Показати повну версію : Ребра жосткості, чи вони потрібні в акваріумі ?
Петрович
29.04.2009, 18:54
Вчора куплений акваріум 100х40х50(в),скло 8мм, панорама, заводський польський. Немає ребер і стяжок.
По табличках вісімки ніби і достатньо.
Наскільки це критично, можливо є приклади з практики?
І ще, можливо хтось підкаже правильну назву фірми виробника, чи то ВАРМАН чи ВОРМЕН точно не знаю.
Р.І. Мар'яну ще раз дякую за телефонну консультацію по "Природі"
Охват Марьян
29.04.2009, 20:17
Вчора куплений акваріум 100х40х50(в),скло 8мм, панорама, заводський польський. Немає ребер і стяжок.
І ще, можливо хтось підкаже правильну назву фірми виробника, чи то ВАРМАН чи ВОРМЕН точно не знаю.
Р.І. Мар'яну ще раз дякую за телефонну консультацію по "Природі"Якщо добре зклеєний то повинно вистарчити.
Критичний обєм для 8мм, при висоті 50см - 300л.
Scorpion
29.04.2009, 23:59
Якщо польський, то може бути фірми WROMAK. Маю саме такої фірми з розмірами 100х40х50(в),скло 8мм, але не панорамний, а прямий. Ребра є на передній і задній стінках, стяжки не має.
Scorpion
30.04.2009, 00:04
Після наповнення водою між передньою і задньою стінками відстань збільшилась десь на 2-3мм, тобто його трохи розперло.
Для надійності не забракують ребра жорсткості.А фірм ,котрі виробляють такі кришки є багато -wromak.wiwal.aquael і т д.Якість їх однакова...
Петрович
30.04.2009, 10:44
Якщо польський, то може бути фірми WROMAK. Маю саме такої фірми з розмірами 100х40х50(в),скло 8мм, але не панорамний, а прямий. Ребра є на передній і задній стінках, стяжки не має.
Точно Wromak. Дякую.
Якщо можна напишіть ваші розміри ребер :довжина, ширина, товщина, буду думати над вклейкою. Товщина силіконового шва?
На сайті виробника http://www.wromak.com.pl/akwaria_profil.htm
фотка з ребрами.
Зі слів продавця на тій фірмі працює його брат.
Є підозра що акваріум стянули, бо немає шильдів і ... ребер.
Scorpion
30.04.2009, 11:43
Точно Wromak. Дякую.
Якщо можна напишіть ваші розміри ребер :довжина, ширина, товщина, буду думати над вклейкою. Товщина силіконового шва.
Розміри ребер:
Переднє Д=650мм, Ш=45мм, Т=8мм
Заднє Д=620мм, Ш=45мм, Т=8мм
1.Обидва ребра приклеєні на відстані десь 2мм від верхньої кромки стінок, так щоб вони ховались під кришку.
2.Ребра приклеєні точно посередині стінок!
3.Товщина силіконового шва десь 1мм.
4.Якщо будете купувати, або маєте кришку:
... -wromak.wiwal.aquael і т д.Якість їх однакова...
то коротке ребро має бути ззаду, а довше спереду. Зроблено так для кращого монтажу на задній стінці в акві фільтрів, нагрівачів, повітроводів і т.д. Тобто на кришці у мене також відстань 620мм між технологічними отворами(ті що ззаду).
5.Не забудьте що у Вас панорамне переднє шкло(наскільки я зрозумів), отже ребро також має бути вирізане дугою, зі збереженням радіуса передньої стінки!
6.Будуть питання, питайте.
Бажаю успіху!
Петрович
30.04.2009, 16:02
Scorpion дякую за розміри. Все зрозуміло- буду пробувати.
Охват Марьян
30.04.2009, 18:22
Для чого боги створили GOOGLE ?
Набираєм в гуглі --- аквариум ребра --- і натискаєм на картинки, там поклейка ребер у всіх площинах :)
Під кришки "Природа", "АкваЕль" не ставлять ребер тому що вони виглядають зпід світильника і це не естетично.
Який у Вас акваріум типу panorama чи vision ?
Scorpion
30.04.2009, 18:30
Ось тут було написано:):
Тай мені руки не повідлітали розміри зняти.:D
Петрович
30.04.2009, 19:44
Для чого боги створили GOOGLE ?
Набираєм в гуглі --- аквариум ребра --- і натискаєм на картинки, там поклейка ребер у всіх площинах :)
Під кришки "Природа", "АкваЕль" не ставлять ребер тому що вони виглядають зпід світильника і це не естетично.
