грунт в магазині порадили закарпатський гравій, хотів би узнати у вас насправді е таке чи то вони хочуть щось впарити , був закуплений один пакет, капнув на нього уксусу він шипить якщо прислухатись, но бульбашок не виділяе що порадите ....http://s46.radikal.ru/i112/0904/19/baa3de795478.jpg
Десь я вже читав це запитання:confused::)Нормальний грунт,все залежить для чого Ви цей грунт використовувати будете.Яка фракция грунту,судячи з фото 4-6мм.Ви одразу спитайте з якої річки намито:D,все стане зрозуміло.На Дністрі і в прикарпатті такий намити можливо.:D
Я сьогодні сам намив в гребенові так там фракція 2-4 максимум
:)Так і я про ,що.Такого грунту на річках намити можливо скрізь по рідній неньці Україні.:D
Налийте трохи оцту в маленький стаканчик і киньте камінці,тоді зразу буде видно-шипить чи ні,і не треба буде прислухатись.А взагалі і в нейтральному грунті можуть попадатись вапняки(річка є річка,там постійно щось намивається),але якщо їх невеликий процент,то можете використовувати.Також згоден з тим,що все залежить для чого цей грунт піде.Зважаючи на риб,які є у Вас в банці(якщо вірити профілю)-вапняки для них не бажані.А закарпатський чи прикарпатський-рибам то по-барабану.:)
PARTAGAS
26.04.2009, 20:44
я з вами цілком згодний ,але що годиться рибам (скаляріям ) то не дуже підходить рослинам ...в мене морська галька . от я і хочу її поміняти а то щось рослинки хиріють ...на внутрішній сторононі листків у криптокорини , анубиосів зявляеться наліт як пісок і на стінках фільтра білий наліт, водикуа жосткувата певно ?//// я на вашу думку
PARTAGAS
26.04.2009, 20:48
Я сьогодні сам намив в гребенові так там фракція 2-4 максимум
я вам заздрю ..:D
Vitalik_only
26.04.2009, 20:59
я з вами цілком згодний ,але що годиться рибам (скаляріям ) то не дуже підходить рослинам ...в мене морська галька . от я і хочу її поміняти а то щось рослинки хиріють ...на внутрішній сторононі листків у криптокорини , анубиосів зявляеться наліт як пісок і на стінках фільтра білий наліт, водикуа жосткувата певно ?//// я на вашу думку
Можливо це замало СО2?
Про наліт Ви правильно розумієте,то дуже велика твердість води.:(А грунт по барабану:D,в мене вже років 10 лежить морський.
PARTAGAS
26.04.2009, 21:12
[QUOTE=navy;11788]Про наліт Ви правильно розумієте,то дуже велика твердість води.:(А грунт по барабану:D,в мене вже років 10 лежить морський.[/QUOTE
тоді що то може бути ????? я бю на грунт , в мене ще аква 60 л там правда грунт гравій але воду лю з одного крана там проблем нема ...:D
PARTAGAS
26.04.2009, 21:15
Можливо це замало СО2?
ви гадаете якщо замало со2 то листки будуть покриватися карбонатним нальотом ????????????????????????????????:confused:
Дивись,все залежить ще від того скільки ви води підмінили.Дали більше от і маєте результат.
PARTAGAS
26.04.2009, 21:30
проблеми почалися вже давно ...воду підміняв 30% кожної неділі , з недавніх пір прийшла до мене подруга:D (борода ) от я став підміняти кожен день по 20% водички ,поки що воюю з нею, правда вона перемагаяе:D:D:D
:DВсе вірно,тобто Ви самі відповіли на своє питання.А боротьба нескінченна:),тому тут крім Вас розібратись в ситуації не зможе ні хто.*NONO*
PARTAGAS
27.04.2009, 12:42
*DONT_KNOW*так щось я зовсім запутався , почали за здравіе, закінчили за упокой :D:D:D ви вважаете що жорсткість води залежить від кількості підмін в % співвідношені ,?, а грунт тут зовсім не дочого ? значить якщо я буду підміняти кожен день воду то і жорсткість води буде менша так я розумію ? .....ой щось багато запитань чим відповідей :D
Твердість води залежить, при умовах що у Вас дуже тверда вода в крані.Чим частіше доливаєте свіжої води при підмінах твердість буде збільшуватись,як що підміни робите дистілятом або осмосом твердість падає.Від грунту теж залежить,при використанні наприклад в якості грунту мармурової крихти то вона збільшує твердість води.Тому тут всі умови тре розглядати в комплексі.:)
PARTAGAS
27.04.2009, 17:51
ну нарешті ми дійшли до істини :D:D , але е одне НО , вода в крані нормальна ,так я веду до того щоб розглянути доцільність заміни грута....:( , в другому аквасі проблем з жорсткою водою нема ,вода з одного крана ):confused:
Так в іншому акваріумі Ви ж такі підміни води не робили.:)А як є бажання перезапустити акву,то це ж Ваше рішення,і прийиати його Вам.:)Тому бажаю успіху.*DRINK*
PARTAGAS
27.04.2009, 20:08
:D бажання перезапумкатися нема:D.... спасибі ...*DRINK*
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009