КПК

Показати повну версію : Борода!

Сторінки : [1] 2

Grisha
15.05.2009, 10:16
Успішна боротьба з БОРОДОЮ

Grisha
15.05.2009, 10:40
Маю велике бажання розповісти всім свій гіркий і тернистий шлях боротьби з бородо, що таке борода розповідати не буду а от фото репортаборотьби з нею викладу. Але перед тим розповідаю в силу отриманої інформації з київського форуму про чудо лік САЙДЕКС, щоб довго не писати кажу у мене аква 240 літрів ,тому викладаю файл в Екселі де задаєте обєм акваріуму і отримуєте дозування цього чудо ліку.
Ці фото що в низу так все було до застосування САЙДЕКСУ!!!!

Grisha
15.05.2009, 10:45
Цф фото зроблені через два дні вливання туди чудо ліку САЙДЕКС в дозуваня які розписані у файлі ескель!!!

Grisha
15.05.2009, 10:46
А це фото зробле ще через 2 дні тобто вже 5 днів ми вливаємо Сайдекс!!

Grisha
15.05.2009, 10:48
А це фото зроблені вже 06.05.09 тобто 6 днів вливання Сайдексу!!

Grisha
15.05.2009, 10:50
А це ще через 2 дні , можу сказати видимий ефект Сайдекса вже видно окрім того що цей чудо лік він і є добривом для рослин тому за ці 8 днів вливання цього чуда вилізло що найменше по 4-6 листочків на кожному ехінодоросі!!!!

Grisha
15.05.2009, 10:54
Так це виглядало після десяти днів. саме головне любі друзі , хто захоче спробувати дану штуку, прошу не забувати :
1 - ЦЕ СТРАШНИЙ ЯД!!!!!!!!!!!!!!!!!
2- НЕЗАБУВАЙТЕ робити підміну води!!!!!!!
3- Контроль і мільйон раз контроль всього що відбувається а акваріумі!!!!!!!!!!!!
на фото вже пройшло 11 днів з моменту вливання чудо ліку!!!

Grisha
15.05.2009, 10:57
Так от фото зроблені вчора тобто 14.05.09 і лікування продовжувати потрібно бо я ще не закінчив але видимого ефекту окрім буйного росту не буде тому і зробив висновок що доцільність викладати репортаж є, бо я мабуть далеко не одинокий в даній боротьбі зі злими водорослями!!!!
До речі правдивість цих фото можна побачити ці ж самі рослини в моїй акві на сторінці в темі "моя нова аква"

fisher
15.05.2009, 13:22
дешевше просто купити глутаровий альдегід то те саме.

Проте сташнувато якшо є щось крім рослин

Ріст рослин обмежую фосфотом
Але бувши в відрядженні 3 місяці(дружина воду не міняла а риб кормила)
по приїзді побачив нитчатку і бороду. поміряв фосфати >1мг/л

Помогла щоденнна підміна 10% води (нажаль одночасно сифонити не можу бо грунт двошаровий, а "гімна" там о йо йой) (в моїй водопровідній зараз заг. трердість 12, конц фосфатів 0,2-всетаки є) і зменшення світлового дня до 6 годин, але супер-яскравих годин. Видимий ефект за тиждень, а за два тижні її вже не стало.
шо не стосується нитчатки її дуже мало, але все одно завжди десь видно
Во для неї то тре той Сайдекс чи глутаральдегід іншими словами.

успіхів "всім нам-любителям чистої трави":) в нашій нелегкій боротьбі з водоростями.

Sasha@
15.05.2009, 14:01
Дякую за репортаж. Думаю він корисний не тільки мені.
А де можна купити той Сайдекс? Бо теж борода замучила.

PARTAGAS
15.05.2009, 17:41
приеднуюсь до колеги з верху Sasha@
http://www.infodez.ru/product/1398.html
де його можливо придбати ..?

скільки те чудо стоїть ..?
як на те все реагують риби ??
бородьбу веду з бородою уже 2 місяці , підміняю воду кожен день по 20%, результат :'( борода призупинила ріст але відступати ніяк не хоче..так що потрібно щось корденальне :D(хімія)

Grisha
15.05.2009, 18:03
що то е таке сайдекс ..? - глутаровий альдегід тобто хімія!!
де його можливо придбати ..? - в спеціалізованих фірмах фармацевтики!
де його застосовують ..? - в стоматології для дизенфекції чогось!!
скільки те чудо стоїть ..? - 5 літрів десь в межах від 290 до 370 грн
як на те все реагують риби ?? їм побарабану, я покрайній мірі не побачив чогось не стандартного.
бородьбу веду з бородою уже 2 місяці , підміняю воду кожен день по 20%, результат :'( борода призупинила ріст але відступати ніяк не хоче..так що потрібно щось карденальне :D(хімія)
Не повіриш я воюю вже 1,5 роки і нарешті о чудо САЙДЕКС!!!!!

PARTAGAS
15.05.2009, 18:06
дякую,:D будем шукати ...,при бородьбі з бородою я так розумію рідкі добрива вносити не слід ? . а то в мене щось рослини кашлять почали ...

Grisha
15.05.2009, 18:08
приеднуюсь до колеги з верху Sasha@
http://www.infodez.ru/product/1398.html
де його можливо придбати ..?

скільки те чудо стоїть ..?
як на те все реагують риби ??
бородьбу веду з бородою уже 2 місяці , підміняю воду кожен день по 20%, результат :'( борода призупинила ріст але відступати ніяк не хоче..так що потрібно щось корденальне :D(хімія)

Друже не редагуй такі повідомлення , а дописуй ,а то я відповів ,а на що, тепер не зрозуміло!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Grisha
15.05.2009, 18:14
дякую,:D будем шукати ...,при бородьбі з бородою я так розумію рідкі добрива вносити не слід ? . а то в мене щось рослини кашлять почали ...

Зверніться до біабуча це нік на форумі а звати його Андрій він десь купував і зі мною поділився!!!!

Охват Марьян
15.05.2009, 20:06
http://medi.ru/doc/g2609.htm

А Ви читали про його токсичнісь ?
Я б не ризикнув використовувати його вдома, тим більше постійно.

PARTAGAS
15.05.2009, 21:08

а хто казав що постійно !?....., пару разочків щоб ту заразу вбити :D,а вдома на балкон щоб не дихати чи на вулицю і все буде гут ..

PARTAGAS
15.05.2009, 21:18
звичайно хімію лити не дуже добре але що попробиш борода вже дістала ..можливо хтось знае як з нею боротися без хімії ???//. прошу розповісти :)

Grisha
15.05.2009, 21:19

Дослівно цитую про токсичність в описі виробника:
Токсичность: по параметрам острой токсичности (ГОСТ 12.1.007-76) относится к 3 классу умеренно опасных веществ при ингаляционном воздействии и при введении в желудок, к умеренно токсичным при парентеральном введении, обладает слабыми кумулятивными и сенсибилизирующими свойствами, оказывает слабое местно-раздражающее действие при многократных аппликациях на кожу и вызывает выраженное раздражение слизистых оболочек глаз. Пары средства при длительном воздействии могут вызвать раздражение органов дыхания и слизистых оболочек.

Grisha
15.05.2009, 21:31
звичайно хімію лити не дуже добре але що попробиш борода вже дістала ..можливо хтось знае як з нею боротися без хімії ???//. прошу розповісти :)

Друже я тобі скажу , що я теж вагався, але є одне но - це не хімійотерапія -це добриво у великій кількості яке стимулює до мега швидкого росту рослин що автоматично знищує бороду, другими словами це не хімія проти бороди це вітамін для рослин*RTFM*:)

kreveto4ka
16.05.2009, 19:42
Підкажіть, будь-ласка, як на такі процедури реагують ракоподібні?

Wolf
16.05.2009, 21:32
*DRINK*дешевше просто купити глутаровий альдегід то те саме.

Проте сташнувато якшо є щось крім рослин

Ріст рослин обмежую фосфотом
Але бувши в відрядженні 3 місяці(дружина воду не міняла а риб кормила)
по приїзді побачив нитчатку і бороду. поміряв фосфати >1мг/л

Помогла щоденнна підміна 10% води (нажаль одночасно сифонити не можу бо грунт двошаровий, а "гімна" там о йо йой) (в моїй водопровідній зараз заг. трердість 12, конц фосфатів 0,2-всетаки є) і зменшення світлового дня до 6 годин, але супер-яскравих годин. Видимий ефект за тиждень, а за два тижні її вже не стало.
шо не стосується нитчатки її дуже мало, але все одно завжди десь видно
Во для неї то тре той Сайдекс чи глутаральдегід іншими словами.

успіхів "всім нам-любителям чистої трави":) в нашій нелегкій боротьбі з водоростями.

Всім привіт Шановний добродію вся проблема в тому що глутаровий альдегід не продукують його замінив САЙДЕКС - це дісно препарат супер з йогодопомогою за 2 дні так -так за 2 дні 50 млл на 350літрів риби супер креветки також дискусам і неонам хоть би що а трава взагалі просто БОМБА і тепер кожного дня я добавляю 20млл як підживлення для рослин крім САЙДЕКСУ добавляю ФЛОРАСТІМ іФЛОРАСТІМ FE а також селітру і амофоску все в розумних дозах САЙДЕКС мені передав пан ФЛОРАСТІМ якому я дуже вдячний а другий раз передали форумчани з Житомира ось його комурка 80677255862 ВОЛОДЯ

Wolf
16.05.2009, 21:39

М КИЇВ ТОРГОВИЙ ДІМ ЕКОМЕД АВТОЗАВОДСЬКА 2 САЙДЕКС 5 Л 339ГРН 80504622055*DRINK*здоровя вам і вашим рибкам САЙДЕКС СУПЕР*ONE*

Wolf
16.05.2009, 21:45

пане Марян я маю глут і маю САЙДЕКС глутаровий альдегід має непреємний запах а САЙДЕКС взагалі без запаху згідний це хімія але в мудрих дозах і без фонатизму це для БОРОДИ смерть*DRINK*

Охват Марьян
16.05.2009, 22:34
Наскільки я розумію то САЙДЕКС - це не тільки глутаровий альдегід, а ще й змішаний з певною сухою Х речовиною.

САЙДЕКС не вилікує акваріум, а залікує на певний час. Для того щоб побороти водорослі, потрібно знайти причину їх виникнення.

САЙДЕКС не є добривом, а є каталізатором який реактивує мікроелементи до активного стану, необхідного для утворення хлорофілу.

Grisha
16.05.2009, 23:01
Наскільки я розумію то САЙДЕКС - це не тільки глутаровий альдегід, а ще й змішаний з певною сухою Х речовиною.

САЙДЕКС не вилікує акваріум, а залікує на певний час. Для того щоб побороти водорослі, потрібно знайти причину їх виникнення.

САЙДЕКС не є добривом, а є каталізатором який реактивує мікроелементи до активного стану, необхідного для утворення хлорофілу.

Ти неправий , той що з сухим компонентом то він жовтого кольору а той що ми маємо той спец для медецини, він прозорий і пахне спіртом такщо ти уважно почитай нет!!!!

misters
17.05.2009, 00:29
у меня есть постоянно в наличии ссылка http://forum.misters.com.ua

http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=1008
http://aquaforum.kiev.ua/showthread.php?t=35198
http://aquaforum.kiev.ua/showthread.php?t=36118
http://aquaforum.kiev.ua/showthread.php?t=32001

Охват Марьян
17.05.2009, 00:47
Ти неправий , той що з сухим компонентом то він жовтого кольору а той що ми маємо той спец для медецини, він прозорий і пахне спіртом такщо ти уважно почитай нет!!!!
http://medi.ru/doc/g2609.htm1.1. Средство "САЙДЕКС" - двухкомпонентная система, состоящая из жидкого и порошкообразного компонентов, смешиваемых перед применением для получения рабочего активированного раствора.

