КПК

Показати повну версію : Параметри води і здоровя риби

tarni
15.05.2009, 11:33
Доброго дня.
Не знаю чи коректно вибрала тему, але описую ситуацію:
почала в мене здихати риба 3 штуки, кожного тижня по одній: сочатку стара самка гурама, за тиждень самочка мультиколора(мала розпороте пузо коли я її знайшла), а нещодавно старожил сом(?)(лежав цілий, як живий:).
Оскільки до цього в мене давненько ніхто не дох, навіть активно плодився, то вирішила я поміряти свою водичку. В хімії я дууууже слабенька, але результати тестів виглядають дивними:
GH з акваріума 14
з крана 18
відстояна 18

PH з акваріума 7,4
з крана 7
відстояна 7,4

Воду міняю не часто, (останній раз сифонила 60л. 2 тижні тому - 20л. відстояна, 40 з крана, рослин багато, є нитчатка і зелені водорослі, трошки бороди).
Питання, чи може падати риба від такої води і як то виправити?
Дякую!:)

тернеция
15.05.2009, 12:41
Из Вашего профиля:
Догляд за акваріумом:
20%/2міс. підміна, сифонка.

Нужно еженедельно подменивать 30% воды. Иначе в ней накапливаются продукты обмена, гниения и т.д. что сильно ухудшает качество воды.

tarni
15.05.2009, 13:06
З пів року тому почала підміну робити частіше 50-60л/2-3 рази в міс. А що скажете на показники PH?

Grisha
15.05.2009, 13:26
Давайте я спрбую Вам пояснити , підміну води можна робити і 1 раз на 3 місяці 25% , АЛЕ!!!!!, все залежить від того
- скільки риб в аквасі
- який тип аквасу (риба,рослина)
- який вміст азоту,нітрату та нітриту
- скільки світла
- вода випаровується що доливаємо????
ну і тепер спробую відповісти на то що ви питали, риба гине в першу чергу від нестачі комку від надлишку корму, звороб, перегріву або охолодження, аж потім від хімічного складу води!!!!!!!!
Бо риба як і все живе дуже добре пристосовується до всього що плавно змінюється а тут скоріш щось інше!!!!!

tarni
15.05.2009, 15:18
Риб 28шт. з них 12 барбуси, 3 сомика, з гурами решта малаві, яка, як я сподіваюсь згодом переїде
Аква 210л. ще є купа рослин.
Тестів на вміст азоту,нітрату та нітриту немаю.
Вода практично не випаровується, бо під накриттям.
З годуванням проблем немає, температура стабільна.

тернеция
15.05.2009, 17:55
pH отличный, здесь порядок. Не докупали ли рыбку в последнее время?

tarni
15.05.2009, 18:18
Ні, нової рибки і рослин не докупала. На вихідні, напевне, підміняю 40-50% води і промию фільтр....

АшДваО
15.05.2009, 23:10
А чим годуєте?Може корм попався неякісний?:-!

K@SPER
15.05.2009, 23:24
А чим годуєте?Може корм попався неякісний?:-!
На рахунок корму скажу з власного досвіду:
Валялась в морозилці пачка артемії, не один раз вже розмерзалась...
Погодував нею і на другий день "перевернулись" босман, даніо.:(
Більше таких експерементів не роблю.*NONO*
Купив корм - відкрив його - і за тиждень-другий згодував рибам!

Grisha
15.05.2009, 23:35
Корм це мабуть один з най поширеніших методів, після внесення нової риби в аквас , для попадання всякої бацили тобто хвороби , окрім того що корм може бути протермінований а також як сказа Каспер пару раз розморожений !!

Охват Марьян
16.05.2009, 13:18
GH з акваріума 14
з крана 18
відстояна 18

PH з акваріума 7,4
з крана 7
відстояна 7,4мені б таку воду...........

Вам потрібно лише частіше підмінювати воду, щоб в акваріумі не було браку мікроелементів і мінералів, та щоб забрати з акваріума органіку.

А те що рибка померла, можливо вже прийшов її час :( а може була внутрішня хвороба якої не замічали.

tarni
16.05.2009, 14:25
На корм нарікати не стану: "акварія" мороженка та сухий "золота рибка". Виникла в мене одна підозра, що за час моєї відсутності (2 дні), домашні могли перегодувати "голодних" рибок. Хоча раніше залишала, годували і нічо....але раз на раз не випадає, мо сипанулось комусь з банки забагато*DONT_KNOW*.
Сьогодні знайшла здохлу барбусиху з відкритим ротом, грубим пузом і збільшеним оком:( Іду міняти воду...

Охват Марьян
16.05.2009, 14:45
з відкритим ротом, грубим пузом і збільшеним окомщось це нагадує отравлення нітратами..............так звана водянка