КПК

Показати повну версію : Дивна поведінка дискусів та скалярій !

Tarik_Nikita
29.02.2008, 09:37
2 тижні назад купив трьох дискусів (2 голубих, 1 жовто-гарячого піджина) Один їсть з великим апетитом, випереджаючи навіть дорослих скалярій,два інших нічого не хочуть їсти, зовні вони нічим не помінялися, тобто якихось негативних симптомів я не бачу.
Вчора замітив, що дійсно більший починяє ганяти менших.
Кажуть тре брати як мінімум 5-6, але де гарантія що лідер і тих ганяти не буде. Крім того в Ореста на "кракові" поки-що немає нових видів, а однакові брати взападло.
Цей що їсть вже навіть трошки підріс.
Поможіть!!!:confused:

Охват Марьян
29.02.2008, 10:40
Дайте відповідь:
Який корм?
Чи дискуси змінили колір?

nika
29.02.2008, 13:17
2 тижні назад купив трьох дискусів (2 голубих, 1 жовто-гарячого піджина) Один їсть з великим апетитом, випереджаючи навіть дорослих скалярій,два інших нічого не хочуть їсти, зовні вони нічим не помінялися, тобто якихось негативних симптомів я не бачу.
Вчора замітив, що дійсно більший починяє ганяти менших.
Кажуть тре брати як мінімум 5-6, але де гарантія що лідер і тих ганяти не буде. Крім того в Ореста на "кракові" поки-що немає нових видів, а однакові брати взападло.
Цей що їсть вже навіть трошки підріс.
Поможіть!!!:confused:
Я дискусами не займаюсь, але ось знайшла пару ссилок, передивись може щось знайдеш.

http://www.aquaforum.kiev.ua/forum/showthread.php?t=492

http://www.discusfish.ru/

Tarik_Nikita
29.02.2008, 14:01
Дайте відповідь:
Який корм?
Чи дискуси змінили колір?

колір не змінили.
корм - "сера діскус гранули" та "tetra pro colour", ще маю "сера дискус гранули ред" та "сера віпан гранули", але ними не годую.
Маю ще одну проблему - 3 сома таракатуми, жруть як дурні, а ніяк не можу їх зловити, вчора 2 години лапав, вони ще малі і шустрі просто капець.
В мене сачок великий, може варто купити малий,... навіть незнаю як їх дістати з акви

Охват Марьян
29.02.2008, 16:24
ІМХО
Думаю причина в якості води, а точніше в її зміні у Ореста вода мінялась 2 рази в тиждень (мін.50% дистилят), якщо немає фільтрів на воду то радив би підмінювати перекипяченою водою.
Сомів краще ловити вечером, після того як вимкнули 1год. світло в акваріумі, ввімкнути і ловити. Сачок добре мати "№5".

Охват Марьян
29.02.2008, 16:35
Я дискусами не займаюсь, але ось знайшла пару ссилок, передивись може щось знайдеш.

http://www.aquaforum.kiev.ua/forum/showthread.php?t=492

http://www.discusfish.ru/
Це не хвороба , тому перший лінк відпадає, а другий досить корисний.

Кажуть тре брати як мінімум 5-6

Тарас.
Справа не в кількості завжди буде лідер (самець), а в здатності до адаптації. Дискус досить важка риба і 2 тижні це не термін, зменш темп. до 28 вони трохи заспокояться.

Noe
01.03.2008, 20:05
Тоже думаю що в воді справа. Я правда своїх годую на свій страх і ризик трубочніком. Спробуй кожен день підміняти по 10-15% води, коли почнуть їсти перейдеш на звичайний режим. А краще дискусів годувати спеціально приготованим фаршем

Tarik_Nikita
03.03.2008, 10:25
в суботу купив мотиля, їли всі дискуси. Так що думаю від голоду вже не здохнуть:). Температуру опускаю поступово - зараз 29. Ніби починають заспокоюватися, деколи навіть разом плавають, однак лідерство все рівно чується.
ще один момент - дискус-лідер дуже шуганий (якщо постукати по склу), а два інші ні.

