КПК

Показати повну версію : Таймер часу

Tarik_Nikita
12.06.2008, 17:33
На аровані придивився до такого таймеру http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=45_166&products_id=2267 - хто ним користувався, хочеться почути реальні відгуки чи може не парити собі мозги і взяти такий - http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=45_166&products_id=1799 (до речі, чув що в Епіцентрі є такі, але дешевші, хоча дзвонив - сказали нема)
Короче, НАРОД:), порадьте щось толкове. Дякую.

З повагою, Тарас

tarni
12.06.2008, 17:40
в "Епіцентрі" та "Новій лінії" бувають частенько.

Tarik_Nikita
12.06.2008, 17:43
кажу ж дзвони в туди (в епіц і нлінію) немає, а ще мені цікаво де вигідніше брати (по ціні)

navy
12.06.2008, 20:34
Я багато разів встановлював для освітлення такий ,шо за 30 гривень.Клієнти не скаржелись.Зясуйте для себе де Ви його будете використовувати.

RVV
12.06.2008, 21:22
Перевага електронного (того що на аровані, маю і юзаю саме їх) в тому що можна включати/виключати автоматично до 20 разів на день. Тобто він має 20 комірок памяті вкл/викл, можна встановлювати дні тижня, має перехід літо/зима, як на мене то він більш практичний ніж механічний таймер

navy
12.06.2008, 22:00
RVV,логічно тому я і написав залежить від того для чого використовувати.Сам на нього заглядаюсь,щоб придбати.Як будеш в суботу на збиговіську,за пивом проконсультуєш.ОК?;)

RVV
12.06.2008, 22:04
а шо буде збіговисько ? якщо ти не будеш нікуда спішити я навідь зроблю "подвиг" і припруся на краківський пишки а не машиною )))))))))))

Охват Марьян
12.06.2008, 22:36
Є два види таймерів: механічний і електронний.
Механічний має сегменти по 15хв (в основному), які можна ставити на включення чи виключення лампи. Коли немає живлення в розетці таймер зупиняється і відповідно при включенні буде запізнюватись.
Електронний має живлення від батарейок (хватає на 10-15міс.) і працює без перебоїв. Програма забезпечує можливість вкл/викл від 10 до 24 раз на добу і можливістю програмувати кожен день тижня по-іншому (в основному).

Я віддаю перевагу електронним таймерам Brilux.
Таймери як механічні так і електронні є в постійній наявності у магазинах Електромайстер (http://www.majster.lviv.ua/), Електродім.

aides
13.06.2008, 07:28
Приичому в електромайстрі на південному ціни нижчі.

Tarik_Nikita
08.07.2008, 15:57
Вже близько місяця, користуюся механічним таймером Брюлікс, купив в Електромайстрі на Городоцькій за 34 грн (розумію що переплатив, але тим, тоді можливо я спас свої рослини від гибелі). Короче, річ просто супер*THUMBS UP*, незамінима штука на хазяйстві кожного акваріуміста*ONE*. Годинник там хороший, якщо світло не виключають , то йде "всьо чотко".(такого поняття - як спішить чи пізнить немає:)) Всім рекомендую:)

aides
08.07.2008, 17:40
Кожен сам для себе "Америку" відкриває.

Cihlo
29.07.2008, 13:28
Це знову я, поділюся своїм багатим досвідом стосовно різного роду електроніки. ( електроніка мое ще одне хоббі і професія. Якщо треба то звертайтесь ! )
Я користувався багатьма таймерами. Але свій вибір я зупинив таймерах такого виробника, як SCHNEIDER Electric ( Франція-оригинал ). Коштують вони не дешево, але ціна себе цілком виправдовує ! ( www.schneider-electric.com.ua ) Якщо зацікавить, то питайте-надам вичерпну інформацію !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D

SUPP0RT
31.07.2008, 12:13
Якщо зацікавить, то питайте-надам вичерпну інформацію !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Певно, що цікавить. Розказуй які моделі хороші, а які погані.

ALEX.YALTA
05.09.2008, 07:20
Це знову я, поділюся своїм багатим досвідом стосовно різного роду електроніки. ( електроніка мое ще одне хоббі і професія. Якщо треба то звертайтесь ! )

Заметте, не я это предложил. Вы можете набросать схему включения другого оборудования в тот момент когда таймер отключил своего потребителя, т.е. таймер отключил свет+СО2, включился воздушный компрессор... Заранее благодарен.

kelast
21.12.2008, 16:58
Сьогодні в Практікер купив собі якийсь німецький за 59 грн це цифровий, а там за 29 грн були механічні. Взагалі там було багато варіантів

Tarik_Nikita
22.12.2008, 09:34
Сьогодні в Практікер купив собі якийсь німецький за 59 грн це цифровий, а там за 29 грн були механічні. Взагалі там було багато варіантів

"Практікер":confused:, де він знаходиться?

