Показати повну версію : Дизайн інтер"єру з акваріумом. Порадьте як правильно організувати акваріум
Доброго дня! Роблю ремонт і попросила дизайнера попрацювати над інтер"єром. В одній кімнаті вирішили замість каміну, зробити акваріум. Ось так дизайнер запланувала вписати акваріум в кімнату:
http://img253.imageshack.us/img253/440/korkuhvit00091.jpg
Оскільки це ще не кінцевий результат, то я б хотіла поради професійних акваріумістів як його правильно зорганізувати, щоб в кінцевому варіанті наближено виглядав, як на дизайні. Досвіду в мене за доглядом рибок - "нуль", але маю надію, що зживуся з ними :)
також очікую не лише на поради, як то правильно зробити, але й може рекомендації до кого звернутись, щоб мені допоміг з тим акваріумом (робота, матеріали, навчання по догляду)..
заздалегіть дякую!
А приблизні розміри акваріуму.На данному вигляді дуже замало місця зверху,для обслуги данної ємності.Та будь ласка розміри ніши де він буде стояти.
Власне, що кінцевих розмірів немає, бо я сказала, що спершу пораджуся з акваріумістами. Дизайнер пропонує ту дерев"яну частину зверху акваріуму робити рухомою, як дверцята. Але я не знаю чи то практично.
Знайшла її приблизні розрахунки на той короб:
Висота(це між гіпсокартонними коробами зверху і знизу): 1000мм
глибина:500мм
ширина:1200мм (з них 200мм збоку гіпсокартонна декорація)
сподіваюся,що зрозуміло написала. Якщо ні, то спробую відсканувати її креслення.
http://img17.imageshack.us/img17/5931/dsc01965h.th.jpg (http://img17.imageshack.us/i/dsc01965h.jpg/)
сфотографувала креслення
Дизайнер має рацію.Акву робити висотою бльше ніж 600мм не раджу,погано обслуговувати.Тобто на Ваше рішення пропоную такі розміри акви 500х500х1200=300л,600х500х1200=360л,змінена тільки висота.Зверху де типу кришка буде мають бути проведені дроти для ламп,розетки(мін 4шт).Це так попередні поради.
дуже дякую за поради! А ви можете мені "під ключ" організувати такий акваріум?
Я можу оформити.Тут виникає декілька питань типу-хто робить акву,хто робить розводку мережі,тощо.Як є бажання давайте зізвонимся,мій 8 067 320 11 26 Андрій.
Розводку по всій хаті робить електрик. Добре, що ви сказали скільки треба розеток. Електрик проведе нову мережу із заземленням.
п.с. зателефоную вам після обіду. дякую
Охват Марьян
27.07.2009, 17:42
Розводку по всій хаті робить електрик. Добре, що ви сказали скільки треба розеток. Електрик проведе нову мережу із заземленням.
п.с. зателефоную вам після обіду. дякуюВи слушно поступили, що вирішили порадитись, але такі питання вирішуються виключно на місці з клієнтом.
Є багато нюансів, про які тут писати, це бавитись в "поломаний телефон" :)
Будуть питання звертайтесь, контакти в профілі.
Може не звернули увагу, але на кресленні написано, що "підмуровок під акваріум цегла або пінобетонні блоки". Акваріум планується так десь в районі 300л, і в такий акваріум краще ставити каністровий фільтр, який як правило знаходиться під акваріумом. Тому, під акваріумом потрібне вільне місце з доступом до нього.
Охват Марьян
27.07.2009, 23:17
Може не звернули увагу, але на кресленні написано, що "підмуровок під акваріум цегла або пінобетонні блоки". Акваріум планується так десь в районі 300л, і в такий акваріум краще ставити каністровий фільтр, який як правило знаходиться під акваріумом. Тому, під акваріумом потрібне вільне місце з доступом до нього.Нюансів багато, як і питань. З досвіду знаю, що в житті воно на 80% по інакшому ніж на малюнку дизайнера :)
Для того потрібно людині, яка займається виготовленням акваріуму безпосередньо зустрітись з дизайнером та обговорити всі деталі. Ви не повинні шукати акваріум в магазині, а звертатись до виробників. Якщо всетаки надумаєте ставити акваріум можу дати контакти людей які Вам все якісно зроблять :)
Ось робота під замовлення. Акваріум двохоглядовий, устаткування вміло зховане, в акваріум зручний доступ.
Я дякую усім за відгуки і пропозиції.
Неможу ніяк змиритися з думкою, що кінцевий результат аж на 80% виглядатиме інакше... я тоді не буду починати ремонт :)
Може тоді краще відштовхуватись від акваріуму? Наприклад, зробити усі розрахунки і проект самої конструкції для акваріуму і всього необхідного, а тоді дизайнер обіграє це в інтер"єрі. Бо починаю схилятися до думки поставити туди камін і не морочити собі голову, але ТАК хочеться рибок :)
Марьян, а якщо я своєму дизайнеру дам ваш телефон і вона вам зателефоннує? вона не львівська, але час від часу буває у львові.
п.с. той акваріум двохоглядовий - просто бомба! я такий теж хочу, але не маю де поставити :)
Написав в ПП.
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009