Всім Привіт!!! В мене знову проблема.
В суботу у Ореста докупив ще 2-х мальборо, плавали вони гонорово не довго, якихось 15-20 хв., потім самий більший голубий кобальт показав хто в акваріумі хазяїн. Вже третій день новички сидять за фільтром. :(
Хто шо скаже?:(

fisher
12.05.2008, 17:07
перевір рН і твердість можливо за високі (якшо нема тестів можеш купити на Південному). Спробуй підкислити до 6,5 а твердість знизити хоча б до 15.(це не зашкодить але дійсно може допомогти)
Відносно проблем з кормом то слід мати на увазі шо Орест піднімає малька трубочником, перевчити може бути дуже важко. Але варто, риба дорога, а трубочник завжди ризик та й не дуже підходить, дорослій рибі треба менше білка.
Успіхів

Tarik_Nikita
13.05.2008, 09:29
Я теж годую трубаком, щоб швидко росли. Беру у п.Оксани, витримую ще тиждень і дезинфікую метронідазолом

Tarik_Nikita
13.05.2008, 11:03
1. До речі, вчора новички вже трохи плавали. Коли виключив світло, вони взагалі гонорово літали з одного кінця в інший. Замітив таке, сьгодні рано все було нормально, тільки включив світло - зразу заховалися за фільтр.

2. Поки-що небачив щоб щось їли, але випорожняються - це означає, що все-таки дещо хавають чи ні?

fisher
13.05.2008, 19:51
Це все добре до пори до часу, але варто перевчати,хоча б на морожені корми(в ідеалі їх стерелізують, правда треба читати і купити високоякісний і шо б не розморожувався при транспортуванні з Польші).А метронідазол це не вихід, постійно застосовувати не варта, він токсичний і накопичується в печінці(так роблять на гуртовнях проте їм пофіг главне шоб менші втрати, вони ж рибу продають молодою, а ти сподіваюсь любиш і збираєшся дотримати до її старості(рибячої а не своєї:)), а не пошвидше продати). Крім того, такою профілактикою можеш виселекціонувати в своїй акві найпростіших які стійкі до препарату і чим тоді будеш лікувати якшо не дай Бог...?

Anybias
14.05.2008, 05:24
Discus-ruba terretorialna.Tak iak nova ruba popadae v banky de vje e insha to zrozymilo scho novuchki distanyt po gybam :).Mojluvo ,iakscho dominant ne dyje vpertui to z chasom proide,prosto prugliadaisia schob ne bylo girshe,iakscho byde todi mojna postavutu peregorodky(y vugliadi sitku,schob tserkyluvala voda)i potrumatu kilka tujniv,schob pruvuklu.
Drygui variant ,schob zminutu territorialny nalejnist tse vidsadutu vsih duskysiv z zagalnogo aquariuma i Koordunalno pominiatu mistsiamu vse v aquariumi(roslunu,koriagu i t.d),iakscho mojluvo mojna navit perestavutu aquarium na dryge mistse.Pislia tsiogo vsi duskysu zasupautsia nazad v aquarium.Zabuvaut duskysu ne chasto,ale zagnatu v stres moje legko a todi ruba poslablena i hvoroba chipliaetsia i gapluk.

Tarik_Nikita
14.05.2008, 09:30
Крім того, такою профілактикою можеш виселекціонувати в своїй акві найпростіших які стійкі до препарату

нерозумію, при покупці любої дози кидаю в трубак 1 таблетку на любу кількість лише один раз, витримую добу, добре промиваю і далі витримую тиждень промиваючи кожен день. По-моєму, препарату за тиждень має вже не залишитися і він ніяк вже не попадає в акву.

Anybias
14.05.2008, 16:38
Odnum iz samuh populiarnuh tyt rahyetsia Enchytraeus albidus,iakogo mojna kyltuvyvatu v domashnih ymovah(bez niakoi zarazu).Protein-70%,juru-14.5%,karbogidratu-10%.
Tilki treba znaitu hto y Lvovi mae kyltyry.

