Показати повну версію : Як правильно запустити свій акваріум. Інструкція запуску крок за кроком.
Охват Марьян
04.02.2008, 19:53
Якщо у Вас виникає більше запитань чим відповідей по встановленню та доглядом за акваріумом , то не вагайтесь запитати про це на форумі. Навіть дрібязкове чи беглузде, на Ваш погляд, запитання може виявитися дуже потрібним і від нього може залежати доля Вашого акваріуму. На форумі присутні акваріумісти, тераріумісти та зоологи, які вже багато років мають справу з акваріумами. НЕ лінуйтесь запитувати про свої проблеми, якщо у Вас багато запитань по своєму акваріуму то створіть окрему тему де буде обговорюватись тільки Ваш акваріум.
:)Панночко !форум Вам завжди допоможе,але з Вашого профілю тяжко зробити висновки-тому всі питання публікуйте Ми будемо ради допомогти.:)
Доброго дня! У мене справді безглузде запитання, але всеж таки порадьте будь ласка, чи можно так зробити? Запитання 1. Чи треба перед запуском акваріума обробити все Антипаром? Запитання 2. У дитини день народженяя 4 квітня. Я акваріум і все в акваріум вже купила. Хочу зробити дитині сюрприз.Щоб 4 квітня рано він прокинувся і побачив акваріум вкімнаті. Але.. зараз акваріум сховала на балконі. Заполнити його водою і запустити заздалегідь не зможу тому, що потім не зможу занести 60 літрів в кімнату. Чи можно зробити так. Покласти грунт і воду в дитячу ванночку. Хай там створюється потрібна атмосфера, а напередодні дня народження перелити воду і грунт з ванночки в акваріум і запустити рибок???????? Дуже чекаю вашої відповіді та поради!!!!!!!!!
Я розумію Ваше бажання зробити дитині подарунок в вигляду сюрприза,але нажаль так як Ви пишете не зробиться.*NONO*Єлиний вихід з положення,це поступовий запаск акваріума протягом тиждня,а от рибонаселення то вже може бути сюрпризом.:D Про антипар Вам вже відповіли.
А можна використати акватон (для швидкого запуску акваріуму)???
А можливо,дитині буде цікавіше самій брати участь у запуску акваріума?Розставляти декорації які Ви купили,вибирати рослинки на базарі,садити їх,потім рибок купувати.А так,коли все зразу,то може і інтерес скоро пропасти.Я звичайно не Макаренко,але мені здається,коли дитина сама приложиться до цього,то буде більш відповідально відноситись до акваріума,не як до іграшки.Це просто моя Вам порада,ну хіба у Вас дитина ще дуже мала.Бажаю успіхів!:)
А можна використати акватон (для швидкого запуску акваріуму)???
Я не знаю,що це таке,тому порадити не зможу.:eek:Існують рідкі кондіціонери для прискорення запуску акваріума,то факт.:)Я іноді користувався ними,але це були препарати фірм TETRA або SERA.
Особисто я запускав свій аквас в супереч правилим в один день. Розкажу як. Купив аквас і начинку далі, в мне дома є баки в яких вода стоїть без протоку приблизно добу. Залив цю воду в аквас (зранку) посадив рослини запустив аерацію та фільтрацію, залив кондиціонер для води і вже вечером в мене плавала риба доречі на 90 відсотків вона в мене і залишилась. Тому рекомендую якщо є таке сильне бажання запустити за один день зробіть так поставте на пару днів воду в великих баклагах кришки не закривайте і в день запуску залийте воду додайте кондиціонара і запустіть рибу якусь живучу (гуппі, меченосці). Вечером дитина зрадіє і далі включиться в процес. Далі вода на пару днів помутніє і через пару днів буде чистенька (читайте форум про фільтри...) Я думаю що все в вас вийде
Tarik_Nikita
27.03.2009, 16:47
Рибка, ви тут писали, про те як занести 60 літрів в кімнату. Зразу хочу попередити, акваріум треба ставити на рівну повехню, підклавши пінопласт. Після того як встановите і залиєте водою нівякому разі не можна рухати акваріум (піднімати, посувати і т.д.)
