КПК

Показати повну версію : Грунт галька морская

K@SPER
03.05.2009, 13:41
Хотів запитати на рахунок такого грунту, чи не змінює він склад води? http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=85_171&products_id=1528
Тому що такий http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=85_171&products_id=1525
пишуть на сайті "Естественным способом повышает карбонатную жесткость (kH) и уровень кальция (Ca) в воде."

navy
03.05.2009, 20:19
Все дуже просто,де збираєтесь використовувати цей грунт:).В мене ще з моєї служби в Криму такий грунт лежить в акві:D.Особливих змін я не зауважив,хоча дійсно може підвищувати твердість води,але для того існують свої методи перевірки.*RTFM*

АшДваО
03.05.2009, 20:41
Для рослин грунт такої фракції може бути трохи крупноватим.А на рахунок зміни складу води,я думаю,що може змінювати,звичайно краще перевіряти,але ж я так розумію ніхто Вам не вишле жменю того грунту для аналізів.Як не впевнені-не беріть.Хіба хтось використовував цей грунт,то скаже свою думку.

K@SPER
03.05.2009, 22:38
Дякую ВСІМ за поради!*THUMBS UP*

Arowana
04.05.2009, 23:33
Обычно все морские гальки содержат большие примеси окатанной крошки ракушки, это повышает слегка жесткость, т.е. в любом случае грунт не нейтральный и будет шипеть в уксусе. Для травников я бы не рекомендовал. Для Малави, Танганьики думаю самый раз будет.

K@SPER
08.05.2009, 14:54
Хочу купити пачку чорного базальту, але він "колотий".
Можливо хтось знає де можна купити "гладенький"?

K@SPER
08.05.2009, 14:56
Можливо хтось знає де можна взяти "гладенький" або щось зробити з колотим.
Чув історія, що кидали в битономішалку додавали пісок і за пару годин камінь аж блистів!

MI$H@
08.05.2009, 19:04
на мою думку найкраще річкова галька вона добре окатана і нейтральна, і тим більше її повно різної фракції на річках, природньо дивиться в акваріумі, ну звичайно з нею буде треба повозитись але вона того вартує, можна і купити на базарі готову

navy
08.05.2009, 20:27
Можливо хтось знає де можна взяти "гладенький" або щось зробити з колотим.
Чув історія, що кидали в битономішалку додавали пісок і за пару годин камінь аж блистів!

Відверто кажучи я уявив собі як ти підходиш на будь якій будівлі і просиш "відкатати " колотий базальт,що тобі скажуть працівники і який у них буде вираз обличчя:eek:*DASH*:D.В мене в одній акві із малавійцями та гіганською валиснерією лежить колота мармурова крихта,вже 4роки все*THUMBS UP*.А взагалом прислухайся до поради Мишка з Франківська*THUMBS UP*

АшДваО
08.05.2009, 22:01

А ше туди шуфлю цементу,водички-і в аквас:DА як серйозно,то не думаю,що цей спосіб допоможе,та й відмивати його потім від піску замахаєшся,ще й за свої гроші.Хоча знову ж таки питання для чого він буде використовуватись.Я от позавчора купив собі пакет цього базальту для креветочника.Креветкам,мабуть,буде пофіг що він колотий,та й на чорному грунті Черрі будуть гарно дивитись,а от для риб-то вже питання,хоча не таке вже й трагічне.

thomas85
06.09.2010, 19:38
Доброго дня!!! Питання якраз по темі. Знайомий привіз з моря 3 відра гальки. Я те все просіяв і получив 2 відра відбірної гальки фракцією до 3мм якраз для равника, от тільки шипить зараза(((. Що правда я навіть від солі її ше не промивав і не варив. Можливо якось її обробити, щоб вона не впливала на параметри води? Можливо десь відмочувати місяць два міняючи воду кожного дня.?

Leo N
07.09.2010, 12:55
2 відра відбірної гальки фракцією до 3мм якраз для равника, от тільки шипить зараза(((. Що правда я навіть від солі її ше не промивав і не варив. Можливо якось її обробити, щоб вона не впливала на параметри води? Можливо десь відмочувати місяць два міняючи воду кожного дня.?

Нічого не допоможе, морська галька, за виключенням окремих каменів, у соляній кислоті розчиняється практично повністю (кварцевий пісок, граніт, базальт - ні), тому жодне вимочування не допоможе, вона всеодно буде додавати жорсткості акваріумній воді. Для травника не годиться.

Руслан
07.09.2010, 13:38
якраз для равника

Тьфу лише з третьої спроби допер, що то не для равлика, а для травника *DASH*.

тому жодне вимочування не допоможе, вона всеодно буде додавати жорсткості акваріумній воді. Для травника не годиться.

Не хочу сказати, що то правильно*NONO*, але я в таких випадках вибираю кілька "колоритних" камінців ( хоча в принципі і привожу лише кілька камінців з моря) і таки кидаю у акву (попередньо трошки прокип"ячу), але намагаюсь не забувати і один-два рази в місяць доливати трохи кип"яченої води - то так більше для самозаспокоєння:).

Leo N
10.09.2010, 16:13
вибираю кілька "колоритних" камінців

Кілька камінців аж ніяк не зашкодять, це ж не увесь грунт в акваріумі. А для самозаспокоєння рекомендую придбати TDS-метр.