Игорь Семенов
22.12.2008, 09:54
Я користувався багатьма таймерами. Але свій вибір я зупинив таймерах такого виробника, як SCHNEIDER Electric ( Франція-оригинал ). Коштують вони не дешево, але ціна себе цілком виправдовує ! ( www.schneider-electric.com.ua ) Якщо зацікавить, то питайте-надам вичерпну інформацію !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D

В Шнайдера є набагато цікавіша штука (правда трохи дорожча) називається вільнопрограмоване реле ZELIO. Є з живленням як 12 так і 220 В. Дискретні і(або) аналогові входи. На виході в залежності від моделі є декілька реле до 220 В 6А. Реле існують як з рідкокристалічним табло так і без нього. Програмується з компьютера (ті що з табло можна програмувати з вбудованих клавіш). Таймерів яких хочеш і скільки хочеш.
При великому бажанні і наявності грошей можна підключити GSM модем і керувати та моніторити стан з мобільного телефону.
Найдешевші ціни на фірмі "Торговий дім "БУДМАРКЕТ" вул.Левандівська.
Кому треба маю там хороші скидки (сам там колись працював).

kelast
22.12.2008, 11:21
"Практікер":confused:, де він знаходиться?

Це на Стрийській на проти іподрому великий сумермаркет типу Нової лінії

RVV
22.12.2008, 12:56
Ігор в того вільнопрограмованого реле який мінімальний інтервал часу ? І яка ціна хоч приблизно ?

Охват Марьян
22.12.2008, 23:25
Найдешевші ціни на фірмі "Торговий дім "БУДМАРКЕТ" вул.Левандівська.

Я був на радіоринку, є БРІЛЮКС :
механічний - 25грн.
електронний - 45грн.

Noe
23.12.2008, 10:14
О-о-о-о, про GSM модем можна докладніше? І взагалі я пропоную створити окрему гіляку для таких модних технічних штучок.

Игорь Семенов
23.12.2008, 16:47
Ігор в того вільнопрограмованого реле який мінімальний інтервал часу ? І яка ціна хоч приблизно ?

Ціну не скажу бо моделей різних дуже багато, памятаю саме просте реле на 4 виходи без табло півроку тому коштувало приблизно 100 у.о. правда які ціни зараз незнаю.

В 23 пості є зсилка на каталог. Там є референси (каталожні номери) - кому треба ціну пишіть референси і я взнаю мою ціну в БУДМАРКЕТІ.

Мінімальний інтервал 0.1 с.

Игорь Семенов
23.12.2008, 16:58
О-о-о-о, про GSM модем можна докладніше? І взагалі я пропоную створити окрему гіляку для таких модних технічних штучок.

WEB презентація (http://www.schneider-electric.com.ua/kitweb/zeliologic/index.htm)інтелектуального програмованого реле Zelio Logic

Ось тут (http://www.schneider-electric.com.ua/pdf/catalogues/upravl/Zelio_logic_cat.pdf) знаходиться каталог, там все написано.

А тут (http://www.schneider-electric.com.ua/pdf/catalogues/upravl/Zelio_Logic_broshura.pdf) коротка брошура з можливостями.

Noe
23.12.2008, 21:19
Нажаль в мене відкривається лише перше посилання, і то шось там бідно дуже написано. А два інші взагалі - "Помилка на сторінці"

Игорь Семенов
24.12.2008, 10:13
Нажаль в мене відкривається лише перше посилання, і то шось там бідно дуже написано. А два інші взагалі - "Помилка на сторінці"

Тільки що перевірив, все нормально відкривається (два останні посилання це каталоги в pdf форматі).

ryuras
08.07.2009, 11:06
Недавно придбав внашому Епіцентрі електронний таймер часу. Взяв на пробу самий дорогий з якимось не розумілим датчиком за 78 грн. Виробництво Китай. Але таймер супер і ціна на нього досить приваблива.
Працює в мене більше місяця збоїв в його роботі не було. Програмується досить легко і гнучко (8 програм, кожна програма має свій час вкл і викл), зручний у користуванні. Доречі в Епіцентріширокий вибір таймерів, є механічні від 26 грн. Буду собі на днях ще один купляти. Буду вже брати електроний за 64 грн, той що без датчика. Доречі, електронні таймери мають акуму, і після 12 годин зарядки вони можуть пару днів нормально працювати припропаданні світла, на відміну від механічних не збивається час роботи.

p.s. це була не реклама, а просто інформація. може комусь буде корисно.
Сам недавно хотів подібний таймер замовити через інет ,але з доставкою ціна виходила більше 100 грн.