тернеция
27.03.2009, 16:55
Рибка, А ребенок хочет рыбок?
ira_kart
16.08.2009, 01:14
Я дуже хочу акваріум, але не маю де його примістити. Єдиний варіант - на нижній поличці (довжина 37 см, ширина - 28 см, висота без обмежень, бо можна ліквідувати полицю над нею). Переживаю чи буде мати вигляд акваріум розміщений так низько, чи не буде шкодити рибам гримання дверми шафи? Ще які розміри акваріума будуть найкращі для розміщення в такій ніші?
Я дуже хочу акваріум, але не маю де його примістити. Єдиний варіант - на нижній поличці (довжина 37 см, ширина - 28 см, висота без обмежень, бо можна ліквідувати полицю над нею). Переживаю чи буде мати вигляд акваріум розміщений так низько, чи не буде шкодити рибам гримання дверми шафи? Ще які розміри акваріума будуть найкращі для розміщення в такій ніші?
Ну по перше на нижній поличці більша ймовірність вдарити акваріум, тим більше якщо є дитина, а по друге якраз і для дитини є великий ризик, бо навіть залишена без нагляду на 1-2 хв вона може залізти руками до комунікацій, які під напругою, по третє якщо дійсно часто гримати дверками то у риби буде стрес (це з власного досвіду).
Так що якщо дуже шось хочеться і дитя вже більше або його нема - то мені здається можна попробувати невеликий креветочник.
ira_kart
18.08.2009, 01:18
[ Так що якщо дуже шось хочеться і дитя вже більше або його нема - то мені здається можна попробувати невеликий креветочник.[/QUOTE]
Дитина нема наразі. На двері можна наклеїти резинові вкладки, хоч не знаю чи допоможе. Акваріум дуже хочеться, але не креветочник. Невже неможна в такий обєм кілька рибок?
Пані,на мою думку для такої баночки як Ви хочете(25-30л) можно в хаті знайти містечко:)А решта вже справа техніки як кажуть.Тому Вам приймати рішення.:)
Акваріум дуже хочеться, але не креветочник. Невже неможна в такий обєм кілька рибок?
В низу в основному розміщуюють допоміжні акваріуми,якщо Ви хочете мати акваріум для споглядання за рибами,краще його розмістити хоча б на комп'ютерному чи письмовому столі наприклад.
А вибір риб до такого об'єму є,то не проблема,ну звичайно не таких,як ми побачили у євпаторійському акваріумі:).
ira_kart
23.10.2009, 23:18
Який грунт вибрати для акваріума? Планую купити 3-4 сома і живі рослини.
Для рослин краще, коли грунт дрібний, щоб краще трималась коренева система рослин... Фракція 3-5мм щонайбільше...
Може бути кварцевий пісок, або базальт(чорний), або граніт (червоний)... Вибирати Вам...:)
ira_kart
25.10.2009, 21:52
вчора засипала грунт (граніт), прикріпила до дна 1 анубіас, запустила 3 крапчасті соми.Грунту виявилось замало.Чи можна до цього додати набраний з р.Стрий? Планую з тієї ж річки взяти й камінці, корінь чи гілку.
Scorpion
25.10.2009, 22:28
Та чому ж не можна? Можна. Тільки промити добре треба. І корягу також можна, але почитайте на форумі як її підготувати до занурення в акву. Я свою корягу також в р.Стрий виловив, лежить в акві по сьогодні, анциструс не нарікає.
Как завести рыбок?
Вы решили завести рыбок, но не знаете с чего начать? Для такого серьезного поступка человек, решивший обзавестись аквариумом должен обладать некоторыми знаниями в этой сфере. Возникает много вопросов о том каких рыбок лучше выбрать, каким должен быть аквариум, какие рыбки совместимы, а какие нет, сколько можно поместить рыбок в определенный аквариум, как отличить здоровую рыбку от больной и многие другие вопросы. С некоторыми из них хочу поделиться.
