Показати повну версію : Осетр
Було щість осетрів придбав на краківському в акваріумі. Протягом тижня потрохи доходили, падали на дно втрачали орієнтацію.
Вважаю що осетри здохли від не сприятливи умов в акваріумі підкажіть від яких? Тнмпература 26, кислотність 6.5, жорсткість не більше 15;
Кисню точно достатньо.:'(
Тре хоча б знати розмір банки і температуру(а бажано і розмір риб, чим кормив. конц амонію)
А Ви не цікавились умовами утримання осетра перед покупкою? Продавець це зрозуміло, основне впарити і лаве відбити:mad: Але усі хто купує рибу, а лише потім цікавляться що воно таке і як утримувати, лише заохочують таких продавців. Вам їх продали як рибу для утримання в тепловодному акваріумі чи як харчову? І риба у Вас загинула по Вашій вині, перед придбанням риби треба хоча б знати елементарне - тепловодна це риба чи холодноводна.
rsumytus
05.06.2009, 23:38
Всі осетрові якщо я не помиляюся це риби холодноводні і темперетура 26-і више це дляних зле крім того вони люблять чисту воду.
Народ вода чиста, рибу я готував до води, осетр декоративний рекомендована температура 22-26 градусів.
Перед тим як купувати щось я завжди питаю продавців, дотогож покупку я визначаю на перед(цікавлюс в інеті, маю дома літературу):mad:
taric Скажіть будь ласка Ви збирались утримувати осетра в 100 л.:eek::confused: Не буде він жить,потім поясніть ,що означає декоративний осетр:confused: хто Вам сказав ,що такі існують:).Це так пару питань для роз"яснення ситуації:)
Розказували наші співробітники по кафедрі. Був чувачок один так він в 2-о кімнатній квартирі, із ОЗВ. Вирощував осетра до товарної продукції. І таким чином розкрутився до нормальної господарки. Тобто підняв свій бізнес на нормальний рівень, і тим рубав капусту. Якщо когось цікавить бльш детальніше то розпитаю тай викладу, більш точно.
Перед тим як купувати щось я завжди питаю продавців, дотогож покупку я визначаю на перед(цікавлюс в інеті, маю дома літературу):mad:
Я тільки в одній книжці найшов скупу інформацію про спроби утримання осетрів в акваріумах,і то невтішну-жиють тільки перший рік.Однією з причин може бути то,що донна муть при течії забиває їм зябра.Ну то я за шо купив-за то продав.Можливо,у магазині осетри якраз перебували в акаваріумі без грунту і з хорошою фільтрацією,що і забезпечувало їхню життєдіяльність,якийсь період часу вони ж там прожили.Цікаво просто де Ви знайшли інформацію про успішне утримання цих риб?
Сьогодні при особистому спілкуванні було все з"ясовано.:)Тому тема розкрита доволі точно,що то не риба для акви.*NONO*Та родина осетрових ще поділяється на певну кількість видів.:)Далі ніц пояснювати не буду тому,що то не риба для акваріума.:cool:
taric Скажіть будь ласка Ви збирались утримувати осетра в 100 л.:eek::confused: Не буде він жить,потім поясніть ,що означає декоративний осетр:confused: хто Вам сказав ,що такі існують:).Це так пару питань для роз"яснення ситуації:)
Осетри не мої, купив друг живе по сусідству. В нього банка 230 л.
В магазані акваріум йому росказали шо то декоративна риба з сімейства осетрових і велика вона не росте.
ТАаак це вже цікавіше. По всьому виходить що в нього не осетр. Тому ФОТО в студію, будемо займатись опізнанням
Народ вода чиста, рибу я готував до води, осетр декоративний рекомендована температура 22-26 градусів.
Не смешите мои тапочки.
Де це ви бачили декоротивних осетрових?
До речі не зважаючи на те що осетрові - це холодноводні риби, але при правельному утримані вони і при 30 С живуть.