Який у Вас акваріум типу panorama чи vision ?
http://www.wromak.com.pl/specyfikacje/akw/100x40x50%20AP.jpg
картинка з сайта виробника
як клеїти начитався.
Чомусь в мене він без ребер, тому вирішив всетаки вклеїти.
тому і цікавили "РІДНІ" розміри ребер:)
Охват Марьян
30.04.2009, 20:19
Ось тут було написано:):
Тай мені руки не повідлітали розміри зняти.:DОсь якраз було написано "панорама" :mad:, а те що показує Петрович - це vision !!! Це має велике значення.
Петрович, якщо Ви зможете знайти людину, яка рівно виріже переднє ребро по даній дузі, тоді вклеюйте, інакше ніяк. Ребро вклеювати лише в спущеному акваріумі.Товщина шва 1-2мм. (не перетискати)
Петрович
01.05.2009, 15:49
Скло 8 мм сьогодні вирізали, притулив, радіус збережений, коливання просвіту буде від 1 до 20мм по радіусу. за декілька днів знайду стубцини, куплю силікон та буду пробувати
Якщо клеїти як писав Scorpion. то з під світильника не буде видно.
Охват Марьян
01.05.2009, 16:28
коливання просвіту буде від 1 до 20мм по радіусупоясніть ?
Scorpion
01.05.2009, 17:05
Скло 8 мм сьогодні вирізали, притулив, радіус збережений, коливання просвіту буде від 1 до 20мм по радіусу.
...
Щось у цьому дописі у Вас суперечить.
Ребро має мати однакову ширину по всій довжині і коли прикласти його до стінки, ребро має повторювати радіус стінки по всій довжині ребра. При склейці залиште ~1-2мм зазор між ребром і стінкою(товщина силіконового шва).
Петрович
01.05.2009, 18:36
Sorry. Не 20мм а 2мм :)
Коли притулив вирізане скло впритик до переднього скло, воно притуляється з зазором: десь щільно а десь "дирочка" до 2мм.
Радіус витриманий, сама лінія розрізу чуть хвиляста.
Тобто шов буде не зовсім рівномірний, десь буде 0,5 мм а десь і 2мм.
Але думаю нічого страшного.
Дякую за увагу до моєї теми...
Scorpion
02.05.2009, 10:43
Тоді то зовсім друга справа. Не перетисніть під час поклейки. Товщина шва має бути збережена.
Sorry. Не 20мм а 2мм :)
Коли притулив вирізане скло впритик до переднього скло, воно притуляється з зазором: десь щільно а десь "дирочка" до 2мм.
Радіус витриманий, сама лінія розрізу чуть хвиляста.
Тобто шов буде не зовсім рівномірний, десь буде 0,5 мм а десь і 2мм.
Але думаю нічого страшного.
Дякую за увагу до моєї теми...
Доброго дня!Вибачаюсь, що втручаюсь.Хотів Вам ось ,що сказати-для того, щоб передне ребро виконувало свою функцію потрібно його добре підігнати до радіусу лобового скла(інакше кажучи - воно буде хитатись коли вклеїться).
А для цього його потрібно вишліфовувати ,а потім не забути полірувати,(краще це робити на фірмі котра професійно цим займається,а не на ,,коліні,,).Успіхів в акваріумістиці.
Петрович
02.05.2009, 12:13
Доброго дня!Вибачаюсь, що втручаюсь.Хотів Вам ось ,що сказати-для того, щоб передне ребро виконувало свою функцію потрібно його добре підігнати до радіусу лобового скла(інакше кажучи - воно буде хитатись коли вклеїться).
А для цього його потрібно вишліфовувати ,а потім не забути полірувати,(краще це робити на фірмі котра професійно цим займається,а не на ,,коліні,,).Успіхів в акваріумістиці.
Справа в тому, що вичитав на київському аквафорумі, що при склейці торець не шліфується і не полірується, а залишається голим для кращого зчеплення з силіконом.
Думаю навіть при нарівномірному силіконовому шві 1-2мм ребро свою функцію буде робити.
А що за таблиці? Де їх можна знайти?
Петрович
30.10.2009, 18:51
http://aquaforum.kiev.ua/showthread.php?t=4805
тут перевіряв товщину скла
після вклейки ребер в себе різниця по ширині наповнений ненаповнений ~1.5мм
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009