Существуют некоторые принципы, которыми следует руководствоваться при выборе рыбок: лучше предпочесть молодых особей чем взрослых (среди молодняка одного вида выбирайте рыбку размером покрупнее, а среди среднего возраста- среднего размера); покупать их лучше парами, потому что вдвоем им жить веселее. При покупке следует большое внимание уделять здоровью рыбки, в том плане, чтобы не купить больную рыбку, которая в ближайшем будущем умрет, не успев порадовать вас.
Отличить больную рыбку от здоровой очень просто. У здоровой рыбки окраска яркая, спинной плавник высоко поднят, она активно резвиться. Если же рыбка больная, то она плавает вяло, заваливается на бок, плавники прижаты к телу. Для разных рыб требуется разные условия. Поэтому подбирать их нужно в зависимости от условий, которые будут в аквариуме, в квартире так, чтобы они подходили для всех видов рыб, обитающих в аквариуме. Например, уровень освещенности, жесткость воды, температура воды.
Какого же размера выбрать аквариум? Существуют определенные расчеты. Так, например, в непродуваемом аквариуме размером 40 литров на каждую рыбку размером меньше 5 сантиметров должно приходиться 2 литра воды. На рыбку -5-10 сантиметров требуется от 8 до 10 литров воды. А если под водой пустить кислород, то можно добавить еще несколько рыбок. При покупке аквариума необходимо знать, что рыбкам комфортнее в низком и широком аквариуме, чем в высоком и узком, потому что чем больше поверхность воды, тем больше там кислорода.
Если вы настроены на заведение большого количества рыб, то лучше выбрать лялиусов, петушков, голубых и пятнистых гурами, макроподов, так как для них приведенные нормы ниже в 2-3 раза., а для золотой рыбки выше в 2-3 раза.
Что делать, если аквариум купили, рыбок запустили, а вода через некоторое время помутнела? Это говорит о том, что количество рыбок не подходит под размер аквариума и в нем завелось очень много бактерий. В таком случае нужно срочно отсадить лишних рыбок, иначе они все заболеют и умрут. И еще одно правило- чем больше рыбок в аквариуме, тем чаще требуется менять воду в нем.
Источник: http://aquarium-portal.ru (http://aquarium-portal.ru/)
El Barto
11.01.2010, 17:55
Чи можна криветок до рибок у воду ....2 Чи можна черепаху до рибок у воду
Чи можна криветок до рибок у воду ....2 Чи можна черепаху до рибок у воду
1. Залежно до яких рибок, треба дивитись щоб криветки не стали кормом для риб.
2. Тут вже неодноразово обговорювалось, неможна...
El Barto
15.01.2010, 18:31
як найкраще вирощувати цихлідів ?(ось таких як в користувача на автартці вище мене)
якщо я відсаджу самку(2 тижні після нересту) саму в 20л акву і зчасом вона виплюне ікру і я її звітам заберу чи виживуть мальки в акві .(якщо так то що в цій акві має бути нагрівач ітд)
El Barto, Виживуть ,як строрите певні умови.Просто питання ,як Ви його сформулювали дуже об"ємне.На форумі багато про це інфи.
як краще запускати акву задопомогою кондицiонера чи як завжди два тижнi*DRINK*
якщо я відсаджу самку(2 тижні після нересту) саму в 20л акву і зчасом вона виплюне ікру
Самка не випльовує ікру, а випускає цілком сформованих мальків. Ікру з самки можна витрушувати, але це варто робити у разі коли Ви боїтесь що самка може з'їсти її.
(якщо так то що в цій акві має бути нагрівач ітд)
Фільтр, аерація, нагрівач...
як краще запускати акву задопомогою кондицiонера чи як завжди два тижнi*DRINK*
Як на мене, якщо є можливість то краще почекати, а не лити в акву лишню хімію.
