КПК

Показати повну версію : Як вибрати PH метр для акваріума

avgust
04.05.2009, 14:30
Доброго дня всім ! В мене виникло ряд питань на рахунок цих приладів . В інтернет магазинах є багато PH-метрів ,як я помітив усі вони різні . Є такі що електрод відєднується, є такі ,що не відєднується. Є такі прилади де електрод зберігається в спеціальному розчині і завдяки цьому вних точніший результат . Чи не помиляюсь я ? Хто має досвід поділіться знами . Адже хотілось би придбати прилад ,от тільки не знаю який кращий . Також, цікавить питання долговічності приладу . А ще одне- чи всі PHметри калібруються ? Чи не всі ? Взагалі калібрування обовя'зкове для всіх приладів? Тут так само не ясно, адже продаються розчини для калібровки ,але як калібрувати якщо на приладі немає допустим клавіш ніяких ?

K@SPER
04.05.2009, 16:45
PHметр мають ті, як правило хто розводить рубу. Для них це дуже сутєве питання, я такого не маю...

gshagov
05.05.2009, 00:27
Колибруется, у меня на приборе сзади два винтика-регулировочных.
Один под4,5 второй7,5-цифры примерно по памяти извини.
Колибровочные растворы под эти показания и порядок.

aides
05.05.2009, 08:18
Всі рНтестери і рНметри калібруються.

avgust
05.05.2009, 15:22
Ну а які відклики про самі прибори в користувачів будуть ? Назвіть моделі якщо можна .

Grisha
05.05.2009, 17:14
Всі вони калібруються, моделей ніхто тобі не скаже бо один і той самий прилад іде під різними назвами, а найкращий той що в наборі має калібровочні рощини на 4 і 7 а також зберігає електрод в рощині і має регулювання калібровки автоматичне . вони найточніші і довготривалі , подивись на мій в моїх фотках акваса!!!

Химик_UA
17.05.2009, 17:25
Калібрувати бажано всі)) Щодо розчинів для калібрування - приготувати не важко - літр розчину вийде приблизно 30 грн.
Зберігати електрод в слабкому розчині соляної просто необхідно, інакше швидко зіпсується(((
Альтернатива - домовитись в лабораторіях про вимірювання рН води - нескладно, шоколадки за захід вистачить...

Химик_UA
17.05.2009, 17:29
Ну а які відклики про самі прибори в користувачів будуть ? Назвіть моделі якщо можна .

Китайські рН-тестери - не оцінив.... :(
З рН-метрів подобається рН-150М Гомельського виробництва... причому бажано брати з двома електродами, а не одним (комбінованим) - менше витрат при заміні електрода, який вийшов з ладу...*DASH*

Mykhaylo
19.05.2009, 02:21
Комбіновані гомельскі вкрай невдалі - у нас всі 3 штуки "загубили контакти" десь через 3-6 міясців роботи (не персихали, не перевертались, не падали), а ось роздільні, особливо старі - цілком пристойні.

avgust
19.05.2009, 20:18
Поспілкувався з людьми котрі працюють в лабораторії . Їхня думка, що навіть 800 грн для приладу це мало . Для лабораторного десь ціна 500-600 долларів по словах . А електрод там виносний , чогось зберіається в концентрованому розчині лугу а не кислоти . Калібрується автоматично .

Химик_UA
19.05.2009, 23:34
Поспілкувався з людьми котрі працюють в лабораторії . Їхня думка, що навіть 800 грн для приладу це мало . Для лабораторного десь ціна 500-600 долларів по словах . А електрод там виносний , чогось зберіається в концентрованому розчині лугу а не кислоти . Калібрується автоматично .
Відносно ціни - так і є в 500 долларів вкладетесь.
Відносно зберігання в розчині лугу - сильно сумніваюсь, що скляний електрод довго проживе...:'(
Автоматичне калібрування без стандартних розчинів - міф (можливо створений виробником)...Калібрування з стандартними розчинами не таке вже й складне (в автоматичному режимі - натиснути кнопку, в ручному - покрутити ручку).*DASH*

Mykhaylo
22.05.2009, 20:53
Відносно ціни - так і є в 500 долларів вкладетесь.
Це якщо треба другий-третій знак після коми. Для акваріума ІМНО цілком достатньо і +- 0.1 чи 0,05, тоді вибір ширший. Ось перший сайт з гугля http://ecounit.com.ua/section_3.html
Однак бажано брати зі змінними електродами (і поцікавитись скільки вони коштують і чи зможуть їх привезти). Термокомпенсації достатньо ручної, калібровка автоматична річ гарна, але і коштує це задоволення чимало, краще ці гроші на рН-фіксанали витратити.