Показати повну версію : Термін служби акваріума
Колись десь вичитав, що навіть заводська банка буде служити 3-4 роки. Далі краще міняти, бо можуть розходитись шви. Чесно говорячи не зовсім розумію чому. Але відповідне питання у людей з більшим досвідом: наскільке це правда?
І ще одне питання. На внутрішніх стінках банки з'явились кілька царапин десь по 2-3 см. (не зовсім розумію від чого, може від гумки, якоб чистив скло).
Наскільке це небезпечно? Чи варто бити на сполох, чи нічого страшного?
PARTAGAS
29.06.2009, 21:49
на рахунок служби акваріума скажу.. що в мене є один аквас самоклей ,який служить мені уже 8 років і ні чого з ним не сталося :) певно все залежить від селікону , а на рахунок ваших царапин ...десь певно що при чищені скла під губку попали частини грунту і поцарапали скло , потрібно знати не довжену а ГЛИБИНУ подряпин якщо вона не значна то переживати не слід ..до речі мій старий акваріум весь у царапках і ні чого служить правда вони не глибокі :D
з мого досвіту акваріуми поклеєні силіконом служать понад 15 років.царапини від губки в яку попала пісчинка
Ви мене заспокоїли :) А царапини не глибокі
Охват Марьян
30.06.2009, 08:43
Термін служби акваріума залежить від багатьох факторів :
якість скла і його порізка
якість сілікону
місце встановлення акваріума
рівномірність розприділення ваги декорацій
PARTAGAS
30.06.2009, 08:52
Ви мене заспокоїли :) А царапини не глибокі
тоді хай щастить ..*DRINK*
ambasado
08.07.2009, 23:26
В мене акваріум куплений десь 3 роки тому і на жаль почав текти правда не значно але все ж. Якщо хтось клеїв, то порадьте чим краще клеїти і де його купити.
Охват Марьян
09.07.2009, 07:17
Якщо хтось клеїв, то порадьте чим краще клеїти і де його купити.....................
http://www.denbraven.co.za/pics/AQUA-SILICONE-04778.jpg
Силіконом з фото користувався, клеїв бічну стінку (попередня трісла) аквас на 40л, вже 1рік норм!:) Купляв у п. уксани. Що дивно тюбик пролежав розпечатаний (закручена голка з силіконом) рік і силікон висох лише в голці.
Клеїв таким вою банку на 340 л. Тільки брав чорний. Купляв в Епіцентрі. Ціна бцла десь 25-30 грн. Зараз такого немає.
Den Braven пропав з Епіцентру і Нової Лінії.
Можна зараз у Епіцентрі купити Soudal. Ціна порядку 50 грню
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009