Показати повну версію : Грунт галька морская
Хотів запитати на рахунок такого грунту, чи не змінює він склад води? http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=85_171&products_id=1528
Тому що такий http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=85_171&products_id=1525
пишуть на сайті "Естественным способом повышает карбонатную жесткость (kH) и уровень кальция (Ca) в воде."
Все дуже просто,де збираєтесь використовувати цей грунт:).В мене ще з моєї служби в Криму такий грунт лежить в акві:D.Особливих змін я не зауважив,хоча дійсно може підвищувати твердість води,але для того існують свої методи перевірки.*RTFM*
Для рослин грунт такої фракції може бути трохи крупноватим.А на рахунок зміни складу води,я думаю,що може змінювати,звичайно краще перевіряти,але ж я так розумію ніхто Вам не вишле жменю того грунту для аналізів.Як не впевнені-не беріть.Хіба хтось використовував цей грунт,то скаже свою думку.
Дякую ВСІМ за поради!*THUMBS UP*
Обычно все морские гальки содержат большие примеси окатанной крошки ракушки, это повышает слегка жесткость, т.е. в любом случае грунт не нейтральный и будет шипеть в уксусе. Для травников я бы не рекомендовал. Для Малави, Танганьики думаю самый раз будет.
Хочу купити пачку чорного базальту, але він "колотий".
Можливо хтось знає де можна купити "гладенький"?
Можливо хтось знає де можна взяти "гладенький" або щось зробити з колотим.
Чув історія, що кидали в битономішалку додавали пісок і за пару годин камінь аж блистів!
на мою думку найкраще річкова галька вона добре окатана і нейтральна, і тим більше її повно різної фракції на річках, природньо дивиться в акваріумі, ну звичайно з нею буде треба повозитись але вона того вартує, можна і купити на базарі готову
Можливо хтось знає де можна взяти "гладенький" або щось зробити з колотим.
Чув історія, що кидали в битономішалку додавали пісок і за пару годин камінь аж блистів!
Відверто кажучи я уявив собі як ти підходиш на будь якій будівлі і просиш "відкатати " колотий базальт,що тобі скажуть працівники і який у них буде вираз обличчя:eek:*DASH*:D.В мене в одній акві із малавійцями та гіганською валиснерією лежить колота мармурова крихта,вже 4роки все*THUMBS UP*.А взагалом прислухайся до поради Мишка з Франківська*THUMBS UP*
А ше туди шуфлю цементу,водички-і в аквас:DА як серйозно,то не думаю,що цей спосіб допоможе,та й відмивати його потім від піску замахаєшся,ще й за свої гроші.Хоча знову ж таки питання для чого він буде використовуватись.Я от позавчора купив собі пакет цього базальту для креветочника.Креветкам,мабуть,буде пофіг що він колотий,та й на чорному грунті Черрі будуть гарно дивитись,а от для риб-то вже питання,хоча не таке вже й трагічне.
thomas85
06.09.2010, 19:38
Доброго дня!!! Питання якраз по темі. Знайомий привіз з моря 3 відра гальки. Я те все просіяв і получив 2 відра відбірної гальки фракцією до 3мм якраз для равника, от тільки шипить зараза(((. Що правда я навіть від солі її ше не промивав і не варив. Можливо якось її обробити, щоб вона не впливала на параметри води? Можливо десь відмочувати місяць два міняючи воду кожного дня.?
2 відра відбірної гальки фракцією до 3мм якраз для равника, от тільки шипить зараза(((. Що правда я навіть від солі її ше не промивав і не варив. Можливо якось її обробити, щоб вона не впливала на параметри води? Можливо десь відмочувати місяць два міняючи воду кожного дня.?
Нічого не допоможе, морська галька, за виключенням окремих каменів, у соляній кислоті розчиняється практично повністю (кварцевий пісок, граніт, базальт - ні), тому жодне вимочування не допоможе, вона всеодно буде додавати жорсткості акваріумній воді. Для травника не годиться.
якраз для равника
Тьфу лише з третьої спроби допер, що то не для равлика, а для травника *DASH*.
тому жодне вимочування не допоможе, вона всеодно буде додавати жорсткості акваріумній воді. Для травника не годиться.
Не хочу сказати, що то правильно*NONO*, але я в таких випадках вибираю кілька "колоритних" камінців ( хоча в принципі і привожу лише кілька камінців з моря) і таки кидаю у акву (попередньо трошки прокип"ячу), але намагаюсь не забувати і один-два рази в місяць доливати трохи кип"яченої води - то так більше для самозаспокоєння:).
вибираю кілька "колоритних" камінців
Кілька камінців аж ніяк не зашкодять, це ж не увесь грунт в акваріумі. А для самозаспокоєння рекомендую придбати TDS-метр.
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009