Показати повну версію : Параметри водопроводної та привозної води (значення тестів).
Tarik_Nikita
22.02.2008, 14:17
ця тема призначена для написання параметрів водо з-під крана у різних районах міста Львова.
Рн, Gh і Кн.
З повагою, Тарас
Охват Марьян
26.02.2008, 20:42
У мене два крани, в одному тече водопровідна вода в другому осмосна :)
Якщо серйозно - це потрібна тема і не тільки для Львова.
Окрім параметрів PH, KH, GH пропоную вказувати і параметр нітрати, що є немаловажним для акваріуму вцілому. Прошу також вказувати фірму-виробник тестів, якою проводились вимірювання, бо тести фірм SERA i TETRA мають похибки.
Охват Марьян
13.03.2008, 18:01
І так.........
Параметри води на Левандівці (Роксоляни)
PH -8.4
KH -10
GH -17
NO3- 35
Тести фірми JBL
Охват Марьян
13.03.2008, 18:15
Параметри води на Сихові (Чукаріна)
PH -8.5
KH -10
GH -19
NO3- 27
Тести фірми JBL
В центрі (район Краківського базару - Шевченка) параметри такі ж самі, відхилення на одиницю-дві не дуже важливі. Тільки здається тут помилка: GH більше ніж KH.
Зокрема в мене з крана:
GH=17
KH=14
PH=8.2
NO3=30 mg/l
PO4=0,1 mg/l
Тести частково Sera, частково польські
Питання до Марьяна: тести JBL дозволяють міряти NO3 з точністю до одиниці? Я користуюся іншими тестами, але там точність набагато гірша. Зокрема в моїх тестах шкала має значення: 5 10 20 30 40
Охват Марьян
14.03.2008, 00:53
Питання до Марьяна: тести JBL дозволяють міряти NO3 з точністю до одиниці? Я користуюся іншими тестами, але там точність набагато гірша. Зокрема в моїх тестах шкала має значення: 5 10 20 30 40
Це професійні тести які досить якісно вимірюють водні параметри (дорогі правда як...) Тест на нітрати (http://www.jbl.de/factmanager/frame_page.php?action=show&PageMode=2&IdType=2&Id=88&linklabel=Nitrat+Test-Set+NO3) шкала 1 - 240 мг/л.
Показники води --- Брюховичі ("поле чудес")
PH -8.1
KH -15
GH -23
NO3- 70 ( сімдесят!!!)
Tetra - всі тести.
Показники води --- Брюховичі ( р-н. вокзалу)
PH -8.1
KH -13
GH -21
NO3- 55-60
Tetra - всі тести.
Показники води --- Рудно (Дух.семінарія)
PH -8.4
KH -13
GH -17
NO3- 25-30
Tetra - всі тести.
На рахунок нітратів -- не вірю. Це якась гноївка тече.
Ну не зовсім гноївка, прозора вода :) .....але смердить.
Tarik_Nikita
20.03.2008, 09:31
Наскільки мені відомо у Львові качають воду з двох водосховищ: якщо не помиляюсь із золочівського та стрийського водогону (точно непам"ятаю). Тобто є дві характеристики води у Львові.
Наскільки мені відомо у Львові качають воду з двох водосховищ: якщо не помиляюсь із золочівського та стрийського водогону (точно непам"ятаю). Тобто є дві характеристики води у Львові.
Ще з городоцького. 100%
Охват Марьян
20.03.2008, 21:54
Тарас, це нічого не означає. Вода з одного водогону може мати різні значення з багатьох причин. Старі труби, погодинний графік, дезинфікуюча суміш, пора року, очистка фільтрів на водогоні і т.п.
На рахунок нітратів -- не вірю. Це якась гноївка тече. Маю власний нітратомір, запущу з понеділка -- перевірю.
Це ще з урахування фільтрів, які у людей стоять. Як набираєш воду в Брюховичах у відро то піна як на пиві.
Нема питань.