Wolf
17.05.2009, 18:11
1.1. Средство "САЙДЕКС" - двухкомпонентная система, состоящая из жидкого и порошкообразного компонентов, смешиваемых перед применением для получения рабочего активированного раствора.
,,,,,рабочего активированого раствора, Але активатор нам непотрібний ми його просто НЕ ДОБАВЛЯЄМО ДО САЙДЕКСА, Ашукати причину*DASH*пробував через день робити підміни результат 0 за 20 років моєї роботи з аквасами борода була в кожному десь більше десь меньше,Один раз вивів за допомогою чудових рибок-АРГУСИ я поїхав по роботі дружина не дала рослинної їжі і через тиждень в банці була ПУСТИНЯ ця чудо-риба витовкла все живе,Але як приємно будо спостерігати як два Аргуси акуратро знищували БОРОДУ при цьому не пошкодивши НІ ОДНОГО листочка закінчилась БОРОДА закінчилась АКУРАТНІСТЬ,,,*DRINK*

Охват Марьян
17.05.2009, 19:03
Значить правильно було б сказати, що для боротьби використовуємо не САЙДЕКС а глутаровий альдегід - тільки один компонент суміші.

Grisha
18.05.2009, 10:21
Значить правильно було б сказати, що для боротьби використовуємо не САЙДЕКС а глутаровий альдегід - тільки один компонент суміші.

Так Звичайно но то і є САЙДЕКС, просто та добавка для того щоб нержавів інструмент який дизифікують, тобто то шо добавляють це типу опція!!!!:)

Ostap
01.06.2009, 22:04
Народ а хто з можу мені відлити літру отогово добра, за це звичайно зобовязуюсь оплатити папірчаною валютою.
А він нищить тільки бороду чи ще інші водорослі, типу нитчатки, синьо-зелених, діамантових і т.д. Хто його використовував крім боротьби із бородою.

Ostap
02.06.2009, 21:16
А літру можна у вас замовити, бо на всю банку немаю можливості зробити замовлення. Хіба з кимось увійду до спілки.

Grisha
02.06.2009, 22:01
Я як організітор даної теми спробую зробити наступне!!
Шановні мої друзі всі хто хоче спробувати САЙДЕКС натисніть подяку на даний пост я зі всіма здвонюсь і ми замовимо даний чудо лік. Пять подякують зразу замовляємо!!!!!*RTFM*:)

misters
03.06.2009, 12:56
А літру можна у вас замовити, бо на всю банку немаю можливості зробити замовлення. Хіба з кимось увійду до спілки.

невопрос... пишите в личку скину номер карточки и тел.:)

Grisha
03.06.2009, 14:58
Всі бажаючі отримати САЙДЕКС прошу телефонувати і забирати самовивозом з Сихова він є в наявності !!!!
З собою мати літрову тару (бажано з кришкою яка закручується)!!!
То мій номер хто не знає :) 80503568770 !!!!
*DRINK*

MakarV
05.06.2009, 08:45
Як цим чудо САЙДЕКСОМ користуватись?

Grisha
05.06.2009, 10:14
Як цим чудо САЙДЕКСОМ користуватись?

Не уважно читаємо , читати з першого посту?!?!?!?!?!?!?!*RTFM*

MakarV
05.06.2009, 10:41
А у Вас є ще на продаж чудо-лік? Вибачте но докінця незрозумів в яких дозах і як його вливати (чи потрібно розводити) в акваріум? І ще одне запитання як все буде добре і вся непотрібна гадость зникне чи потрібно дальше використовувати Сайдекс?

Охват Марьян
05.06.2009, 11:39
Про сам препарат прошу написати тут
http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=1184

MakarV
09.06.2009, 12:56
Просвітіть будь-ласка! Чи можливо таке, що борода могла попасти з дощовою водою яку трохи добавляю?

Grisha
09.06.2009, 13:15
Просвітіть будь-ласка! Чи можливо таке, що борода могла попасти з дощовою водою яку трохи добавляю?

Ні!!!!! однозанчно з чимось іншим , але Борода вона є у всіх без виключення , просто у деяких вона прогрисує, тобто має сприятливі умови для життя, а у де яких не прогрисує !!!!!!

Grisha
17.06.2009, 12:00
Так народ пора відповідати всім хто попробував даний чудодійний засіб, бо решта людей всі чекають як там у Вас , вони теж мають бажання замоляти його, і продовжуємо дану тему прошу дякувати на цей пост тим хто хоче замовити собі Сайдексу!!!!!

MakarV
24.06.2009, 13:44
Купив у Гріші Сайдекс. *THUMBS UP* Третій день заливання Сайдексу. Борода не прогресує, і денеде починає скорчуватись. Рибки почуваються добре, на око ніяких особливих змін в поведінці невидно.

Gemeni
24.06.2009, 14:35
Закінчую "курс боротьби з бородою" по схемі, запропонованій Грішею. Водоростів фактично не залишилось, рослини ростуть супер, більшу половину в суботу скосив і роздав. Проблеми з елодеєю і роголистником скоріш за все були з-за малого розбавляння Сайдекса перед додаванням в акваріум. Розбавляв навпіл, з другого тижня почав розбавляти 1:3, елодея відживає, роголистник перестав осипатись. Рибки почувають себе чудово.

PARTAGAS
24.06.2009, 15:30
саёдекс придбав але заливати поки що не став по причині ..(ну не люблю я хімію ):D, з бородою воюю вже 3 місяці підміняю воду 20% кожний день + сифонка грунта без фанатизму поверхнева, результат звичайно є але ще дене де залишилися кісточки цеї зарази , так як я людина вперта :D то певно що буду продовжувати підміни надіюсь що я її подолаю (бороду) ну а хімія як уже багато людей казали... що то є тільки тимчасове вирішиння проблеми ..так що всім бажаю успіху у тяжкій бородьбі з бородою , і кожен виберае методику сам ,чи хіміею, чи підмінами вода , у мене ще терпіння вистачає таму буду продовжувати :D:D:D удачі ..

Grisha
24.06.2009, 15:43
саёдекс придбав але заливати поки що не став по причині ..(ну не люблю я хімію ):D, з бородою воюю вже 3 місяці підміняю воду 20% кожний день + сифонка грунта без фанатизму поверхнева, результат звичайно є але ще дене де залишилися кісточки цеї зарази , так як я людина вперта :D то певно що буду продовжувати підміни надіюсь що я її подолаю (бороду) ну а хімія як уже багато людей казали... що то є тільки тимчасове вирішиння проблеми ..так що всім бажаю успіху у тяжкій бородьбі з бородою , і кожен виберае методику сам ,чи хіміею, чи підмінами вода , у мене ще терпіння вистачає таму буду продовжувати :D:D:D удачі ..

Молодець!!!!!!!!
Терпіння це добре, але підміна 20% кожний день а який обєм?? яку воду ти заливаєш???? Яка риба у тебе живе???
Ну і як висновок ти обумовився що сайдекс це тимчасово. спершу тре спробувати а потім стверджувати і ти думаєш твоя підміна не тимчасова - припинеш підміну полізить борода !!!!
P.S. Треба рахувати скільки коштує сайдекс і скільки води пішло в каналізацію!!!!!:)

PARTAGAS
24.06.2009, 15:48
обєм 240л. вода відстояна сутки.риби все є у профілі ...можливо ви праві ,але на даний час маємо те що маємо .можливо колись і я спробую сайдекс тоді напишу ..

Grisha
25.06.2009, 09:13
Якщо напишете ,а ще й з фото репортажем тут не тільки я буду вдячний!!!!:):)

Grisha
01.07.2009, 13:59
Так народ налітай ще є три літри САЙДЕКСА , кому треба прошу звертатись , всі координати в приваті!!!!!

ENERGY
02.07.2009, 11:47
Сайдекс насправді ДІЄ!!! Зникли усі водорості, рослини також чудово ростуть, криведки і рибки теж в нормі!!! Результатом задоволений...

BoTanick
14.07.2009, 14:09
Спробуйте у боротьбі з бородою не використовувати не хімію, а природні методи. Заведіть в акваріумі ряску і біобаланс в акві відновиться за тиждень-другий.

Lavina
14.07.2009, 15:02
Не думаю що це поможе надовго,думаю згодом вона знову з’явиться. В мене теж був гіркий досвід з цією заразою, нічого не допомагало,єдине, що трохи пригнічувало її ріст - це м’яка вода та частий сифон грунту.
Загалом далі я розформувала акву, грунт залила хлоркою та прокип’ятила!!! + весь інвентар теж вимочувався у хлорці, всі рослини куплялись нові, і нажаль з часом ця біда знову з’явилась. Тому я вже не вірю ніяким "чудодійним" засобам.

tarni
14.07.2009, 15:04
Який зв'язок між появою ряски і зникненням бороди? Так і ряска за 2 тижні при хороших умовах розростетеся густим килимом і обмежить світло іншим рослинам, а потім вже інша проблема - позбутися ряски, не всі риби її їдять а виловлювати сачком довгувато.

Grisha
16.07.2009, 12:09
Не думаю що це поможе надовго,думаю згодом вона знову з’явиться. В мене теж був гіркий досвід з цією заразою, нічого не допомагало,єдине, що трохи пригнічувало її ріст - це м’яка вода та частий сифон грунту.
Загалом далі я розформувала акву, грунт залила хлоркою та прокип’ятила!!! + весь інвентар теж вимочувався у хлорці, всі рослини куплялись нові, і нажаль з часом ця біда знову з’явилась. Тому я вже не вірю ніяким "чудодійним" засобам.

Я доречы теж і хлорував, і купу всього спробував ну і в кінцевому результаті воно знов появлялось, ну і сталось так що я один з перших у Львові вирішив спробувати Сайдекс зі словами "що буде , то буде" бо я реально вже замучився був боротись з тою заразою, і відповідно як наслідок фото на початку теми, після того вже пройшло 3 місяці, старі уражені листки так і залишились з чорними цятками , так що прийшлось механічним методом видалити їх , а все нове чистеньке і вроді як би все ОК, я не рекламую Сайдекс я констатую факти як підопитний кролик, і результат мені подобається!!!!!:)

Lavina
16.07.2009, 16:29
А де можна купити цей Сайдекс? І ск. він приблизно коштує?

Taras S
18.08.2009, 10:31
А де можна купити цей Сайдекс? І ск. він приблизно коштує?
може скооперуємся на Сайдекс - я теж маю бажання купити але там 5 літрів мінімальний об'єм і пошукаємо ще когось...

Taras S
25.08.2009, 13:55
сьогодні почну пробувати ліки...
порада тим хто хоче "збирати" народ на купівлю Сайдекса - краще взяти самому (координати можу кинути - формучани поділились) купити самому і просто повісити оголошення на форумі.
Залишки з "моєї" каністри я продав ще навіть не встигнувши розпакувати саму каністру (вихідні були)

Roman71
03.09.2009, 00:15
А зараз в когось є лишня літра "Сайдексу"?*DRINK*

aser
03.09.2009, 11:12
А я зробив простіше, оскільки всі препарати (назв не пригадаю) які я застосовував ефекту не давали, відселив рибок, промив акваріум хлорованим розчином, каміння замінив, рослин всі пошкоджені листочки викинув залишив тільки нові непошкоджені. Після того проблем з бородою немав.

Taras S
03.09.2009, 13:59
А зараз в когось є лишня літра "Сайдексу"?*DRINK*

вже ні - все пороздавалось

Ye_Lviv
03.09.2009, 17:48
Спіши замовити у Маряна через Арован магазин, якщо ще формуються колектині замовлення http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?products_id=3235&osCsid=83ke00kj89v7iv640f8ms9tkc5, правда тиждень назад він коштував 60 грн 1 Л, Ще можливо є у Гріши.

Ostap
10.09.2009, 00:47
От замутив я собі насосик перистальтичний нажаль покищо немаю чим сфоткати. І цікавить таке питанячко: чи часом сайдекс небуде робити якої шкоди силіконовим трубкам.