MI$H@
08.07.2009, 11:14
ryuras радий Вас вітати на нашому форумі *DRINK*

але про таймери та інше устаткування в нас є інший розділ, тому прошу писати сюди http://aquaforum.lviv.ua/forum/forumdisplay.php?f=26 добре дивіться чи нема похожих тем щоб не завдавати лишньої роботи модераторам

ryuras
08.07.2009, 11:37
Ок. Просто думав що ця інформація актуальна для Івано-франківська.

kelast
08.07.2009, 17:55
Так я не зрозумів навіщо датчик в таймері ???

ryuras
09.07.2009, 08:31
на рахунок датчика я ісам не зрозумів. в доці він іде під назвою "датчик" і має on/off. Пробував гратися з ним по різному так і не зрозумів як він працює і навіщо він. Одним словом я його зробив off і забув про нього.
Коли купляв думав що це датчик на освітлення. Одним словом купляти треба реле без датчика, бо різниця в ціні в 14 грн це гроші на вітер.

Fadeev
09.07.2009, 09:27
А яка модель таймера?

ryuras
09.07.2009, 10:41
я не памятаю. подивлюся вдома на упаковку і скажу. пробував її гуглити про датчик нічого не знайшов, в Епіцентрі мені так і нічого мудрого не сказали.

Mykhaylo
09.07.2009, 19:21
Датчик там на освітлення и працює в режимі "рендом" - імітація перебування вдома вночі (чи вдень коли хмари налетіли). Тобто для акваріума зайві викинуті 10-15 грн :)

У мене з "епіцентроських" Експертів - механіка за 29 грн, працює 4 місяці

Vitalik_only
09.07.2009, 22:11
Але маленькі механічні експерти гріються дуже!!!

ryuras
10.07.2009, 08:44
Електронний практично не грівся, хіба що перший день і то я думаю що це повязано з зарядкою акуми. Внього без світла декілька днів може годинник нормально працювати і програми не збиваються по часу.
Vitalik_only скажи як у механічного таймера на рахунок перебоїв з світлом і скільки внього програм? Бо теж думаю прикупити його для малої банки.

Vitalik_only
10.07.2009, 11:01
Є 2 вида механічних, як нам сказали у епіцентрі то відрізняються вони всьоголиш розмірами, але як виявилося то у малого крок 30хв а у великого 15хв. Тобто ціна поділки у малого пів години. Коли світло пропадає то таймер зупиняється і починає йти коли світло появляється! Програм там більше як в електронному, можна наставити щоб він кожні 30хв(і кожні 15хв у великому) включався і виключався! Але як на мене то краще брати електронний, він хоть не збивається і точніший!

Ostap
10.07.2009, 19:33
В практікері що на стрийській брав ел. дав щось 70 грн. так там 20 програм можна виставити до секунд.

Mykhaylo
10.07.2009, 23:20
Але маленькі механічні експерти гріються дуже!!!

Гріється невеличка частина таймера де стоїть знижувач напруги (збоку біля вилки) - десь до 40 градусів, не більше.

thomas85
14.12.2009, 22:09
Підскажіть де ще можна купити в франківську механчний таймер? В епіцентрі колись брав expert, але тепер вже немає і як обяснили блищим часом не планується завозитись.

Doc-tor
14.12.2009, 22:26
В мене, не погано зарекомендували себе на протязі багатьох років механичні таймери, привіз з Угорщини, вартість 2,5 американских тугрика.
http://i037.radikal.ru/0910/08/5b5a1c465c32.jpg (http://www.radikal.ru)

CVI
15.12.2009, 08:15
Приєднуюсь до запитання Томаса ))

ryuras
15.12.2009, 08:24
Пошукайте на "пяному базарі", в будках з електротоварами. Я там бачив, але ціна була мінімум в 2 рази більша ніж в Епіцентрі. Ще при в ході на базар з лівої сторони є магазинчик з різними світильниками, лампочками та іншими супутніми товарами там теж були недавно. Ще під Ратушею бачив. Але по цінах саме дешевше було в Епіцентрі, тай гарантію якусь давав.

AlokuM
15.12.2009, 17:54
В мене, не погано зарекомендували себе на протязі багатьох років механичні таймери, привіз з Угорщини, вартість 2,5 американских тугрика.
http://i037.radikal.ru/0910/08/5b5a1c465c32.jpg (http://www.radikal.ru)

У Дрогобичі такий коштує 68грн

Охват Марьян
15.12.2009, 18:14
Приєднуюсь до запитання Томаса ))
http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?products_id=1799

Vitalik_only
15.12.2009, 20:55
Якщо хто бажає, то я в Тернополі в епіцентрі куплю і передам в любе місто.

thomas85
18.12.2009, 17:57
Дуже навіт бажаю, і думаю мене підтримає, як мінімум ще одна людина)). От тільки питання як я Вам гроші передам? І наяких умовах це все буде відбуватись? Франківськ!!! може є ще бажаючі?

