КПК

Показати повну версію : Акваріуми малого розміру до 50л.

Охват Марьян
23.02.2008, 10:06
Миниатюрные аквариумы

Автор: Mark 'Ffishmaster' Lehr
Источник: http://www.aquahobby.com/
Перевод: Конов Р.И.

Бытует мнение, что маленькие аквариумы труднее содержать, чем большие. Хорошо, здесь я попробую опровергнуть этот миф. Все аквариумы требуют одинакового обслуживания, независимо от размера! Некоторые из моих самых красивых аквариумов были на 20 литров или ещё меньше. Если Вы хотите аквариум, но просто не имеете места, то продолжайте читать.

Первая вещь, которую Вы должны знать о маленьких аквариумах - это то, что все те же самые параметры и законы химии все еще действуют. Вам все еще необходимо установить фильтр. Вы все еще должны будете придерживаться в пределах стандарта, запасающего {снабжающего} уровни. И Вы все еще должны будете делать периодические замены воды.

Как уже сказано, первое, что Вы должны сделать - это купить маленький фильтр и воздушный насос. Фильтр я устанавливаю под гравием, чтобы его не было видно. Я использую клапан, чтобы рассеивать выпуск воздушного насоса, чтобы фильтр не создал сильное водное движение.

Вы должны украсить ваш миниатюрный аквариум маленькими пластмассовыми растениями, или некоторыми неприхотливыми живыми растениями, если собираетесь установить источник света. Я люблю украшать свои маленькие аквариумы "тяжело", чтобы рыбы могла иметь немного "личного" времени, если они не относятся к стайным рыбам.

Для выбора рыб вы имеете несколько вариантов. Ни один из этих вариантов - не ЗОЛОТЫЕ РЫБКИ. Они - худший выбор для маленького резервуара или для новичка! Обычные разновидности, которые вы можете держать - кардиналы, неоны и другие маленькие тетры, петушки, крапчатые сомики, гуппи, меченосцы. Большинство других видов разновидностей является или слишком большими или слишком территориальными, чтобы держать в маленьком аквариуме. Не наделайте глупостей, знайте, что если вы их купите, то в маленьком аквариуме они и останутся маленькими. Это будет печально и для вас и для вашей рыбы. Но даже рекомендуемых рыб, я бы не советовал смешивать в одном маленьком аквариуме, поскольку трудно предсказать как они будут друг на друга реагировать. Сомики являются исключением.

Вы должны будете делать еженедельную замену воды. В маленьком аквариуме это настолько легко, что вы можете делать это хоть каждую минуту. Я всегда храню 2 литра отстоянной воды, чтобы залить в мой миниатюрный аквариум. Чтобы отлить половину воды, я использую маленький сифон. После этого я доливаю немного воды в аквариум, и свободен до следующей недели. Вероятнее всего, что очищать водные растения Вам не придется, поскольку наверняка у вас не сильное освещение. Свет окна - это все, что Вы нуждаетесь в миниатюрном аквариуме.

Я должен также упомянуть, что миниатюрный аквариум может быть и не пресноводным. Вы можете использовать то же самое устройство, но просто добавлять приблизительно 2 кг живой скалы и небольшого количества песка. Я держал 8- литровый аквариум с Томатным Клоуном (Amphiprion frenatus) в течение приблизительно 2 лет перед перемещением Клоуна в большой резервуар.

Тот 8-литровый аквариум был тогда превращен в мой лучший миниатюрный аквариум. В этот аквариум потом я разместил 6 красивых кардиналов, которые процветали в течение 3 лет. Удачи Вам с вашим миниатюрным аквариумом. Я думаю, что Вы будете наслаждаться им!

Еріка
09.04.2008, 20:36
Ваші статті завжди і цікаві і корисні!Спасибі!Прочитала з великим задоволенням.Думаю,що це власне те,що шукала-малий акваріум.Які, на Вашу думку,рибки почуватимуть себе в такому акваріумі комфортно?Звичайно зважаючи що в ньому житимуть жабки.
з повагою,Еріка

MotaMota
09.04.2008, 22:22
Які, на Вашу думку,рибки почуватимуть себе в такому акваріумі комфортно?Звичайно зважаючи що в ньому житимуть жабки.
з повагою,Еріка

1.Питання просто з цікавості а чого Ви почали саме з жабок?
2.ІМХО - маленький акваріум МАЛО рибок. Так він, як на мене, буде дивитися гарно, ніж банячок з ухою "приправленою жабками" :)
3.Киньте в акваріум "оброблену" шкарлупу кокосу і заведіть пару папуг. Як на мене дуже гарно.
Успіхів!!!