Taras S
10.09.2009, 09:41
От замутив я собі насосик перистальтичний нажаль покищо немаю чим сфоткати. І цікавить таке питанячко: чи часом сайдекс небуде робити якої шкоди силіконовим трубкам.
ну не знаю як на силікон але рибам ніц поганого
плавають як живі ;)
продають той сайдекс в пластиковій каністрі так що на пластик очевидно не діє (ну це може без активатора який ми не використовуємо)
а на силікон не знаю чесно кажучи

Ye_Lviv
10.09.2009, 10:26
Силікон трохи стійкиший від тих бадяг в яких він продається.

Ostap
29.09.2009, 00:17
Народ а хто може порадити чи можна той Сайдекс розводити із водою або дистилятом. А то є одна ідея на перистатльтичний насос а він зараза хоче секундний таймер. А за 1 хв прокачує 245 мл рідини. От і думаю чи мона його розвести.

Taras S
29.09.2009, 09:18
Народ а хто може порадити чи можна той Сайдекс розводити із водою або дистилятом. А то є одна ідея на перистатльтичний насос а він зараза хоче секундний таймер. А за 1 хв прокачує 245 мл рідини. От і думаю чи мона його розвести.
за насос не знаю
я брав просто - врізав пластикову пляшку, зачерпнув трохи води з акваріуму і туди шприцом накапав сайдексу скільки треба і влив його назад, щоб спочатку концентрація не була велика
і усьо

Grisha
05.10.2009, 14:59
Привіт всім !!!!
Щоро прошу вибачення у всіх кому не мав можливості допогти з сайдексом.
Тепер я вже повернувся до стандарного життя!!!!
Всім кому треба сайдек прошу , в наявності зара близько 10 л. Кому треба дзвоніть і заїзджайте в Аквацентр "Булька" , завжди там , радий буду бачити всіх.

MakarV
12.10.2009, 12:11
Хто підскаже чи відіграє якусь роль світло при вливанні Сайдекса? Якщо відіграє, то яке повинне бути освітлення.

Taras S
12.10.2009, 12:14
Хто підскаже чи відіграє якусь роль світло при вливанні Сайдекса? Якщо відіграє, то яке повинне бути освітлення.

та щось сумніваюсь що там так все складно
я взяв, розвів залив і усьо :)
риби не жаліються

Grisha
09.11.2009, 20:32
Сайдекс підходить до завершення, кому треба звертайтесь поки є!!!!:)

maan007
19.11.2009, 13:40
Питання до спеціалістів. В інтернеті багато вирішень проблем з бородою повязують з медичним препаратом "фуразолідон", в нас на форумі цього варіанту не розглядалось. Хоть має такий досвід ?

Taras S
19.11.2009, 14:56
Питання до спеціалістів. В інтернеті багато вирішень проблем з бородою повязують з медичним препаратом "фуразолідон", в нас на форумі цього варіанту не розглядалось. Хоть має такий досвід ?
не знаю
а чи варто пробувати щось нове коли Сайдекс нормально працює?

maan007
19.11.2009, 15:02
Тут як на мою думку два моменти.
1 - Ціна
2 - Сайдекс це "ЯД" досить небезпечний для оточуючих, і я наприклад не резикну його використовувати в приміщенні з дітьмя.

Ye_Lviv
19.11.2009, 15:29
1 - Ціна
2 - Сайдекс це "ЯД" досить небезпечний для оточуючих, і я наприклад не резикну його використовувати в приміщенні з дітьмя.
А "фуразолідон" не яд?

maan007
19.11.2009, 16:16
Фуразолідон це в принципы звичайні таблетки від глистів, стафілококів і т.д. Які звичайно мають побічні дії і передоз при ковтанні.
http://mozdocs.kiev.ua/likiview.php?id=1439
Сайдекс це досить токсична речовина. Яка навіть випарами може ненести шкоду.
http://www.merkuriy.com/good/96

Суть питання не що краще, а що дієве і безпечніше.

Ye_Lviv
19.11.2009, 16:42
Мова напевно про пряме використання, зокрема про стерилізацію мед обладнання інструменту столів у великій кількості і відповідні застереження для працівників. Ви збираєтесь ним щось мити?

Taras S
19.11.2009, 16:53
1 - Ціна

ну я як чистив сайдексом то тримав його на балконі і на балконі його ж розводив а балкон був відкритий

а риби всі живі здорові так що не думаю що це все настільки трагічно

maan007
19.11.2009, 19:05
Мова напевно про пряме використання, зокрема про стерилізацію мед обладнання інструменту столів у великій кількості і відповідні застереження для працівників. Ви збираєтесь ним щось мити?
Ні мається наувазі саме як засіб проти бороди.
http://aquaforum.kiev.ua/showthread.php?t=12168

Ye_Lviv
19.11.2009, 20:34
Якраз на вами вказаному сайті і є опис дії "Фуразолідон", вказувалося що сипляться листя в довгостебеельних і кріптокоріни не без насліків реагують. Виходить що це добра трутка.
У сайдекса такого не спостерігалось при правильних концентраціях. Навіть такі чутливі тварини як крилі теж не страждали, висновки робіть самі.

Роман П
26.11.2009, 17:11
Доброго дня !!!! Хто користувався сайдексом підкажіть в чому проблема, лікував сайдексом два акваріума один 140 л, другий 190 л. сайдекс вливав згідно таблиці . тобто в акві де 140 л все чудово борода потрошка знакає рибам добре рослини ростуть, а втому що 190 л борода намісці навіть колір неміняє, рослини ростуть як і росли , рибам при вливанні сайдексу біля 4 години тяжко типу незватка кисню, сайдекс вливаю в денний час , тобто освітлення авкаріума працює
Може хтось підкаже причину, (параметрів води незнаю).

Роман П
26.11.2009, 17:30
Ось фото до сайдексу2127 а це після 2128 5 днів сайдексу на 190 л 35 млл.

Taras S
26.11.2009, 18:02
важко сказати
якщо вода і все решта (ну і пропорції само собою однакові) то мало б спрацьовувати паралельно
а пропорції точно не перепутав що куди лити?

qwertas
26.11.2009, 19:47
Роман П, Рибі не вістачає кисню, тому, що сайдекс розпадаючись використовує розчинений у воді кисень. Організуйте хорошу, цілодобову аерацію і попробуйте збільшити дозу до 30-35мл на сто літрів.

ПС: По своєму досвіду помітив, що валіснерія и роголистник сайдексу не переносять, просто розчиняються у воді

Ірена
20.01.2010, 14:32
V mene tez ta sama problema, okupuvala boroda moju banochku. Ale w nashomu "modnomu" magazyni skazaly :" A sho, ta to nocho, to v koznomu alwariumi roste, naj roste"a she shcho wodu treba miniaty raz na rik...Ale vychytala shcho v apteci mozna kupyty tabletky FURAZOLIDON 6 sht. na 100 l, koshtujut kopijky, ale tez je rizni rezultaty. odni kazut sho wodorosli she krashche rostut, drugi sho nyshchyt wsi wodorosli, na rybune wplywaje, moze xtos probuwaw, podilitsia doswidom.

Ye_Lviv
20.01.2010, 18:43
...два акваріума один 140 л, другий 190 л. ... в акві де 140 л все чудово борода потрошка знакає рибам добре рослини ростуть, а втому що 190 л борода намісці навіть колір неміняє, рослини ростуть як і росли , рибам при вливанні сайдексу біля 4 години тяжко типу незватка кисню, ...

Є підозра, що в більшому набагато гірша циркуляція води. ?

Роман П, Рибі не вістачає кисню, тому, що сайдекс розпадаючись використовує розчинений у воді кисень. Організуйте хорошу, цілодобову аерацію і попробуйте збільшити дозу до 30-35мл на сто літрів...
На рахунок кисню ніби все і так, але трішечки не так, а саме коли у воді малло органіки, то і помутніння не проявляється і відповідно кисню рибам буде вистарчати. Але коли органіки багато, то все так і можливо при наявності органіки і падає ефективність сайдексу.
Але в обох випадках думаю аерація трохи допоможе. Я читав на форумах, що в кого є СО2 в збалансованому акваріумі, то аерацію і не включають

Ye_Lviv
20.01.2010, 18:58
V mene tez ta sama problema, ...Ale vychytala shcho v apteci mozna kupyty tabletky FURAZOLIDON 6 sht. na 100 l, koshtujut kopijky, ale tez je rizni rezultaty. odni kazut sho wodorosli she krashche rostut, drugi sho nyshchyt wsi wodorosli, na rybune wplywaje, moze xtos probuwaw, podilitsia doswidom.

Як на мене то з сайдексом набагато простіше. Крім того він трохи сприяє росту рослин за рахунок збільшення СО2.
На київському форумі є вдосталь інформації про побічні ефекти FURAZOLIDON і тощо. В різних банках різна дія.

Ye_Lviv
20.01.2010, 19:06
Ось фото до сайдексу2127 а це після 2128 5 днів сайдексу на 190 л 35 млл.
Можна попробувати вводити сайдекс локально шприцом прямо на бороду.

Taras S
21.01.2010, 09:59
Можна попробувати вводити сайдекс локально шприцом прямо на бороду.

цікаво як це буде виглядати...:)

Ye_Lviv
21.01.2010, 10:28
цікаво як це буде виглядати...:)
Просто треба закотити рукав вище локтя...:):)

Taras S
21.01.2010, 11:23
Просто треба закотити рукав вище локтя...:):)

і що це дасть??? вода ж циркулює в акваріумі...
я коли лив сайдекс то навпаки перед тим розводив його водою акваріумною і лив обережно і по всій площині щоб великої концентрації нараз не було

Ye_Lviv
21.01.2010, 13:16
і що це дасть??? вода ж циркулює в акваріумі...
я коли лив сайдекс то навпаки перед тим розводив його водою акваріумною і лив обережно і по всій площині щоб великої концентрації нараз не було
Питання в швидкості, і полюбому дасть, попалить ту частину на яку попаде.

Taras S
21.01.2010, 13:36
Питання в швидкості, і полюбому дасть, попалить ту частину на яку попаде.
чомусь не думаю - це не кислота все таки

а спробуйте - і розкажіть ;) як подіяли "точкові бомбандирування"

Ye_Lviv
21.01.2010, 14:39
чомусь не думаю - це не кислота все таки

а спробуйте - і розкажіть ;) як подіяли "точкові бомбандирування"

А тожбо і воно, перевірено мін немає. Крім хіба цеї: http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?p=27593#post27593

Taras S
21.01.2010, 15:11
ну наразі бороди нема після Сайдексу, але так "ціляти" ;) напевно не буду все таки

Роман П
22.01.2010, 12:48
Добро дня!
Проводив лікування сайдексом в одному акваріумі вивів бороду Незнаю надовго чи ні ) в другому зменшилась в велькі кількості
побачив побічні єфекти незалежно від дози сайдексу
1 валіснерія губить клітини і перестає рости
2 цихліди, анцитруси переносять сайдекс протягом певного досить важко , а живородящі почуваються добре до речі збільшена подача повітря маєже на поведінку цихлід не вплинула

Сихівчанин
22.01.2010, 16:55
Сайдекс реально діє на бороду, але треба вкрай акуратно ним користуватись.
З власного досвіду (самостійно підтвердженного також і з боку форумлянина Fisher) - сайдекс може негативно впливати на апістограм какаду.
Після 25% підміни води в 100л аквасі та доливу сайдексу в рекомендованих дозах (20мл) почала конвульсивно рухатись доросла самка апістограми какаду і під вечір, незважаючи на те, що перекинув в інший акваріум без сайдексу, загинула.
Інші риби (харацинка, кардинали) і самець апістограми какаду чулись добре, більше того, королівські тетри навіть розпочали нерест, зумовлений підміною води на свіжу тощо.
Інших причин для гибелі риби, ніж згубна дія сайдексу, не бачу.
Можливі мої помилки: заміна 25% обєму акваріума свіжої води з-під крана + розбавив сайдекс в літрі акваріумної води, замість рекомендованих 3 л + додав 10мл Флорастиму класичного (чисто гіпотетично, але малоймовірно, теж негативно вплинуло)...