Охват Марьян
17.05.2008, 21:29
1. До речі, вчора новички вже трохи плавали. Коли виключив світло, вони взагалі гонорово літали з одного кінця в інший. Замітив таке, сьгодні рано все було нормально, тільки включив світло - зразу заховалися за фільтр.

2. Поки-що небачив щоб щось їли, але випорожняються - це означає, що все-таки дещо хавають чи ні?

В такому випадку вартує годувати рибку зранку до ввімкнення світла (на перших порах), але не ввечері.

П.С.
Орест годує трубочником тільки в перші 1.5-2міс. пізніше переводить рибку на Сера Діскус Гран.

Tarik_Nikita
10.06.2008, 18:48
Вже близько 4 місяця один з моїх дискусів зовсім не росте, як купив розміром 3-4 см. так і є - ані на міліметр не підріс, його брат-одноліток вже 2,5 рази, а інший браток - в 1,5 раз . Трохи їсть, але апетитом не виділяється, деколи заховається і сидить собі в схованці,хоча деколи нормально плаває із всіма. Підскажіть що мені робити

Р.С. Чув що можна каміцином провести профілактику тільки ніде не найшов інфи про це:confused:

RVV
10.06.2008, 20:13
взяти за хвіст і спустити в унітаз - або не заморочуватись і хай собі живе :)

aides
11.06.2008, 07:24
Здорова молодь росте рівномірно.
А першу відбраковку повинен зробити сам розводчик.
За 6 місяців дискус виростає до 10 см без проблем. Річні риби повинні мати від 12-15см, залежно від об'єму і лінії.

Tarik_Nikita
19.06.2008, 10:49
Коротче в риби можливо (не хочу стверджувати, бо тішусь думкою все-таки, що все добре -оптиміст, короче ;) ) туберкульоз, по всім ознакам так як тут - http://www.vitawater.ru/aqua/ill/disc1.shtml

Вирішив всетаки лікувати по методиці удосконаленій, модефікованій і перевіреній на практиці учасником нашого форуму - fisher-ром:)

Звизайно, з його дозволу, виношу на Ваше, колеги, обговорення.

Методика лікування туберкульозу полягає у наступному:

"1. Відсажуємо дискус в окрему банку мін. 10л(з нарівачем темп (33-35) і продувкою, без рослин, без фільтра без грунту)

2. заливаємо в відсадник на 10л- 0,5г канаміцину (половинна доза флакона для інєкцій)+0,15г фуразолідону(3 таблетки по 0,05)

3. беремо живого або мороженго мотиля(ліпше живого) грам 10-20 і замочуємо пів години в розчині фуразолідону (500 мг) + канаміцину (1 г) на 50 мл. 10-20 грам мотиля, це десь 4 верховаті чайні ложечки, але головне щоб всьго з мотилем було 50 мл.. Така доза ліків (фуразолідона (500 мг) + канаміцина (1 г) на 50 мл) є причиною, що десь 95% не впитується в мотиля, відмивається відразу в акві як тільки всипав і в роті риби яка жує (а ше вони ж не відразу зїдають все)

4. Потім заморожуємо і цілий тиждень по кусочку відрізаємо і зкомлюємо хворій рибі(кусочок спершу розморозити потім разок мотилька сполоснути, але разок! шоб не вимити ліки ну і кормити) . Іншим рибам також можна давати 1 раз на місяць-якшо все правильно зробити то точно не зашкодить

5. ідеально не заморожувати, а все робити свіже кожного разу, ну якшо є бажання

6. через день міняти 50%(сифонити дно) води доливаючи воду з загальної акви( ну і відповідно з конц ліків – 0,5г канаміцину і 0,15г фуразолідону на 10 л води )-це можна робити не через день а що дня

7. ну і це все десь тиждень(потім продовжувати підміни але вже без ліків)

8. лікарским мотильом кормити два тижні потім якшо не помогло- перерва чотири дня і знов два тижні

9.Якшо рибі стає все гірше то припиняти лікування, або зменшити дозу фуразлідону воді в три рази."

