КПК

Показати повну версію : Яка форма переднього скла акваріума краща?

Roman71
16.09.2009, 23:50
Підскажіть, який краще акваріум - з прямокутними стінками чи вигнутим переднім склом?
Як на мене то при однаковій довжині і висоті прямокутний більш об'ємний...

kelast
16.09.2009, 23:52
Мені здається що випуклий тяжко фотографувати

Roman71
17.09.2009, 00:01
Мені здається що випуклий тяжко фотографувати

Ну фотографувати то справа десята... Ви ж не через це ставите в себе акваріум, правда?

viven134-2
17.09.2009, 00:38
У меня с выпуклым стеклом,фотографировать какраз нет проблем,тут дело фотоаппарата,но вот еслибы сейчас покупал аквас то с прямой передней панелью,мой дает маленькое визуальное искажение при просмотре с боку.Обзор только прямо корректен..такчто выбирать Вам... http://files.myopera.com/Creat0R/Opera_AC/Icons/Kolobki/drinks.gif

Vitalik_only
17.09.2009, 00:42
Як на мене то краще прямокутний, але і випуклі деяким людям більш подобається. Наприклад, овальний акваріум здається більшим, бо передня стінка виконує роль лінзи, через що неможливо оцінити реальних маштабів риб і всьо що там плаває.

Roman71
17.09.2009, 00:55
Як на мене то краще прямокутний, але і випуклі деяким людям більш подобається. Наприклад, овальний акваріум здається більшим, бо передня стінка виконує роль лінзи, через що неможливо оцінити реальних маштабів риб і всьо що там плаває.

Так, я це вже замітив на своєму кутовому - аж очі болять, коли щось мале видивляюсь... Але дійсно тільки ЗДАЄТЬСЯ що він більший... Насправді по об'єму прямокутний більший.

Roman71
17.09.2009, 00:59
У меня с выпуклым стеклом,фотографировать какраз нет проблем,тут дело фотоаппарата,но вот еслибы сейчас покупал аквас то с прямой передней панелью,мой дает маленькое визуальное искажение при просмотре с боку.Обзор только прямо корректен..такчто выбирать Вам... http://files.myopera.com/Creat0R/Opera_AC/Icons/Kolobki/drinks.gif

Так в мене точно такий же як і у Вас. *DRINK*
Але він ще сухий, і тому хочу поміняти в продавця на прямокутний... Хочеться більшого об'єму...:D

Taras S
22.09.2009, 10:59
прямокутний краще
у всілякому разі не рибам - їм то "десь" а очам точно
в мене в родині швагер мав акваріум з випуклим склом то як на нього дивитись трішки під кутом то очі починають боліти - йде викривлення.

Roman71
22.09.2009, 11:06
Всім дякую! *DRINK*
Ви підтвердили моє переконання на рахунок прямокутного скла. Замовлення вже зроблене, до кінця тижня має бути нова банка...:)

Doc-tor
22.09.2009, 11:08
Я за прямокутний акваріум, Як що бажаете об'єму та глибини, то це можно добитися збільшенням ширини акваріума. Наприклад мій акваріум (http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=1575) має ширину 60 см.

Руслан
22.09.2009, 12:09
Підскажіть, який краще акваріум - з прямокутними стінками чи вигнутим переднім склом?
Як на мене то при однаковій довжині і висоті прямокутний більш об'ємний...
Але дійсно тільки ЗДАЄТЬСЯ що він більший... Насправді по об'єму прямокутний більший.

Мда-а, мабуть хтось трохи прогулював школу *DRINK* та й вроді сьогодні не перше квітня :D.
А якщо серйозно то рівно навпаки - випуклість і додає додатковий об'єм (це дельта від прямого), так що по об'єму Ви програли.

А там прямокутний краще виглядає чи випуклий - то вже діло смаку і грошей, бо випуклі відчутно дорожче.

MakarV
22.09.2009, 12:23
Мда-а, мабуть хтось трохи прогулював школу *DRINK* та й вроді сьогодні не перше квітня :D.
А якщо серйозно то рівно навпаки - випуклість і додає додатковий об'єм (це дельта від прямого), так що по об'єму Ви програли.

А там прямокутний краще виглядає чи випуклий - то вже діло смаку і грошей, бо випуклі відчутно дорожче.

Однозначно підтримую відповідь Руслана!*THUMBS UP*

Roman71
22.09.2009, 12:25

Є ще один варіант: поганий вчитель з геометрії...
А на рахунок програв чи ні - тут можна ще поговорити... Як приклад два акваріума:
1) прямокутний 80*35*45
2) випуклий 80*25(35)*45
В другому випадку в дужках стоїть ширина (35см) в центрі овалу, 25 см - по краях. І доведіть тепер мені, що другий акваріум БІЛЬШИЙ по об'єму за перший !*DRINK**DASH*

Doc-tor
22.09.2009, 12:28
А якщо серйозно то рівно навпаки - випуклість і додає додатковий об'єм (це дельта від прямого), ...
Але і на це треба звернути увагу
... овальний акваріум здається більшим, бо передня стінка виконує роль лінзи, через що неможливо оцінити реальних маштабів риб і всьо що там плаває.

Рекомендую подумати над цим.

Руслан
22.09.2009, 12:49
Є ще один варіант: поганий вчитель з геометрії...
А на рахунок програв чи ні - тут можна ще поговорити... Як приклад два акваріума:
1) прямокутний 80*35*45
2) випуклий 80*25(35)*45
В другому випадку в дужках стоїть ширина (35см) в центрі овалу, 25 см - по краях. І доведіть тепер мені, що другий акваріум БІЛЬШИЙ по об'єму за перший !*DRINK**DASH*

Якщо так, то все зрозуміло, бо я з допису зрозумів що при ширині (35) вписується коло, а так все ок *DRINK*
Забираю свої слова про прогул школи:D.

Roman71
22.09.2009, 16:09
Прийнято! *DRINK*
P.S. Цікаво, а ще один дописувач признає, що він за рано висловив підтримку одній стороні не вникаючи в суть питання?*RTFM*

Vitalik_only
22.09.2009, 16:58
P.S. Цікаво, а ще один дописувач признає, що він за рано висловив підтримку одній стороні не вникаючи в суть питання?*RTFM*
За фізичні розміри я нічого не писав, а мав на увазі про візуальне сприйняття!

Roman71
22.09.2009, 17:06
За фізичні розміри я нічого не писав, а мав на увазі про візуальне сприйняття!

Все нормально, *DRINK* я не Вас мав на увазі, а автора поста №12... Але то таке...