КПК

Показати повну версію : як зробити скалу

Tarik_Nikita
12.02.2008, 18:37
Підскажіть, будь-ласка, як самому зробити гарну скалу чи інший декор? Оскільки в магазинах воно таке все дороге, грошей ненапесешся:(

Охват Марьян
12.02.2008, 21:40
Що саме Вас цікавить?
Чому не хочете весь акваріум засадити живими рослинами?

Tarik_Nikita
13.02.2008, 10:19
не знаю чому, але чомусь рослини не дуже хочуть рости.
Посадив валіснерію вся почервоніла і загинула, криптокоріна стоїть і не росте, може із-за грунту чи світла, я не знаю?:(
Але, все одно, хочу якусь скалу поставити

Охват Марьян
15.02.2008, 01:08
Тема "Акваріумна література" (http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=35)
публікації :
Самоделки для украшения аквариума,
Изготовление объёмного фона для аквариума.

MSNc
17.02.2008, 18:16
Я дам адресу німецького сайту. Мови не потрібно знати, а ідея викладена на всіх 100%. http://www.aquarium-kreativ.de/rueckwandbau.php. Собівартість гривень 30-40 + власні руки :). Промислового фена не потрібно, достатньо газової плити сам пробував.

Tarik_Nikita
21.02.2008, 15:11
читав я на одному форумі, що скалу чи іншу декорацію можна фарбувати водостійкою фарбою, яка продається в кожному промисловому магазині. Пішов я в один такий і питають так і так, мені потрібна фарба, предмети пофарбовані якою можуть знаходитися у воді... продавець подивився на мене як на дурного, я все зрозумів.
Питання: чим можна фарбувати (надавати колір)предмети декорації, а чим ні.

Tarik_Nikita
21.02.2008, 15:16
Я дам адресу німецького сайту. Мови не потрібно знати, а ідея викладена на всіх 100%. http://www.aquarium-kreativ.de/rueckwandbau.php. Собівартість гривень 30-40 + власні руки :). Промислового фена не потрібно, достатньо газової плити сам пробував.

а скалу - теж можна з пінопласту вирізати... і як її втопити? і чи можна видути якусь декорацію з рідкої піни, якою зашивають дири при установці дверей і вікон?(чи вона не зашкодить в акваріумі)

Охват Марьян
21.02.2008, 20:25
Пішов я в один такий і питають так і так, мені потрібна фарба, предмети пофарбовані якою можуть знаходитися у воді... продавець подивився на мене як на дурного, я все зрозумів.
а скалу - теж можна з пінопласту вирізати... і як її втопити? і чи можна видути якусь декорацію з рідкої піни, якою зашивають дири при установці дверей і вікон?(чи вона не зашкодить в акваріумі)
Виклав статті на РОСІЙСЬКІ мові:
Тема "Акваріумна література", публікації :
Аерозольна автомобільна фарба, барвник для зовнішніх штукатурних робіт (duffa)........

Risus
03.03.2008, 22:53

Не погано було б статтю створити відповідну, бо я в німецькій повний дуб та ще й якийсь безпомічний стаю))):confused:

Охват Марьян
04.03.2008, 00:38
Не погано було б статтю створити відповідну, бо я в німецькій повний дуб та ще й якийсь безпомічний стаю))):confused:
Уу.., який Ви неуважний.
Допис №8
Виклав статті на РОСІЙСЬКІ мові:

Цитата:
Тема "Акваріумна література", публікації :

Chezarino
13.03.2008, 19:17

на будущее ))) можно сидеть на буржуйских сайтах использовав перевод этих сайтов через www.translate.ru просто там укажи линк нужного для перевода сайта и всё ))) наслаждайся ))) я просто сейчас сам копаюсь с цементом, пластиком и пенопластом ))))

Risus
13.03.2008, 21:49
на будущее ))) можно сидеть на буржуйских сайтах использовав перевод этих сайтов через www.translate.ru просто там укажи линк нужного для перевода сайта и всё ))) наслаждайся ))) я просто сейчас сам копаюсь с цементом, пластиком и пенопластом )))) :) ефективний сайт, правда такої штуки я собі і не зроблю, замаленький в мене акваріум, реально оцінив свої шанси:D

Охват Марьян
13.03.2008, 21:58
на будущее ))) можно сидеть на буржуйских сайтах использовав перевод этих сайтов через www.translate.ru просто там укажи линк нужного для перевода сайта и всё ))) наслаждайся ))) я просто сейчас сам копаюсь с цементом, пластиком и пенопластом ))))
Для чого мучитися, переводити якщо є
Тема "Акваріумна література" (http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=35)
публікації :

Chezarino
14.03.2008, 00:17
Для чого мучитися, переводити якщо є

так никто не мучается ))) просто на разных сайтах, разные аквасы, разные дизайны везде что-то подчёркиваешь новое для себя!

