КПК

Показати повну версію : Осетр

taric
05.06.2009, 18:13
Було щість осетрів придбав на краківському в акваріумі. Протягом тижня потрохи доходили, падали на дно втрачали орієнтацію.
Вважаю що осетри здохли від не сприятливи умов в акваріумі підкажіть від яких? Тнмпература 26, кислотність 6.5, жорсткість не більше 15;
Кисню точно достатньо.:'(

fisher
05.06.2009, 19:09
Тре хоча б знати розмір банки і температуру(а бажано і розмір риб, чим кормив. конц амонію)

V.PooH
05.06.2009, 20:07
А Ви не цікавились умовами утримання осетра перед покупкою? Продавець це зрозуміло, основне впарити і лаве відбити:mad: Але усі хто купує рибу, а лише потім цікавляться що воно таке і як утримувати, лише заохочують таких продавців. Вам їх продали як рибу для утримання в тепловодному акваріумі чи як харчову? І риба у Вас загинула по Вашій вині, перед придбанням риби треба хоча б знати елементарне - тепловодна це риба чи холодноводна.

rsumytus
05.06.2009, 23:38
Всі осетрові якщо я не помиляюся це риби холодноводні і темперетура 26-і више це дляних зле крім того вони люблять чисту воду.

taric
06.06.2009, 20:27
Народ вода чиста, рибу я готував до води, осетр декоративний рекомендована температура 22-26 градусів.
Перед тим як купувати щось я завжди питаю продавців, дотогож покупку я визначаю на перед(цікавлюс в інеті, маю дома літературу):mad:

navy
06.06.2009, 22:27
taric Скажіть будь ласка Ви збирались утримувати осетра в 100 л.:eek::confused: Не буде він жить,потім поясніть ,що означає декоративний осетр:confused: хто Вам сказав ,що такі існують:).Це так пару питань для роз"яснення ситуації:)

Ostap
06.06.2009, 23:53
Розказували наші співробітники по кафедрі. Був чувачок один так він в 2-о кімнатній квартирі, із ОЗВ. Вирощував осетра до товарної продукції. І таким чином розкрутився до нормальної господарки. Тобто підняв свій бізнес на нормальний рівень, і тим рубав капусту. Якщо когось цікавить бльш детальніше то розпитаю тай викладу, більш точно.

АшДваО
07.06.2009, 11:07
Перед тим як купувати щось я завжди питаю продавців, дотогож покупку я визначаю на перед(цікавлюс в інеті, маю дома літературу):mad:

Я тільки в одній книжці найшов скупу інформацію про спроби утримання осетрів в акваріумах,і то невтішну-жиють тільки перший рік.Однією з причин може бути то,що донна муть при течії забиває їм зябра.Ну то я за шо купив-за то продав.Можливо,у магазині осетри якраз перебували в акаваріумі без грунту і з хорошою фільтрацією,що і забезпечувало їхню життєдіяльність,якийсь період часу вони ж там прожили.Цікаво просто де Ви знайшли інформацію про успішне утримання цих риб?

navy
07.06.2009, 21:34
Сьогодні при особистому спілкуванні було все з"ясовано.:)Тому тема розкрита доволі точно,що то не риба для акви.*NONO*Та родина осетрових ще поділяється на певну кількість видів.:)Далі ніц пояснювати не буду тому,що то не риба для акваріума.:cool:

taric
07.06.2009, 21:37
taric Скажіть будь ласка Ви збирались утримувати осетра в 100 л.:eek::confused: Не буде він жить,потім поясніть ,що означає декоративний осетр:confused: хто Вам сказав ,що такі існують:).Це так пару питань для роз"яснення ситуації:)
Осетри не мої, купив друг живе по сусідству. В нього банка 230 л.
В магазані акваріум йому росказали шо то декоративна риба з сімейства осетрових і велика вона не росте.

kelast
08.06.2009, 19:16
ТАаак це вже цікавіше. По всьому виходить що в нього не осетр. Тому ФОТО в студію, будемо займатись опізнанням

AleGer
09.06.2009, 14:26
Народ вода чиста, рибу я готував до води, осетр декоративний рекомендована температура 22-26 градусів.
Не смешите мои тапочки.
Де це ви бачили декоротивних осетрових?