Всім доброго дня, в мене до Вас запитання на рахунок рибок і всього решту) В моєї дівчини день народження 15,03 хочу їй зробити подарунок: акваріум з рибками декором та і в принципі всього решту.) Потрібно знайти акваріум приблизних розмірів: 40*25*30. У мене до Вас запитання на рахунок цього: яка приблизна ціна вийде,і де це можна було б купити(повний комплект: що саме я не знаю,так як в цих питання зелений, головне щоб був з кришкою) І якщо можна професійної поради, з чого треба починати, і взагалі що купляти)
SouL, питання на засипку - а дівчина буде всім тим постійно займатись (в смислі чи вона готова до ТАКОГО подарунка)?
Якщо так, то на Сихові є магазин "Булька" http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=1704
На Краківському є магазин, де його власник п.Руслан надасть компетентних порад http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=1273
поки що говорить що готова)
Дякую за пораду на рахунок магазину,думаю повинен помогти)
Запуск аквариума: пошаговая инструкция.
Общие, моральные вопросы (на которые нужно ответить в первую очередь!)
— Все проживающие или работающие в помещении где будет стоять аквариум согласны с его появлением.
— Вы заранее знаете кто из животных будет жить у вас в аквариуме и какие растения будут расти. Вы осведомились о правилах их содержания.
— Вы готовы менять минимум 1/10 объема аквариума еженедельно.
— Вы готовы выключать терморегулятор, компрессор и фильтр только для замены или очистки. Во всех остальных случаях они должны работать.
— Вы готовы мыть стенки аквариума как внутри, так и снаружи минимум раз в месяц.
— Вы готовы раз в год покупать новые лампы для аквариума.
— На случай вашего отъезда, у вас есть кому присмотреть за аквариумом.
— Вы понимаете, что живущие в аквариуме требуют больше внимания и более беспомощны, чем другие домашние животные.
Подготовка коряг
— Перед использованием деревянных элементов в аквариуме следует убедиться, что они из допустимых пород дерева. Самые подходящие для аквариума коряги – мангры. Самые не подходящие для аквариума породы деревьев – хвойные. Чем меньше выделений смолы и других веществ – тем лучше. Чем суше дерево – тем лучше.
— Если вы используете фирменную корягу, то достаточно отмочить ее в подсоленной воде от недели. Соль убьет большинство возможных бактерий и вытянет соки и смолы из дерева, законсервировав его тем самым. К тому же дерево наполнится водой и не будет всплывать. Также большинство пород дерева вначале окрашивают воду, поэтому более длительное отмачивание не повредит.
— Если вы используете дерево из леса или водоема, то кроме отмачивания вам следует прибегнуть к кипячению. Кипятить корягу следует несколько часов в соленой воде.
Подготовка грунта
— Если вы используете фирменный грунт, узнайте, можно ли его промывать, некоторые питательные грунты промывать нельзя, если можно то достаточного тщательно промыть его под струей воды.
— Если вы используете грунт из карьера или реки, то сначала убедитесь в его нейтральности. Для этого достаточно капнуть любой бытовой кислотой, например, уксусной эссенцией, на несколько камней грунта. Если камни не пенятся, не шипят и ничего не выделяют – это наиболее безопасный грунт.
— Промойте, а лучше прокипятите его несколько часов.
— Если планируется использования грунта с удобрениями, внести этот грунт нижним слоем. Сверху насыпать обычный грунт.
Подготовка места для аквариума
— Выберите место для установки аквариума вдали от солнечного света. Под действием солнечных лучей вода в аквариуме может перегреваться, а борьба с водорослями станет главной проблемой.
— Проведите электролинию к месту установки аквариума. Для стандартного аквариума требуется как минимум 4 гнезда электросети. Крайне рекомендуется подключить всю электрику через УЗО (устройство защитного отключения). Это защитит вас и ваших рыб от поражения током.