MotaMota
13.04.2008, 01:37
Слухайте, я так і не зрозумів одного... Коли я зроблю з пінопласту макет майбутнього заднього фону, покрию його цементом за технологієї і пофарбую, то ЦЕМЕНТНУ КОРКУ я відділяю від пінопласта і юзаю окремо, чи це все разом треба якимось макаром топити. Самі розумієте пінопласт падлюка топитися не хоче....

Anybias
13.04.2008, 03:29
Топитися ніхто не хоче :)
Пінопласт сілікониш до заднього шкла,звичайно без води у акваріумі.
ЦЕМЕНТНУ КОРКУ відділяти не потрібно.:D

Anybias
13.04.2008, 03:49
З цементом також не ововязково бавитись. Після покриття епоксидкою,поки не засохла ,можна посипати піском і дати засохнути.
тут можна подивитись як буде вигдядати.
http://www.thekrib.com/TankHardware/janne.html

MSNc
16.04.2008, 01:27
З цементом також не ововязково бавитись. Після покриття епоксидкою,поки не засохла ,можна посипати піском і дати засохнути.
тут можна подивитись як буде вигдядати.
http://www.thekrib.com/TankHardware/janne.html

Я би не бавився епоксидкою. Там йде двохкомпонентна суміш, де один компонент є дуже токсичний, тому не рекомендую. З мірним циліндром чи вагами точно сидіти не будете. З цементом є безпечніше і дешевше :).

Anybias
16.04.2008, 10:28
:)Необроблений цемент підніматиме Рh ,ебоксидна резина якраз повинна запобігати проникненню токсичних речовин у воду ,і риба не буде нищити цемент( не маю наувазі гуппі)птерегопліхт запросто може виїсти дюрку аж до пінопласту .
Водорослі також погано ростуть на ній.
розмішуеться 1 до 3 ,після того як засохне токсичною не буде.

fisher
07.05.2008, 01:55
Вітаю,
розкажу вам як робив задню стінку. Я собі так вигадав і зробив, незнаю, напевне я не перший. Виглядає як на мене дуже достойно, а головне всі технічні елементи супер сховані(широка трубка що йде під фальшдно з зовнішнього фільтра,трубка, що іде до фільтра, шланг продувки від компресора ,що йде до насоса, внутрішній насос, ногрівач).

Як робити:
Берете шматок оргскла(я брав 1мм, проте трохи товстіше непевне було б краще). Робите креслення розгортки(кажу чесно тригонометрію тре підівчити якшо плануєш шось складне)шоб під фоном сховати всі деталі. Після чого вирізаєте необхідний шматок(шматки). Вигинаєте як запланували(робив це на пальнику вдома, бо немав ні спеціального фена ні струни), приклеюєте накладні деталі. Клей готуєте розчиняючи лишні шматочки оргскла в хлороформі або дихлоретані(протягом ночі, якшо не стругали спеціально ножем). Якщо є якісь погрішності, типу тріщин чи шось не сходиться то фігня, замазуєте тим самим клеєм ну і всі шви само собою.
Як ідеально рівна форма готова треба її попсувати, ну шоб було натуральніше. Робив це досить просто, нагрівав якусь область скла на пальнику і вигинав притискаючи до цього району гострий камінь(виходить випуклість) чи навпаки вгинав олівцем і робив фігурну вмятину( то вже діло фантазії, експерементуйте). Основне при цьому всьому зберегти загальну площину рівною.
Во, а тепер найцікавіше. Я купляв в братів на краківському лавалітову крошку(може то такі шматочки керамзіту, незнаю) продається шоб підсипати під рослини, а брати продавали разом з кольоровими камінцями для дітей. Мішав ті камінці з нарізаними кокосовими волокнами, намочував суміш в хлороформі можна дихлоретан(просто я брав з роботи типу даром)(з цього моменту все раджу робити на балконі чи на подвірї якшо хтось не захоплюється:-)) десь хвилину, а потім ложкою рівномірно викладав ту суміш на скло,на швах побільше, як все понакладав то зверху ще трохи поливав тим же розчинником. Коли висохло( ставив на ніч) легенько протерав рукою і всі камінці шо погано приклеялись відпадали. Після чого можуть позалишатись прогалини тому в цих місцях або по всій поверхні добряче набризгував розчинник(такою штукою в жінки вкрав з під якоїсь косметики- напевне всім ясно що я маю на увазі), ну і засипав всі прогалини піском, знову підсушив і обтрусив зайве. Думаю також шо файно приклеїти тим самим клеєм якісь корінці(ясно спеціально оброблені) камінці шматочки лави, ну головне шоб виглядало натурально. Ну, але то ше до пісочка і дрібних камінців.