До речі не зважаючи на те що осетрові - це холодноводні риби, але при правельному утримані вони і при 30 С живуть.
Тут важливіше щоб концентрація риб в аквариумі була на за високаю, а концентрація кисню у воді як намога більша.

Я вважаю, що у вас осетрові загинули тому що їм не вистачало кисню.

taric
14.06.2009, 10:49
Я вважаю що всі фактори разом призвели до загибелі !

тернеция
14.06.2009, 14:09
Стерлядь -самая мелкая осетровая рыба. Достигает длины 100-125 см и веса 16 кг, половозрелость стерляди наступает у самок - на восьмом-девятом году, у самцов в 6-7 лет,обычный вес не выше 8 кг. Живет она до 22 лет и более.
Русский осетр - Достигает в длину 2 метров и массы до 80 кг. Половозрелость наступает в 10-12 лет.
Как в квартире ее можно разводить - удивительно... Рыба нерестится на течении, на галечниковое дно. Разведение в заводских условиях - очень сложное дело даже для специалистов. Про условия содержания было написано выше.

AleGer
15.06.2009, 08:21
Стерлядь -самая мелкая осетровая
Не самая мелкая!:)
Псевдолопатоносы меньше. Правда считаются очень редкими.

тернеция
15.06.2009, 08:36
[QUOTE=AleGer;14041]Псевдолапотоносы QUOTE]
Псевдолопатоносы, Вы хотели сказать, верно?:)Сильно редких во внимание брать не будем, т.к. их вообще мало кто видел живьем и даже на картинках. Тут разговор об осетрах, которые вообще рыба крупная.:)
Сама видела не раз на Киевской птичке осетрят... И какие сволочи их продают, как аквариумную рыбу! Извините за эмоции, плиз!

АшДваО
15.06.2009, 10:27
Поки нарід не перестане лінуватись читати,про риб та інших водних мешканців,яких хоче собі завести,доти продавці будуть продавати так звану екзотику*RTFM*.

AleGer
15.06.2009, 13:42
Псевдолопатоносы, Вы хотели сказать, верно?Сильно редких во внимание брать не будем, т.к. их вообще мало кто видел живьем и даже на картинках. Тут разговор об осетрах, которые вообще рыба крупная.
Ну это вы уже приувиличили! На сколько я знаю поподаются они в уловах.

Псевдолопатоносы, Вы хотели сказать, верно?
Да так будет правельнее:)

тернеция
16.06.2009, 10:05
[QUOTE=AleGer;14056]Ну это вы уже приувиличили! На сколько я знаю поподаются они в уловах.QUOTE]
Лжелопатонос малый (Pseudoscaphirhynchus hermanni) Крайне редкий вид, ставший известным науке около 100 лет назад. Встречается в бассейне Амударьи. Сведений о его жизни практически нет.
- Лжепатонос сырдарьинский ( Pseudoscaphirhynchus fedtschenkoi ) речная рыба, водится по равнинному течению Сырдарьи, но в нижнем течении редок. Достигает длины без хвостовой нити 27 см, с хвостовой нитью — 36 см.водится по равнинному течению Сырдарьи, но в нижнем течении редок.
Лжелопатонос большой (Pseudoscaphirhynchus kaufmanni) — рыба семейства осетровых. Обитает в текучих мутных водах Амударьи до Пянджа. В море не выходит, но единичные экземпляры встречаются в солоноватых водах дельты Амударьи и в предустьевом пространстве. У лжелопатоноса конец хвостового плавника вытянут в длинную хвостовую нить. Половая зрелость наступает на 6—7-м году, по достижении 40 см длины.
Лопатонос (лат. Scaphirhynchus platorhynchus) — речная рыба весом до 2—3, редко до 4,4 кг и длиной до 60—90 см, редко до 130 см; характеризуются очень длинным уплощённым хвостовым стеблем, одетым, как панцирем, костными пластинками; хвостовая нить в отличие от лжелопатоносов отсутствует или мала; плавательный пузырь большой, глаза маленькие.
Распространение: Аму-Дарья и ее притоки.

В уловах встречаются. Но - редко...