Всі авторські права захищено і належать - fisher-у:)
(мною тільки трохи редаговано)

Tarik_Nikita
19.06.2008, 15:08
зранку вже запустив диска у 20л відро з ліками, забезпечив продувку. Ввечері забадяжу мотиля (напевно розведу з тими ліками і поставлю в морозилку, робити кожен раз по новому то тре мати всякі там піпетки і мензурки;), щоб точно ті міліграми вирахувати)ну і буду годувати вже мороженим, підміняти воду- а там хай природа ним розпорядиться
Незнаю тільки - дати лікувального мотиля в загальний аквас зараз чи ще почикати?

по ходу буду розказувати як прохотидь процедура

Охват Марьян
19.06.2008, 17:18
Лікування окреме не підтримую.
Туберкульоз (мікобактеріоз)- це інфекційне захворювання яке потрібно лікувати в загальному акваріумі + повна дезінфекція обладнання (сифон, сачок і т. п.).

Tarik_Nikita
19.06.2008, 17:58
*DASH*, перше того витягнути треба бо крандик йому скоро буде, а якщо оправдається то на решті проведем процедуру.*DASH*

ну і всьо:'(, вже по лікуванню, - риби здохла:'(:'(:'(, ще вчора ввечері йшла на поправку - енергійно плаваючи, потім зробив підміну, а зранку - кирдик

Шкода.
А енергійно плавала бо лікарство її пекло :(

і шо здохла від того що лікарство її пекло?

і друге, що мені робити з аквасом:confused::(

(цитата Охват Марян - "Лікування окреме не підтримую.
Туберкульоз (мікобактеріоз)- це інфекційне захворювання яке потрібно лікувати в загальному акваріумі + повна дезінфекція обладнання (сифон, сачок і т. п.).")

fisher
21.06.2008, 02:25
Tarik якшо раптом не викинув дохлу рибу то кинь її в холодильник спробуєм помікроскопувти, маю можливість, проте досвід лише на людських тканинах, але думаю розберуся. Хороша мисля приходить опосля. Певно вже запізно я про це подумав.
Марян, не думаю шо померла від ліків, ніколи не спостерігав шоб від тих ліків шось пекло наприклад як від солі, іноксикація можлива лише внутрішня і то не при таких концентраціях і не за такий короткий час (проте попереджав шо дискусів так не лікував, можливо для них тре меншу концентрацію, во і написав шо як рибі буде гірше то зменшити дозу в тричі, я лікував так апістограм і папуг все було нормально) певно запізно за то взялися рибі було вже зовсім погано.

Лікувати цілу акву, не будучи впевненим чи то дійсно був туберкульоз чи гексамітоз страшнувато, може просто був затягнутий і застресований. Наскільи я читав вбити туберкльозну паличку в акві і так майже не реально. Може просто профілактично покормити їх лікувальним кормом, а якшо риба має хороший імунітет то збудник навіть якшо є то не прогресує особливо при температурах 30 і більше, або 22 і менше.
Тре надіятись на краще.

Охват Марьян
21.06.2008, 07:44
Марян, не думаю шо померла від ліків, ніколи не спостерігав шоб від тих ліків шось пекло наприклад як від солі, іноксикація можлива лише внутрішня і то не при таких концентраціях і не за такий короткий час (проте попереджав шо дискусів так не лікував, можливо для них тре меншу концентрацію, во і написав шо як рибі буде гірше то зменшити дозу в тричі, я лікував так апістограм і папуг все було нормально) певно запізно за то взялися рибі було вже зовсім погано.

Канаміцин це антибіотик з високою токсичністю ( за книгою "Болезни аквариумных рыб" ---може бути застосований у акваріумах в крайньому випадку і максимальна доза 3гр. на 100л. води) , який вбиває майже всі мікроорганізми (Як доместос :))
Слід точно вираховувати дозу препарату(антибіотик не можна давати у концентраціях 2-3рази менших, в такому випадку бактерія адаптується і дія лікарства знизиться) і лікування повино тривати не менше 4 дні *RTFM*. Якщо риба виснажена перед лікуванням слід провести курс вітамінотерапії.
Лікувати цілу акву, не будучи впевненим чи то дійсно був туберкульоз чи гексамітоз страшнувато, може просто був затягнутий і застресований. Наскільи я читав вбити туберкльозну паличку в акві і так майже не реально. Може просто профілактично покормити їх лікувальним кормом, а якшо риба має хороший імунітет то збудник навіть якшо є то не прогресує особливо при температурах 30 і більше, або 22 і менше.
Тре надіятись на краще.
Лікувати а точніше вбивати всі мікроорганізми певне діло що неварто. Для початку хоча б провести діагностику (http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=7) і понаблюдати.
Вот Орестові дискуси 3 міс. після купівлі розмір 8-9см., корм: артемія морожена + тропікал іхтіо-віт