В самому кінці я робив отвори по всій поверхні і натягував між ними найтоньшу рибальську жилку, під яку напихав мох і тайландський папоротник.
Головне в цих лавалітових камінцях пористість,а ше плюс кокосові волокна, це важливо якшо хочете на скелі шось посадити. Мені здається, можна йти іншим шляхом і повигинати в склі шось типу горщечків(вмятини, що знизу виступають) в які можно понасипати трошки грунту і посадити рослини. В останньому варіанті виходить багатоярусність яка повинна виглядати просто шикарно.
Межі досконалості нема, а цей метод дозволяє робити все вистачило б смаку і креативу.
P.S
Виглядає як поросла скеля, а не як пласмасове лайно за 300грн.

Anybias
07.05.2008, 04:48
Zalushulos tilki fotky v stydiu dlia povnogo komplekty.:)

fisher
07.05.2008, 11:03
можеш глянути на (прісноводні акваріуми учасників форуму)
Проте спробую ввечері зробити крупнішим планом, власне фон.

3cX
28.12.2008, 02:10
На рахунок фону ще таке читав(а сам тільки збираюсь попробувати):
Те саме оргскло, але каміння в нього просто "повплавляти": берете камінці, нагріваєте і сипете на скло, впаюється намертво, так само можна посипати піском чи чим небуть іншим.
Але мене зацікавило ось що: Якщо те оргскло помістити в акву, то ззаду цього фону, якщо його трішки "покрутити" буде вода, яка там дуже погано буде циркулювати. Чи не може бути такого, що там назбирається всякий непотріб(відмерші листки рослин, корм та ін.) і почне труїти воду. Часто витягати такий фон - і мені напряжно і рибкам не надто сподобається:(. Може є якісь поради як уникнути тої проблеми?

fisher
31.12.2008, 15:24
З тим вплавлянням то я також спершу думав так робити, проте щось нічого нормалного не виходило. Дрібненкі камінці і пісок мають надто малу теплоємність і тому вистигають до того як розплавлять скло крім того їх потрібно перед тим добре вимити від пилу і обезжирити бо інакше розплавлене скло погано їх чіпляє. Коротше кажучи на власному досвіді розчинником краще, а ше ліпше спершу розчинити в тому розчиннику трохи оргскла щоб він був густий. В такому вигляді намазати на скло шаром десь в два мм і засипати камінцями. Во і робити це не відразу на все скло, а частинами бо такий клей досить швидко сохне. Проте після того як висохне то з того клею залишається лише оргскло яке розчинили, а розчинниик випаровується, таким чином такий клей після висихання є абсолютно біологічно-інертним. Шо радує.
через то шо за фоном нема циркуляції води то нічо туди і не налазить типу бруду і листя, найбільша проблема то дрібні риби які якось залазять за той фон а от вилізти то вже розуму не вистачає. Я намахався з тим, а потім напхав за фон сінтіпону і все ок. Думаю можна і піску насипати.

Solomon
12.03.2009, 15:59
Можна попробувати кусочками пєнзи приклеїти селіконом до орскла!

Jararaka
12.03.2009, 18:32
Мови не потрібно знати, а ідея викладена на всіх 100%. http://www.aquarium-kreativ.de/rueckwandbau.php.Картинки не грузяЦЦа... *DASH*

По сабжу. Года полтора-два назад на киевском форуме Олег-Днепродым выкладывал тему, как он делал "камни", замешивая цемент с пенопластом. Конструкция получалась достаточно лёгкая, чтобы не раздавить дно аквариума, но тяжелее воды - в отличие от "чистого" пенопласта.

