КПК

Показати повну версію : Скалярія міняє забарвлення. Чому?

gory
20.07.2009, 16:34
Привіт усім!
Живуть у мене в акві дві невеликі скалярії - чорна та звичайна смугаста .Останнім часом помітив що чорні смуги у останньої стали бліднути і їх майже не видно. Також змінилась поведінка - подовгу сидять в кутку , часом плавають заднім ходом. НІяких різких змін в акві не відбувалось , заміна води як завжди , температура 26-27. що б це могло бути? На що звернути увагу ?

navy
20.07.2009, 16:43
Який вік Вашим скалярам,як довго вони у Вас.

gory
20.07.2009, 16:49
1 рік

navy
20.07.2009, 17:01
При нормальних умовах,в иакому віці скаляри вже спаровани,та мають 1-2 нереста.:)*RTFM*.Ви не помічали може їх хто ганяє по акві.Наприклад лабео.Тому вони змінили свою поведінку.

gory
20.07.2009, 17:16
При нормальних умовах,в иакому віці скаляри вже спаровани,та мають 1-2 нереста.:)*RTFM*.Ви не помічали може їх хто ганяє по акві.Наприклад лабео.Тому вони змінили свою поведінку.
Та ні, вони в акві найбільші і ніхто їх не ганяє .

Fadeev
20.07.2009, 17:21
Як на мене 50 літрів для таких риб ще й для такої кількості м'ягко кажучи замало...

Viktor
16.11.2009, 23:18
У мене теж дві скалярії одна з яких звичайна з чорними полосками!
Спершу теж ніяк не міг зрозуміти чому вона то бліда без полосок то вони проявляються!

Річ у тім що коли скалярія налякана (чи перебуваючи у стресі) у неї зникають полоски а коли вона себе вже почуває добре то вони проявляються!

Я при підміні води чи очищенні акви таке помічав, давши трішки печінки чи іншого корму у скалярії полоси робляться насичено чорними!

То ж гадаю то прояви стресу!

Охват Марьян
03.01.2010, 11:45
Останнім часом помітив що чорні смуги у останньої стали бліднути і їх майже не видно. Також змінилась поведінка - подовгу сидять в кутку , часом плавають заднім ходом.

Viktor пише вірно, це скоріш за все стрес або риба готується до нересту. Це нормальне явище і цього неслід боятись. Поспостерігайте уважна за цим кутком, де ховаються риби на наявність ікри.