— Убедитесь, что площадь подставки под аквариум равна или больше дна аквариума. Важно что бы аквариум всем дном стоял на подставке.
— Убедитесь, что подставка под аквариум способна выдержать 1,5 веса вашего аквариума с водой. С грунтом и декорациями аквариумы весят гораздо больше, чем их расчетный вес с водой.
— Убедитесь, что подставка под аквариум не деформируется под нагрузкой, по уровню выровняйте поверхность подставки. Если нагрузка на аквариумные стекла будет не равномерной, это может привести к протечкам и трещинам.
— Продумайте все что будет за аквариумом (отверстия в подставке, проводка и т.д.). Если аквариум стоит вдоль стены, потом будет практически невозможно добраться за него.
— Очистите поверхность подставки под аквариум. Даже самая малая песчинка способна стать причиной появления трещин на дне аквариума.
— Если у дна аквариума нет специального уплотнителя, то из тонкого пенопласта или любого другого однородного уплотнителя вырежьте прокладку, повторяющую дно аквариума. Это сгладит возможные неровности подставки и уравновесит нагрузку на дно аквариума.
Подготовка аквариума
День 1-й
— Для чистки и обеззараживания аквариумов допустимо применять бытовые средства, такие как сода, хлорка, «Белизна» и другие средства, которые можно затем без остатка удалить чистой водой. Не следует применять средства, содержащие ароматические отдушки, абразивные (порошки) и слишком агрессивные средства, способные повредить аквариуму или будущим обитателям.
— Установите аквариум на подставку, установите крышку и включите аквариумные лампы, чтобы убедиться в их работоспособности. Освещение вам понадобиться только через 10 дней, но в работе электрооборудования нужно убедиться заранее. К тому же свет вам понадобится для укладки грунта и формирования дизайна аквариума.
— Проверьте терморегулятор, компрессор и остальное оборудование на работоспособность так, как это советуют производители этих устройств.
— Если вы используете донный нагреватель – установите его на дно аквариума так, как этого требует производитель нагревателя. Чаще всего такой нагреватель укладывается по спирали так, что бы вход и выход провода был в одном углу аквариума.
— Засыпьте равномерно грунт. Если вы хотите использовать живые растения в аквариуме, то уровень грунта не должен быть меньше 3-4 см (1.5 дюйма).
— Установите камни и коряги. Если вес декораций существенный и/или края декораций острые, то следует подкладывать под них тонкие пенопластовые прокладки, иначе они могут повредить стекла аквариумов.
— Установите терморегулятор. Да же если вы используете донный нагреватель, стоит позаботиться о запасном терморегуляторе.
— Установите и задекорируйте фильтры и трубки воздушного компрессора.
— Установите градусник.
— Заполните аквариум холодной водой. Что бы предотвратить размывание грунта, положите на дно аквариума блюдце и лейте воду на него не слишком сильной струей. Если вы используете шланг для залива воды, то душевая насадка не будет лишней. Опыт показывает, что для более быстрого запуска аквариума можно использовать аквариумную воду, а наилучшим акселератором здесь будет наполнитель «старого» фильтра, помещенный в новый. Если у вас есть знакомый с благоприятными условиями в аквариуме, то попросите у него воды из аквариума и/или наполнителя из фильтра. Чем больше ее будет, тем лучше. Но если вы сомневаетесь в благоприятности воды, то лучше на 100% использовать водопроводную воду. Вы можете добавить специальные кондиционеры для улучшения качества воды, но не стоит думать, что они быстро подготовят воду. Кондиционеры свяжут вредные вещества и тяжелые металлы, но не заселят ваш аквариум нужными бактериями в необходимом количестве.
— Наилучшим акселератором будет наполнитель «старого» фильтра, помещенный в новый. Далее, в порядке убывания: «старый» грунт, «старые» камни-коряги, растения и только потом вода из старого аквариума.
— Включите фильтр на среднюю мощность, включите компрессор и терморегулятор. Установите терморегулятор на температуру, при которой должны жить ваши питомцы. В большинстве случаев это 24-26C° (75-78F°).