Tarik_Nikita
23.06.2008, 10:47
Юра, дякую тобі за бажання допомагати, але рибу я спустив зразу (хотів до речі, заморозити, але ....)

Марян, А що я буду зараз діагнозувати, інша риба почуває себе нормально - нічого за ними не замічаю:)

Tarik_Nikita
21.11.2008, 13:11
Всім ПРИВІТ!!!
Люди добрі, поможіть мені, будь-ласка, підняти 2-х дискусів. Зовсім не ростуть, ознак затянутості тоже не відслідковується, їдять нормально, плавають нормально, ніхто їх не трогає і не дзьобає.
Мені тут порекомендували Sera Fishtamin

Ось щось таке знайшов на київфорумі:
"содержит витамины: A,B,C,D,E,K
а конкретоно: A,d3,e,k3,c,,b1,b2,b6,b12,+никотиновая кислота,пантотенат кальция,фоиловая кислота.
Дозировки:
1)для корма 6-7 капель на 50л воды(вовремя и после болезни)
2)для укрепления защитных сил организма 6-7 капель на 50л воды
3)в целях разведения 4-6 капель на 50литров воды
4)для обогащения замороженного корма 3-4 капли на каждую замороженную порцию
5)для увеличения роста мальков 1-4капли(зависит от размера и кол -ва) добавлять в корм, ЛИБО В АРТЕМИЮ
6)в пруду я думаю не надо?"

Підкажіть щось, шкода рибу:(

Yorik ateist
21.11.2008, 13:57
а чім рибку кормиш в даний момент?

Tarik_Nikita
21.11.2008, 16:19
сухими - хлоп"я тропікал д-50 + сера гранул дискус + тропікал астраколор
мороженим - мотиль + артемія + дафнія + дискус дієт

Yorik ateist
21.11.2008, 17:28
сухими - хлоп"я тропікал д-50 + сера гранул дискус + тропікал астраколор
мороженим - мотиль + артемія + дафнія + дискус дієт

я вже декілька раз чув від людей, що дисків, та і іншу рибку ефективно кормити живим кормом, трубочником наприклад.. вони з охотою їдять такій корм.. пропоную провести експеремент..

Cobra17
22.11.2008, 02:38
я вже декілька раз чув від людей, що дисків, та і іншу рибку ефективно кормити живим кормом, трубочником наприклад.. вони з охотою їдять такій корм.. пропоную провести експеремент..

Чути від людей це одне, а жити з ними це зовсім інша справа.
В себе дома тримаю десь 130 хвостів, і всі мої діти. Їм найбільше приділяю уваги.

Tarik_Nikita Буваю в Львові часто. Можу заїхати і щось порадити.
№ телефона в лічку плз.

Noe
22.11.2008, 08:29
До Tarik_Nikita
Дискуси дійсно дуже люблять трубочнік. Але коли ти з сухого переведеш на трубак, то потім знову заставити їх їсти сухий корми майже не можливо. То з власного досвіду.

Знову ж таки по слухам, додають до корму краплі на основі часника, або з часника сік (нажаль більшої інфи немаю). Тоді риба з більшою охотою поїдає будь-який корм - часник ніби пробуджує апетит.

Якщо сильно затягнути дискуса, до він вже не виросте до своїх максимальних розмірів.

