КПК

Показати повну версію : Нітрати в акваріумі.

Tarik_Nikita
11.03.2008, 14:44
На рахунок нітратів, раз в тиждень заливаю у фільтр чи прямо у воду - sera nitrovec,
1.чи зупиняє цей препарат поширення нітратів
2. яку дозу заливати (я заливаю 25 мл., як по інструкції)

1 таб. на 20 літрів.
Але це не вихід, воно допоможе тимчасово в боротьбі з водоростями. Вам необхідно шукати причину? У Вас збільшується швидко кількість нітратів, можливо із-за нез"їденого корму, який попадає в грунт або несвоєчасно підміненої води.

1. Кормлю вміру (так щоб за 2-4 хв. все з"їли)
2. Візуальних признаків нітратів немає (колись були коричневі плями на грунті, зараз зникли)
3. Воду міняю 2 рази в тиждень (1-й раз - 20л, 2-й раз - 40л.)

Охват Марьян
12.03.2008, 01:13
На рахунок нітратів, раз в тиждень заливаю у фільтр чи прямо у воду - sera nitrovec,
1.чи зупиняє цей препарат поширення нітратів
2. яку дозу заливати (я заливаю 25 мл., як по інструкції)
1. Sera Nitrivec-не діє на нітрати лише на нітрити (це різні речі) (http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=50)
2. Він заливається тільки при запуску акваріуму, а пізніше у пів дози (якщо є потреба).

1. Кормлю вміру (так щоб за 2-4 хв. все з"їли)
2. Візуальних признаків нітратів немає (колись були коричневі плями на грунті, зараз зникли)
3. Воду міняю 2 рази в тиждень (1-й раз - 20л, 2-й раз - 40л.)
1. Це добре.
2. Водорослі не є признаком нітратів у акваріумі, у кожному акваріумі є нітрати у певній кількості (зазвичай 10-50мг/л), вони забезпечують стабільний ріст рослинам і біологічний цикл азоту в акваріумі. Вот аміак в акваріумі повинен бути на нулю і нітрити в межах нуля.

tarni
22.05.2008, 13:05
Доброго дня.
Підкажіть пліз яка ознка надлишку аміаку в воді. Вмене у грунті (особливо в місцях де накопичується корм) збираються бульбашки.
Дякую!

navy
22.05.2008, 14:44
;)На скільки я знаю бульбашки з грунту ,це тому що надлишок органіки в грунті.Тобто органіка перетворюється в скупчення газу який іноді має характерний запах метану або сірко-водню.Вихід один частіше сифонити грунт.В мене таке явище буває в акві де росте молодь ,та забуваю з різних причин вчасно підминиту воду т.я. велика скупченність риби.

RVV
22.05.2008, 14:46
Tarik_Nikita ти тести робив чи просто лиєш все що гарно називається ?

Tarik_Nikita
22.05.2008, 15:14
Tarik_Nikita ти тести робив чи просто лиєш все що гарно називається ?

Тести на жаль я не робив, оскільки вони дуже дорогі (100 грн:eek:)

а на рахунок лиєш - то Ви гіперболізуєте, я не лив і не лию все, що гарно називається. Колись капав нітровек у фільтр - але це не хімія, а живі бактерії.
а звідки Ви взяли, що все що попало лию?

RVV
22.05.2008, 16:10
Читаю то що ти пишеш - в грунті домішки, додавання всяких стартів, стопів і т.д.

Вся хімія передбачає використання тестів. А просто лити бо десь прочитав чи хтось порадив - неварто.

Пишу трошки узагалюнюючи - так щоб початківці могли зрозуміти.

Tarik_Nikita
22.05.2008, 19:20
Читаю то що ти пишеш - в грунті домішки, додавання всяких стартів, стопів і т.д.

Вся хімія передбачає використання тестів. А просто лити бо десь прочитав чи хтось порадив - неварто.

Пишу трошки узагалюнюючи - так щоб початківці могли зрозуміти.

Віталік, я повністю з тобою погоджують лити щось немаючи показників води неварто. тому я і нічого систематично не лию

А все що я робив з грунтом - це все одноразова дія - стопи, старти - тільки один раз 1/4 дози щоб стабілізувалося система.

нітрат мінус перлс - якщо знаєш, про такий препарат та ізі баланс.

Pavlo
23.05.2008, 12:15
Доброго дня.
Підкажіть пліз яка ознка надлишку аміаку в воді. Вмене у грунті (особливо в місцях де накопичується корм) збираються бульбашки.
Дякую!
Отруйна речовина - риби будуть здихати, якщо забагато.
В певних концентраціях може провокувати спалах росту водоростей.
Бульбашки з грунту- може бути не тільки метан продукт життєдіяльності анаеробних бактерій , але і кисень продукт фотосинтезу рослин , який виділяється з кореневої системи.

Охват Марьян
24.05.2008, 23:19
Доброго дня.
Дякую!
Присутність аміаку в акваріумі неприпустима.
Корм не повинен накопичуватись в грунті, потрібно кидати його стільки щоб риби з*їдали максимум за 20хв.

fisher
25.05.2008, 17:06
Люди шо за дурна дискусія, ніякого аміаку в Таріка нема (не так багато риб, не перекормлює, а грунт сифонити навіть любить((порада купи сифон з ситечком на кінці, або сам зроби- ну бо як то засмоктує, в мене лаваліт домішаний, тоже легенький-нічо не засмоктує), а саме головне є фільтр і аерація.

