Показати повну версію : Ось і мій
Виставляю для обговорення, критики і порад форумчан свою баночку.
Поки шо їй 5 днів.
Усупереч загальноприйнятій практиці і згідно моєї :) запуск відбувся в один день. Засипав грунт, залив води, посадив 3 маленьких валіснерії і 4 криптокорини (не знаю точно назви - вроді піддереволисна) і пустив 5 молодих молінезій і пару слимаків-котушок. Ага, і кинув трохи річії плавати, щоб моллі мали що їсти.
Як і очікувалось, 2 молоді кущика криптокорини прижились, розпрямили листя і ніби намагаються рости. В старих кущиках іде розчинення (підгнивання) старіших листків. Ну але то нічо. Валіснерія також ще не визначилася.
Очікуваного інфузорного спалаху - помутніння води чомусь не відбулося. Вода чиста, як сльоза.
Води поки що пів акваріума - доллю до повного вже після того, як почнуть рости рослини.
Також мокне коряга в пласмасовій банці, але зараза, не хоче топитися.
З обладнання викристовується тільки грілка. Температура - 24 градуса.
Світло також тимчасове - настільна люмінісцентна лампочка і світильник з старого 25 - літрового акваріума - 40-ка ватна жарівка.
Фільтр - поки що в процесі пошуку оргскла для корпуса, та і поки що не потрібно його.
Поки що все.
Охват Марьян
21.02.2008, 19:43
(не знаю точно назви - вроді піддереволисна)
Вгадали :).
Також мокне коряга в пласмасовій банці, але зараза, не хоче топитися
Потрібно покипятити її у воді зі сіллю десь 3-4 год.
На світильник і фільтр матеріали можна купити на фірмі "Аверс" Шевченка,87. Там і оргскло вріжуть під розмір, і пластик для виготовлення світильника, і патрони, і баласти є, і фон можна вибрати однотонний.
Акваріум хорошої форми для голандського акваріуму, обживеться 2-3 тижні тоді треба буде знаходити на нього час :). Можу Вас тільки привітати з вдалим запуском.
Вгадали :).
Потрібно покипятити її у воді зі сіллю десь 3-4 год.
На світильник і фільтр матеріали можна купити на фірмі "Аверс" Шевченка,87. Там і оргскло вріжуть під розмір, і пластик для виготовлення світильника, і патрони, і баласти є, і фон можна вибрати однотонний.
Акваріум хорошої форми для голандського акваріуму, обживеться 2-3 тижні тоді треба буде знаходити на нього час :). Можу Вас тільки привітати з вдалим запуском.
Дякую. Корягу кип"ятив в ропі, правда тільки 2 години. Як за три дні не втопиться - певно буду кип"ятити ще раз.
Світильник вже є. Накладний (на стелю) офісний світильник на дві люмінісцентні лампи + дві жарівки в пів-накала за безбаластною схемою з книжки Цирлінга. Світильник має цілком пристойний металевий корпус, ще й з дзеркалом-відбивачем всередині. А за оргскло для фільтра - варіант, треба поїхати.
тернеция
23.02.2008, 20:42
To Khimik - какой слой грунта в банке?
To Khimik - какой слой грунта в банке?
На передньому плані - сантиметра 2-2,5 (маловато), а на терасі десь 5-6 см.
Ось і свіж фото. Акві тиждень. Запущено меланій, цілий асортимент живородок, досаджений стрілолист і елодея.
Водички долити , не хочете :)
Водички долити , не хочете :)
Хочу, але боюся за криптокорини. Вониі так ледве живі в новій воді, ще не поправились, а тут я знов 100 літрів свіжою заллю.
Виставляю для обговорення, критики і порад форумчан свою баночку.
Полюдаріум, адназначна :)
Добре було б спочатку обладнання купити а тоді акваріум запускати. Світильник добрий для криптокорин і анубіасів (на такий аквас). Ви не задумальсь - що вімкнувши нагрівач у верху темпиратура висока а внизу холодніша (так як нема циркуляції) це зменшує розчиність кисню у воді у 3-4 рази.
Радив би Вам почитати Цирлінга і Касельмана у нашій "Бібліотеці".
Полюдаріум, адназначна :)
Добре було б спочатку обладнання купити а тоді акваріум запускати. Світильник добрий для криптокорин і анубіасів (на такий аквас). Ви не задумальсь - що вімкнувши нагрівач у верху темпиратура висока а внизу холодніша (так як нема циркуляції) це зменшує розчиність кисню у воді у 3-4 рази.
Радив би Вам почитати Цирлінга і Касельмана у нашій "Бібліотеці".
Обладнання вже є, зовнішній фільтр, не куплений, правда, а склеєний самотужки. Відповідно - і циркуляція води також присутня :)
Охват Марьян
04.03.2008, 23:02
Це вже стає схожим на акваріум :)
Коряга - всетаки вспливає :)
Це вже стає схожим на акваріум
Коряга - всетаки вспливає
Дякую. Звичайно - фото телефоном не передасть всього, аже як трохи заросте - то знайду якогось фотографа.
Коряга вспливає, причому як поплавок :D
Скоро місяць :)
На прохання жінки запущено десяток неонів.
стрілолист росте, як на дріжджах,а от криптокорини не дуже...
криптокорини взагалі ростуть помало,але якшо ростуть то це добре...А коряжку привяжіть знизу до камня і все..І ніколи не кип"ятіть коряги - цим самим активуються смоли всередині дерева які зафарбовують воду.З часом коряжка сама потоне і без кипя"тіння.
Update
http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/47/large/1_____021.jpg
Охват Марьян
19.10.2008, 17:10
Класно заросло *THUMBS UP* , а що з лимонником ?
Дякую. Росте швидко - щомісяця проріджую. А от лимоннику, очевидно, бракує світла там в куті.
До речі, висадив нову рослинку - ехінодорус крапчатий. Вроді подобається йому тут.
http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/47/large/1_____003.jpg
Класно заросло *THUMBS UP* ,
Вже троха покосив:
http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/47/large/1_PIC_0026.JPG
Надоїло по годині виловлювати меченосців для роздачі... Покосив :cool:
http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/47/large/1_CIMG0354.JPG
http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/47/large/1_CIMG0356.JPG
Гарно . Але як на мене проситься якась червона травичка бо щось все зелене нема за що оком зачіпитись
Гарно . Але як на мене проситься якась червона травичка бо щось все зелене нема за що оком зачіпитись
Факт :)
Та от не було нагоди прикупити...
Дуже красиво *THUMBS UP*
Бажаю успіху !!!*ONE*
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009