Тут важливіше щоб концентрація риб в аквариумі була на за високаю, а концентрація кисню у воді як намога більша.
Я вважаю, що у вас осетрові загинули тому що їм не вистачало кисню.
Я вважаю що всі фактори разом призвели до загибелі !
тернеция
14.06.2009, 14:09
Стерлядь -самая мелкая осетровая рыба. Достигает длины 100-125 см и веса 16 кг, половозрелость стерляди наступает у самок - на восьмом-девятом году, у самцов в 6-7 лет,обычный вес не выше 8 кг. Живет она до 22 лет и более.
Русский осетр - Достигает в длину 2 метров и массы до 80 кг. Половозрелость наступает в 10-12 лет.
Как в квартире ее можно разводить - удивительно... Рыба нерестится на течении, на галечниковое дно. Разведение в заводских условиях - очень сложное дело даже для специалистов. Про условия содержания было написано выше.
Стерлядь -самая мелкая осетровая
Не самая мелкая!:)
Псевдолопатоносы меньше. Правда считаются очень редкими.
тернеция
15.06.2009, 08:36
[QUOTE=AleGer;14041]Псевдолапотоносы QUOTE]
Псевдолопатоносы, Вы хотели сказать, верно?:)Сильно редких во внимание брать не будем, т.к. их вообще мало кто видел живьем и даже на картинках. Тут разговор об осетрах, которые вообще рыба крупная.:)
Сама видела не раз на Киевской птичке осетрят... И какие сволочи их продают, как аквариумную рыбу! Извините за эмоции, плиз!
Поки нарід не перестане лінуватись читати,про риб та інших водних мешканців,яких хоче собі завести,доти продавці будуть продавати так звану екзотику*RTFM*.
Псевдолопатоносы, Вы хотели сказать, верно?Сильно редких во внимание брать не будем, т.к. их вообще мало кто видел живьем и даже на картинках. Тут разговор об осетрах, которые вообще рыба крупная.
Ну это вы уже приувиличили! На сколько я знаю поподаются они в уловах.
Псевдолопатоносы, Вы хотели сказать, верно?
Да так будет правельнее:)
тернеция
16.06.2009, 10:05
[QUOTE=AleGer;14056]Ну это вы уже приувиличили! На сколько я знаю поподаются они в уловах.QUOTE]
Лжелопатонос малый (Pseudoscaphirhynchus hermanni) Крайне редкий вид, ставший известным науке около 100 лет назад. Встречается в бассейне Амударьи. Сведений о его жизни практически нет.
- Лжепатонос сырдарьинский ( Pseudoscaphirhynchus fedtschenkoi ) речная рыба, водится по равнинному течению Сырдарьи, но в нижнем течении редок. Достигает длины без хвостовой нити 27 см, с хвостовой нитью — 36 см.водится по равнинному течению Сырдарьи, но в нижнем течении редок.
Лжелопатонос большой (Pseudoscaphirhynchus kaufmanni) — рыба семейства осетровых. Обитает в текучих мутных водах Амударьи до Пянджа. В море не выходит, но единичные экземпляры встречаются в солоноватых водах дельты Амударьи и в предустьевом пространстве. У лжелопатоноса конец хвостового плавника вытянут в длинную хвостовую нить. Половая зрелость наступает на 6—7-м году, по достижении 40 см длины.
Лопатонос (лат. Scaphirhynchus platorhynchus) — речная рыба весом до 2—3, редко до 4,4 кг и длиной до 60—90 см, редко до 130 см; характеризуются очень длинным уплощённым хвостовым стеблем, одетым, как панцирем, костными пластинками; хвостовая нить в отличие от лжелопатоносов отсутствует или мала; плавательный пузырь большой, глаза маленькие.
Распространение: Аму-Дарья и ее притоки.
В уловах встречаются. Но - редко...