AleGer
16.06.2009, 11:34
Лопатонос (лат. Scaphirhynchus platorhynchus) — речная рыба весом до 2—3, редко до 4,4 кг и длиной до 60—90 см, редко до 130 см; характеризуются очень длинным уплощённым хвостовым стеблем, одетым, как панцирем, костными пластинками; хвостовая нить в отличие от лжелопатоносов отсутствует или мала; плавательный пузырь большой, глаза маленькие.
Вы немного ошиблись!:)
Это вообще то североамериканский вид! Кстати в Северной Америке не один вид лопатоносов.
http://www.fishbase.com/Summary/SpeciesSummary.php?id=2596

Лжелопатонос малый (Pseudoscaphirhynchus hermanni) Крайне редкий вид, ставший известным науке около 100 лет назад. Встречается в бассейне Амударьи. Сведений о его жизни практически нет.
- Лжепатонос сырдарьинский ( Pseudoscaphirhynchus fedtschenkoi ) речная рыба, водится по равнинному течению Сырдарьи, но в нижнем течении редок. Достигает длины без хвостовой нити 27 см, с хвостовой нитью — 36 см.водится по равнинному течению Сырдарьи, но в нижнем течении редок.
Лжелопатонос большой (Pseudoscaphirhynchus kaufmanni) — рыба семейства осетровых. Обитает в текучих мутных водах Амударьи до Пянджа. В море не выходит, но единичные экземпляры встречаются в солоноватых водах дельты Амударьи и в предустьевом пространстве. У лжелопатоноса конец хвостового плавника вытянут в длинную хвостовую нить. Половая зрелость наступает на 6—7-м году, по достижении 40 см длины.
По поводу этих видов. Да, как я и говорил, они очень редкие. Но в уловах еще встречаются. Кончено я говорю в большей мере про Большого лжелопатоноса. С двумя другими там действительно проблемы:(

Более того я в свое время читал, что большой псевдолопатонос образует две формы, большую и малую. Отличия только в темпе роста и в размере. Источника к сожалению не помню:(

Pseudoscaphirhynchus kaufmanni (http://www.fishbase.com/summary/SpeciesSummary.php?id=4634)
Pseudoscaphirhynchus hermanni (http://www.fishbase.com/summary/SpeciesSummary.php?id=8764)
Pseudoscaphirhynchus fedtschenkoi (http://www.fishbase.com/summary/SpeciesSummary.php?id=8763)

тернеция
16.06.2009, 13:20
Не самая мелкая!:)
Псевдолопатоносы меньше. Правда считаются очень редкими.

Вы сами написали о ПСЕВДОлопатоносах(или - лжелопатоносах). По ним я и ответила. А Лопатонос - действительно водится в бассейне р.Миссисипи.

AleGer
16.06.2009, 13:24
Если ссылатся на это, то можно сказать что лопатонос живет в Аму-Дарья.

тернеция
16.06.2009, 13:40
AleGer Да пусть живет, где хочет!:) Лишь бы в не в банках мучился...:)

AleGer
16.06.2009, 14:16
AleGer Да пусть живет, где хочет! Лишь бы в не в банках мучился...
Согласен:)

АшДваО
10.07.2009, 15:23
Сьогодні знову бачив у цьому магазині продавали осетрів:mad:.Зайве підтвердження всього вище сказаного-знайдеться новий покупець,в якого вони успішно проживуть 2 тижні,а продавці поїдуть за новою партією...:(

fisher
10.07.2009, 16:00
То не правда, купляв я колись осетрика(то стерлядка) в братів на краківському жив два місяці в 80л, їв мотиль, потім хробаків дощових,день і ніч плавав в акві по колу, підривав гальку виріс в три рази. загалом почувався чудово, потім стало шкода, аква стала явно замала і віддав назад в магазин.

АшДваО
10.07.2009, 19:32
Тобто,як щоб у Вас була більша банка осетр би прожив щасливо до глибокої старості...От тепер я спокійний за всіх осетрів:'(

lar
04.08.2009, 01:38
В Росії продають осетрів як акваріумних риб. Деталей утримання виложити не можу, але московські аквасайти у прайсах поряд з іншими рибами пропонують і осетрів.

тернеция
23.12.2010, 13:55
Стерлядь - самый мелкий вид из осетровых, хотя эта "мелочь" и достигает 120 см и веса в 16 кг.
Потому может прожить в аквасе подольше остальных.