КПК

Показати повну версію : Маленький проектик...бути чи небути???

ВодолаЗ
16.10.2009, 00:23
Захопився я креветками і зіткнувся з тієюж проблемою що і всі акваристи в моєму становищі....видів багато, акваріумів відповідно теж треба багато.
Лімітує місце(нема де банки розставляти),плюс світло (криза,економія).
Тому прийшлось видумувати.Посидів трохи, помалював і в результаті придумав щось таке:

Один загальний акваріум,з відділеними секціями(секцій може бути і більше).Перша загальна,в ній розміщений фільтр з флейтою (для роздачі профільтрованої води і повітря в усі камери) підігрів(підтримання температури) і компресор(насичення води киснем)
Далі секції з креветками.Внизу дном для секцій з креветками є фальшдно(сітка) через яке поступає вода для фільтрування,підігріву,насичення киснем і поверненням в секції з креветками.
Вроді описав.
http://i057.radikal.ru/0910/84/fd60a1002f1a.jpg (http://www.radikal.ru)
Тепер Панове потрібна Ваша порада:" Чи буде таке чудо працювати???".
Можливо якось вдосконалити його за допомогою більш знаючих людей.
Одразу напишу що зовнішній фільтр придбати немає змоги ...тому і розглядаю варіант з внутрішнім(хоча спочатку думав задню стінку робити з орг скла і сверлити дирки в кожну камеру тай пускати через зовнішник)
--Чи незабється фальш дно за умови досить крупної сітки?
--Чи потрібен компресор в загальній камері(чи наситить він воду достатньо киснем) чи требабуде робити підвод шлангу до кожної окремо?
--Чи? ЧИ? Чи
Ну прошу поради*DRINK*

П.С. :o Дуже несваріться за схему....в компасграфіку довго а так старий добрий пеінт виручає.

тернеция
16.10.2009, 00:49
ВодолаЗ,
Лучше сделать разводку воздуха от одного компрессора на все отсеки. Но - разделительные стенки должны быть не сетчатыми, а стекло/оргстекло - иначе новорожденные будут плавать по всему объему и скоро будет общий винигрет, перемешаются. Фильтр вообще не нужен - он отфильтрует всю мелочь, и останутся одни крупные, производители.
Для креветок достаточно подмен и аэрации.

ВодолаЗ
16.10.2009, 01:17
Стінки я і думав робити з скла .Тільки фальш дно з сітки.Через фальш дно і здійснюється фільтрація.вода просочується через грунт і фальшдно і через нижній відсік попадає до фільтра а звідти вже в інші відсіки.

ВодолаЗ
16.10.2009, 01:22
З схемою руху води.
http://i038.radikal.ru/0910/67/622356eb1d8f.jpg (http://www.radikal.ru)

Gemeni
16.10.2009, 01:57
А чи буде вода з такою ж швидкістю просочуватись через грунт, з якою буде подаватись фільтром? І якщо рослини (а вони, думаю, будуть присутні) виростуть до поверхні води, чи часом креветки не зможуть перебиратись з одного відсіка в інший? Є тут над чим подумати, от і мені б таке здалось, а то також з місцем дома сутужно.

тернеция
16.10.2009, 02:30
ВодолаЗ, Грунт и будет отфильтровывать креветят...:( Оставшихся в живых (что вряд ли) добьет фильтр.

Noe
16.10.2009, 12:30
Зауваження:
1. Рівень води в відділенні де стоїть помпа буде нижчим ніж у інших акваріумах. Це з власного досвіду. Робив не так як тут пропонується але дуже віддалено нагадує те що зробив у своєму малому акваріумі. Тому перегородки порібно вищі. З часом грунт буде забиватися, потік води через грунт буде зменшуватися, а помпа буде і далі качати із своєю продуктивністю. В результаті буде викачуватися більше води ніж надходитиме, тому і рівень буде меншим. Щоб рівень у фільтровальній камері був більш-менш адекватним, потрібно її збільшити.

2. Чим більше перегородок, тим більший об"єм повинен бути у відсіку де працює помпа.

3. Компресор не потрібний, оскільки вода, що подається через флейту і так насититься киснем.

Я б так не робив. Складно, трудоємко, шумно. Краще звичайні губки з аерліфтом в кожному відсіку. Принаймі таке бачив в Богдана (aides) - все красиво працює. Правда там акваріуми побільші.

ВодолаЗ
16.10.2009, 13:20
Noe-2. Чим більше перегородок, тим більший об"єм повинен бути у відсіку де працює помпа.

3. Компресор не потрібний, оскільки вода, що подається через флейту і так насититься киснем.

Оці два питання дуже хвилювали:). Дякую.*THUMBS UP*

ВодолаЗ
16.10.2009, 13:36
Я думаю поставити фільтр (якщо аквас буде літрів 60-70) десь на літрів 40.Цеж креветки і їх там буде штук по десять у відсіку і сильної фільтрації і заілення вони небудуть давати.Грунт можна пошарувати (на дно крупний ...сітка і зверху дрібний) що буде допомогати його профільтровувати легко і м"ягко.
З рослин думаю будуть тільки мохи.
Вагаюсь над питанням чи пускати у грунт меланій?

Doc-tor
16.10.2009, 13:51
Когда грунт забьется, будет перелив и лучшем случае перемешаются креветки.
Лучше каждый вид креветок пересадить в отдельные аквариумы. Или, если уж так хочется, то можно сделать один аквариум с несколькими секциями и отдельными аэрлифтными фильтрами.

Ye_Lviv
16.10.2009, 15:48
Виглядає як великий геморой. Простіше поставити три однакові банки, в кожну простенькі аерліфтні фільтри. Ще краще під задню стінку "Гамбургер маттен фільтер" які не потрібно промивати, відповідно мінімум у обслуговуванні. HMF може працювати і по принципу аерліфта!
http://images.google.com.ua/images?hl=uk&q=HMF+filter&um=1&ie=UTF-8&ei=cF3YSt_SC5XGnAOO8KmGBw&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CB8QsAQwAw