CVI
18.12.2009, 18:17
Я підтримаю...

можу переказати гроші на картку ПБ.

Vitalik_only
18.12.2009, 19:43
Задзвоніть буль-ласка на мій номер і ми всі питання обговоримо! Або маякніть і я Вам передзвоню!

ryuras
21.12.2009, 08:15
Я теж купив би 1 механічний таймер. я в долі

bax77
22.12.2009, 12:56
А для яких цілей ви використовуєте механічний таймер?
Хіба електронного не вистачає?
В мене електронний BRILUX 081, колись купив в епіцентрі 3а 65 грн

CVI
22.12.2009, 13:04
bax77,
а механічний в Епіцентрі коштував 34 грн.
А цілі ті ж самі.

До речі, оборутка з Тернополем не вигоріла. Немає там в Епіцентрі вже теж таймерів.

П.С.
Таки їдуть таймери з Тернополя

bax77
22.12.2009, 16:04
Може я щось не розумію в принципі роботи? Чим тоді механічний відрізняється від електронного? Як я розумію, механічний повинен мати якийсь механізм, що приводиться в дію чим? накручуванням? Чи там батарейка? І чи можна ним включати і виключати 4 рази на добу по визначених годинах?

CVI
22.12.2009, 16:08
Ото приїде мені, я тобі розкажу ;)

Я думаю, що він приводиться в дію від 220, тому що без світла він стоїть...

thomas85
22.12.2009, 19:14
Все дуже просто.
Плюси механічного таймеру:
1. ціна вдвічі дешевша ніж електронного.
2. кількість поділок 48 по 30 хв кожна(тобто він може включатись і виключатись 48 раз за добу взалежності, як його налаштуєш,хоча аж такої потреби в тому немає швидше вистачає 4 так як в електронному).
3. не впевнений але мені здається, що механіка це надійніше ніж електроніка , ще незнати як електронний реагує на перепади напруги.
4. є перемикач, який включає чи виключає так звані програми (тобто подає напругу незалежно від того як він налаштований на даний період доби.
5. годинник дуже точний не потребує корегування раз в місяць наприклад як в електронному.
мінуси:
1. немає автономного живлення якщо виключається світло його внутрішній годинник стає і коли включається він пізнить рівно на такий період часу скільки небуло світла.
2. чути як працює механізм десь на відстані 2-3 метрів (незручно якщо стоїть в кімнаті де спиш, але з часом звикаєш).
Що знав те і написав це тільки моє бачення. Можу і помилятись.
Висновок: електронний всежтаки краще по одній вагомій причині - має автономне живлення. Але я при виборі керувався ціною на прилад тому обрав мехінічний, а якщо врахувати шо в мене їх вже 6 буде то я зекономив приблизно 250 грн.

Doc-tor
22.12.2009, 20:34
Все дуже просто.
Плюси механічного таймеру:
...2. кількість поділок 48 по 30 хв кожна(тобто він може включатись і виключатись 48 раз за добу взалежності, як його налаштуєш,хоча аж такої потреби в тому немає швидше вистачає 4 так як в електронному).

thomas85, не 48 поділок по зо хв кожна, а 96 поділок по 15 хв кожна.
Дивіться фото http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=24432&postcount=15

thomas85
22.12.2009, 20:41
Якщо ми говоримо про таймери фірми Expert (аля Епіцентр), то так, там є два типа великі з поділками по 15 хв і їх там 96, і малі компактні 48 по 30хв (легко запихаються в переноску не заступаючи сусідню розетку)

johnson100
22.12.2009, 21:32
В мене прекрасно працюють механічні Quigg HWD-G01, такі як в аровані. Купляв одного десь 4 роки тому, другого напевно 2 роки (коштували тоді десь 20 грн :)). Є ще третій BRILUX, еле не дивлячись на зовнішню схожість є деякі недоліки - по перше точність налаштування в Брілуксі : круг поділений на 7 днів а не на 24 год. а кількість секторів для налаштування та ж сама (дискретність 2 год. замість 15 хв.), - по друге він дійсно шумний на відміну від двох попередніх, зате дешевший - 40 грн. в Калуші замість 56 в Аровані за Квік :)

Vitalik_only
22.12.2009, 21:42
Ось цей BRILUX називається тижневим таймером, а Quigg добовим. На тижневому можна виставити кожен день окремо. Але все-таки мені довподоби електронний. Там не збиваєть час і він точніший, за пів року я тільки один раз калібрував його. Точність механічного залежить від частоти, що у вашій розетці.

bax77
23.12.2009, 08:41
thomas85, Дякую за пояснення. Але ти міг ще більше зекономити, якщо б підключив до одного таймера всі нагрузки :)

thomas85
23.12.2009, 09:15
Зекономив би на таймерах, зате витратив би більше на переноски бо акваріуми в різних місцях.

johnson100
23.12.2009, 13:18
Ось цей BRILUX називається тижневим таймером, а Quigg добовим. На тижневому можна виставити кожен день окремо. Але все-таки мені довподоби електронний. Там не збиваєть час і він точніший, за пів року я тільки один раз калібрував його. Точність механічного залежить від частоти, що у вашій розетці.