Вибачте, далі лекція для початківців:
Шо то за азотний цикл?
Всі на світі крім рослин їдять білки і нуклеїнові кислоти
-ті білки складаються з амінокислот, а нуклеїнові кислоти з нуклеотидів
-під час травлення білки і нуклеїнові кислоти розкладаються до мономерів т.е. амінокислот і нуклеотидів
- во, і в такій формі всмоктуються в кишечнику
-більша частина особливо в організмі шо росте, йде на побудову власних білків і нуклеїнових кислот
-но, а все шо зайве йде на отримання енергії
- і виникає проблема, куда дівати зайвий азот
-в тих орг-сполуках про які ми говоримо азот в ступені окислення -3 і тому найлегше його виводити в вигляді аміаку( там тоже -3)
-ну тут то проблема, аміак токсичний
-але рибі легше, риба то в воді, а аміак добре розчинний і через зябра в воду
-а от коли в тій воді аміаку так само, то аміак не виходить і рибка помирає

- Але Богу дякувати в воді живуть нітрифікуючі бактерії
-вони той аміак їдять- одні види бактерій, окислюючи з -3 до +3(нінтити-тоже токсичні) інші види з +3 до +5(нітрати- не токсичні для риб(в розумних кончентраціях))
- ну а далі якшо достатньо швидкоростучих рослин то вони швидко виїдають азот (+5)нітрати. (-3 і +3) азот не можуть асимілювати навіть комахоїдні рослини. А якшо рослин нема, мало або є тільки повільноростучі(типу анубіаси) то треба частіше підмінювати воду.

Так шо з аміаком?
Постійно давати закваску бактерій позбавлено змісту. Можна дати лише раз але сворити їм нормальні умови. Оптимальні для них темп. десь26-28 рН нейтральне або слаболужне, субстрат до якого вони кріпляться і побільше кисню. В тебе Тарік це все більш-менш є (правда незнаю шо за фільтр бажано зробити типу біологічного досипавши пористого субстрату- якшо є можливість)
Якісь там якісь бульки на грунті то сто пудів не аміак- бо він дуже добре розчинний в воді.

Шо з нітратами?
до 40мг/л не шкідливі для риб і сприяють росту рослин(деякі морські риби, а головне корали взагалі не переносять нітратів), від 40мг/л до 80мг/л починають рости водорості, 80-140 - гальмується ріст рослин, дико ростуть водорості, стають шкідливі для риб, більше 140-небеспечно для риб і рослин.
З такими підмінами води як ти робиш сумніваюсь шо в тебе більше 40, а з тим тетра нітрат мінус то може взагалі дуже мало, настільки мало, що це лімітує ріст рослин.

коротше якшо хвилює тре поміряти хоча б раз, якшо все ок, то надалі все робити так само

P.S. якшо шочеш, пиши на мило принесеш пробу води(мл20) я тобі поміряю нітрати

navy
25.05.2008, 20:01
fisher:Нарешті хоч хтось зміг пояснити з точки зору хімії,хоча будь яка дискусія мусить мати своє логічне завершення,я рахую це має бути фінал.Все в цоьму житті це досвід,та накопичення помилок з які кожен долає сам.

fisher
26.05.2008, 00:33
Navy дякую за добре слово, (пів години ж писав-напрягався). Добре шо вийшло доступно така в мене професія, біохімік:)

Tarik_Nikita
26.05.2008, 11:29
fisher, дякую за цікаву інформацію.

Р,С, і ще, народ ви шото путаєте:), бульбашки в "tarni" - в мене всьо файно:).

З такими підмінами води як ти робиш сумніваюсь шо в тебе більше 40, а з тим тетра нітрат мінус то може взагалі дуже мало, настільки мало, що це лімітує ріст рослин.

Росте - нитчатка:) і валіснерія..., а і ше лимонник

А взагалі вчора викинув одну крипту і посадив на її місце валіснерій

До речі, на рахунок бульбашок у грунті - можливий варіант що через нього погано проходить вода, він застоюється і закисає.

Виправіть, якщо я помиляюся:)

navy
26.05.2008, 17:17
До речі, на рахунок бульбашок у грунті - можливий варіант що через нього погано проходить вода, він застоюється і закисає.

Питання не доречне т.я. выдповіді є в попередніх постах:confused:

Охват Марьян
27.05.2008, 22:16
Дуже вдячний за корисну і цікаву статтю, але з цим висловлюваньом трошки не погоджусь:
а з тим тетра нітрат мінус то може взагалі дуже мало, настільки мало, що це лімітує ріст рослин.

Тут (http://amania.110mb.com/Chapters/Tech/light-stepmeth.html) можна прочитати про мінімальну кількість нітратів і фосфатів необхідну рослинам для росту, а також про азотний цикл (http://amania.110mb.com/Chapters/Tech/azot-main.html)

Через грунт нормально проходить вода лише коли є донний фільтр :)