КПК

Показати повну версію : З крану одразу в акваріум

djmalder
24.08.2009, 00:22
В мене така ситуація - сьогодні треба робити підміну води, а вода відстоювалась тільки добу. Заміна 2 відра. Що може бути поганого, якщо я сьогодні зроблю підміну?

SUMNIX
24.08.2009, 00:26
В мене така ситуація - сьогодні треба робити підміну води, а вода відстоювалась тільки добу. Заміна 2 відра. Що може бути поганого, якщо я сьогодні зроблю підміну?

Завжди вважав що однієї доби цілком достатньо. Так що переживати не треба.

thomas85
24.08.2009, 00:38
Нічього поганого не станеться. Навіть якщо у вас у Львові у водопровідну воду додають хлорку, то доби вистачає щоб вона вивітрилась. а якщо вже дуже переживаєте по цьому питанню то старайтесь 1/5, того що на дні не виливати. Всежтаки то дно і там все осідає.

RVV
24.08.2009, 10:40
взагалі можна і прямо з крана лити - просто використовуйте для заливки тоненький шланг щоб вода яка вливається в акву повільно перемішувалась з акваріумною

kelast
24.08.2009, 11:40
Ну чесно кажучи я свої підміни роблю одразу з крану і в аквас і нічого рибоси живуть

navy
24.08.2009, 11:55
Трохи додам.В аквах,які "жиють"тоб то нормально проходять всі процеси,біологічний баланс не порушиться при умові,що буде змінено не більше третини води*NONO*:).І не має значення з під крану вона чи відстояна.Хлор вивітрюється дуже швидко,протягом до 4 годин,за такий час ніхто в акві навіть не відчує його присутність.*RTFM*.Але наголошую,це можно робити в "біоврівноважених" аквах.*DRINK*

Ванко
04.11.2009, 01:57
Можливо і можна доливати воду відразу з-під крана, але наприклад Тернопільську непорадивби. Один раз я таке був вимушений зробити і про це пошкодував. Під час підміни води мені трохи не вистачило відстояної на один з акваріумів і в нього крім відстояної я долив з-підкрана(десь 15%). Наче і нічого нікому... але не всім... Риби які немали луски, отримали опіки у вигляді світлих ранок на шкірі, в той час коли лускаті були в нормальному стані. Добре шо з часом все загоїлося. Ну все це мабуть дуже відносне, адже вода повсюду різна, просто хотів поділитися маленьким досвідом =)

Roman71
04.11.2009, 11:17
Сьогодня після чергової підміни води температура в банці впала на декілька градусів. Відразу запрацював терморегулятор... Як наслідок - лишні кіловати... :D
От тут і виникло питаннячко, можливо воно дилетантське, але... Звернув увагу, що в ній хлору набагато менше, так як він напевно вивільняється під час підігріву... То чи можна доливати теплу воду з централізованого опалення?:confused:

Scorpion
04.11.2009, 12:43
З батарей?! Категорично не раджу. Там хімії більше ніж в таблиці Мендєлєєва.

Roman71
04.11.2009, 12:49
Scorpion,
Можливо я не правильно виразився... Я мав на увазі теплу воду, яку
теж центалізовано подають в крани (ту в якій можна купатись і мити посуд)...:o

Scorpion
04.11.2009, 13:40
А, ну то зовсім друга справа. Таку можна. Вона ж має такий самий хім склад як і холодна. Моя сестра так і робить. Регулює температуру приблизно як акві і тоді доливає. В мене інакше я беру воду з криниці (іншої нема).

Петрович
04.11.2009, 18:25
раз в тиждень підмінюю 20% водою з крана, змішую теплу (інд. опалення) і холодну до температури приблизно як в акваріумі.
Рибкам по барабану.

Ванко
04.11.2009, 18:59
раз в тиждень підмінюю 20% водою з крана, змішую теплу (інд. опалення) і холодну до температури приблизно як в акваріумі.
Рибкам по барабану.

Які рибки живуть у вас можна поцікавитися?

Scorpion
04.11.2009, 19:21
Які рибки живуть у вас можна поцікавитися?
Відповім замість Петровича (скопійовано з його профілю).
Риби та безхребетні.:
анцитруси, 2 хлопця, 3 роки
гуппі 4шт.
мечоносці 2 види
молінезії 2шт
кардинали 3шт.
даніо вуалева 1шт
даніо вуалева крашена (розова) 1шт.