Taras S
22.01.2010, 17:00
в мене ніц не вмерло під час лікування - може через те що риби "простіші" і живучіші...але думаю краще пожертвувати 1-2 рибками як мати чорний акваріум

Сихівчанин
22.01.2010, 17:08
в мене ніц не вмерло під час лікування - може через те що риби "простіші" і живучіші...але думаю краще пожертвувати 1-2 рибками як мати чорний акваріум

В певній мірі з цим згоден, якщо йде мова про "простіших" риб, до яких, зрештою, можна віднести і апістограм какаду.
Але якби в мене, до прикладу, від сайдексу здохла б якась улюблена арована чи дискус (яких у мене нема :D), то мабуть на використанні сайдексу поставив би моцну крапку.
А так, дійсно, акваріум чистий, бороди немає, а самку какаду я за тиждень придбав у форумлянина Руслана і десь через 3 дні після вселення апістограми какаду віднерестились, правда ікра побіліла, але це вже зовсім інша історія... :)

tom0106
24.01.2010, 21:30
САЙДЕКС підтверджую цей препарат просто чудо.Я вливаю 3-ій день,а борода вже світло коричнева(була чорна),вже відривається.а чого я тільки не перепробував!САЙДЕКС це единий діючий препарат!*ONE*

tom0106
12.02.2010, 23:16
Закінчив курс лікування результат100%.Правда волоснерію підпалив.

thomas85
13.02.2010, 01:28
Бачу всі використовують сайдекс проти бороди, а як він справляється з вєтнамкою хтось пробував?. Через скільки часу борода знову зявляється при стандартній підмінні 30 % в тиждень? Чи може сайдекс винищити повність саму культуру водоростей разом зі спорами чи чим вони там розмонжуються, тобто якщо не заносити її спеціально чи зявиться вона там знов?

ЕММА
13.02.2010, 15:16
Закінчив курс лікування результат100%.Правда волоснерію підпалив.

волоснерію???
ви напевно мали на увазі ВАЛІСНЕРІЯ???

Pasha2
13.02.2010, 15:27
особисто я не використовував ніяких препаратів для виведення чорної бороди, як відомо водорослям для нормального росту потрібно щоб їх "нетурбували" :), а ампулярії і криветки активно по них "топтались", з часом їх ріст притупився, а потім і взагалі зникли

Бодік
15.02.2010, 02:07
Хочу запитати, чи бували вкого випадки що "борода" поверталася після курсу лікування Сайдексу!!! Чи препарат вбиває повністю пори.

Taras S
15.02.2010, 09:31
Хочу запитати, чи бували вкого випадки що "борода" поверталася після курсу лікування Сайдексу!!! Чи препарат вбиває повністю пори.

в мене таке враження що чуть вертається - на кераміці знову появились волосинки - може воно дуже вїлось в ту кераміку

напевно застосую курс лікування ще раз або чисто ту кераміку в якому ведрі "полікую"

Сихівчанин
15.02.2010, 11:59

Це важко встановити без лабораторних досліджень :)
Думаю, що бороду тепер можна занести хоч з водою з-під крана, хоч з живим трубочником чи мотилем.
В мене після курсу сайдексу борода остаточно не вмерла, живе ще собі де не де маленькими цятками, але "того здоровя" вже немає :)

TORNADO
16.02.2010, 12:44
Уважно прочитав дану тему-більше за чим проти, тому велике прохання в кого є в наявності "чудо-сайдекс" просив би поділитися за конвертовану UHY :)

Ірена
16.02.2010, 13:23
я нічим не користувалася з хімії, зробила рибкам голодовку і міняля на протязі тижня кожного дня воду. почала з 80% поступово зменшуючи до 30% і результати такі як після САЙДЕКСу. Тепер міняю що 7-10 днів 30% і все ок тож не поспішайте з хімією.

TORNADO
16.02.2010, 13:42
я також не палкий прихильник хімії...але....ваш метод звичайно чудовий при умові , якщо є час на щоденну підміну такої кількості води. Звичайно я приділяю своєму аквасу 1 раз в тиждень і підмінюю разом з сифонкою грунту 30-40% води, серед тижня в мене бракує часу так як приходжу додому пізно з роботи...Рибок я також не перегодовую проте ця "зараза" недає спокій ... тому через всі вищеназвані причини і хочу попробувати хімію....

Roman71
16.02.2010, 16:21
TORNADO, ну раз в Вас є бажання використати "Сайдекс", то загляньте сюда http://aquabazar.org.ua/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=19&Itemid=3&vmcchk=1&Itemid=3

tom0106
16.02.2010, 18:52
Це важко встановити без лабораторних досліджень :)
Думаю, що бороду тепер можна занести хоч з водою з-під крана, хоч з живим трубочником чи мотилем.
В мене після курсу сайдексу борода остаточно не вмерла, живе ще собі де не де маленькими цятками, але "того здоровя" вже немає :)

а я замітив, що бородау дуже легко занести в акваріум з таблетками для анцитрусів.

Roman71
16.02.2010, 22:33
а я замітив, що бородау дуже легко занести в акваріум з таблетками для анцитрусів.
якщо сказали "А", то кажіть і "Б":
можете докладніше розповісти, що саме Ви замітили і чому зробили саме такий висновок? ну і назву фірми-виробника не завадило б вказати....

Руслан
16.02.2010, 22:58
Провів експеримент по живучості бороди:
З акви де колись була борода взяв дві ракушки з китицями бороди, одну ошпарив кипятком іншу ні, потім відложив то все без води на кілька місяців і...забув. Десь через 10-11 місяців ці дві ракушки помістив в експериментальну акву де було чуть-чуть бороди. За місяць та ракушка яка була ошпарена живої бороди не мала (то думаю зрозуміло 90 градусів все таки:D), а от неошпарена прекрасно відновилась і забуяла з новою силою. Так що та зараза дуже живуча, це однозначно.
П.С. "Молоду" бороду на 60-70 % обгризають креветки.

anri
16.02.2010, 23:52
Я користуюсь Сайдексом вже напевно рік чи трохи менше...
Колись як і у багатьох, а може і кожний стикався мав бороду і вєтнамку і не було ради. Заміни різні хімії риби світло...Нічого *DASH*:-!Дехто з досвічиних сказали що це не можли і вона завжди буде єдиний вихід повний перезапуск а все обробити білизною!У мене 240л тому зайняло день всі рослини пороздавав повикидав особливо шкода великого анубіаса (зараз би ці знання:()і не пройшло 2 місяців як все розпочалось знову:eek:І ось тут я якось надибав в інеті Сайдекс думав знову розвод або маханина із щоденною заміною...Але був готовий напевно на будь-які експеременти
І дійсно помогло (Гриша все гарно описав*THUMBS UP*)
У мене зараз дискуси ніякою бороди заміна щотижня 20%
рослини просто ковбасить Джунглі були мусив почистити щоб було де плавати. Сайдекс додаю щотижня для профілактики і як джерело СО2.
Єдиний мінус валіснерія загнулася мусів від неї відмовитись*NONO*
Дискуси нерестяться навідь личинки були але не має можливості далі займатися розводом:( анубіасів також повна поляна вода спочатку деня трошки мутнувата ледь-ледь а далі сльоза в мене ще ніколи так прозоро раніше не було
так що негатив від Сайдекса?Думайте самі*RTFM*

Ірена
17.02.2010, 16:22
ми не зрозумілись...я тільки один тиждень присвятила на щоденну підміну води. а далі так само як ви раз в 7-10 днів сифонка і підміна 30% води.:)

anri
17.02.2010, 20:09
Прекрасно якщо комусь вдалось і без Сайдексу позбутись водоростей і вони вже не повертаються*ONE*. Я і не казав що то єдиний вихід (це для мене він виявився найоптимальніший) + СО2 для рослин їх активніший ріст. Я думаю що шкоди просто від цієї хімії майже немає. Доречі лив зразу концентрат з ковпачка без розводу і все нормально:)Так що в цій боротьбі любі засоби добрі:D

Ye_Lviv
17.02.2010, 20:40
Провів експеримент ...дві ракушки помістив в експериментальну акву де було чуть-чуть бороди. ...

Прикольний експеримент, помістити ракушки в акву з бородою і тестувати їх чи виросте на них борода???:confused:
А може бороба просто любить грязні ракушки???:confused:

TORNADO
18.02.2010, 15:40
Ірена я зрозумів , що тільки один тиждень....але кажу ,що за браком часу неможу щодня на протязі навіть одного тижня позволити собі такого...тому і хочу попробувати хімію)

Руслан
18.02.2010, 15:56
Прикольний експеримент, помістити ракушки в акву з бородою і тестувати їх чи виросте на них борода???

Та не так *NONO*, я мав на увазі, що велика китиця (близько 1.5 см) відновилась в рості *THUMBS UP*, а на ошпареній відпала і почала гнити. Ось так.

А може бороба просто любить грязні ракушки???

Є доля правди*THUMBS UP*, бо я замітив що борода швидше буде рости в тих важкодоступних місцях де накопичується органіка та деякий час незабирається.

Slavik
19.02.2010, 21:17
Є доля правди*THUMBS UP*, бо я замітив що борода швидше буде рости в тих важкодоступних місцях де накопичується органіка та деякий час незабирається.
І не тільки, вона росте де захоче, навіть під поверхнею на листях рослин.

Taras S
30.03.2010, 10:56
Провів експеримент по живучості бороди:
З акви де колись була борода взяв дві ракушки з китицями бороди, одну ошпарив кипятком іншу ні, потім відложив то все без води на кілька місяців і...забув. Десь через 10-11 місяців ці дві ракушки помістив в експериментальну акву де було чуть-чуть бороди. За місяць та ракушка яка була ошпарена живої бороди не мала (то думаю зрозуміло 90 градусів все таки:D), а от неошпарена прекрасно відновилась і забуяла з новою силою. Так що та зараза дуже живуча, це однозначно....

я колись навіть ПЕРЕВАРИВ все каміння - не помогло - все одно борода верталась

зараз після сайдексу борода бачу на "скелях" вертається але здоров'я вже того не має :(

4erep
04.04.2010, 21:45
Привіт. Народ, можливо в когось після лікування від бороди залишився сайдекс, я би відкупив 0,2-0,5л. *DRINK*

TORNADO
04.04.2010, 22:03
http://aquabazar.org.ua/index.php?op...id=19&Itemid=3
тут продають від 0.25л.

4erep
05.04.2010, 14:37
Якась помилка

4erep
05.04.2010, 14:38
http://aquabazar.org.ua/index.php?op...id=19&Itemid=3
тут продають від 0.25л.

Шось неспрацьоввує адреса ...

TORNADO
05.04.2010, 15:40
та я також замітив....попробуй звернутися за адресою http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=3023 там Odissey ...може зарадить чим...

4erep
07.04.2010, 20:45
та я також замітив....попробуй звернутися за адресою http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=3023 там Odissey ...може зарадить чим...

Відповідь була негативна. Прохання в силі. :'(

altum
07.04.2010, 21:20
Приєднуюсь до прохання.Теж би придбав 0.5л. САЙДЕКСу.Буду вдячний про інформацію.

Сихівчанин
07.04.2010, 22:37
У Гріші (на аквафорумі нік "Grisha") в Бульці на Сихові донедавна був сайдекс розливний в малій тарі... спробуйте до нього звернутись або заїхати в Бульку при нагоді... Або передзвоніть йому на моб. (десь в його профілі мав би бути).

Romek
08.04.2010, 09:16
Замовив Сайдекс 5 літрів на днях мають передати з Харкова.Якщо будуть бажаючі поділюсь.

altum
09.04.2010, 12:45
Візьму 1 л. Інформацію про умови доставки і оплати в приват.Дякую.

Romek
09.04.2010, 20:35
Як тільки буде то передам маршруткою до Львова

Romek
05.05.2010, 23:00
Охоче поділюся Сайдексом бажаючим прошу писати в Приват

Nightmare
08.06.2010, 19:47
В мене в аквариумі малавійські цихліди, вони як до Сайдексу ставляться???