— Свет можно включать на 5-7 часов. Опасность интенсивного освещения на данном этапе в том, что синезеленые водоросли могут преобладать над более слабыми пока растениями.
— Посадите простые, неприхотливые растения (Роголистник, наяс, амбулия, валлиснерия, риччия, гигрофилы, плавающие растения). (если вы никуда не спешите, сделайте это на 4-7 день).
— Не сажайте рыбу
Дни 4-7
— Возможно, вода в аквариуме станет мутной. Не предпринимайте никаких действий.
День 10-й
— Включайте свет на 9-10 часов в день
— Если мощность фильтра существенно упала — промойте его аквариумной водой (но не в аквариуме!).
— Пустите немного неприхотливой рыбы. (Живородящие (кроме моллинезий), данио-рерио, кардинал, голубой гурами, макропод, сомики коридорасы).
— Внимательно наблюдайте за рыбой, кормите ее не чаще одного раза в день небольшими порциями.
День 14-й
— Можно начать кормить рыбу.
День 20-й
— Подмените до 20% воды.
— Вымойте стекла аквариума изнутри.
— Включайте все лампы на 9-10 часов в день.
— Если мощность фильтра существенно упала — промойте его аквариумной водой.
— Можете высадить 50-70% планируемых растений.
— Можете заселить аквариум на 50% более прихотливой рыбой.
День 24-й
— Прочистите сифоном грунт, подменив до 30% воды.
— Можете высадить оставшихся рыб и растения.
Каждая неделя
— Подмените 5-30% воды.
Каждые две недели
— Прочистите сифоном грунт, подменив 10% воды.
— Вымойте стекла аквариума изнутри
Источник: [www.aqa.ru (http://www.aqa.ru/)]
Уход за аквариумом. Аквариум уход
Ежедневные обязанности по уходу за аквариумом:
Проверьте, не протекает ли аквариум, и если обнаружена небольшая течь, то попытайтесь устранить ее.
Проверьте состояние здоровья аквариумных обитателей и при необходимости удаляйте зараженных рыб для соответствующего лечения.
Если ваша рыба очень активна (например, как золотые рыбки) и расходует много энергии, ее следует кормить два раза в день. В остальных случаях частота кормления устанавливается опытным путем.
Следите за репродуктивной активностью, удаляйте мальков и рыбу, требующую ухода, в специальные отведенные места.
Проверьте, прозрачна ли вода, нет ли цветения или помутнения воды.
Проверьте температуру воды.
Осветительные приборы следует отключить в дневное время суток или если комната хорошо освещена.
Обратить внимание на количество моллюсков, и если слишком много принять соответствующие меры.
Во время кормления сосчитать рыб и, если их число уменьшилось, найти недостающих. Если рыба погибла, установить причину, если это не удается сделать, то в последующие дни несколько раз в день проверять поведение рыб для обнаружения возможных симптомов заболевания.
Если после кормления на грунте остались остатки корма (чего следует избегать), то отсосать его грязеочистителем.
Проверьте обогреватели и термостаты на случай обнаружения протечек.
Осветительные приборы должны быть отключены за несколько минут до того, как сама комната будет освещена, а также по мере того, как ее заполняет свет нового дня.
Проверьте уровень рН, жесткость, удельный вес (для морских аквариумов), уровень аммиака и нитритов. Если необходимо, принимайте меры лечебного характера.
Проверьте запасы корма, лекарственных средств и средств по уходу за водой.
Аквариум уход. Обязанности, выполняемые каждую неделю:
Удаляйте избыток водорослей.
Очистите фильтрующие средство от грязи (если фильтр быстрее загрязняется, то это можно делать чаще). Примечание: нельзя мыть биологическое фильтрующие средство мылом, порошком и т.д.
Очистите стенки аквариумов от водорослей наросших на ней. Чтобы через стекло все хорошо просматривалось. Очистка производится скребком. Если это необходимо чистка стекол может проводиться и чаще.