Ванко
04.11.2009, 19:35
Відповім замість Петровича (скопійовано з його профілю).

Всі лускаті :cool:

ENERGY
04.11.2009, 20:44
Моїм малавійцям теж подобається свіженька водичка з під крана ;) Скарг ніяких... :)

navy
05.11.2009, 14:41
Ванко,
Трохи не зрозуміло,як Ви поділяєте риб-лускаті та не лускаті:eek:.Поясніть ,що то означає:confused:

Ванко
05.11.2009, 22:00
Ванко,
Трохи не зрозуміло,як Ви поділяєте риб-лускаті та не лускаті:eek:.Поясніть ,що то означає:confused:

Вибачаюся за таке своєрідне вираження =) Для мене луската - вся риба яка покрита лускою, адже є і рибини без луски, які покриті лише шкірою. Наприклад синодонтіс та сіамська касатка, які в мене страждали від хлору. Виправте мене будь-ласка, як назвати їх коректніше *PUCK*

navy
06.11.2009, 09:43
Ванко,Ні просто не ми вигадали,що риби мають свої назви(як по латині,так і місцеві) тому й тре їх так називати.*RTFM*

Ванко
06.11.2009, 18:15
Ванко,Ні просто не ми вигадали,що риби мають свої назви(як по латині,так і місцеві) тому й тре їх так називати.*RTFM*

Я не мав на увазі назви їх видів, а лише наявність луски :'( Не судіть за то строго мене *BACH**NAEZD*

Viktor
16.11.2009, 14:32
Я пів року так і замінюю воду з крану через 10хвилин у акву - проблем не помічав!

На вході водопроводу стоїть фільтр механічний на 10 мікрон тож вода бруду не має а хімічний склад мабуть нормальний рибки не жалілися! )

Але з цим слід бути обережним у кожному районі не кажучи про регіон вода відрізняється!!! Тут слід експериментувати і спостерігати!

Samyrau
16.11.2009, 18:44
Люди, та є ж така хімічна суміш Терри здається як раз для такихх випадків - одна капля на 100 л води - дуже допомагає - раджу! Сам не користувався бо відстоюю не меньше доби і доливаю теплою.

Fadeev
16.11.2009, 19:57
Люди, та є ж така хімічна суміш Терри здається як раз для такихх випадків - одна капля на 100 л води - дуже допомагає - раджу!
Для чого в акваріум лити хімію, якщо можна обійтись без неї??? (ІМХО)

Jararaka
17.11.2009, 00:34
Много лет подмениваю воду в аквариумах без отстаивания - лью прямо из крана. Зимой, естественно, вода подогревается через газовую колонку до примерной температуры с аквариумной - "сверяю" просто рукой, без термометра.
Летом лью просто холодную - заодно и проблема охлаждения решается ;), температура падает с 30 до 25-26 С.

Подмены делаю через день на 40-50 % от объёма - болезней и потерь нет.

AmeTHyst
23.11.2009, 04:44
Scorpion,
Можливо я не правильно виразився... Я мав на увазі теплу воду, яку
теж центалізовано подають в крани (ту в якій можна купатись і мити посуд)...:o

Наверное это моё суждение но я б не рекомендовал использовать такую воду
Поверьте она совсем не такая как холодная из той же системы
У меня есть друг который работает на ТЭЦ правда в Ташкенте так там всю воду до подогрева обрабатывают каустической содой

И совсем другое дело если у вас автономная ,проточная, нагревательная система .

Охват Марьян
23.11.2009, 09:35
Люди, та є ж така хімічна суміш Терри здається як раз для такихх випадків - одна капля на 100 л води
І що вона робить ?

Вже 12 років заливаю воду в акваріуми напряму з крана, темпиратура води повинна бути кімнатної темпиратури.

Fadeev
23.11.2009, 09:53
В мене вода іде з криниці і нагрівається через колонку. Воду при заміні заливаю напряму темп. 26-28 градусів. Температура в акві 26 градусів.