Tarik_Nikita
24.11.2008, 12:52
Рома, ти на 100% правий щодо трубочника, я перші місяці ним ходував, потім перейшов на морожені, а поки навчив їсти сухий, то огого скільки часу пройшло. Ці 2 що не ростуть ще до сих пір сухі їдять так-сяк, але морожені хавають всі.

Noe
24.11.2008, 21:51
Ну... можу поділитися тільки тою інфою, яку одержав з різних форумів.
Дискуси, якщо хотять виростити хороших риб, годують 4-6 разів на день невеликими порціями плюс часта зміна води (найкраще протока). Якщо диск не їв повноцінно хоча б тиждень - він вже рахуй затягнутий.
Думаю, твої диски вже затягнуті, як то не шкода.

Але затягнутий дискус означає, що він просто не набуде своїх максимальних розмірів, це близько 20-25см в діаметрі. Зато колір і насиченість кольору, здатність розмножуватися нікуди не діваються. Дискуси залишаються такими ж ефектними рибами, тільки меншими;)

Tarik_Nikita
25.11.2008, 09:39
Чути від людей це одне, а жити з ними це зовсім інша справа.
В себе дома тримаю десь 130 хвостів, і всі мої діти. Їм найбільше приділяю уваги.

клас!!! поділіться досвідом. Які умови у Вас для утримання 130 хвостів? Які маєте породи? Дайте фотографії?

ДЯКУЮ

Дискуси, якщо хотять виростити хороших риб, годують 4-6 разів на день невеликими порціями плюс часта зміна води (найкраще протока).

а як інші роблять? Мають автокормушки? В мене такої можливості немає, навіть 3 рази:(.

Cobra17, а Ви так нічого порадити не можете. Ви то часто буваєте у Львові, а я рідко вдома:)

Cobra17
09.12.2008, 07:38
клас!!! поділіться досвідом. Які умови у Вас для утримання 130 хвостів? Які маєте породи? Дайте фотографії?

ДЯКУЮ

Мені легше по телефону, чим писати *COMP* дипломну роботу.

kelast
15.01.2009, 19:06
Місяця два назад купив двух скалярій (брулюянтових :) ) і одна останнім часом почала багато ховатись в гроті, мало їсти веде себе меланхолічно, повністю відокремилась від зграї, але зовні на вигляд здорова. В кого які думки що може бути ?

Jararaka
15.01.2009, 21:29
Телепаты в отпуске...

Что такое "стая" ? Кого стая ? Какой аквариум и условия в нём ?

kelast
16.01.2009, 07:45
аквас 120 л стайка маленька 4 шт . 26 градусів, фільтрація, аерація, живі рослини,

Jararaka
16.01.2009, 11:34
Ну, скалярии - это цихлиды. Цихлидам свойственно заниматься пиписькометражом, выясняя, кто из них круче. Поэтому в стае всегда будет наиболее угнетённая рыба, боящаяся остальных и регулярно получающая свою порцию люлей.
Могу также добавить, что нормальная скалярия (http://www.american.cichlids.ru/fishdesc.php?&fid=911) растёт до 15 см в длину и 23-26 см в высоту, поэтому на одну пару рыб требуется аквариум МИНИМУМ 200 литров и высотой не менее 50 см, только в этом случае можно наблюдать все прелести поведения взрослых рыб.
При меньшем объёме рыбы затянутся и не наберут полный рост, к тому же, скорее всего, из-за того, что они территориальны, как и положено цихлидам, они просто будут висеть по углам аквариума, наблюдая за "шаг влево - шаг вправо", то есть удовольствия от из содержания ты просто не получишь.

P.S. Ещё раз - прежде чем покупать рыбу, хоть что-то о ней узнайте !!!

Сихівчанин
25.02.2009, 11:56
Живе в моєму аквасі пара дорослих скалярій, донедавна були досить дружні - щомісяця нерестяться, разом вбивали інших новопідселених скалярій, чим втовкмачували в мою голову, що й для одної пари скалярій 126 л аквас - "на межі фолу", але зараз не про це.
Минулого місяця, одразу після чергового нересту в загальному аквасі і відповідного чергового поїдання ікри, через 2-3 доби після нересту, помітив злісну агресію самки до самця (постійно ганяє його по аквасі, товче, самець весь покусаний, в самки весь писок розтовчений від постійного кусання самця тощо)...
Кілька днів тому ситуація повторилась і триває досі - нерест, поїдання ікри (їсть, до речі, самка), і агресія самки до самця.
Може хтось стикався з таким випадком "біснуватості" скалярій, підкажіть як з цим боротись?