Повір. я механічний коректую не більше ніж раз в пів року - коли відхилення перевищує 20 хв. А відключення мережі бувають у нас дуже рідко і якщо випадуть на той час коли довго нікого немає то все рівно не вплинуть на тривалість часу освітлення протягом доби а після повернення завжди одним точним рухом можна відкоректувати. Маю з чим порівняти бо користуюсь механічною і електронною годівничками - за три роки переваг електронної не відчув. ІМХО.

ryuras
23.12.2009, 17:02
Для акваріумів механічного таймера хватає з головою, бо треба тільки світло включити і виключити в певному діапазоні часу, крім того можна ще організовувати паузи чи короткочасне включення і все це на протязі доби. По функціональності з точки зору акваріумнистики що механічний що електронний без різниці. Але мені більше до вподоби електронний, якось більше він технологічний тай не шумить. Механічний таймер може противно шуміти, але якщо його розібрати і змастити добре то про шум можна на пів року забути.

Vitalik_only
23.12.2009, 22:36
Повір. я механічний коректую не більше ніж раз в пів року - коли відхилення перевищує 20 хв. А відключення мережі бувають у нас дуже рідко і якщо випадуть на той час коли довго нікого немає то все рівно не вплинуть на тривалість часу освітлення протягом доби а після повернення завжди одним точним рухом можна відкоректувати. Маю з чим порівняти бо користуюсь механічною і електронною годівничками - за три роки переваг електронної не відчув. ІМХО.
Якщо порівнюєш з годівничками, то скажу своїх 5коп про телефон з визначником РУСЬ... вот там такий самий принцип як і в механічного таймера, коли світло пропадає то годинник стає а коли появляється то починає іти з того самого місця. Так я через цей годинник не раз на роботу спізнився, тому що вночі вимкнули світло на кілька хвилин, а він уже спізнюється і я в тому числі. Кожен раз після пропадання корегувати таймер немає бажання, адже просто хочеться раз налаштувати і забути про це!

ryuras
24.12.2009, 07:46
В електронному таймері є акума, якої мінімум на добу вистачає щоб годинник не збивався. Якщо світло пропаде, то мех. таймер тупо змістить період вкл/викл, електронний таймер цього не зробить, наступний раз він увімкнеться точно в тій самій годині. Проте, якщо на довго зникне світло і сяде акума, то можуть злетіти всі налашування в ел. таймері і тоді буде кака, особливо коли газди десь на довготривалому відпочинку. :'(

bax77
24.12.2009, 09:36
В мене мій BRILUX 081 без світла якось 2 тижні працював, там 2 батарейки типу ААА. І нічого не збилося. Так що своїх грошей він вартує:)

ryuras
24.12.2009, 11:25
в "Експерті" там якась акума у вигляді бочечки стоїть, Здається, хоча можу і помилятися, точно не памятаю

Vitalik_only
24.12.2009, 19:31
Франківськ, відгукніться!!!!!! Приїхали таймери, вже встигли попробувати?

CVI
25.12.2009, 08:49
Vitalik_only,
Приїхали...

вчора забрав, але випробував тільки 1 :)

ostin777powers
20.03.2011, 22:34
Шановні форумчани, хочу я собі придбати таймер для вкл. і викл. світла і фільтра в акві.
Прошу вашой поради який краще, і взагалі чи безпечно це лишати його так, щоб він собі сам вкл. викл. поки нікого нема дома?

FENIX
20.03.2011, 22:35
і взагалі чи безпечно це лишати його так, щоб він собі сам вкл. викл. поки нікого нема дома?
так,для того він і є)

ostin777powers
20.03.2011, 22:36
А чи має він якісь запобіжники, у разі короткого замикання?

FENIX
20.03.2011, 22:42
такий таймер
http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=45_166&products_id=1800

А чи має він якісь запобіжники, у разі короткого замикання?
от того я незнаю..

f.orest
20.03.2011, 22:46
В мене така оказія:купив на Південному(в серйозному магазині) електронний таймер(багато програм і т.і.).попрацював десь місяць, все ОК.Захотілось мені переставити інтервали вкл-викл. мій таймер глюкнув-не виходить з режиму прогамування,відповідно він непотрібний.По ідеї має бути гарантія,але щось доказати(чека не дали)-думаю марно.Такщо можете врахувати і робити висновки.