Roman71
23.11.2009, 09:56
AmeTHyst,
Поверьте она совсем не такая как холодная из той же системы
Ну не знаю, вже місяць так роблю - ніяких екстремальних ситуацій не відбувалось...
А в акві з мальком взагалі роблю щоденну підміну - всі живі...:)
Але дякую за застереження!*DRINK*

biabuchja
23.11.2009, 12:14
Народ можливо не в тему, але хочу поділитись своїм методом підміни води з під крану. Такими речами як відстоювання, кіпятіння, ніколи не переймався (за порадою бувалих акваріумістів). Підміну робив стандартно раз в тиждень 30% з сифонкою, відрами через цілий коридор 8м. Воду в якій промивав губку, обовязково в воді з акваріуму, використовую для підливання вазонів. Вся процедура займала 1-1.5год, Поки не побачив як це робить Гріша, ні він Америку не відкрив, але підмінна води для мене стала ще приємнішою. Купив шланг який не перегинається 15м, діаметр 12 щоб груша від сифону влазила, 2 присоски і перехідник, виявився не потрібен. Присоскою прикріплюю шланг до внутрішньої стінки акваріуму, другий кінець в ванну і тут вправа для курців- 2-3 качки і вода тече спокійно у ванну, поки йде відкачка я встигаю просифонити грунт,промити губку, повитирати скло. Розпилювач від душа відкручую і в свій шланг вкручую шланг від душу підключаю воду і наповнюю акваріум вся процедура займає 30- 45хв.
КУПЛЯВ ШЛАНГ ЧЕРЕЗ ГРІШУ АКВАЦЕНТ "БУЛЬКА" В ДВІЧІ ДЕШЕВШЕ НІЖ НА БАЗАРІ.

Gemeni
23.11.2009, 12:31
Повністю підтримую biabuchja, бо роблю аналогічно. І шланг у ванну опускаю, правда у таз, щоб вода жінці на вазони залишилась. Потім так само до виходу на душ прикручую, температуру відрегулював і головне прослідкувати щоб не перелити :)
Дома стараюсь заміну робити вранці, до 8 години, на роботі міняю вже пізніше.

ryuras
24.11.2009, 11:23
І я хочу вставити свої "5 копійок".
Уже багато років підмінюю воду прямо їз під крану. Навть були випадки коли замінював 2/3 об'єму акви, а потім робив підміни кожного дня або через день по 10-20% води. Риби не поздихали, харчувалися і плавали нормально. Тільки слідкую, щоб не було сильних перепадів температури, але тут мені легше, бо маю в квартирі автономне опалення.

Jararaka
24.11.2009, 17:43
промивав губку, обовязково в воді з акваріумуПромываю губку исключительно проточной водой. От цихлид, сомов и сухарей столько грязи...

КУПЛЯВ ШЛАНГ ЧЕРЕЗ ГРІШУ АКВАЦЕНТ "БУЛЬКА" В ДВІЧІ ДЕШЕВШЕ НІЖ НА БАЗАРІ.Я как раз купил на рынке, в "строительном отделе" :) - 20 метров шланга обошлись в сотню гривен. В магазине такой-же - 18 грн/м.

biabuchja
24.11.2009, 22:32
[QUOTE=Jararaka;22924]Промываю губку исключительно проточной водой. От цихлид, сомов и сухарей столько грязи...

Ще раз повторюсь слідую порадам бувалих акваріумістів, промивання губки акваріумною водою це менш ймовірне вимивання мікрофлори ніж промивання хлорованою водою з під крана.

Я как раз купил на рынке, в "строительном отделе" :) - 20 метров шланга обошлись в сотню гривен. В магазине такой-же - 18 грн/м.

Не хочу лишній раз робити комусь реклами але на момент покупки базарна ціна шлангу становила 7грн за метр через Грішу брав по 3грн, тобто 45 грн за 15 метрів + 5грн присоски і перехідник

Jararaka
25.11.2009, 00:28
слідую порадам бувалих акваріумістів, промивання губки акваріумною водою це менш ймовірне вимивання мікрофлори ніж промивання хлорованою водою з під крана.А вот не всегда следует следовать советам "гуру" - лучше самому подумать.
Ну, например, хотя бы над тем, что даже в одном сантиметре толщины аквариумного грунта той самой "микрофлоры" куда больше, чем в губке самого навороченного фильтра ;).
Над тем, что "микрофолора", как бы это не казалось странным "гуру", селится не только на губке фильтра и грунте, но и на стенках аквариума, на камнях и даже на растениях :p.
И даже промывая губку проточной водой, ты вовсе не смоешь с неё ВСЮ микрофлору :D

ціна шлангу становила 7грн за мент через Грішу брав по 3грн, тобто 45 грн за 15 метрів + 5грн присоски і перехідникЕсть такое понятие - рыночная экономика... за что боролись, в общем.