Домовився з хіміком на наступній тиждень. Хочу прокалібрувати нітратомір.
Одразу препаратів для аналізу води наберу. Відзвітуюся через тиждень-два.
До речі, цікаво взяти результати аналізу на водоканалі (вони зобов'язані робити їх), зробити власні і порівняти їх з допустимими нормами. Бо 80 нітратів з крану --- це отрута.
Охват Марьян
22.03.2008, 21:16
Нема питань.
До речі, цікаво взяти результати аналізу на водоканалі (вони зобов'язані робити їх), зробити власні і порівняти їх з допустимими нормами. Бо 80 нітратів з крану --- це отрута.
Ну це супер!!!
Щоденно тести води зобовязана проводити СЕС, то з них треба питити.
Що до моїх тестів, то вони проводились разом з Анатолієм 17 травня 2005р.
Все написав вірно, тести не ліві, якщо б ми знали що в нас з крану льється то пити би не хотіли:), в один день ржавчина в інший зеленого кольору , бувало й циклоп з крану лився :(
А Брюховичі то дійсно багно... залізо і нітрати там завжди вище норми у різних місцях.
Нема питань.
Цікаво, чи вже готові результати тестів води.
Хотів би побачити результат :)
Результати не готові, бо я просто їх ще не робив.
Маю багато роботи на роботі, тому відкалібрувати нітратоміра не встиг.
nikolson
01.08.2008, 10:59
Цікавить такє питання. Чи є можливість у когось зробити аналіз води в лабораторіі або отримати такі дані в установі що проводить такі тести за професійними обов"язками, наприклад данні про параметри води з санепідемстанціі, бо в мене є сумніви щодо коректного визначення параметрів води "фірмовими" тестами.
Якщо така можливість є, то корисним було викладення цієї інформаціі у вигляді таблиці по районах Львова із сезонними змінами параметрів води.
Цікавить такє питання. Чи є можливість у когось зробити аналіз води в лабораторіі або отримати такі дані в установі що проводить такі тести за професійними обов"язками, наприклад данні про параметри води з санепідемстанціі, бо в мене є сумніви щодо коректного визначення параметрів води "фірмовими" тестами.
Якщо така можливість є, то корисним було викладення цієї інформаціі у вигляді таблиці по районах Львова із сезонними змінами параметрів води.
Взагалі то бажано щоб робив тести хтось знайомий із лабораторії, бо я вивчав дане питання оскільки по специфіці роботи маю деякі контакти із лабораторіями які контролюють воду при подачі населенню і мені метрологи пояснили, що більшість тестів робиться як і все у нас в країні - на око (через брак коштів), а санстанція бере пробу суто по своїх показниках безпеки вживання води, часто це може бути просто відсутність бацил, важких металів, хімікатів і ще щось, а такі показники як потрібно акваріумістам рекомендують заказувати у приватних лабораторіях. Одна із них знаходиться на вул.Науковій 5 чи 5А.
nikolson
01.08.2008, 15:41
Одна із них знаходиться на вул.Науковій 5 чи 5А.
Цікаво, я працюю саме на Науковій 5, але ніде не бачив навіть натяку на таку лабораторію (треба буде ще подивитись і порозпитувати). А може Ви
підкажете більш точні координати?
Для чого такі глобальні тести води потрібні ?
Такі тести потрібні:
1 - щоб переконатися, що воду з крана не варто використовувати без попередньої обробки.
2 - для контролю параметрів води при комфортному утриманні риб-рослин та їх розведенні.
Кто може расповісти про хімічний стан води в доступних джерелах Львова та области. Може кто-небудь робив анализи.Наприклад на Високому Замку, на Погулянке Може скласти карту джерел доступних с хімічнимі параметрами
Дивно:confused: а у мене на пр.Чорновола нітрати менше 10 тести сера.