K@SPER
08.06.2010, 19:59
В мене в аквариумі малавійські цихліди, вони як до Сайдексу ставляться???
Так як всі риби нормально, якщо сайдекс в розумних межах...

Romek
09.06.2010, 23:41
Охоче поділюся САйдексом залишилося приблизно 2.5 літра.

4erep
10.06.2010, 11:27
Охоче поділюся САйдексом залишилося приблизно 2.5 літра.
Трохи дорогувато :(

Nightmare
15.06.2010, 11:20
Хотів спитати, якщо я вчора ввечері вніс дозу Сайдексу то сьогодні і під час всього курсу "лікування" також вносити тільки ввечері??? чи можна наприклад в обід або зранку???

Nightmare
15.06.2010, 11:46
і ше одне, в мене одна зебра почала тертися об камні це нормально???

Taras S
15.06.2010, 14:58
і ше одне, в мене одна зебра почала тертися об камні це нормально???

:))))))))))
чухається

по аналогії з натуральною ЗЕБРОЮ :)

може воші :))))

Nightmare
17.06.2010, 15:29
Народ підскажіть, бо незнаю я поступити. Я почав заливати сайдекс у понеділок, тобто сьогодні вже 4-ий день. Я зробив 50% підміну води (все я ексельовському файлі), але тепер незнаю чи підливати сьогодні сайдекс бо вона трошки помутніла після підміни води. Підскажіть шо робити??? Наперед дякую!!!

TORNADO
17.06.2010, 15:57
за помутніння не переживай-таке буває,через пару днів зникне само по собі...Сайдекс лий дальше по схемі...

Nightmare
17.06.2010, 18:48
Поняв, дякую!!! А якшо після влиття сайдексі ше більше помутніє, то скільки підмінити води???

Apes
17.06.2010, 19:01
Nightmare маєш на продах трохи? або скажи де брав, ато я вже пів міста озадачив, знайти мені його:)

Nightmare
17.06.2010, 20:28
Я його брав у Doc-tor'а. Такшо питай може він ше має. Вот http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=3627 тема де я питав у кого є, там ше деякі люди мені пропонували. Такшо списуйся з ними.

TORNADO
17.06.2010, 21:20
Поняв, дякую!!! А якшо після влиття сайдексі ше більше помутніє, то скільки підмінити води???
лий по інструкції і підмінюй воду по інструкції - все буде добре...

Nightmare
17.06.2010, 21:30
лий по інструкції і підмінюй воду по інструкції - все буде добре...
Не хочу показатись грубим, але як на рахунок цього комента http://aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=19757&postcount=18 просто поясніть, будь ласка, може я щось не правильно зрозумів???

TORNADO
17.06.2010, 21:36
якщо помутніння дійсно сильне-то треба підмінити воду...Поради даю з власного досвіду-також користувався сайдексом і була муть пару днів (приблизно як при бактеріальному спалаху) воду міняв строго по інструкції, всі залишились живі-здорові...Аерація та фільтр постійно має бути включена!!!

Nightmare
18.06.2010, 10:06
Поняв, ВЕЛИЧЕЗНЕ ДЯКУЮ!!!

Apes, знайшов у кого взяти Сайдекс???

Ye_Lviv
18.06.2010, 10:55
Поняв, ВЕЛИЧЕЗНЕ ДЯКУЮ!!!

Apes, знайшов у кого взяти Сайдекс???
Є в цьго хлопця fisher і недорого, дзвоніть 0673718780

Nightmare
21.06.2010, 11:20
Сьогодні вже 7-ий день як підливаю сайдекс, роблю по методиці Гріши...але сьогодні знайшов дохлого і повністю побілівшого анцитруса...незнаю шо робити не хочу шоб ше два "пішли спати"...підскажіть шо робити!!!:confused:

ЗІ. Помутнінь води ніяких не було, сайдекс розмішую 3 літрах води.

Taras S
21.06.2010, 11:27
Сьогодні вже 7-ий день як підливаю сайдекс, роблю по методиці Гріши...але сьогодні знайшов дохлого і повністю побілівшого анцитруса...незнаю шо робити не хочу шоб ше два "пішли спати"...підскажіть шо робити!!!:confused:

ЗІ. Помутнінь води ніяких не було, сайдекс розмішую 3 літрах води.

ну не знаю, анцитруси (та і всі решта) в мене пережили сайдекс мирно без втрат
я думаю причина не в цьому - може його вік настав...

Nightmare
21.06.2010, 14:57
Якшо вік настав, то чого він побілів весь??? Але теоретично може і вік настав, мені його вже дорослим віддали.

Taras S
21.06.2010, 15:07
Якшо вік настав, то чого він побілів весь??? Але теоретично може і вік настав, мені його вже дорослим віддали.
люди як старіють то теж сивіють ;)
в мене риби коли здихають то теж інколи "відцвітають"

думаю тут причина не в сайдексі

Nightmare
22.06.2010, 08:56
Ну буду надіятись...що діло в старості...

Nightmare
25.06.2010, 20:37
сьогодні вже 12 день, а результату не дуже видно, окрім легкого посвітління і зупинки росту*DASH*

TORNADO
25.06.2010, 20:44
виклади фото- на 12-й день результати мали б вже бути...

Darel
19.07.2010, 19:04
Анцитруси після смерті завжди дуже швидко біліють, це не від Сайдексу точно, а результат знищення бороди залежить від попереднього стану акви (кількості бороди і її розмірів):)

Svetik
02.10.2010, 13:27
На читавший за сайдекс рішив попробувати, але спіткала біда((( Дали мені сайдексу не цонцентрованого типу чистого. Я на 100л давав 1 раз в 3 дні повний 2 ml шприц Сайдексу. В мене за 1 тиждень розтворилися Лімнофіла, кабомба, альтернатера, валіснерія, німфея в загальному все крім криптокорини(((
Як його мені розвести??? Може хтось підкаже???:'(

Doc-tor
03.10.2010, 09:58
Средство "САЙДЕКС®" представляет собой готовую к применению прозрачную жидкость бледно-голубого цвета со слабым запахом. Есть в концентрациях 2,5 и 25%.
У Вас оказалась концентрация 25%-ная. Надо развести 1:10 http://aba.by/forum/public/style_emoticons/default/smile.gif, чтобы добиться концентрации 2,5%-го.

Svetik
03.10.2010, 10:14
Наверное ето так и есть запах очень реский и сильный. Спасибо!!!

Doc-tor
07.10.2010, 21:41
Проверенные на практике способы борьбы с бородой.
1. Регулярные(еженедельные)подмены 30% воды от объема аквариума нетто.
2. Отсутствие перенаселения аквариума.
3. Отсутствие перекорма рыбок в аквариуме.
4. Еженедельный разгрузочный день для рыбок в аквариуме-отутствие корма в аквариуме.
5. Просифонивание ,по мере необходимости,грунта в аквариуме.
6. Чистка,по мере необходимости,фильтров используемых для фильтрации воды в аквариуме.
7.Взять 100-150 гр торфа,на медленном огне проварить его в тчении 2 минут. Слить торфяной отвар. Дать остыть проваренному торфу. Уложить проваренный торф в мешочек из сетки(подойдет старый,постиранный капроновый чулок) и завязав этот мешочек,уложить его или во внешний,либо во внутренний фильтр,обслудивающие аквариум.
Для того,чтобы не быть голословным выкладываю фотографии своих аквариумов.
P.S.: В торфе содержатся гуминовые кислоты,которые угнетающе действуют на низшие водоросли к которым относится "борода",которые под их воздействием отмирают.

Svetik
07.10.2010, 22:02
А сколько тофра должно быть? и можно ли при етом додавать сайдекс? При подаче сайдекса она у меня довольно сильна замедлила рост, но не пропала, я даю каждий день по 0,6мл сайдекса 25%.

Doc-tor
07.10.2010, 22:10
Svetik, я сайдексом перестал пользоваться из-за его губительного воздействия на мои коллекционные мхи.
У Вас концентрация 25% которую нужно разбавить до концентрации 2,5% и только после этого применять.
Я пользуюсь препаратами фирмы API, а для особо ценных мхов использую отвар.
После лечения мхи получают немного отвара для профилактики от водорослевых вспышек.

Ruslaxa
07.10.2010, 23:17
А торф у фільтрі не буде помякшувати і закислювати воду, бо для мене це дуже небажано.

vi_ki
07.10.2010, 23:34
ТОрф ще використовують для пом'якшення і підкислення води в нерестовиках. Зрозуміло, що буде...Судячи з Вашого профілю, Вашим рибам підкислена вода не загрожує
бо для мене це дуже небажано.
чому?

Ruslaxa
07.10.2010, 23:51
Завів молінезій. В окремому невеликому.

miuller75
29.11.2010, 19:57
Маю таку саму проблему з бородою. Хотів би купити порцію сайдексу на 120 літрів. Але він продається в каністрах по 5л. Може є можливість придбати менше?

K@SPER
29.11.2010, 20:01
Маю таку саму проблему з бородою. Хотів би купити порцію сайдексу на 120 літрів. Але він продається в каністрах по 5л. Може є можливість придбати менше?
Є по 0,5 літра http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=72_76&products_id=4195

Taras S
29.11.2010, 22:02

краще купити в складчину
я минулого разу взяв 5літровку і розпродав буквально за 3 дні решту

літру я б зараз взяв легко

4erep
29.11.2010, 23:11
краще купити в складчину
я минулого разу взяв 5літровку і розпродав буквально за 3 дні решту

літру я б зараз взяв легко

і я би 1л.

pip
20.12.2010, 09:36
P.S.: В торфе содержатся гуминовые кислоты,которые угнетающе действуют на низшие водоросли к которым относится "борода",которые под их воздействием отмирают.
А коряга може дати такий ефект?

f.orest
22.12.2010, 21:41
Цікаво:тема називається "Все про водорості...",а насправді-"Ода Сайдексу".Невже немає інших способів боротьби?

ЕММА
22.12.2010, 22:20
Звичайно є!
Наприклад Algae Killer,це щось схоже на сайдекс,тільки особисто в мене швидше працює.
Або наприклад затамненняакваріуму на декілька днів.
Механічна очистка,та часті підміни води

Bobus
22.12.2010, 22:39
тема називається "Все про водорості..."
тема ніби "Борода" :)
затамненняакваріуму на декілька днів будь ласка, докладніше :) Це усуне бороду ?

ЕММА
22.12.2010, 22:53
будь ласка, докладніше Це усуне бороду ?
Оскільки як ми знаємо,борода виникає від яскравого світла,та від "старої води",отже,якщо суміщати повне затемнення акваріуму,та підміни води,ми доб"ємося часткого зникнення великої бороди,та повного-малої.Ну а дальше справа Сайдексу,чи інших проти-водорослевих засобів

Александр11
22.12.2010, 23:26
Або наприклад затамненняакваріуму на декілька днів.
А в рослинному акваріумі? Що буде з рослинами?

Bobus
22.12.2010, 23:33
ми знаємо,борода виникає від яскравого світла,та від "старої води", і звідки таке знаємо ? :confused:
Вперше про це чую. Затемнення радше погіршує ситуацію з бородою.
Про нехімічний метод боротьби з бородою - зовсім поруч http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=131

Александр11
22.12.2010, 23:39
Невже немає інших способів боротьби?
Є, звичайно є: чиста вода, конкуренція у вигляді рослин, риби, креветки та молюски що обїдають, або просто не дають спокою водоростям, гарне світло. Ну і головне це знайти той баланс - рівновагу в аквасистемі щоб запобігати виникненню водоростів. А сайдекс - це для людей, які не хочуть, або не можуть шукати той баланс. Як показує практика : ніщо повністтю не знищить водорості так, як порядок і сформована аквасистема, де кожен елемент на своєму місці, і в достатній кількості. Застосування сайдексу і йому подібних препаратів- це як лікування симптомів, і незвважання на саме захворювання ( так як у нас лікують більшість хвороб), а потрібно лікувати ядро проблеми.