ostin777powers
20.03.2011, 22:50
В мене така оказія:купив на Південному(в серйозному магазині) електронний таймер(багато програм і т.і.).попрацював десь місяць, все ОК.Захотілось мені переставити інтервали вкл-викл. мій таймер глюкнув-не виходить з режиму прогамування,відповідно він непотрібний.По ідеї має бути гарантія,але щось доказати(чека не дали)-думаю марно.Такщо можете врахувати і робити висновки.
А яка у вас фірма була?))

ostin777powers
20.03.2011, 22:51
Я б механічний купав, думаю надійніше буде.??

f.orest
20.03.2011, 22:52
По таймерах переважно нема вибору.В мене здається Леман(не впевнений),на корпусі не написано

f.orest
20.03.2011, 22:54
Я б механічний купав, думаю надійніше буде.??
А зміст?Замахаєшся "накручувати",

ostin777powers
20.03.2011, 23:00
І то правда, Може є такі механічні які не тре накручувати?:)

konon
20.03.2011, 23:05
Користуюся таким http://www.krevetka.org/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1394&category_id=13&option=com_virtuemart&Itemid=120 більше пів року. Купляв в "Епіцентрі", порядка 30грн. Вони там завжди є. Нічого не треба накручувати, працює від 220. Навіть не знаю чи підкореговував за цей період годину. Хіба коли світло відключили. Як для мене, це їх єдиний мінус, що коли відключають світло, то таймер зупиняється, а при включинні, продовжує дальше тикати, але з відставанням у часі.

ostin777powers
20.03.2011, 23:12
от мені такий і треба, щоб раз накрутив і ......
Але мене ше цікавить чи є в них якісь запобіжники, як шоб шось коротнило?
А то ні один з онлайн магазинів не затруднився написати....

Vitalik_only
20.03.2011, 23:22
Шановні форумчани, хочу я собі придбати таймер для вкл. і викл. світла і фільтра в акві.

І що це Ви збираєтесь виключати таймером? Фільтр? А вкурсі що це така річ яка повинна працювати постійно?

На таймері є така маленька кнопочка, яка нажимається скрепкою. Збиваєте таймер на "0", наново настроюєте і далі користуєтеся.

А зміст?Замахаєшся "накручувати",

Нічого накручувати не потрібно!!! Це не годинник! Виставили час увімкнення\викнення і інколи провіряєте чи не відстає.

Як для мене, це їх єдиний мінус, що коли відключають світло, то таймер зупиняється, а при включинні, продовжує дальше тикати, але з відставанням у часі.

Зато завжди будете знати на який період вимикали у вас світло.

ostin777powers
20.03.2011, 23:27
А вкурсі що це така річ яка повинна працювати постійно?
Ну в мене фільтр працює з 8 ранку до 21 00, вже 2 роки і ніякого дискомфорту ні в мене, ні в риб.
НЕ бачи сенсу палити стіки світла....

konon
20.03.2011, 23:29
Шось я сумніваюся, що там є якийсь запобіжник. Стоїть катушка, яка крутить магніт, а далі по шестернях, "часовий механізм" обертає самий верхній циферблат. Напруга, яка подається до споживача (ламп), взагалі не задіяна з тою катушкою, іде по інших дротах, можна сказати на пряму. Тільки одна штучка, на дорозі, яка вмикає і вимикає світло, фактично звичайний кнопковий виключатель. Кнопка, при включенні натискається циферблатом, або відпускається при виключенні. Як такому, то і нема чому коротити.

ostin777powers
20.03.2011, 23:31
Як такому, то і нема чому коротити.
Мав на увазі лампу чи фільтр, якби вони коротнули.

Vitalik_only
20.03.2011, 23:33
Ну в мене фільтр працює з 8 ранку до 21 00, вже 2 роки і ніякого дискомфорту ні в мене, ні в риб.

Тоді не включайте той фільтр! Не бачу смислу у його присутності взагалі!

Охват Марьян
20.03.2011, 23:38
ostin777powers, Обєднав теми, читайте попередні дописи.

ostin777powers
20.03.2011, 23:38
Тоді не включайте той фільтр! Не бачу смислу у його присутності взагалі!

Vitalik_only, дякую за змістовну пораду!*THUMBS UP*

lybomur
21.03.2011, 10:15
Допис від ostin777powers
Ну в мене фільтр працює з 8 ранку до 21 00, вже 2 роки
:eek::eek::eek:

*NONO* фільтр виключати неможна, він повинен працювати цілодобово, тільки при промиванні його потрібно вимикати, так як в ньому містяться бактерії і не всі вони хороші, після вимкнення фільтра вони розпливаються по акваріуму, що може викликати отруєння риб

Ви подивіться скільки ваш фільтр ват споживає десь не більше 20 Вт., - а риби дорожчі, і не тільки за грошима...