Щоб не створювати лишню тему, напишу в цій. Недавно написав на мило в водоканал, з проханням дати показники рН і загальної жорсткості. Відписали:
Згідно лабораторних досліджен рН води з Верхньо-Івачівського водозабору становить – 7, а загальна жорсткість – 6,4 моль/дм3.
Власне, прохання.. може хто знає як переводити 6,4 моль/л в мг/л і градуси..?
Химик_UA
17.05.2009, 16:52
Щоб не створювати лишню тему, напишу в цій. Недавно написав на мило в водоканал, з проханням дати показники рН і загальної жорсткості. Відписали:
Власне, прохання.. може хто знає як переводити 6,4 моль/л в мг/л і градуси..?
6 Моль/л - це страшно - це в перерахунку на хлорид кальцію - більше 600г/л - його стільки навряд чи розчиниться....:confused:
Ймовірно, була помилка, і вам дали результати у мг-екв/л - кофіцієнт переводу 2,8, тобто 6,4 мг-екв/л - 17,92 dH
Якщо результат був 6,4 ммоль/л (мілімоль на літр) - коефіцієнт 5,6, тобто 6,4 ммоль/л - 35,84 dH - шо трохи смішно як для Львова....:D
У мене два крани, в одному тече водопровідна вода в другому осмосна :)
А які показники води з осмоса?:confused:
Ймовірно, була помилка, і вам дали результати у мг-екв/л - кофіцієнт переводу 2,8, тобто 6,4 мг-екв/л - 17,92 dH
Якщо результат був 6,4 ммоль/л (мілімоль на літр) - коефіцієнт 5,6, тобто 6,4 ммоль/л - 35,84 dH - шо трохи смішно як для Львова....:D
Вибачте за дурне питання - а це мало чи багато?:D Я в тому не дуже петраю, а точніше взагалі:)
П.С. то тернопільська вода :)
Химик_UA
19.05.2009, 12:02
Твердість 35,84 - надто велика... Варто все ж уточнити, в яких одиницях вони міряють...
доброго дня
хочу почути думку використаня питної води Долина, Чиста вода, Два відра
в акваріумістиці.
у кого є така практика.
як ростуть рослини.
почуваються риби.
Постійно не використовую,а для нереста так. Скаляри,райдужка нереститься в Моршинській чудово.
AmeTHyst
28.10.2009, 02:28
Показники води - Винники (За табачкой) крамниця
PH -7,2
KH -21
GH -32
NO3- 23
aquatest и польські
D I Z Z Y
16.12.2009, 22:14
Щойно здійснив заміри pH та GH за допомогою портативного PH-метра 2243 та солеміра 2244.
Ось результати: pH=7.2; GH= 23 (район Шувару). Доречі, для експерименту, спробував прокип"ятити водопровыдну воду, і коли остигла, заміряв твердість верхнього шару. Вода пом"якшилась лише на 4 градуси, тобто GH=19!!!
Якось вирішив в офісі перевірити твердість привозної води від фірми "Українські джерела" http://www.djerela.lviv.ua/ Будете здивовані результатом!!! GH=2!!! Майже дистилят! *THUMBS UP*Для прикладу, привозна "Моршинська" з "народних автоцистерн" має твердість 10 градусів.
Проверил воду со скважины ,в так называемом "Третьем городке ",район Яворова тестом 3 в 1 фирмы DajanaPet Czech Republik
PH -7,2
KH -20
GH -28
Gonduras
19.12.2010, 23:23
Перевірив сьогодні значення PH і GH з крану на В.В. між к. Ольги і Тролейбусною за допомогою тестів від Sera:
PH -7,5
KH -не міряв
GH -14
Тести проводив перший раз і тому значення GH=14, як для Львова мені видалося підозрілим. Повторний замір дав те саме значення. Якщо хтось також живе в цьому районі і перевіряє воду то прошу сказати ваші цифри.