Александр11
22.12.2010, 23:44
і звідки таке знаємо ?
Вперше про це чую. Затемнення радше погіршує ситуацію з бородою
Для водоростей як і для рослин простот необхідне світло, і якщо світло яскраве а конкуренції у вигляді рослин у водоростей нема, то чим яскравіше світло - тим швидше ростуть водорості.

Леонид(СССР)
23.12.2010, 00:13
Саша-привет!
По-поводу бороды. Многие (если не большинство) путают бороду с вьетнамкой, вьетнамка повсеместно распространена, у одих в меньшей степени -у других в бОльшей. Бороду я уверен немногие видели в глаза, от бороды кроме как химических способов борьбы нету!!! Маниакальная подмена воды каждый день скорее всего приведёт к тому -что человек плюнет вообще на аквариум, камни , которые лежали пол-года вообще в тумбочке прекрасно сохраняют бороду, СО2 дезинфекция бороду не берёт, я одно растение в карантине держал более 2-х месяцев (по признакам с бородой) -в итоге оно пощло в унитаз, - а вьетнамку да - подменами возможно удалить, -отики и креветки её как и бороду не едят. (по-поводу креветок -незнаю, только читал -а вот отики у меня вьетнамку точно не ели) -вывел Сайдексом в конце-концов, не по-мне бегать с тазиками каждое утротаская по 100л воды((

vi_ki
23.12.2010, 01:13
По-поводу бороды. Многие (если не большинство) путают бороду с вьетнамкой
Розкажіть детальніше, в чому різниця між чорною бородою і в'єтнамкою. Дякую.

Леонид(СССР)
23.12.2010, 08:25
Щоб не перекручувати можливо деякі фрази та назви, а також фото -взяв з інета. Фоткати цю заразу (вьетнамку) у себе чомусь не було бажання.

Вьетнамкой (Audocinella) (В.Д. Полонский) называют красную водоросль, попавшую в аквариумы с растениями из Вьетнама. Она представляет собой растущие из одной точки листа, и крепко прикрепленные к нему кисточки из черно-зеленых нитей высотой 5-20 мм. Вьетнамка начинает развиваться в виде бахромы по краю листа, а затем покрывает весь лист.
http://tuta.by/kartinki_2/black_boroda-1-.jpg

Черной бородой (Compsopogon) называют водоросль, которая образует крепко сидящие, малоразветвленные нити длиной до 15 мм (иногда и более) от синего до черного цвета. При этом слоевище водоросли врастает в эпидермис листовых пластинок, черенков и стеблей аквариумных растений.
http://aquaria2.ru/files/u2/boroda2-09.jpg
http://www.aquastatus.ru/arts/3_1.jpg
http://aqa-vrn.ru/wp-content/uploads/2010/02/Boroda.jpg
"Чорна борода" росте також і на грунті та склі у відмінності від вьетнамки
http://aquaria2.ru/files/u2/klimov-04.jpg

замітив у себе - спектр ламп ниже 6000к доволі сильний стимулятор для вьетнамки (для бороди незнаю, але мабудь теж -вони також червоні водорослі) -тому перестав практично використовувати лампи ниже 5700к, -а затінення їм на мій погляд до одного міста -виключав взагалі на тиждень (небуло вдома) -так довгостебельки начинали загибатися -я їм хоть би хни.

Bobus
23.12.2010, 11:01
спектр ламп ниже 6000к доволі сильний стимулятор трошки додам - стимулятором є скорше мала інтенсивність у синій зоні спектру. Власне правильно сказано, що затінення їм до одного місця, бо вони червоні водорості і тому при слабкому освітленні знаходяться в комфортнішій ситуації від рослин.
З вєтнамкою в своєму криптокориннику зі змінним успіхом боровся два десятки років тому (про хімію тоді ще ніхто не чув).
Періодична сифонка грунту і щотижнева підміна 1\5 об'єму води з безжалісним усуненням листків, де ця наволоч тільки починала з'являтися на краях, давала чудовий результат. Через два - три місяці видаляв лише поодинокі листки, де вона ще появлялась. Однак варто було пару тижнів "прохалявити" і війну треба було починати знову. Тому зробив тоді висновок ретельний догляд це легше, ніж боротьба, коли процес запущений, а надмір органіки - це одна з умов коли червоні водорості починають прогресувати.

f.orest
27.12.2010, 21:57
Леонид(СССР), на третьому фото-в'єтнамка чи борода?

f.orest
27.12.2010, 22:03
Bobus, Про ретельний догляд:підміна води раз в тиждень 20%,зараз сифонити намагаюсь дуже обережно(шкода тетровської підложки).По-можливості-видалення ураженого листя.Радили робити ванночку для анубіаса в перекисі водню( в принципі можливо),а як інші рослини (аманія,ехінодорус,лимонник)?Який комент?

Леонид(СССР)
27.12.2010, 23:00
Леонид(СССР), на третьому фото-в'єтнамка чи борода?

1-"вьетнамка"
2-5 -"борода"

Bobus
28.12.2010, 12:51
f.orest, не маю досвіду з збагаченим грунтом. Як на мене, то пристойна стаття http://amania.110mb.com/Chapters/Tech/tech-triggers.html.
Навряд, що перекис водню вирішить проблему. Чекайте коментарів досвідчених форумчан :)

Ruslaxa
29.12.2010, 21:49
7.Взять 100-150 гр торфа,на медленном огне проварить его в тчении 2 минут. Слить торфяной отвар. Дать остыть проваренному торфу. Уложить проваренный торф в мешочек из сетки(подойдет старый,постиранный капроновый чулок) и завязав этот мешочек,уложить его или во внешний,либо во внутренний фильтр,обслудивающие аквариум.
Для того,чтобы не быть голословным выкладываю фотографии своих аквариумов.

Чи дієво в цих же цілях використовувати відвар торфу?

airo
31.12.2010, 10:39
не маю досвіду з збагаченим грунтом.
....
Навряд, що перекис водню вирішить проблему. Чекайте коментарів досвідчених форумчан

Повністтю тему не читав, але хочу поділитись своїм досвідом.
Напевно тепер вже це можна вважати досвідом, так як це вже друга спроба.
Отже. Недавно запустив акваріум, спалаху водоростів не було, але місцями борода з"явилась, на вілісренії, лимнофілі і хеміантусі. Запускався на зарядженому грунті, до того на звичайному, але набір засобів для боротьби з бородою однаковий. Як тільки я на повну потужність почав подавати УДО і СО2 борода зникла. Боюся наврочити, тьфу-тьфу, так як в мне ще немає поного розуміння процесів. Як на мене секрет чистого акваріума простий. УДО+СО2+2 рази в тиждень підміна з сифонкою. Як на мене пункт з сифонкою дуже важливий. Ага і ще одне. За свою пактику встиг покористуватись тільки УДО флорастим. Хочу зауважити що мікро рекомендована доза вноситься раз на тиждень. На своїх двох акваріумах я прийшов до висновку що необхідно вности мікро щодня, за такою схемою. Після підміни повна максимальна доза, кожен наступний день мінімальна рекомендована доза. З 2 підмінами на тиждень проблем не виникає. По макро. Повністтю не впевнений що це найкращій варіант але я перейшов на подвійну максимальну дозу щодня. Дуже шкодую що в мене немає тесту на фосфаты. По NO3 з таким підходом по 0. Зараз змінив конструкцію реактора СО2 по таблиці десь 9 мл/л концентарція СО2. Звичайно при передозах можуть виникати різні хвороби з рослинами які я на даному єтапі просто не можу ідентифікувати так як досвіду бракує, але так як виглядають росли мені подобається. Можу зафоткати. Особливо красиво виглядають росли зверху билжче до світла.
От це я встиг осягнути за 7 місяців свого акваріумного життя.

Roma65
30.01.2011, 08:36
Хто знає чи препарат "Биомин" поможе від бороди, його добре рекламують на краківському?:)

Сихівчанин
06.02.2011, 22:30
Вже мабуть втретє став на ті самі граблі у застосуванні сайдексу для боротьби з бородою.
Знов при застосуванні сайдекса дохне риба, вкотре переконався, що апістограми какаду - найбільш уразливі, ввечері залив 1,5мл сайдексу (точніше концентрованого глутаральдегіду) на своїх 100 л води, а на ранок - 4 трупа: пара дорослих какаду та 2 шт. дорослих неонів.
Явно переборщив з дозуванням.

Одна радість - бл.40 шт. мальків какадух плаває у вироснику.

І ще один цікавий момент, як не дивно, личинки апістограми какаду залишились живі в кокосі в загальному аквасі, в той час як їх батьки від сайдексу поплили в Полтву в напрямку до берегів Балтійського моря.

K@SPER
06.02.2011, 22:39
Вже мабуть втретє став на ті самі граблі у застосуванні сайдексу для боротьби з бородою.
Знов при застосуванні сайдекса дохне риба, вкотре переконався, що апістограми какаду - найбільш уразливі, ввечері залив 1,5мл сайдексу (точніше концентрованого глутаральдегіду) на своїх 100 л води, а на ранок - 4 трупа: пара дорослих какаду та 2 шт. дорослих неонів.
Явно переборщив з дозуванням.

В мене в 150 літрах 4 аманки, апістограма раміреза стайка неонів анцитрус (якому і місяця не має), я лию 15 мл сайдексу і риби нормально себе почуваюиь.

Сихівчанин
06.02.2011, 22:44
В мене в 150 літрах 4 аманки, апістограма раміреза стайка неонів анцитрус (якому і місяця не має), я лию 15 мл сайдексу і риби нормально себе почуваюиь.

Так то так, але в мене не сайдекс (розбавлена форма), а якийсь злосний концентрат глутаральдегіду.
І то якось вибірково він діє - тетри королівські навіть нерестяться після його застосування, а апістограми какаду дохнуть...
Мабуть вже 4 шт. дорослих какадух втратив за останні 2 роки після застосування тої хімії. А неони вперше посипались.

Тому слід дуууже акуратно застосовувати той препарат. :(

Ye_Lviv
07.02.2011, 17:09
Тому слід дуууже акуратно застосовувати той препарат.
Гріша про то писав, і я писав тай інші згадували тай з власного досвіту знаю, що перш ніж вносити концентрований сайдекс його слід розвести у воді 1-3 літри в залежності від об'єму акви:
http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=27604&postcount=6
Так думаю, що риба може ковтнути концентрованого, поки той ще не встиг розчинитися, і брикицьнутися. Хіба що вони вміють робити затримку дихання:D

Wolf
14.02.2011, 22:57
Сихівчанин Сайдекс потрібно вносити за пів години до включення світла в ночі вносити його нерекомендують так як рослини його не поглинають і риба дохне через нестачу кисню

Wolf
14.02.2011, 23:01
сайдекс розводити непотрібно--розводиться тільки ГЛУТАРОВИЙ АЛЬДЕГІД але на сьогоднішній день глутаровий альдегід не виробляють

Roma65
14.02.2011, 23:11
Купив сьоні сайдекс на краківському базарі і доразу залив в акву 28мл., на 200л.води! Якшо поможе як кажуть там шо вже через 6 днів тоді відпишу! До того використовував Біомін,навіть весь курс не провів як половино мальків і креветок подохло, коротше це отрута для риб а борода як є так ще більше виросла:(

TORNADO
14.02.2011, 23:18
Roma65, сайдекс треба лити щодня по схемі приведеній в пості №2 цієї теми-інакше не допоможе...