Leo N
21.03.2011, 10:53
в ньому містяться бактерії і не всі вони хороші (!!! *THUMBS UP* ), після вимкнення фільтра вони розпливаються по акваріуму

Що роблять, гади :eek:

lybomur, у фільтрі всі бактерії "хороші", але при зупинці фільтра на довший проміжок часу вони гинуть (дохнуть) і власне їх останки та неперероблені ними шкідливі речовини з фільтра і є загрозою для стабільності акваріума (аміачне отруєння).
До випадку, згаданому вище, це все не має жодного відношення, так як за такий короткий час роботи (12 годин), жодні бактерії не встигнуть створити повноцінну колонію. Тому це лише механічний фільтр, з усіма витікаючими недоліками і наслідками.

Терлецький Дмитро
21.03.2011, 11:09
Бактерії не гинуть після виключення фільтра, вони впадають у сплячку(анабіоз) , так само, як і у випадку коли для них недостатньо поживних речовин.

Leo N
21.03.2011, 11:23
Бактерії не гинуть після виключення фільтра, вони впадають у сплячку(анабіоз)

Я так розумію, що це був жарт? Чому тоді відсутні смайлики, що качаються від сміху :confused:

lybomur
21.03.2011, 15:23
в ньому містяться бактерії і не всі вони хороші (!!! ),
Leo N - А чому це ви редагуєте мої дописи, а не цитуєте оригінал ? :confused::confused::confused:

Leo N
21.03.2011, 15:33
А чому це ви редагуєте мої дописи, а не цитуєте оригінал ?

Я лише наголосив на досить серйозній помилці (до речі в дужках), яку хтось з початківців може прийняти за істину, але якщо це Вас якимось чином образило, то прошу вибачення :)

6pa6yc
05.02.2012, 13:32
Доброго дня. Вирішив купити собі таймер часу але повстало питання який вибрати механічний чи електронний:confused: Прочитавши багато відгуків про таймери дійшов висновку що електронні кращі але менш якісніші ніж механічні. Підкажіть будь ласка чи сильно шумить механічний таймер оскільки не бачу потреби у покупці електронного так як він буде ставитись тільки на освітлення у акві.

пікассо
05.02.2012, 13:37
Однозначно електронний. Але маю і механічний - ніяких звуків - от тільки проблема в тому що купив китайський , дешевий років з 5 тому то весь час , кожний тиждень мушу підкручувати бо збивається. Ну і механічний коли виключається світло у районі тоді стає і знов ж таки збивається час! Електроний кращий.

6pa6yc
05.02.2012, 13:43
Так як у нас в будинку бувають часті скачки напруги вагаюсь купляти електронний, все таки гроші не малі і купувати що тижня новий немає бажання:(

пікассо
05.02.2012, 13:46
на 50 грн дорожчий , а проблем ноль. Та й на скачики , у мене він не реагує. Вже працює біля 1,5 роки без будь-яких проблем. Зрештою ...

6pa6yc
05.02.2012, 13:48
а де можна купити у Львові хороший таймер часу? (ціна - якість)

пікассо
05.02.2012, 13:51
Я купував у Практікері. На той час він коштував шось 80 грнабо у тому районі!

Rain
05.02.2012, 13:53
а де можна купити у Львові хороший таймер часу?
чомусь мені здається, що це трішки лотерея :)
В мене механіка, проблем нуль. Теж купував у Практікері.

6pa6yc
05.02.2012, 13:56

а як на рахунок шуму від таймера? щось чути?

Rain
05.02.2012, 13:58
щось чути?
як вухо приставити, то чути. :)
Спеціально ходив слухати, бо до цього питання про шум не поставало.

На рахунок точності і збою при вимиканні електроенергії - є таке.
Але я не літак в аеропорту запускаю, точність влаштовує.

6pa6yc
05.02.2012, 14:04
чому питаю на рахунок шуму, таймер буде стояти у кімнаті і коли спиш сильно чути вночі шум :(

Bobus
05.02.2012, 14:08
коли спиш сильно чути вночі шум в будь-якому випадку таймер тихіший від помпи фільтра.

6pa6yc
05.02.2012, 14:11
Bobus а ви який таймер можете порадити?

Roman71
05.02.2012, 14:14
а де можна купити у Львові хороший таймер часу?

брав механічні в "Епіцентрі".... ціну не пам'ятаю, але якщо не зраджує пам'ять - не більше 50 гривень

ПіСі: дивує страх перед шумом - як він може взагалі шуміти?!? тікати чи що? як написав Богдан - шум фільтру (на який з часом стає начхати) набагато більший... В таймері хіба шумне клацання, коли включається чи виключається освітлення - особисто мені його достатньо для того, щоб прокинутись і почати "крутитись" біля акваріумв

6pa6yc
05.02.2012, 14:22
напевно все таки куплю механічний таймер, бо в кого не запитаю кажуть що користувались електронним але всеодно перейшли на механічні

ВасилийМетролог
05.02.2012, 14:32
в мене стоїть 2 електроних-нарікань на них немаю ніяких! Працують як часіки без збоїв.

tractor
05.02.2012, 14:36
напевно все таки куплю механічний таймер, бо в кого не запитаю кажуть що користувались електронним але всеодно перейшли на механічні
не знаю почему перешли, я вчера крутил в руках и механический и электронный. взвесил все за и против в результате остановился на электронном. Приехал домой запустилбез проблем. Думаю в будущем пригодится его функциональность, например немного сдвинуть световой день на выходных.