Також перевірив GH і отримав такі значення для:
- 10 в кипяченій і відстояній воді;
- 10 в акваріумі на 60 літрів, в якому я підмінюю приблизно 25% води взятої просто з крану один раз на тиждень (замір робився якраз перед заміною води);
- 6 в нанчику на 6 літрів в якому міняю 25% води на кипячену і відстояну раз на тиждень (остання заміна була проведена вчора).
міряв dH декілька раз виходило 10-11( з-під крана) район аквапарку...в акваріумі 10.
GH -14
я міряв в суботу
kH -6
gH - 16
так що я думаю +/- результат вірний. що говорить нам про те що вода жорстка. :(
я живу в районі водоканалу, то в мене з крана
КH - 26
gH - 32
РН - 7
Може то я щось набочив? :confused:
ну мені вистачило 6 крапель щоб рідина поміняла колір
сьогодны перемяряю.
тести ПТЕРО
може бути, що вода просто має більш нормальні параметри !
в мене старий район і трубопровід старий і дірявий от і фонить всякою заразою у воду !
ремонтують його постійно і ніяк зробити не можуть, вічно вулиця розрита :(
Gonduras
20.12.2010, 11:11
я міряв в суботу
kH -6
gH - 16
так що я думаю +/- результат вірний. що говорить нам про те що вода жорстка. :(
Ну з крану gH 14-16 як для Львова то і не дуже й жорстка (в інших он по 20-30).
Я на В.В. живу кілька місяців - до того жив на Сихові в районі іскри. То можу сказати що різниця в воді дуже велика - на В.В. при кипятінні накипу майже не утворюється, а на Сихові був просто жах з цим (коли прокипячена вода відстоювалася то, крім осаду, на поверхні води утворювалася така плівка мов тоненький шар скла - вона аж хрустіла коли горням її збирав :eek:).
Отже, враховуючи те що при такій воді в крані я в акваріумі маю gH 10 (або 6 якщо кипятити і відстоювати) то це є досить нормальне значення (поправте мене якщо я не правий).
Gonduras, це просто супер значення :)бо в нас без осмосу важко збити жорсткість :(
мені б такі параметри :D
як для Львова то і не дуже й жорстка
Та не про Львів мова. Для акваріума це жорстка вода. Звичано буває дуже жорстка 18-30 градусів:)
Отже, враховуючи те що при такій воді в крані я в акваріумі маю gH 10
яким чином вдалося досягти 10, якщо пісял заміру виходило 14?
Gonduras
20.12.2010, 11:41
яким чином вдалося досягти 10, якщо пісял заміру виходило 14?
В живому акваріумі (з рибою, молюсками і рослинами) жорсткість зменшується в результаті життєдіяльності цих організмів (скелет риб і ракушки молюсків будуються з вилучених з води мінералів, також такі рослини як роголистник і елодея добре помякшують воду).
Я читав що жосткість можна понизити профільтрувавши воду через торф. Це дурість чи щось реальне? Як на мене мінус для тих хто використовує комплексне УДО, вода з торфа нахапає всякого різного і дозування єлементів буде порушено.
airo, можна але багато мороки !
і вода жовтуватий віттінок дістане !
але річ в тому, що цей процес сильних результатів не дає !
можна спробувати побавитися з іонообмінною смолою !
Наскільки я читав, то фільтри з іонообмінними смолами використовувати не можна. Зростає кількість іонів натрію і порушується калієво-натрієвий баланс, поправте якщо щось переплутав.
А я от сьогодні заміряв параметри води у своїй акві (200 л, запущений 22.12, на сьогодні лише рослини і 2 ампулярії), міряв тестами SERA (окремі тести, по типу титрування).
pH - 8.0
dGH - 16
dKH - 8
Злив 20л води, налив 27л дистиляту. Завтра поміряю, цікаво, що змінилося.
як вам параметри води коли температура піднялась вище 0 :)
gH - 10
kH - 5
Тести ті самі що і в пості 34.
