Показати повну версію : Мутная вода в аквариуме
Сьогодні купила рибок і запустила їх у аваріум, не знаю що сталося, але вода відразу помутніла. Акваріум чекав на рибок тиждень з включеним фільтром, підігрівачем і світлом.
АА але ще сьогодні доккупила рослинки і теж посадила в аваріум, може у цьому причина? І що тепер зробити?:(
Панночко не хвилюйтесь ,додавання риб та рослин просто спричинило бактеріальний спалах.Який має пройти за 3-4 дні.:)
Дякую за відповідь, а то я вже розхвилювалася
Vitalik_only
07.01.2010, 20:13
Irenka,
Як ваші рибки тепер поживають?
Так цікаво дізнатись як там рибки і ще б фото в придачу було б просто супер!!!!!!!*DRINK*
Irenka,
Як ваші рибки тепер поживають?
ne pytaj!!
moih rybok wze nemaje ;( ce napewno najbilsha problema - sco robyty z rybkamy koly wsi wyjizdzajut z domu na dowshyj chas!!! moi rybky ne perezyly na zal zminy terytorii i widrazu w pershyj den perenesennia do susidiw widdaly Bogu dushu ;( Nawit ne wyslowyty slowamy jak jih skoda, stilky z dusi i lubowi w nyh wlozyla!! Ale z coz porobysh?? :) Budem teper zbyraty nowu kolekciju :)
Vitalik_only
08.01.2010, 12:05
Ну що ж сказати, головне не падати духом. У мене теж не все зразу получилося. Якщо хочете, то можу дати чорних молінезій!
ne pytaj!!
moih rybok wze nemaje ;( ce napewno najbilsha problema - sco robyty z rybkamy koly wsi wyjizdzajut z domu na dowshyj chas!!! ...
Купіть собі автоматичну годівницю. Багатьох виручає.
Купіть собі автоматичну годівницю. Багатьох виручає.
A sco robyty z filtrom i switlom??
Cesno kazuchy bojus zalyshaty jogo wkluchenym na 2 tyzni mojeji widsutnosti :)
Для світла існують таймери,а фільтр має бути включений завжди.
Фільтр за два тижня (якщо мова йже про маленький фільтр) точно заб'ється, але можна включити компресор - хоч аерація буде постійно...
Vitalik_only
08.01.2010, 22:48
Фільтр за два тижня (якщо мова йже про маленький фільтр) точно заб'ється, але можна включити компресор - хоч аерація буде постійно...
Все залежить від населення і від того яким кормом і як багато кормлять. І взагалі це залежить від самого акваріума. В мене є один малий акваріум без рослин, де я 2-3 раза в тиждень міняю воду 30% і працює 2 фільтра, а в іншому акваріумі де дуже багато рослин, тільки водичку стабільно підмінюю, а гупку забув коли чистив.
В акві 25 л 400шт тижневих скаляр. Їдять, ростуть і все начебто гуд, але на 3-ій день годівлі малька, утовщі води з'явились мікроскопічні часточки (менші за "туфельку" у3-5 разів) це не просто вода, як "молоко", а дійсно помітні мікроскопічні білі точки. Плаває по усій товщі води, але в основному локалізується біля дна, особливо багато навколо загиблого малька на дні ! Підозрюю, що це якийсь вид інфузорії, але скільки вже розводжу рибу.......... такого ще у виросткових аквах неспостеріав !!!
Поділіться досвідом "Шо за муть !" і як її позбутись !
Р.S. Фільтрація недопомагає (навідь через дуже мілку губку) , ні метилену синього, ні малахіту зеленого ні затемнення акваріуму результатів поки що недали.
ВИРУЧАЙТЕ !!! А то 400 діток боюсь довго непротягнуть у цьому "ТУМАНІ" !!! (А в мене, за них аж серце кров'ю обливається)
Це щось схоже на гнилизну,поміняй трошки води
Охват Марьян
10.02.2010, 18:59
(менші за "туфельку" у3-5 разів) це ви так одразу визначили ?
Це не одноклітинні, а скоріш за все бактерії і хімія, яку ви вливали сприяє їх розвитку. Вам потрібно змінити частину води на воду з загального акваріума та додати вугілля. Зменште кількість корму при одноразовому годуванні, та через 20хв. після годування підбирайте залишки корму.
У вечері почистив і замінив трохи води, замінив аерліфтний фільтр на помпу у касету якої поставив звичайну вату і максимально зменшив потужність. Через годину вода повністю очистилась. Якщо не хім. способом , то хоча б механічним !!!:D Незнаю чи помогло надовго, але поки що все нормально !
А нарахунок розміру в порівнянні з туфелькою-то я приблизно !!!:)
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009