P.S. Відселяв самку на тиждень в інший аквас, однак карцер результату не дав, день спокою, а після підселяння назад до самця - знову агресія.

navy
25.02.2009, 12:06
Пройшла любов,зав"яли помідори-а їсти хочеться завжди.:DА як ,що поглянути на дійсність то таке в скалярів це буває.Робити щось не має сенсу,така поведінка пройде з часом,тільки термін ніхто не знає.це вирішать Ваше "подружжя":D

Сихівчанин
25.02.2009, 12:13
Дякую, фактично так і роблю - тупо спостерігаю... жінка ше намагається відганяти самку від самця сачком, але тотальний контроль встановити нереально (відсутність в дома - робота і т.д.), крім того, самець сам заступається за самку - пливе до самки, заступає її перед сачком! А за кілька секунд самка його знов товче! "Любов до гробу..." *DASH*

Vitalik_only
04.03.2009, 10:18
Всім доброго дня. Вчора замітив, що одна з моїх скалярій міняє забарвлення свого тіла і то доволі часто. Чорні полоси на її тілі то появляються, то з никають, виглядає як новорічна гірлянда!!! Це нормальна поведінка чи щось з нею не так?!

Jararaka
04.03.2009, 12:30
Это называется мимикрия... всем рыбам свойственно менять окраску из-за стресса, изменения температуры, качества воды, освещения и т.д.

AlokuM
04.08.2009, 23:28
А ти попробуй купити тако ж віку самця і самку, або тільки самця і подивися що буде! Може вийдуть із них пари???

тернеция
05.08.2009, 00:36
А ти попробуй купити тако ж віку самця і самку, або тільки самця і подивися що буде! Може вийдуть із них пари???
Вы не давайте таких советов, не зная биологии рыбки! Самец будет выгонять новеньких, а деться им некуда - убьет.

Сихівчанин
16.08.2009, 15:16
Вы не давайте таких советов, не зная биологии рыбки! Самец будет выгонять новеньких, а деться им некуда - убьет.

Підтверджую вищенаведені слова Тернеції! Більше того, в моєму випадку, не лише самець товк новопідселену скалярію (дорослу самку), але й його самка з не меншим запалом кусала новеньку, як результат, за 2 години моєї відсутності вдома згадану нову скалярію було спільними зусиллями пари забито до смерті :(

Не по темі, але ще один, цього разу кумедний момент, що свідчить про інтелект цихлід - агресія самця щодо фотографій інших скалярій та дискусів, а також агресивна реакція самця на сушену рибу (т.зв. таранку)!
При нагоді раджу спробувати - справді кумедно... :)

navy
16.08.2009, 15:41
Андрію + 100:D.Ще на таке реагують півники(но то всім відомо),макроподи,лабірвнтові в більшості.Я експерементував із астронотусами та великим люстерком,вони вдвох як побачили своє відображення:mad:В мене аж вода з акви вилітала як товкли шкло*DASH*.Потім цілий день збуджені плавали та на інших цихлах намагались злість зірвати.:)

тернеция
16.08.2009, 22:05
Приходилось делать и такое: Из алюминиевой проволоки 3 мм сгибала рамку по размеру торцевого стекла, обшивала сеткой от комаров и делила этим "забором" банку на 2 части... Агрессор пыжился и матюкался, кидался на сетку, но - кто ж его пустит! Со временем психоз проходил, и, когда противная рыбешка меняла свое поведение - сетка снималась, сразу под моим наблюдением. Если хулиган убеждал меня в своем исправлении - то я говорила - "Совет да любовь, дети мои!" и сетка благополучно ставилась за диван. Если нет - то опять занимала свое место в банке.
Не торопитесь ее снимать - пусть соскучится!:)