Один з небагатьох плюсів зими для акваріуміста. Ненавиджу холод і зиму! А що буде весною коли сніг почне сильно танути.
pim, власне цікаво-що змінилося?:)
airo, Вода з крана?Скільки часу відстоюєш?
pim, власне цікаво-що змінилося?:)
Як не дивно, але... практично нічого... трохи (на 1) впали загальна і карбонатна жорсткість :confused:*DONT_KNOW*:eek:
До сьогодні параметри практично не змінилися, хоча вже двічі підмінював по 20% води, практично з-під крану...
При черговій підміні 20% (40 л) води в найближчу суботу таки влию 10 л дистиляту і 30 л з-під крану. Цікаво аднака...
Вода з крана?Скільки часу відстоюєш?
так, з крана.
інколи не відстоюю, інокли 3 дні виходить. всяке буває. поки цим не заморочуюсь.
Як не дивно, але... практично нічого... трохи (на 1) впали загальна і карбонатна жорсткість
До сьогодні параметри практично не змінилися, хоча вже двічі підмінював по 20% води, практично з-під крану...
При черговій підміні 20% (40 л) води в найближчу суботу таки влию 10 л дистиляту і 30 л з-під крану.
тобто перед тим ,таки,:Dне доливав дистилят?:
Змішав і влив 15 л дистиляту і 25 л з-під крану... То було 15.01. Сьогодні 26.01. pH-8; GH-19(!); KH-8. Я в трансі :confused::eek::'(:( Тут без хімії (Tetra pH/KH minus) ніц не вийде
Gonduras
26.01.2011, 23:48
pim, А чи не перевіряли ви чи не фонить ваше каміння (то що на фото http://aquaforum.lviv.ua/forum/attachment.php?attachmentid=7511&d=1295171985)? Можливо то саме воно псує вашу воду.
Gonduras, у мене нема каміння :) Зліва грот з кераміки, куплений в акв. магазі, а справа - то коряга мопані (виварена), куплена в тому самому магазі (на Південному, "Олімпік"). Вода у нас в крані така, тре 50/50 мішати з дистилятом, бо крім водоростей нічо доброго рости не буде. А хочеться...
Робили тест води в СЕС для перевірки спец. фільтрів для води.
Маю можливість лити таку воду в акву замість водопровідної(р-н між Кн.Ольги - Кульпарківська), варто?
Lestat, загальна твердість майже у 2 рази більша від норми (13,2 моль/дм3) ! Цікаво, скільки це буде в dGH ? Мабуть таки ліпше з крану, вона у вашому районі краща, ніж біля Шевченківського гаю :cool:
Робили тест води в СЕС для перевірки спец. фільтрів для води.
Маю можливість лити таку воду в акву замість водопровідної(р-н між Кн.Ольги - Кульпарківська), варто?
Оскільки мені відомо в нашому районі((р-н між Кн.Ольги - Кульпарківська)воду беруть з Стрийского водогону і вона непоганої якості.
Питання навіщо щось доливати.
На ваших бланках вулиця Угорська, але тож не зовсім район кульпарківської...тож полярон..
І звідки там нітрати...якщо вода артазіанська:confused:
На ваших бланках вулиця Угорська, але тож не зовсім район кульпарківської...тож полярон..
І звідки там нітрати...якщо вода артазіанська
Скважина в районі заводу Полярон глибиної 10-15 метрів:( далеко не артазіанська:(. А аква в дома:) в р-ні Кульпарківської.
ну взагалі мало би бути 13,2 моль\куб.м , або 13,2 ммоль\дм3
фахівці в СЕС ще ті :D
ostin777powers
30.01.2011, 21:17
вул Тролейбусна
ph 7.3
GH 10
Скажіть будь ласка а як ви виміряєте таки значення води, звідки беруться цифри? Теж хочу подивитися яка в мене водичка:)
Чи міряв хтось параметри води бутильованої "Старий Миргород",
"Моршинська"?
dH Моршинської води з бювету= 5. Сьогодні перевіряв особисто.