Vitalik aqua
08.12.2009, 02:55
Соррі що ставлю свої 5 коп. Але є серйозні акваріумні фірми які давно ведуть досліди над водою і випускають препарати SERA AQUATAN i TETRA AQUASAFE які забирабть з нашої жахливої води все непотрібне акваріуму і його мешканцям! Так непосперечаюсь коли залити води прямо з крану все нормально але риби розмовляти невміють і висловити своє ФЕ вам не можуть!*DASH*

ryuras
08.12.2009, 12:48
Заливати в акву відстояну воду добре, я підтримую на всі 100%. Але де в невеликій квартирі зберігати запас відстояної води на 40 і більше літрів? А лити всяку хімію типу TETRA AQUASAFE особисто я не в захваті, бо не факт, що вона реально класна, може бути так само як із водою з під крана, типу рибам добре, бо мовчать, тай не кожному по кишені.
У внутрішніх фільтрах я синтепон не мию взагалі, а просто його замінюю на новий, бо коштує він копійки.

І ще, це добре, що риби мовчать, а тов вони б нам багато чого поганого висказали, сам знаю, що є за що. :D

Охват Марьян
08.12.2009, 15:58
Але є серйозні акваріумні фірми які давно ведуть досліди над водою і випускають препарати SERA AQUATAN i TETRA AQUASAFE які забирабть з нашої жахливої води все непотрібне акваріуму і його мешканцям!
Ось тільки непотрібно читати між рядків. Це препарати для швидкого запуску акваріума, коли потрібно запустити риб, а в акваріумі тільки-но залили воду. Каталізатор забере з свіжої води і посадить в осад всі активні метали та мікроелементи, а вітаміни групи В допоможуть зняти стрес та захистять слизові оболонки риб. Ці препарати можна використовувати для підготовки води для підмін, але..... заливати їх потрібно у воду, яка відстоюється в окремій посудині і заливати цю воду можна в акваріум не раніш ніж за 24 год. Заливаючи ці препарати напряму в акваріум ви осаджуєте всі добрива, мінерали, мікроелементи і ліки.

Якщо будем говорити про "професіоналізм провідних фірм" , то вони по-своєму праві. Приклад для фірми ТЕТРА: спочатку заливаємо АКВАСЕЙФ, через 24 год ( щоб відновити мікроелементи) додаємо ПЛАНТА та ВІТАЛ, щоб уникнути дизбалансу макро ще долиємо ІЗІБАЛАНСУ, але він також має побічну дію тому мусимо додати КРІПТО. ІЗІБАЛАНС та КРІПТО довготривалої дії, тому якщо у нас захворіла рибка то перед тим як залити ліки нам потрібно зробити підміну води 50% щоб забрати частину каталізаторів............ це так в загальному, а якщо все описувати то на кілька сторінок хватить.

Vitalik aqua
09.12.2009, 00:47
Ці препарати застосовуються як при запуску так і при підміні води. Німці також пропонують акваріумістам які користуються при підміні шлангом заливати препарат прямо в акваріум перед заливом води в розрахунку на обєм тільки підміненої води! І ці препарати дісно дієві Коли 2 роки тому у Львові був семінар Тетри показували досліди і Розказували багато цікавого про ці препарати!

Охват Марьян
09.12.2009, 01:56
Коли 2 роки тому у Львові був семінар Тетри показували досліди і Розказували багато цікавого про ці препарати!
Це ви про семінар, що проходив у готелі в центрі ?

Ще один висновок
http://aquaria.ru/news/tetraquarium-1.shtml

V.PooH
09.12.2009, 10:18
Як би ж то проблема була тільки хлорованій воді... Роками заливав з під крана і ніякого шкідливого впливу на риб чи рослини (підміни 20-30%). Останні 6 тижнів змушений цілковито перейти на осмос, та як з крана тече фосфатний коктейль з 8.6 РН і ще невідомо з чим (відстоювання води не допомагає, цей захід лише проти хлору)

Roman71
09.12.2009, 15:20
Останні 6 тижнів змушений цілковито перейти на осмос, та як з крана тече фосфатний коктейль з 8.6 РН і ще невідомо з чим

я перепрошую за питання, але що стало причиною зміни складу води? якийсь новий водогін чи навпаки якась аварія десь?:confused:

Охват Марьян
09.12.2009, 15:57
я перепрошую за питання, але що стало причиною зміни складу води?
Свинячий грип.
З початку оголошення карантину у воду почали додавати хімію :(

V.PooH
09.12.2009, 21:33
????????????????