пікассо
15.02.2011, 01:05
Борода!так - це чудово! Так я думав коли завів ще на пятому курсі 30 літрів і коли за пів року існування акваріуму мій кораблик обріс цією мохнатоюне знати звідки взятою чорною травичкою. Коли троха взяв книжку по акваріумах - там казали , що борода це зле і я поняв , що це зле. Сайдексу тоді не було і порад типу форумів теж.Зрештою завдяки бороді я почав цікавитись акваріумістикою. І цю травичку я вивів через 1 місяць нудними підливаннями кожних 3 дня води і сифонка - але це у 30 літрах. У своїх теперішніх 130 коли я поїхав на два місяці до Київа - батько тільки годував рибку і ніякої сифонки тільки підливав воду коли випаровувалось - і знов борода. Я не є прихильником усієї хімії бо дуже люблю своїх рибок і тому кожних 5 - 7 днів міняю 40 літрів водички і сифоню і борода ще є але за 1 місяці її стало значно менше (десь в 2 рази). Тобто вся справа у ліні - бо у акваріумі де свіженька водичка і чистеньке дно борода просто не буде мати чим живитись.От такий у мене досвід - звісно у кожного своя доля і свій шлях широкий , але як казав якісь мудрий хлопець десь тут на форумі треба відчувати свій аквасик.Дякую!

konon
15.02.2011, 10:43
Це ваш досвід, і він загалом відомий, правильний і для вас вдалий.Борода- це хвороба брудного акваріума. А ось мій досвід
Я свого часу зробив перезапуск акви, з промиванням всього, що можна у розчині білизни. Навіть рослини, за винятком кореневої системи, побували у цьому розчині. Результат: 1,5-2 місяці без в'єтнамки. А в догляді за акваріумом нічого не помінялося: як міняв раз в тиждень воду з сифонкою грунта, так і дальше міняю, температура, та ж течія від вн. фільтра, все залишилось.... ну і в'єтнамка також. Тому разове чи двох-трьох разове велике підмінення води це ще не все. Якось, не знаю як, але треба більше приділяти уваги цьому , можна сказати святому слову для акваріуміста, БАЛАНС

І зараз вже у новому акваріумі борода росте. Правда грунт не сифоню, так десь островками підбираю зверху муть. Рослини ростуть, як на мене, досить не погано, не по 5см в день, але.. Бражка булькає, дропчекер зелений, каністра, воду міняю регулярно, і... борода.От власне за підміни
Для прикладу з інструкції тестів (не памятаю фірми): якщо показник нітратів показує більше 25мг/л., то вам потрібно підмінити 1/3 води на свіжу, якщо більше 50мг/л. то потрібно змінити половину води. Скажіть от мені будь-ласка, яка користь підміни, коли в акваріумі 30мг./л. нітратів, а в крані 35мг./л. ?
Добре міняти, коли дійсно на чисту, а так як я міняю на осліп, і нічого не міняється із бородою, то, мабудь як для мене, "Сайдекс" і є спасіння.
Не можу знайти я того балансу, і відчування аквасика не помагає, бо відчуваю, що йому шось бракує, але що?...

Bobus
15.02.2011, 11:02
Можливо трохи не в тему. З'явилися препарати суть яких: "В состав входит источник органического СО2 в виде пентандиаля", який пропонують вносити щоденно для профілактики від водоростей і для збільшення кількості СО2.
(пентадіаль = сайдекс :)). Це, звичайно, не антибіотик. Але маю таку (скоріш за все хибну) думку : чи не виростимо в результаті бороду і в"єтнамку стійку до сайдексу ?

Wolf
15.02.2011, 11:07
Roma65 сайдекс давайте15мл на 100л води і ТІЛЬКИ рано пост 197 і все буде супер рибки будуть здорові і креветки теж-дякую

konon
15.02.2011, 13:18
чи не виростимо в результаті бороду і в"єтнамку стійку до сайдексу ?
"Сайдекс", як по описах, на водорослі діє виключно за рахунок покращення росту рослин, які в результаті не залишають шансів для водорослів. І,вроді, в обслуговуванні все залишилось то саме, ніяких додаткових доз мікро-макро, а тільки стимуляція росту, майже як батіг для коня, і рослини ростуть, а водорослі пропадають. Думається мені питання в іншому: чи не виростимо ми в результаті дохлі рослини, залежні від "Сайдексу"?
Але маю таку (скоріш за все хибну) думку
Може і моя думка хибна...

Bobus
15.02.2011, 13:37
діє виключно за рахунок покращення росту рослин, якраз по описах, при певній концентрації сайдекс розкладає клітини і спори водорослів, наприклад http://amania.110mb.com/Chapters/Tech/algae-blackout.html. Цим пояснюють його ефективність.

StarSamurai
28.02.2011, 12:16
Вчора був на краківському де познайомився з однією молодою пані яка підсказала свій метод боротьби з бородою. хочу послухати думку форумчан нарахунок цього методу.
Сам метод.
Береться заряка від мобільного телефону обрізається штекер і до кожного з кінців припаюється мідна сміжка. Відповідно кінці в воду н відстанях вилка в резетку на кілька хвалин щоденно. за її словами в неї проблем з бородою і іншими немає.
ваші думки...................

Bobus
28.02.2011, 12:41
та ідея була для боротьби з котушками, планаріями і іншим непотрібом ще років 30 тому, тоді здуру попробував.
Результат - :(. Чим погана мідь в акваріумі добре описано тут http://amania.110mb.com/Chapters/Tech/algae-prevent.html

StarSamurai
28.02.2011, 14:16
так тут власне іде мова не про мідь в акваріумі а про маленький струм адже контакти погружаються в воду на кілька хвалин в день тому мідь немає такого впливу

Руслан
28.02.2011, 15:09
за її словами в неї проблем з бородою і іншими немає.
Що мається на увазі під "іншими" -
котушками, планаріями

Я ж бороду "поборов" приведенням кількості риб до мінімальної норми (напр.доросла пара скалярій на 150л)+регулярна сифонка кожен тиждень з підміною води мін. 20% і за півтора місяця борода відступила. Ніякої хімії, струмів...

StarSamurai
28.02.2011, 15:51
інші це вєтнамка і решта дрібних водорослів (це її слова)
а ось мінімум риб незавжди допоможе в мене в 90 л аквасі плаває 6 ціхлід по 7-8 см і нічого жожної гадості незамітно час від часу лише бурі водорості на кераміці
а от в 14 л. акваріумі де жіве 2 півня борода мене просто задолбала думаю взагалі замутити трошки іншій акваріум для півнів з невеличкою протокою чекайте на пост типу аква для півників

Ye_Lviv
28.02.2011, 17:53
до кожного з кінців припаюється мідна сміжка
Вистарчить до кінців припаяти електроди з нержавійки і все буде добре! Про таке чув що умільці з Луцьку пробували з таким самим результатом.

StarSamurai
01.03.2011, 10:06
Ну добре ризикну трохи почекаю щоб по більше цієї зарази на росло і почну проводити експеримент зі струмом знайте якщо у Львові не буде світла то це мій акваріум закоротив:D:D:D

pim
06.04.2011, 17:48
А ось і у мене понаростало... :'( *DASH* Сьогодні залив Птеро Флора Альгін, - "сижу - жду" ...

KRustik
10.05.2011, 14:13
pim, ну і...

Cофія
14.05.2011, 18:49
Добрий день!Я новачок акваріумістики.Підкажіть будь ласка в мене на водоростях появилися борода!!!!
Я пішла в магазин і купила хімію Algumin.
Я зараз промию акваріум.Незнаю чи допоможе!!!

Roma65
14.05.2011, 19:42
Добрий:) Якшо не допоможе купіть собі Сайдек! Допомагає, якшо в правильній дозі лити сщезає борода,рибам не бачив шоб було якось погано і рослини покращились в рості:)

Cофія
14.05.2011, 20:05
Cкажіть будь ласка як правильно використовувати Alguin?

Roman71
14.05.2011, 20:59
Я пішла в магазин і купила хімію Algumin.
Cкажіть будь ласка як правильно використовувати Alguin?

а хіба в тому магазині Вам не розказали як його використовувати? :confused:

Fisherman04
14.05.2011, 22:11
Стикнувся з подібними проблемами і, оскільки, не є палким прихильником хімії, начитавшись форумів вирішив купити і спробувати, як засіб проти водоростів, сіамського водоростеїда. І, як не дивно, із зеленими він (напевно із допомогою присутніх пецилієвих) справився і не дає їм розростатися вже біля двох місяців.*THUMBS UP* Виїдає із найменших проміжків між листками (елодеї, річії). Чорна борода, очевидно, йому не смакує і маю декілька її законсервованих пучків (фото). До речі, чи дісно це вона? Поки що проти неї активних дій не здійснюю, а спостерігаю чи піде в ріст, чи зникне.
10418

10419

Cофія
14.05.2011, 22:31
Сказали.Я просто не дуже зрозуміла!

KRustik
15.05.2011, 14:20
Чорна борода, очевидно, йому не смакує
Смакує, але молода.

pim
16.05.2011, 09:07
pim, ну і...
... ну і "поборов" ! :D Слава "Птеро Флора Альгін"-у !!! (До сьогодні влив уже 300 мл, але тепер все чисто).
А на водорослеїдів, пецилій і т.п. надії мало, вірніше "0". Треба терпіння і сайдексу (в любому виді), але в правильному (!) дозуванні !
Fisherman04, у Вас - то "квіточки", у мене було все набагато серйозніше (фото у пості № 214).

KRustik
16.05.2011, 10:07
pim, вітаю. І я ось думаю чи взяти собі.

pim
16.05.2011, 10:13
pim, вітаю. І я ось думаю чи взяти собі.
ОДНОЗНАЧНО ! По інструкції, строго, 10 мл/100л ЧЕРЕЗ ДЕНЬ ! (Чесно, я лив троха більше... маю на увазі "Птеро Флора Альгін")
(У мене аква 100х40х50 - ніби 200л, але води фактично літрів 160-170, я лив по 20 мл через день, пробував і по 25 мл, все добре було і є, але (!) - розводив ті 20 мл у 3-х (!) літрах води з акви, аж потім то лив в акву !) Результат побачите не раніше, як за тиждень-півтора. Я задоволений.

birbir
07.07.2011, 12:39
Всім доброго дня!!!!
Прочитав про САЙДЕК..
Де його можна купити в свому місті,читав що використовуется в Стомат поліклініках, обійшов пару стомат пол.. но про САЙДЕК нікто не чув...

Natalka
07.07.2011, 13:05
birbir, в Калуші не знаю, але якщо буваєте у Львові, то попитайте в Жабі (може, в неї і доставка в інші міста є... я не в курсі) http://zaba.in.ua/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=2808&category_id=39&option=com_virtuemart&Itemid=7

KRustik
07.07.2011, 20:53
В Аровані є: www.arowana-im.com.ua

Tytan
16.09.2011, 10:30
В мене ростуть два кущі криптокорини в двох різних сторонах акви вже досить давно і на одному є борода а на іншому нема. Підскажіть з чим це може бути обгрунтоване.
Наперед дякую.

Ruslaxa
16.09.2011, 12:26
Нічим надзвичайним. Там просто більш підходящі для неї умови (кращий рух води, наприклад), тому там і осіла.

СейФ
12.11.2011, 05:23
Доброї ночі , підкажіть будь-ласка як вивести хлор з акви ? В моїй акві завелася чорна борода і я пішов на Краківський за порадою до п. Руслана і він порадив мені перезапустити мою акву і залити 1-2 л. білизни на 1-2 дні ,я так і зробив але вот забув зипитатися як потім очистити від цієї хлорки , чи тільки добре промити водою чи ще додовати щось ? І ще одне ,коли можна садити рослини і запускати рибу ?

