Показати повну версію : Мої 200 л
Yurik_7_
28.04.2009, 17:19
Всім привіт, тількищо замітив що самка скалярії відкладає ікру на склі:), інша скалярія намагається її зїсти, вибачайте за термінологію але пишу як знаю, маю дві пари скалярії жовті і полосоті, так вот полосата самка відкладає а жовта(яка найбільша за розміром) хоче пообідати:)(як мені здається), так вот: я навідь незнаю що мені робити:confused:, розводити не планував, хтів поміняти воду, тепер незнаю чи міняти воду, чи міняти харчування чи відсиляти кудись пару жовтих скалярій?! Пізніше закину фотографії подій.
PARTAGAS
28.04.2009, 18:03
якщо ви хочете розводити до потрібо відсиляти, якщо це їхній перший нерест то не переймайтесь ікру вони зжеруть самі ...а якщо в акві ще е риби крім скалярій то спрбуйте на ніч не вимикати світло це дасть шанс парі зберигти ікру ..удачі ..:D
Yurik_7_
28.04.2009, 20:45
І як завжди не дочекавшись розумних порад *RTFM*, отримав відповідний результат: я написавши перше повідомлення виходив з дому та виключив світло в акві*DASH*, перед виходом з квартири вирішив заглянути що робиться в акваріумі, а вони :eek: всі чотири скалярії одна поперед одну топчуть ікру. Ось так воно бува...
PARTAGAS
28.04.2009, 20:53
ну ви сильно не переживайте :) буде у вас ще ікра через 2 недільки чекайте ....вибачте а якого кольору у вас була ікра ? якщо білого то е погано, ікра не запліднина, а якщо жовтоватого то е гут ...удачі вам .. і вашим рибкам :D
Yurik_7_
28.04.2009, 21:03
Напевно скоріше білого, я в цьому нулячий але коли відбувається процес запліднення ікри до метання чи після? І яка може бути причина незаплідненої ікри, може в мене не пара?!
PARTAGAS
28.04.2009, 21:09
Напевно скоріше білого, я в цьому нулячий але коли відбувається процес запліднення ікри до метання чи після? І яка може бути причина незаплідненої ікри, може в мене не пара?!
ікра запліднюїться самцем після того як самка відклала іку ( перша лпливе самка ложить ікру занею пливе самець і запліднюе ) причина білої ікри може у тому що у вас можливо нема самця , дві самки можуть імітувати пару така фішка у них е ...:D ще можуть бути молоді ...
Yurik_7_
28.04.2009, 21:20
Рибкам близько року, пари вибирав сам, спочатку було 9 скалярій, я за ними слідкував і лишив ніби 2 пари, хоча може і помилився але це мій вибір і від(своїх скалірій) я балдею!
PARTAGAS
28.04.2009, 21:26
Рибкам близько року, пари вибирав сам, спочатку було 9 скалярій, я за ними слідкував і лишив ніби 2 пари, хоча може і помилився але це мій вибір і від(своїх скалірій) я балдею!
:D ви мене вибачте, але скалярії пару вибирають самі і якщо у вас було більше самок то самки тоже роблять пари самка з самкою хоча такий варіант я думаю мізерний не може ж у вас з 9 риб бути всі самки :D а фото можна .тоді буде видно хто е хто ...:)
Yurik_7_Пояснюю все з самого початку*RTFM*На Вас відповідальність за скалярій які у Вас залишились,але судячи із Ваших дописів Ви не впевнені в своїх парах.:confused:Тому правий колего в висновках ,що самиці поїдають ікру одна у одної.:'( Тому тераз було б доречно викласти світлини Ваших риб для визначення статі.І в подальшому робити висновки.:)А на подальше раджу уважніше спостерігати за поведінкою цих цікавих риб. вони варті того.:)
Yurik_7_
28.04.2009, 21:34
та я вже незовсім дурни...й, пари рибкі самі формували(через то і брав їх багато щоб вони природньо обрали один одного), фото нормальне не виходить зарас, в четвер до мене друг прийде(він в фото-профі) то я закину, а може в мене получиться то я закину.
PARTAGAS
28.04.2009, 21:51
будем чикати .....:D
Я не хотів аж ніяк Вас образити.*DRINK*
Yurik_7_
30.04.2009, 08:03
Я не хотів аж ніяк Вас образити.*DRINK*
Та все нормально, я навідь і неподумав образитись:), фото за мною
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009