то краше пояснити нормально... а взагалі-то питання було не до тебе
А питання до водопостачальників. Є бажання здати воду на експертизу незалежну, то можу зачерпнути, і не тільки в своєму районі. Після кожної підміни мав декілька смертей та нетипову поведінку більшості риб. Про рослини взагалі мовчу. Так що незнаю як Вам, але мені не до анекдотів.

І як не дивно, зміни у воді почались днів за 10 до оголошення карантину. Марьян цілковито правий я гадаю.

Roman71
11.12.2009, 11:00
До речі, звернув увагу на те, що в останні два тижня почались перебої власне з водою... Якщо вже десь рік вода була майже цілодобово, то тепер знову з 9:00 до 18:00 з крану ні краплі:confused:
Так що можливо, що все таки десь якісь ведуться роботи (обіцяють же з наступного року цілодобове водопостачання) і це впливає як на наявність так і на якість води...

ryuras
11.12.2009, 13:07
А в Іано-Франківську холодна вода давно вже цілодобово. Так що ласкаво просимо до Франика. А то внас щось населення мало. :D

V.PooH
11.12.2009, 14:31
А в Іано-Франківську холодна вода давно вже цілодобово. Так що ласкаво просимо до Франика. А то внас щось населення мало. :D
Це все тому що у Вас вода цілодобово. Акваріумісти займаються підмінами та іншими водними роботами замість того щоб приділяти увагу своїм половинам, а у нас води нема.... Ось і діточок багацько:):p

Володимир
14.12.2009, 01:52
Всі привіт.
А чи варто робити заміну води в акваріумі з під криниці? Чи можливо у цій воді є якісь негативні властивості? *DONT_KNOW*

Fadeev
14.12.2009, 01:56
Всі привіт.
А чи варто робити заміну води в акваріумі з під криниці? Чи можливо у цій воді є якісь негативні властивості? *DONT_KNOW*
Я думаю, що вода в різних криницях відрізняється. Я, наприклад, для заміни беру воду з криниці і зразу вона іде через газову колонку, нагріта до потрібної температури. За рік такої заміни якихось негативних реакцій не замічав.

Руслан
17.11.2011, 21:46
Навіть якщо у вас у Львові у водопровідну воду додають хлорку, то доби вистачає щоб вона вивітрилась.
До речі таке враження що хлорку економлять і дають в зовсім малих кількостях.
Поясню: років 10-12 назад, коли живого карпа пускав у воду з-під крану, він гинув через кілька годин (ну рідко жив більше 4-5 год). Зараз в 40л тазіку прожив 5 днів і жив би може й далі, як би жона не пожаліла і погодувала його на ніч хлібом, я от не бачив *DASH* і він задихнувся...:'(

АНУБІАС
17.11.2011, 21:59
А як може риба хлібом задихнутися (чи поперхнутися, чи вдавитися)

АшДваО
18.11.2011, 14:37
А як може риба хлібом задихнутися (чи поперхнутися, чи вдавитися)

АНУБІАС,все дуже просто:хліб почав закисати у воді,а на окислення органічних речовин,як відомо,витрачається значна частина розчиненого у воді кисню,якого і так було не багато,от короп і задихнувся,мабуть,Руслан саме це і мав на увазі.

StarSamurai
19.11.2011, 11:04
Та то просто дружина не хотіла "присипляти коропа" простим методом, щоб потім його пожарити, ось тому і Отруїла його таким методом.Це все просто жарт:):). А насправді рибу дійсно не можна годувати хлібом та іншими мучними виробами, а саме родину карпових, оскільки хліб з часом набухає та і крупи теж, і тому просто розпирають рибу, Статистика з Єгипту десь навіть маю фото тієї таблички, там було написано таке "Дорогі відпочиваючі не годуйте рибок хлібом оскільки 80% з них помре".