Лопатонос (лат. Scaphirhynchus platorhynchus) — речная рыба весом до 2—3, редко до 4,4 кг и длиной до 60—90 см, редко до 130 см; характеризуются очень длинным уплощённым хвостовым стеблем, одетым, как панцирем, костными пластинками; хвостовая нить в отличие от лжелопатоносов отсутствует или мала; плавательный пузырь большой, глаза маленькие.
Вы немного ошиблись!:)
Это вообще то североамериканский вид! Кстати в Северной Америке не один вид лопатоносов.
http://www.fishbase.com/Summary/SpeciesSummary.php?id=2596
Лжелопатонос малый (Pseudoscaphirhynchus hermanni) Крайне редкий вид, ставший известным науке около 100 лет назад. Встречается в бассейне Амударьи. Сведений о его жизни практически нет.
- Лжепатонос сырдарьинский ( Pseudoscaphirhynchus fedtschenkoi ) речная рыба, водится по равнинному течению Сырдарьи, но в нижнем течении редок. Достигает длины без хвостовой нити 27 см, с хвостовой нитью — 36 см.водится по равнинному течению Сырдарьи, но в нижнем течении редок.
Лжелопатонос большой (Pseudoscaphirhynchus kaufmanni) — рыба семейства осетровых. Обитает в текучих мутных водах Амударьи до Пянджа. В море не выходит, но единичные экземпляры встречаются в солоноватых водах дельты Амударьи и в предустьевом пространстве. У лжелопатоноса конец хвостового плавника вытянут в длинную хвостовую нить. Половая зрелость наступает на 6—7-м году, по достижении 40 см длины.
По поводу этих видов. Да, как я и говорил, они очень редкие. Но в уловах еще встречаются. Кончено я говорю в большей мере про Большого лжелопатоноса. С двумя другими там действительно проблемы:(
Более того я в свое время читал, что большой псевдолопатонос образует две формы, большую и малую. Отличия только в темпе роста и в размере. Источника к сожалению не помню:(
Pseudoscaphirhynchus kaufmanni (http://www.fishbase.com/summary/SpeciesSummary.php?id=4634)
Pseudoscaphirhynchus hermanni (http://www.fishbase.com/summary/SpeciesSummary.php?id=8764)
Pseudoscaphirhynchus fedtschenkoi (http://www.fishbase.com/summary/SpeciesSummary.php?id=8763)
тернеция
16.06.2009, 13:20
Не самая мелкая!:)
Псевдолопатоносы меньше. Правда считаются очень редкими.
Вы сами написали о ПСЕВДОлопатоносах(или - лжелопатоносах). По ним я и ответила. А Лопатонос - действительно водится в бассейне р.Миссисипи.
Если ссылатся на это, то можно сказать что лопатонос живет в Аму-Дарья.
тернеция
16.06.2009, 13:40
AleGer Да пусть живет, где хочет!:) Лишь бы в не в банках мучился...:)
AleGer Да пусть живет, где хочет! Лишь бы в не в банках мучился...
Согласен:)
Сьогодні знову бачив у цьому магазині продавали осетрів:mad:.Зайве підтвердження всього вище сказаного-знайдеться новий покупець,в якого вони успішно проживуть 2 тижні,а продавці поїдуть за новою партією...:(
То не правда, купляв я колись осетрика(то стерлядка) в братів на краківському жив два місяці в 80л, їв мотиль, потім хробаків дощових,день і ніч плавав в акві по колу, підривав гальку виріс в три рази. загалом почувався чудово, потім стало шкода, аква стала явно замала і віддав назад в магазин.
Тобто,як щоб у Вас була більша банка осетр би прожив щасливо до глибокої старості...От тепер я спокійний за всіх осетрів:'(
В Росії продають осетрів як акваріумних риб. Деталей утримання виложити не можу, але московські аквасайти у прайсах поряд з іншими рибами пропонують і осетрів.
тернеция
23.12.2010, 13:55
Стерлядь - самый мелкий вид из осетровых, хотя эта "мелочь" и достигает 120 см и веса в 16 кг.
Потому может прожить в аквасе подольше остальных.
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009