Охват Марьян
30.01.2011, 23:13
Не путайте тільки питтєву воду і мінеральну - це різні речі. Мінеральна вода має великий вміст натрію, в ній добре себе почувають лише фламінго(пташки такі) :)
Питаю про конкретні види води(в пляшках по 6 л,негазавана)
ostin777powers, класна водичка, щиро заздрю, от таку би в наш район !
Roma65, це зовсім не складно, лише тре купити тести для акв. води, кажуть одні з кращих від Tetra. Ще, як варіант, можна занести трохи водички з акви в сан. станцію - буде точніше.
Попросив параметри води у водоканалі. Дали.
Оцініть, будь-ласка, що не так. На що потрібно звернути увагу.
Органолептичні показники води:
Запах: 0 балів
Смак та присмак: 0 балів
Забарвленість: 5 градусів
Каламутність: <0,58 мг/дм3
Фізико-хімічні показники:
рН: 6,9 од.рН
Сухий залишок: 490,0 мг/дм3
Хлориди: 20,0 мг/дм3
Сульфати: 16,0 мг/дм3
Залізо: 0,1 мг/дм3
Марганець: -
Поліфосфати: -
Мідь: 0,01 мг/дм3
Загальна жорсткість: 7,0 моль/м3
Санітарно-токсикологічні компоненти:
Молібден: -
Нітрати: 2,3 мг/дм3
Фтор: 0,2 мг/дм3
Алюміній: -
Дослідження на забруднення джерела водопостачання:
Нітрити: 0,003 мг/дм3
Аміак: <0.05 мг/дм3
Залишковий хлор: -
Плюс трошки від санстанції:
рН: 6,97
NO3: 14,3 мг/дм3
Заміняю 2 відра (~20%) раз/два в тиждень.
При заміні воду лию у відро з висоти через душ (є підозра що так хлор вивітрюється), і відразу, без відстоювання, в акву.
Травник, удо - Флорастим (1мг/день), хазяйство в профілі.
Паралельно прохання оцінити такий же варіант для креветочника з неокардинами.
наскільки я розумів, то дуже жорстка вода.
і дивно низький pH
наскільки я розумів, то дуже жорстка вода
Це дуже критично?
Може краще брати з джерела? (є криничка недалечко)
pip, Ви краще занесіть на аналіз воду зі своєї акви, думаю так буде правильніше.
pim, так, це правильніше.
Просто на даний момент нема такої можливості.
Це дуже критично?
Це може бути навіть перевагою. Для риб які люблять жорстку воду.
airo, тожи вірно. Але я мав на увазі - наскільки показник жорсткості відрізняється від якогось, середнього/оптимального для всіх?
Мідь: 0,01 мг/дм3
Пишуть, що креветки мідь не люблять. Чи така доза для них не є критичною?
Пишуть, що креветки мідь не люблять
тодже таке чув, але критичних меж не знаю.
Був випадок коли один хлопака вирішив тобі форсувати креветочник, і додав КАЛІМАГ в грунт. креветки всі здохли. Коли почали розбиратись виявилось що виробник декларує що у складі цього КАЛІМАГа мідь не нормується (бухнули на глаз і добре). Тобто креветки здохи явно від міді.
КАЛІМАГ в грунт хороше добриво для бульби і цукрового буряку :)
Мідь: 0,01 мг/дм3 це майже нічого, десь були дані, що найчутливішими до міді є бактерії у фільтрі.
Для питтєвої води нормою є в десятки разів більше. В природних водоймах звичайна кількість - кілька десятих мг\л.
А от жорсткість дуже висока. До речі в розвинених країнах норма - не більше 10 ммоль\л, а рекомендація ВОЗ для питтєвої води 0,5-1 ммоль\л (ммоль\л = моль\м3)
Добрий день. Порадьте будь ласка з вибором води для акваріума.
