Показати повну версію : Меченосцы смена пола
AmeTHyst
29.08.2009, 12:22
17,07 Khimik поделился 4-мя меченосцами 1 самцом и 3 -мя самками , своих бало пара самка и самец
Все росли и 3 самки были больше размером чем оба самца
2 дня назад заметил что все 3 самки от Khimik-a стали самцами у 2х зелёных даже уже меч есть маленький правда и все стали ухаживать за одной самкой теперь 5 самцов и 1 самка
Вопрос :
Отчего это происходит и как можно подстраховаться ? и при таком раскладе стоит ли продолжать держать такое соотношение самцов на самок?
_baranyak_
29.08.2009, 19:25
Нічого так буває коли мечоносці ще молоді їх стать тяжко визначити, це все видно на третій-пятий місяць. А таке відношення 4 самця на одну самку це нормально, коли достигнуть зрілості самка буде мати з чого вибрати собі пару, так що не розтроюйся :-)
Охват Марьян
29.08.2009, 19:34
Який був вік і розмір риб коли Khimik Вам їх подарував ?
AmeTHyst
30.08.2009, 01:34
"Який був вік і розмір риб коли Khimik Вам їх подарував ?"
Про возвраст я не знаю да и думаю что Khimik сам сейчас не вспомнит .
Пара красных примерно 3-3.5 см а зелёные примерно 2.5-3см у самца красного меченосца был меч где то с 1.5 см
Охват Марьян
30.08.2009, 09:34
Самки меченосців також мають "мечі", стать визначається по анальному плавнику, який у самця у вигляді тонкої голки.
http://gcmsite.yaroslavl.ru/aqua/aqua22.jpg
Самець зверху самка внизу.
Охват Марьян
30.08.2009, 09:38
А ось це самки меченосців
http://www.elacuarista.com/secciones/images/espada_lirarojo.jpg
http://www.watergardenersinternational.org/fish/xiphophorus_helleri.jpg
AmeTHyst
30.08.2009, 14:42
))))Ось тепер зовсім заплутався ))))
ті самки, яких підозрюю на зміну статі, мають анальний плавник схожий на перевернитий "пістолет", тількі більший ніж у самців тієї ж породи. Так це самки ?)))
Зроби фото риби,тоді одразу підкажуть хто є хто.:)
Можуть і міняти стать :)
В мене буває, навіть самки після нересту (!!!) стають самцями...
Охват Марьян
30.08.2009, 17:23
В мене буває, навіть самки після нересту (!!!) стають самцями...Статева система формується на початковій стадії розвитку риби і неможе змінюватись впродовж життя.
Статева система формується на початковій стадії розвитку риби і неможе змінюватись впродовж життя.
Я написав факт, який мав можливість спостерігати - зелений меченосець в мене був один, за ним ганяли самці, потім він дістав пузо, народив мальків... Потім в нього виріс хвіст і помінявся анальний плавник, після чого він сам почав ганяти за самками.
Хто не вірить - не бачу особливого сенсу переконувати :cool:
KaMa3eJIbKa
31.08.2009, 07:33
В мене також таке було, у самки після декількох нерестів виростав гоноподій і мечі і вона ставала мегавеликим і грубим самцем )
Хто не вірить - не бачу особливого сенсу переконувати :cool:
А тут і переконувати не треба,про цю особливість меченосців можна прочитати у багатьох книжках,продуктивні самки можуть ставати продуктивними самцями,а от навпаки-ні.Там щось,мабуть,пов'язано зі зміною умов,або якимись несприятливими факторами.
Статева система формується на початковій стадії розвитку риби і неможе змінюватись впродовж життя.
Марьяне, в меченосців може. То так природа їм помогла - щоб в любій калюжі, де опиняться двоє меченосців могла утвритися пара. Про це багато написано, наприклад "Подводний мир в комнате", автор здається Ільін. Мальки народжуються всі самками, потім частина стає самцями.
thomas85
01.09.2009, 00:46
На стать також впливає температура при холодній воді більший відсоток самок при теплій самців. Можливо ви взяли їх з холодної води і помістили в теплу тому так сталося. Ніколи не зустрічав в літературі , але підозрюю що меченосці також здатні до партогенезу, або здатні утримувати в собі чоловічі статеві клітини. Були такі випадки коли самки народжували без самців. І питання. Але трохи не в тему. самці вилочних меченосців здатні запліднити самку?
Були такі випадки коли самки народжували без самців. І питання. Але трохи не в тему. самці вилочних меченосців здатні запліднити самку?
Згідно того, що самки народжували без самців - ніколи не чув таких випадків :confused:, є момент, що самка запліднена 1 раз самцем може народжувати 5-6 раз потім без самця - оце факт.
А по поводу вилчатих - то просто у них якщо довгий гоноподій, то їм відповідно тяжче цим "орудієм" втрафити :D.
А вкорочувати не пробували ? ( серйозно)
thomas85
01.09.2009, 21:52
Ну тоді в такому випадку його не просто вкоротити, а щей загостирити треба:D. Біля основи він зазвичай грубший. Щось мені важко віриться в позитивний результат такої операції. А ви пробували?
Взагалі говорили колись на рахунок обрізання:D,тобто вкорочення,гоноподію у вилочних меченосців,але я так і не зрозумів чи це жарт був чи серйозно.
Читав статтю в журналі,там автор пише,що дорослі самці з видовженим гоноподієм є стерильними(бо не можуть втрафити,як писав Руслан).Є 2 способи отримання потомства:схрестити самку зі звичайним самцем,тоді буде 45-55% з видовженими плавниками,або використовувати молодих,але вже статевозрілих самців,у яких гоноподій ще не встиг видовжитись.
Відповідаю (серйозно), це неможливо, оскільки сім'я знаходиться на загостреному кінчику гоноподія і при вкороченні воно (сім'я) не відновлюється - це ж не плавник що може відрости, а все таки статевий орган :cool:.
а самки, які стали самцями десь у віці 7-8 місяців можуть давати потомство?
AmeTHyst
17.09.2009, 01:05
а самки, які стали самцями десь у віці 7-8 місяців можуть давати потомство?
самки, які стали самцями не можуть довати потомство бо они вже самци
я беру тісак і їду до тебе*DRINK*
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009