Удалите мусор со дна вместе с 20-25% всей аквариумной воды. Полная смена воды является крайней мерой и должна проводиться в исключительных случаях: при заболевании-гибели рыб, появлении паразитических микроорганизмов и т.п. После полной смены воды биологическое равновесие должно восстановиться заново. При хорошо установившимся режиме вода может не меняться годами.
Мягко разровняйте граблями нижний слой.
Снять пленку пыли с поверхности воды, если она образовывается. Засорение поверхности воды бывает в плохо закрытых или незакрытых крышкой аквариумах.
Добавьте соответствующие количество пресной воды, характеристики которой совпадают с аквариумной.
Разредить плавающие растения, чтобы обеспечить достаточное освещение укоренившимся.
Аквариум уход. Обязанности , выполняемые раз в 3 недели:
Замените плохие растения.
Удаляйте мертвые или поврежденные листья растений, подрежьте и проредите зеленые насаждения.
Очистите компрессор от грязи.
Очистите декоративные камни, домики, куски деревьев и т. д. от грязи. (Ни мылом и порошком)
Проверьте осветительное оборудование.
Удалить слой извести со стенок аквариума, образовавшейся из-за испарения воды.
Помните: За аквариумом, конечно, нужен уход, но всё же не следует переухаживать за аквариумом: часто сменять воду, чистить его и тп.
Источник: [www.ekzotika.com (http://www.aqa.ru/)]
Таблица основных параметров содержания аквариумных рыбок (http://our-aquarium.ru/content/ryby/tabl/)
Рекомендую ознакомиться.
Булоб це ще у форматі Ексель. Ціни б небуло б!!!!!!1
колись в мене рибки і у 10 літровій банці жили і нічого страшного )))головне щоб вода відстояна була ...тай за 2 години запустити можна, а якщо вже так серйозно підходити , кислотність підбирати і все інше ..то і 3 тижні можна з всякими прибамбасами))))
всім привіт! акваріуму ще не маю, але вже давненько мрію :)
я так розумію спочатку ми заливаємо воду, вода вже відстояна чи прямо з під крану?
не до кінця зрозумів на який день можна засаджувати рослини? на перший чи на 10ий?
ще питання по воді: у мене є 2 джерела води: звичайний львівський водогін і власна криниця - якій воді надати перевагу?
і ще питання по рослинах і грунту - де купувати?
Охват Марьян
20.04.2010, 14:41
b88, прочитайте тему Поради та рекомендації початківцям. (http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=25) Якщо не знайдете відповідей запитуйте, допоможемо *DRINK*
b88, прочитайте тему Поради та рекомендації початківцям. (http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=25) Якщо не знайдете відповідей запитуйте, допоможемо *DRINK*
спасибі якраз її і починав читати ;) аж очі болять від того читання :D
b88, головне не поспішайте (це саме головне), і риб акуратно вибирайте, не робіть помилок яких зробив я:)
тут вам із рибами допоможуть, і з обладнанням (підкажуть де купити), і мож рослини пожертвують:D
вітаємо на форумі!!!!*THUMBS UP*
я так розумію спочатку ми заливаємо воду, вода вже відстояна чи прямо з під крану?
Ну, скажімо так недивлячись на силу силенну дискусій я для американських риб заливаю 20-30% з-під крану (тобто грію на газі по 10л в районі 10-15 хв. щов вийшла хлорка) бо не має можливості відстоювати 30-50л (жінка запиляє:D), а для усіх ін. риб і креветок відстоюю мін. 6-8 год.
не до кінця зрозумів на який день можна засаджувати рослини? на перший чи на 10ий?
Я засаджую на 3-5-й день, не скоріше коли більш-менш стабілізуються основні параметри води.
ще питання по воді: у мене є 2 джерела води: звичайний львівський водогін і власна криниця - якій воді надати перевагу?
Якщо вода придатна для пиття в криниці (не зашкалюють нітрати і ін.) я би брав з криниці.