Міраж
12.11.2011, 08:41
Доброї ночі , підкажіть будь-ласка як вивести хлор з акви ? В моїй акві завелася чорна борода і я пішов на Краківський за порадою до п. Руслана і він порадив мені перезапустити мою акву і залити 1-2 л. білизни на 1-2 дні ,я так і зробив але вот забув зипитатися як потім очистити від цієї хлорки , чи тільки добре промити водою чи ще додовати щось ? І ще одне ,коли можна садити рослини і запускати рибу ?
Пару раз промийте проточною водою, потім залийте на добу чистою водою, злийте і можете запускати наново. Але це не означає що Ви позбавилися бороди, знайдіть причину. В мене також була борода і я не перезапускав акву а зробив як радила пані Ірена http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=1099&page=11 і все пройшло без всякої хімії і перезапуску.*DRINK*

СейФ
12.11.2011, 10:56
Дякую Міраж*DRINK*

anri
12.11.2011, 16:13
він порадив мені перезапустити мою акву і залити 1-2 л. білизни на 1-2 дні ,я так і зробив але вот забув зипитатися як потім очистити від цієї хлорки
Цей спосіб - утопічний і повністю неоправдоює себе. Я вже через такі граблі проходив.
Результат 0!
Купа геморою повний перезапуск і пів дня коту під хвіст. Всі рослини в унітаз (а скільки анубіасів пропало:-!) знав би я раніше...:mad:
1 Руслан повністю правий так Ви виведете бороду, але за кілька тижнів а потім все почнеться з початку.
2 Борода повернеть ОБОВЯЗКОВО (з кормом, рослинами, водою...). Головне забеспечити хім. склад води для пригнічення росту або повного унеможливлювання процвітання водоростей - збалансувати воду.
3. Найкращий спосіб це Сайдекс або важчий - регулярний контрольований догляд (постійно слідкувати аналізувати, тому підходить для проф.)
4. Сайдекс - альдегід, а тому джерело СО2, а це + для рослин і як результат покращення росту.
5 Негативних наслідків не помітив абсолютно ніяких.(є один - це проблема росту валіснерії, чомусь не переносить Сайдекс. Кажуть це повязано з будовою клітини).
6 У мому випадку грунт дуже крупний, а тому органіки назбирується багато (хоч риб мало) а це поштовх для бороди.

Я регурярно додаю Сайдекс (раз в тиждень 20мл) і всі проблеми відпадають.
Проте все одно маю на меті замінити грунт на базальт (колись втулили камінці- а тепер я розібрався що куди).
Так що знову перезапуск, але тут це необхідно.

Міраж
13.11.2011, 00:01
Цей спосіб - утопічний і повністю неоправдоює себе. Я вже через такі граблі проходив.
Результат 0!
Ну тут я з Вами незгоден у мене є результат.

Руслан повністю правий так Ви виведете бороду, але за кілька тижнів а потім все почнеться з початку.
У професійності Руслана я не сумніваюсь. Я сказав тільки те що сказав.

Найкращий спосіб це Сайдекс або важчий - регулярний контрольований догляд (постійно слідкувати аналізувати, тому підходить для проф.)
Ну нарахунок найкращого способу я би з Вами посперечався (за гальбою хорошого пива*DRINK*) але є одне але про дію сайдексу на живі організми ми знаємо дуже мало, ми бачимо тільки вершину айсберга а що там внизу можемо тільки догадуватися, як він поведе себе далі ми не знаємо. Це моя думка і я її не нав'язую нікому. Цим дописом я не хочу когось образити, хочу сам розібратися що до чого.Но я є противником різної хімії (тим більше яду) в акві.*DRINK*

Геник
13.11.2011, 12:48
Доброго дня усім! Умене аква 220 літрів, пробував Сайдекс, але жаданого ефекту не було, борода не зникла а от здоров'я дискусів погіршилося, стали гірше їсти....а потім і взагалі певні нюанси почались.....Як висновок мені сайдекс не поміг, можли варто було провести попередній аналіз води, бо твердість та наявність азоту та фосфору впливає на процес боротьби з БОРОДОЮ.Між іншим живу на Сихові і використовую сихівську воду. Я на російскому сайті найшов активну пропаганду у боротьбі із БОРОДОЮ такий засіб як фурозолідон+ плюс постійна підміна води. Хочу спробувати. і Ще у мене був такий такий період близько 2 місяців, забив на акву....відрядження постійні, жінка не встигала 2 дмалих дітей, риб годували раз на два три дні і то незавжди так от бородав значно зменшилася, якщо би підмінювати воду то думаю її можна позбутись!

Міраж
13.11.2011, 20:32
Я на російскому сайті найшов активну пропаганду у боротьбі із БОРОДОЮ такий засіб як фурозолідон+ плюс постійна підміна води. Хочу спробувати. і Ще у мене був такий такий період близько 2 місяців, забив на акву....відрядження постійні, жінка не встигала 2 дмалих дітей, риб годували раз на два три дні і то незавжди так от бородав значно зменшилася, якщо би підмінювати воду то думаю її можна позбутись!
В цій темі дуже багато цікавих дописів на рахунок бороди, прочитайте уважно і зробіть для себе висновок - який метод Вам більше підходить. Прочитавши багато статей про бороду я зробив для себе висновок що борода проявляється через дисбаланс в акві тобто в першу чергу світло+СО2+мікродобрива+чистота. Дотримуючись цих параметрів борода пропаде сама собою.Так що експериментуйте і напишіть який метод Ви обрали і чи вийшло все. *DRINK*

anri
13.11.2011, 21:52
Ну тут я з Вами незгоден у мене є результат.
Тобто у такий спосіб Ви побороли бороду??
Вона все одно повернеться, тому я казав що це не вихід і ніякого результату в майбутньому. Буде знов дизбаланс і зустрічайте бороду знов і знов білизна??
Подивимось хто кого переможе :D Постійний перезапуск

борода проявляється через дисбаланс в акві тобто в першу чергу світло+СО2+мікродобрива+чистота.
Повністю підтримую. Тому пропонував спочатку виявити дизбаланс і лікувати вже те що є без перезапуску нехай і в такий спосіб
http://aquaforum.lviv.ua/forum/showt...t=1099&page=11
Але в мене 240л і в такий спосіб я повинен щодня протягом тижня по 150л (всередньому) бігати і міняти воду (якийсь садо-мазо*ROFL*) може і поможе...?
А в кого 450л - 700л такий спосіб дуже підходить - це просто *THUMBS UP* МІСТЕР МУСКУЛ виросте.
Тому пропонував Сайдекс, бо він простіший.
Звичайно це не єдиний вихід, але найлегший точно.
про дію сайдексу на живі організми ми знаємо дуже мало, ми бачимо тільки вершину айсберга а що там внизу можемо тільки догадуватися, як він поведе себе далі ми не знаємо.
Вірно, але я користуюсь Сайдексом не місяць два...
а вже 2 роки і дискуси як розмножувались так ідалі їдять розмножуються, а рослини краще почали рости.
А вплив.... Це з галузі: вплив памяті води на людину, вплив мобільних, електомереж, ГМО - все не досліджено, але ми цим всім користуємось.
пробував Сайдекс, але жаданого ефекту не було, борода не зникла а от здоров'я дискусів погіршилося,
Дивно не зустрічав подібних результатів:-!
Значить пробуйте інший. Проте

у боротьбі із БОРОДОЮ такий засіб як фурозолідон+ плюс постійна підміна води.
Пробував - жовта вода рослини пригнічені, а бороді *DASH*
Але попробуйте...
Якщо є енергії і надхнення, то щось та й допоможе
Бажаю всім удачі у боротьбі з цією бідою,
Головне всім бажаю Надхнення, часу, великою сили або знань і досвіду.
Бажано щоб акваріум приносив задоволення, а не геморой і постійні турботи.

Міраж
13.11.2011, 22:22
Тобто у такий спосіб Ви побороли бороду??
Вона все одно повернеться, тому я казав що це не вихід і ніякого результату в майбутньому. Буде знов дизбаланс і зустрічайте бороду знов і знов білизна??
Подивимось хто кого переможе Постійний перезапуск
Ні я не перезапускав акву а просто робив підміну води і щоб більше такого не повторилося я контролюю три основних параметра Світло,СО2,додавання мікроелементів. І думаю все буде гаразд.*DRINK*

Bobus
13.11.2011, 22:45
Дія сайдексу на водорості має, принаймні, теоретичне підгрунтя.
такий засіб як фурозолідон не зустрічав жодних логічних пояснень, чому саме цей протимікробний засіб має допомагати від бороди, а допустим бісептол - ні.

anri
14.11.2011, 00:02
не зустрічав жодних логічних пояснень, чому саме цей протимікробний засіб
Вони це пояснюють тим що фурозолідон осідає на бороду і не дає світла і цим вбиває,
Але на практиці в мене нічого не вийшло:-!
Тільки для вищих рослини погіршився стан:(
Краще вже спробувати
http://amania.110mb.com/Chapters/Tech/algae-blackout.html
http://amania.110mb.com/Chapters/Tech/algae-blackout.html
До речі там і описується глутаровый альдегид (Сайдекс)
і його ефект та вплив.
Та й вцілому гарний сайт думаю що багато хто його знає.

Bobus
14.11.2011, 00:15
Вони це пояснюють тим що фурозолідон осідає на бороду і не дає світла і цим вбиває
так я ж питав про логічне пояснення, а не про .... :D

Tytan
16.11.2011, 14:15
Два тижні тому купив заради експерименту кущик анубіас нана сильно заражений бородою, поклав його в літрову банку з водою в тумбу куди зовсім не проникає денне світло, приблизно раз в два дні міняю воду. Експеримент триває вже два тижні, борода як була, так і залишилась. Підскажіть будь-ласка як можна вивести бороду не використовуючи хімічних припаратів.

vlysov
16.11.2011, 14:56
Два тижні тому купив заради експерименту кущик анубіас нана сильно заражений бородою, поклав його в літрову банку з водою в тумбу куди зовсім не проникає денне світло, приблизно раз в два дні міняю воду. Експеримент триває вже два тижні, борода як була, так і залишилась. Підскажіть будь-ласка як можна вивести бороду не використовуючи хімічних припаратів.

зробіть ванночки на 1,5-3 хв у 10% розчині води з білизною. анубіасу не зашкодить, а борода має побіліти і зійти.

anri
16.11.2011, 23:54
не використовуючи хімічних припаратів.
зробіть ванночки на 1,5-3 хв у 10% розчині води з білизною. анубіасу не зашкодить, а борода має побіліти і зійти.
А білизна хіба не хім. препарат?
Так можна і сайдексом. Але не у всіх виходить та й довше потрібно повозитися.

vlysov, Дієвий спосіб тільки потрібно обережно з пропорціями і часом витримки, бо сам спалив анубіас хотів чим сильніше і швидше.
А способи я нічим не користувалася з хімії, зробила рибкам голодовку і міняля на протязі тижня кожного дня воду. почала з 80% поступово зменшуючи до 30% і результати такі як після САЙДЕКСу. Тепер міняю що 7-10 днів 30% і все ок тож не поспішайте з хімією.
не у всіх виходить. vlysov, перевірив на собі. А представляєте якби Ви це виконували на великій банці а результат такий самий:-!
Маєте час бажання експарементуйте затемнення на 3дні з перекосидом водню, фуразалідоном, заміною води...Анубіас повільно ростючий тому ефект буде не швидкий.
Або білизна чи Сайдекс і за кілька днів все чисте.
Напишіть чим завершилось.

vlysov
17.11.2011, 10:07
не у всіх виходить. vlysov, перевірив на собі.
я насправді перевіряв, мені дали кущик анубіаса, але він був заражений бородою, от після саме такої ванночки (після того рослину добре потрібно прополоскати чистою водою) борода за кілька годин побіліла, а за 2-3 дні зійшла.

головне не лити хлорку у загальний акваріум :cool:

vlysov
25.11.2011, 12:41
Тут (http://toptropicals.com/html/aqua/algae/algae.htm#Bleach) можна прочитати про обеззаражування рослин від чорної бороди хлорними ванночками (див. розділ "Как обеззаразить купленные растения")

Tytan
30.11.2011, 18:08

Продовжую, зробив все як свазав vlysov, борода дійсно побіліла і почала сходити. Правда сильно вражені листки чомусь сильно розмякли і прийшлос їх видалити. Решта листків в нормі.

Тарас_Дрогобич
02.01.2012, 12:55

з анубіасом цей варіант пройшов а як що до інших рослин?

vlysov
02.01.2012, 13:08
швидше всього, рослини з м'якими листками такого не переживуть