Охват Марьян
09.04.2008, 22:28
Ваші статті завжди і цікаві і корисні!Спасибі!Прочитала з великим задоволенням.

Ну...статті не мої, але намагаюсь шукати та вибирати тільки корисні і потрібні статті :)

GrinjA
09.04.2008, 23:39
http://www.pbase.com/plantella/image/89437727 в такому акваріумі жабці буде тісненько але затишно)))))

Руслан
10.04.2008, 11:23
Я б порадив, якщо точно визначились що акв. має бути малого об'єму, заводити акв. не менше 35л - і терморегулятор можна підібрати з фільтром, та (з моїх спостережень) біологічну рівновагу простіше втримати, головне не перегружати рибою.

Еріка
11.04.2008, 21:43
Вам весело))))):)!А пригадайте як Ви починали?)))Ну дійсно,хіба може бути цікаво з початківцем?)))Зате - весело!:)
Але,з вдячністю послухаю всі Ваші поради.Якщо Ваш добрий настрій - це *плата*,не заперечую)))))))):D

navy
11.04.2008, 22:12
Вам весело))))):)!А пригадайте як Ви починали?)))Ну дійсно,хіба може бути цікаво з початківцем?)))Зате - весело!:)
Але,з вдячністю послухаю всі Ваші поради.Якщо Ваш добрий настрій - це *плата*,не заперечую)))))))):D

Це добре ,що з гумором у Вас все в порядку.Але колегі правильно радять.В першу чергу треба визначитись і почитати літературу.;)

Еріка
11.04.2008, 22:20
Дякую!Дійсно,вже пора визначитись!а це дуже складно при такій кількості *спокус*!))а ще є умови,які не дозволяють розвернутися...
Цікаво булоб почути як розпочинали *корифеї*?От хочаб хто розпочав з найменшого об*єму акваріуму?
:)

MotaMota
12.04.2008, 14:06
В мене був настінний акваріум на 12 літрів в жахливому пластиковому корпусі з переднім оргсклом (1987рік) ..... уууу как вспомню так вздрогну :)
Як на мене то так як вище і радили починайте мінімум з 35 літрів. Але потім з часом точно захочите більший, тому варто задуматися наперед кому віддасте цей маленький :)

navy
12.04.2008, 15:58
Я починав з 3х лірового слоїку на підвіконню.Але це було в 70х роках.Через пів року в мене вже була стійка з 3х акв з лабірінтовими та живородкою.Та окремий аквас з цихлідою.Так ,що визначайтесь і приєднуйтесь до "нескорених".

Еріка
12.04.2008, 16:23
Доброго дня!
Дякую,що відповіли!Хотілосяб почути детальніше які тоді у Вас були рибки,яких помилок Ви тоді допускалися?ну і т.п.
Знаєте,я теж відразу завела б більший,але ну ніяк поки не бачу де його розташувати...Дуже хотілося б побачити ваші підводні *царства*))Чи є у Вас фото?
І ще,з Вашого дозволу,запитання.В мене таке враження що мої жабенята і гупіки вічно голодні.Годую їх 1 раз і по чуть-чуть.Корм сухий.Чи може їх потрібно годувати 2-3 рази і корму зовсім мало?
з повагою,початківець

navy
12.04.2008, 18:22
Подивитись фото є можливість на форумі,подивіться теми.А згадувати труднощі з утриманням риби 30 річної давності...?Хоча і зараз ця тема актуальна, без досвіду особистого всі поради ніщо."Майстерність не проп"єш"

тернеция
13.04.2008, 01:53
Моя эпопея тоже начиналась в 70х годах... Увидела у знакомых аквариум - захотелось до ужаса! Отец сказал - "Это дело серьезное, за живое будешь отвечать. Так что, дочка - иди в библиотеку и прочитай все, что там есть." В те времена я нашла 3 книжки - Махлина, Полканова и Ильина. После этого была взята банка на 40 л, куда торжественно были поселены 8 гуппи. Затем - 3 малюсеньких красныъ меченосца... Потом увидела жемчужных гурами... И...Остапа понесло... Всю жизнь с рыбками.