і ще питання по рослинах і грунту - де купувати?
Можна на форумі або в кваліфікованих магазинах де нададуть мінімальну змістовну пораду по утриманні рослин, а не будуть казати: то можна і то купіть :).
всім дякую за відповіді - наразі зайнявся читанням форуму... тут інформації просто надзвичайно багато...
ситуація така: знайомий який вже давно займається акваріумами запропонував продати мені свій 80л акваріум + пдігрів + фільтр з компресором за 300грн (він взамін бере 240л)
відповідно десь за тиждень у мене буде все це устаткування + буде старий фільтр (десь вичитав на форумі що це +)
ось це все добро і буду запускати, коли буде на руках - створю тему у відповідному розділі - наразі хочу для себе сформувати план дій) досвід догляду за тваринами є, акваріум буде вперше)))
наразі наскільки я розумію мені потрібно мати вже відстояну воду + грунт + рослини (так і не зрозумів коли їх можна садити зразу чи потім?)
на разі грунт планую купувати у Руслана на краківському - принаймні відгуки про нього коректні...
чи я все правильно розумію чи в чомусь помиляюсь?
...рослини (так і не зрозумів коли їх можна садити зразу чи потім?)
Я засаджую на 3-5-й день, не скоріше коли більш-менш стабілізуються основні параметри води.
Уточнюю можна і на 3-й день з дня заливу відстояної води в акву де вже є камні та устаткування:).
Уточнюю можна і на 3-й день
от і будь мудрим http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=25&page=10 вичитав в статтях що потрібно одразу рослини садити:confused:
b88, як будете купувати в Руслана грунт на Краківському - в нього і спитайте, що і як... Особисто я заливав в новий акваріум воду з-під крана і включав фільтр... Тиждень він ганяв "пусту" воду, а вже потім запустив риб і посадив рослини...
Охват Марьян
21.04.2010, 00:17
вичитав в статтях що потрібно одразу рослини садити Є невибагливі рослини, які можна садити вже за кілька годин після запуску акваріума. Вибагливі рослини варто садити за тиждень-другий, коли вже налагодиться біобаланс і параметри води будуть стабільними.
і ще одне питання практичного характер: акварціум буду забирати вже з готовим грунтом, який був там вже декілька років (виористовувався як травник + жив 1 рак) я так думаю що грунт не варто пермивати - карще перзапустити все в такому ж вигляді?
от і будь мудрим http://aquaforum.lviv.ua/forum/showt...p?t=25&page=10 вичитав в статтях що потрібно одразу рослини садити
Я ж пишуЯ засаджую на 3-5-й день тобто це є сугубо мій практичний досвід*RTFM*, а не правило якого мають всі дотримуватись :). Скількі людей стільки й думок, припущень і набутого досвіду.
карще перзапустити все в такому ж вигляді?
Знову ж пишу я би рекомендував промити грунт і помити акву, а потім долити старої води з цього акваріуму.
Руслан, дякую! просто моє уявлення про утримання акваріума було як більш точна "наука" а тут читаю форум і кожен робить по своєму, й книжки радять кардинально різні речі :)
одним словом так і буду робити - ґрунт промивати, а от чи вдасть забрати воду - не знаю... попробую забрати, але теперішній власник акваріуму сказав що цього не варто робити) одним словом скільки людей - стільки й думок, а власний досвід нажаль ще попереду...
ira_kart
16.05.2010, 18:47
Чи потрібно робити перезапуск акваріума раз в рік?
ira_kart, Ні ,для чого.Цікаво чому Вам така думка прийшла до голови?
ira_kart
16.05.2010, 20:16
коли збиралася запускати акваріум перечитала море літератури і десь така думка там промайнула, де саме вже не памятаю.
Охват Марьян
18.05.2010, 00:14
Чи потрібно робити перезапуск акваріума раз в рік? Тільки якщо у вас супер-пупер травник і ви все у ньому захотіли змінити :)
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009