Bobus
05.02.2012, 14:38
6pa6yc, та кому що подобається, в мене такий китайський продукт - на разі все в порядку.

http://aquaforum.lviv.ua/forum/attachment.php?attachmentid=16582&stc=1&d=1328445436

http://aquaforum.lviv.ua/forum/attachment.php?attachmentid=16583&stc=1&d=1328445444

Rom
05.02.2012, 14:43
У мене також такий як у Bobus, купляв на Південному за 75грн. уже у мене 8 місяців, проблен також жодних немає.*THUMBS UP*

madzik
05.02.2012, 15:19
В мене електронний після виключення/включення світла не запускався. Тому перейшов на механічні. В епіцентрі 35 грн. :)

Bobus
05.02.2012, 15:43
мене електронний після виключення/включення світла не запускався.
Якщо б ви вказати модель таймера, то допис був би корисний. А так - не бачу сенсу в порівнянні механіка VS електроніка.

Роман
05.02.2012, 16:34
В мене два електронні Настроював один раз коли купував Проблем ніяких навіть якщо світло виключають таймер не збивається Працюють вже близько 3 років Ціна тоді була близько 90 гр
http://i.piccy.info/i7/c8395cbe11d218abd97d3d824fcaf148/1-5-4390/48386473/Feron_2_500.jpg (http://piccy.info/view3/2577796/65365d7bf7320325a2fe4d3583ea1767/)

6pa6yc
05.02.2012, 17:36
Тільки що вернувся з Епіцентру, нажаль там не було таймерів часу (консультант сказав що всі розібрали) Вертаючись додому я заскочив на Південний і придбав у Електромастрі електротаймер.
Bobus я придбав подібний тільки вужчий тієї ж фірми, такий як написав Роман

madzik
05.02.2012, 18:18
Якщо б ви вказати модель таймера, то допис був би корисний. А так - не бачу сенсу в порівнянні механіка VS електроніка.

А я нічого не порівнював.Мені не підходить коли таймер після включення світла не включається. Електронний подобаєтся більше. Модель мого таймера EMT707

Bobus
05.02.2012, 18:48
коли таймер після включення світла не включається якщо то стосується ЕМТ707, то це означає лише те, що таймер несправний.

madzik
05.02.2012, 19:21
Мабуть що так. В епіцентрі продавці говорили, механічні надійніші тому я і взяв механічний. Хоча як попадеш.

IS1971
06.02.2012, 20:28
Кілька днів назад купив ось такий http://electrodim.com.ua/product_info.php/products_id/4743. Правда за 50 грн. Єдине зауваження до нього це не точність внутрішнього годинника (+-5хв), але як для мене то що світло включиться в 7.30, а що в 7.35 - не суттєво. Подобається бо не займає лишнього місця (не стирчить в боки) він майже крулий.

stochanyn
07.02.2012, 11:12
А в мене живий таймер:D бабуля яка вже напенції 80 років а службу несе як швейцарський годиник знає в котрій включити освітлення а в котрій виключити і ні хвилиною пізніше правда на час весняно літньго періоду треба трошки перепрограмувати і все :D

ТарасМ
07.02.2012, 22:03

теж думаю собі придбати механічний. от тільки питання - як на рахунок шуму?аква стоїть у спальні, до того ж невеличкій.

Rain
07.02.2012, 22:19
ТарасМ, на кілька повідомлень далі написано:
як вухо приставити, то чути.
Спеціально ходив слухати, бо до цього питання про шум не поставало.
і ще:
в будь-якому випадку таймер тихіший від помпи фільтра.

ТарасМ
08.02.2012, 18:22
Rain, так, написано. перепрошую.
яку б марку Ви порекомендували?

Rain
08.02.2012, 18:25
яку б марку Ви порекомендували?
я б міг щось рекомендувати, якби з десяток перепробував. :)
на мому і моделі як такої не вказано, просто 24 hours time switch 59500. Ніби так. Повторюся, купував у Практікері. Ціна питання 30-40 грн, точно не згадаю.

IS1971
08.02.2012, 19:50
Дивно чути, що механічні таймери мають якийсь шум. Мій TM-34 взагалі безшумний, єдиний звук який він видає, це щось типу тихенького "цок", коли настає час включення світла таймером.