Еріка
13.04.2008, 11:36
Дякую Вам!!!:)Скажіть, Ви так з того часу і займаєтесь рибками?А зараз у Вас який акваріум?Хто в ньому мешкає?Дякую)))
з повагою,Еріка

Охват Марьян
13.04.2008, 11:51
Дякую Вам!!!:)Скажіть, Ви так з того часу і займаєтесь рибками?А зараз у Вас який акваріум?Хто в ньому мешкає?Дякую)))

Шановна Еріка, перед тим як запитувати перегляньте весь форум, не такий він вже і великий. Ви знайдете дуже багато запитань на свої відповіді, серед яких акваріуми учасників форуму, література, цікаві статті і посилання. :)

Еріка
13.04.2008, 11:59
Доброго дня!
Звичайно,вивчаю все,що доступне на форумі!:)
Але якщо лише переглядати готові матеріали,то де ж тоді живе спілкування???:)Тоді навіщо форум?Наскільки розумію, форум- це і безпосереднє спілкування теж!Чи не так?:eek:
з повагою,Еріка

Охват Марьян
13.04.2008, 12:14
Ми працюємо для Вас шановні користувачі 24 год. на добу, 7 днів на тиждень :)

Прісноводні акваріуми учасників форуму (http://aquaforum.lviv.ua/forum/forumdisplay.php?f=29)

Бібліотека. (http://aquaforum.lviv.ua/forum/forumdisplay.php?f=17)

Здибанки акваріумістів. (http://aquaforum.lviv.ua/forum/forumdisplay.php?f=52) (живе спілкування щосуботи :) )

Еріка
14.04.2008, 11:55
Що сказати Вам,Мар*яне,окрім велИкого спасибі!!!Переглядаючи акваріуми форумчан,зрозуміла,що краса не має ні обмежень,ні стандартів!Боюсь що навіть не змогла б сказати який найкраще сподобався,оскільки кожен акваріум- це мистецьке відображення багатого внутрішнього світу кожного з Вас!!!:)

З повагою,Еріка

tika
25.09.2008, 00:26
Скажіть будь ласка, чи бувають акваріуми з такими параметрами:довжина 39, ширина 28, висота 35см...? чи такій розмір треба замовляти, і якшо можна, то де?

rsumytus
25.09.2008, 11:15
Бувають і їх можна самому склеїти потрібно: стікло, сілікон, і бажання.
порізка стікла обійдеться приблизно 40гривень, сілікот 35грн ітого 75 гривень
це акваріум на 32,76 літра води.:)
Бажаю успіхів.

Охват Марьян
25.09.2008, 23:11
Скажіть будь ласка, чи бувають акваріуми з такими параметрами:довжина 39, ширина 28, висота 35см...? чи такій розмір треба замовляти, і якшо можна, то де?
Пиши в приват чи в аську - скажу :)

Бувають і їх можна самому склеїти потрібно: стікло, сілікон, і бажання.
порізка стікла обійдеться приблизно 40гривень, сілікот 35грн ітого 75 гривень
це акваріум на 32,76 літра води.:)
Бажаю успіхів.

Дешевше і якісніше буде купити готовий :)

3cX
28.12.2008, 12:14
В мене аква десь на 45 літрів. Посадив туди двох крапчатих сомів і 4 гуппі (самець і 3 самки), недавно придбав двох анцитрусів, гуппів зараз багацько - наплодились, от і питання появилось:
Чи можна вважати що акваріум не перенаселений, якщо кількість риб збільшується самостійно(ну плодяться гуппі і по 1-3 малька з приплоду виживають). Просто на нерест риб не відсаджую і виживають тільки самі здорові, або самі шустрі :)
Хочу ще запустити 2-3 пари меченосців. Чи варто?

navy
28.12.2008, 13:59
Так Ви можете самі регулювати кількість риби:eek:На форумі даєте об"яву та справа зрушиться,або відносите десь в магазин:D.Живородки пару ще можете додати,тільки тоді частіше водичку подмінюйте.:)

3cX
28.12.2008, 15:49
Та не так вже й багато в мете тих гуппі.
Але я не про це, в мене інше питання:
Якщо з кожного приплоду кілька мальків виживає, чи може це бути гарантом того, що акваріум не перенаселений?

navy
28.12.2008, 17:03
Якщо з кожного приплоду кілька мальків виживає, чи може це бути гарантом того, що акваріум не перенаселений?[/QUOTE]

:confused:Та не хвилюйтесь Ви так -+ 10 мальків живородки ніколи не перенаселять акву.В подальшому ви вже знаєте виростуть тільки самі живучі та само врегулюється кількість риб.:D