sasha421
30.05.2009, 12:26
Ще не пробував, але думаю зробити саме так.Виглядає досить просто, правда не знаю як воно буде!http://our-aquarium.ru/content/aquarium/samodelki/fon/

taric
30.05.2009, 18:44
А чим різати пінопласт?
Ножом не получається він кришиться!*DASH*

sasha421
31.05.2009, 12:15
Добре різати пінопласт ножом для гіпсокартону, а краї заокруглити мілким наждачним папером.:D

taric
31.05.2009, 18:00
Добре різати пінопласт ножом для гіпсокартону, а краї заокруглити мілким наждачним папером.:D
Я пробував нічого не получається!:mad: Пінопласт кришиться, розшаровуєть і т.д.
Пробував нагріти ніж получається чуть краще але чітко не виріжеш нічо!*NONO*

sasha421
31.05.2009, 20:12
Тільки що пробував, рельєф вирізати вдається поганенько. Може треба твердіший пінопласт?????

navy
31.05.2009, 20:23
sasha421 Ви правильний висновок зробили.Добре хоч не поскаржились .що ніж не такий або руки:D.Прошу без образ.*DRINK*

Olik
01.06.2009, 16:59
Все нормально ріжеться в даний момент закінчую скалу з пінопласту: де не ріжеться там викришуєш-вишкрябуєш... це все при грунтовц згладжується...
Моя скала получилась просто супер, сам несподівався шо так вийде, але робота клопітка тиждень роботи з пінопластом, тиждень з грунтовкою і зараз сохне...

Роман П
22.10.2009, 19:18
Всім привіт !!!
Сам роблю задні фони з пінопласту
Беру твердий пінопласт ( зелений той що іде на утеплення підлоги )
Паяльник ніж і все вирізаєтьс
Краситься балончиками авто фарби ( доречі цей пінопласт не розмочується від фаби )
потім покриваю це все лаком називається Яхнтний лак в новій лінії банка 50 грн. потім відмочую це все в воді біля пяти днів і готовий фон ,

Роман П
22.10.2009, 19:31
фото завтра, прикріпив до стінки просто запхав мід дном акви і ребром жорскості
*VICKING**TOO*

Doc-tor
09.12.2009, 11:43
Внутренний объёмный фон из цемента - http://www.discusfish.ru/forum/index.php?showtopic=20925

Taras S
22.12.2009, 19:09
а не легше десь літом знайти щось на гірських річках типу Прута - природою відшліфоване, а б малювати я б не рискнув - дідько зна що в тій фарбі :(

Olik
23.12.2009, 12:26
помилка ідіота...
Акваріум який я недавно виставив http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=2111
вже розібраний бо в ньому я загробив пару дорослих чорнополос.
задній фон зроблений на основі пінопласту де був схований фільтр та нагрівач.
моя помилка: я розмістив нагрівач заблизько до пінопласту, а пінопласт при нагріванні виділяє шкідливі речовини що і стало смертю чудових чорнополос...
коли розібрав акву замітив виплавлену вмятину в пінопласті від нагрівача а на присосці нагрівача замінив нальот подібний на кисіль-гель який досить важко відмився.
P.S. робіть висновки і неповторюйте помилок при виконанні декорацій з пінопласту

назарій24
29.10.2011, 19:44
[QUOTE=Olik;25039]помилка ідіота...
Акваріум який я недавно виставив http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=2111
вже розібраний бо в ньому я загробив пару дорослих чорнополос.
задній фон зроблений на основі пінопласту де був схований фільтр та нагрівач.
моя помилка: я розмістив нагрівач заблизько до пінопласту, а пінопласт при нагріванні виділяє шкідливі речовини що і стало смертю чудових чорнополос...
коли розібрав акву замітив виплавлену вмятину в пінопласті від нагрівача а на присосці нагрівача замінив нальот подібний на кисіль-гель який досить важко відмився.
P.S. робіть висновки і неповторюйте помилок при виконанні декорацій з пінопласту[/QUOпідскажіть бо весь пінопласт є тоненький одинакової товщини потрфібно його склеювати одне до обного і яким клеєм дякую

Silvan
14.11.2011, 18:50
А рідким шклом можна законопатити цемент з пінопластом (фон)? Якщо постаратись й закрити все наглухо, то й не промокатиме ніколи. Бо деколи в ландшафтному дизайні рекомендують бетонні басейни покривати рідким шклом, з чого можна зробити висновок, що воно не токсичне.

swordlord
19.11.2011, 22:32
Використав натур-продукт скамяніле дерево доісторичних часів, в мене вийшло щось схоже на потрібну вам скалу http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=7615