Маю два колодязі. В одному вода жорстка - на чайнику, в якому кип"ятиться вода багато накипи. Був у мене тест для виміру жорсткості води. Результат такий: 14 dH/ 17.5 e/ 25.2 f
В другому (у тестя) вода м"яка - ніякого накипу не видно. результат тесту такий: 4 dH/ 5 e/ 702 f
Яку залити, чи можна 50*50?
А потім, після запуску акварума, яку підмінювати?
Охват Марьян
19.02.2011, 10:05
дивно низький pHТому, що воду потрібно перевіряти після відстоювання. Така кількість хлорки(невивітреної) і впливає на рН значення. Кількість нітратів у воді за показами вашого водоканалу сумніваюсь, що вірна, санстанція подає більш правдиву статистику.
Добрий день. Порадьте будь ласка з вибором води для акваріума.
Маю два колодязі. В одному вода жорстка - на чайнику, в якому кип"ятиться вода багато накипи. Був у мене тест для виміру жорсткості води. Результат такий: 14 dH/ 17.5 e/ 25.2 f
В другому (у тестя) вода м"яка - ніякого накипу не видно. результат тесту такий: 4 dH/ 5 e/ 702 f
Яку залити, чи можна 50*50?
А потім, після запуску акварума, яку підмінювати?
KRustik, я може пропустив щось... а що збираєтесь в акві мати? (від цього теж залежить яку воду використовувати)
Хочу створити акваріум з рибами: сомики, неони, живородки, кардинали... тобто те, що порадять на формі. І, звичайно, рослин декілька простих: воліснерії думаю ще роголистник не помішає ну і анубіас... також чекаю рекомендацій.
Добрий день. Порадьте будь ласка з вибором води для акваріума. В другому (у тестя) вода м"яка - ніякого накипу не видно. результат тесту такий: 4 dH/ 5 e/ 702 f А потім, після запуску акварума, яку підмінювати?
Беріть цю, в тестя, і лийте і підміняйте 100%. Але, все одно, час від часу мусите контролювати параметри води ! Успіхів !
bonifaciy
25.08.2011, 19:56
хлопці, хтось дивився показники води з джерела перед Брюховичами? і взагалі, де наймякіша? з Карпат - не варіант. це перш ніж дійде до осмосу.
може все ж хтось радикально вивчав питання. розділ - вода-переглянув, ноль емоцій.
Охват Марьян
27.08.2011, 14:37
bonifaciy, читай попередні дописи... *RTFM*
Склад води "Природа"
http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/1___________109.jpg
bonifaciy
27.08.2011, 23:41
все ж осмос таки, халяви не буде:'(, думаєш я просто так здамся?-хай йому грець, знайду джерело*DASH*. просто нутром чую, воно десь в мене під боком (в плані грінченка),чи таки з'економити час і..іонообмінні смоли чи осмос? тра брати тдс-метр
Охват Марьян
30.08.2011, 15:25
я просто так здамся?-хай йому грець, знайду джерело
Ну можеш свердловину ставити... до артезіанського джерела. Іонообмінні смоли швидко здадуться, краще вже осмос.
bonifaciy
30.08.2011, 22:16
артезіанська свердловина це маркотно-тре ліцензію, що чути за мембрану з колбою (попотужніше), вже є пластини.
Ростислав
22.09.2011, 14:53
Скажіть хтось знає параметри води на Грінченка?
nikitsan
19.01.2012, 12:05
може хтось дати конкретну відповідь? "Старий Миргород" для травничка підійде? можна лити?
Oppozith
14.03.2012, 11:36
Можливо є свіжі данні по воді на Сихові? :cool:
Barselona
14.03.2012, 11:54
У мене є - робила минулого тижня (р-н Скрипника). Ввечері напишу.
Десь на початку лютого було PН=7,4, КН=16, GH=26.
Порівняно з тим, що було півроку тому, різниці майже ніякої.
Barselona
14.03.2012, 23:48
Сихів - р-н Санта Барбара:
KH - 13
GH - 22
PH - 7.4
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009