Показати повну версію : ехінодорус
Шановні колегі! Підскажіть назву ехінодоруса.
Охват Марьян
22.03.2008, 22:43
Дуже схоже на Echinodorus 'Red Flame' .
Підтримую Мар'яна ,Red Flame -100%.
Tarik_Nikita
25.03.2008, 13:52
в "природі" купив ехінадорус, як сказав його власник це "ехінадорус австралійський" - подивився в неті ніде немає такої назви. мій по зовнішнім ознакам подібний на ехінодорус шорохуватий, але одна відмінність - у шороховатого 5 жилок на листку, які сходяться на кінчику - зеленого кольру, а в мого ці жили - червоного.
Зробіть фото тоді буде легше визначити.
Охват Марьян
25.03.2008, 14:39
в "природі" купив ехінадорус, як сказав його власник це "ехінадорус австралійський" - подивився в неті ніде немає такої назви. мій по зовнішнім ознакам подібний на ехінодорус шорохуватий, але одна відмінність - у шороховатого 5 жилок на листку, які сходяться на кінчику - зеленого кольру, а в мого ці жили - червоного.
ніодна з назв мені особисто нічого не говорить.
колір прожилок в листках залежить від світля і кількості мікро- і макроелементів.
Tarik_Nikita
25.03.2008, 15:25
ЭХИНОДОРУС ШЕРОХОВАТЫЙ
Echinodorus scaber
Распространен от Венесуэлы до Бразилии. Растение достигает высоты до 30 см, занимает площадь примерно такого же диаметра. Имеет мощную мочковатую корневую систему и белые шнуровидные корни. Листья двух видов. Надводные -плотные, темно-зеленые, яйцевидные, иногда широкие, сердцевидные, на длинных черешках, на ощупь шероховатые. Подводные - крупные, от светло- до темно-зеленых, овальные или с неглубоким сердцевидным вырезом, длиной до 15 и шириной до 10 см. Черешок - от 1/2 до удвоенной длины листа. На листьях отчетливо видны 5 сходящихся к овально заостренной вершине жилок. Для содержания необходимы грунт, типичный для всех эхинодорусов, нейтральная или слабощелочная вода с температурой 20-28 °С, освещенность от средней до сильной. В аквариуме растение высаживают на среднем плане. Размножается оно в основном семенами. Возможно размножение спящими почками на корневище и вегетативное.
Охват Марьян
25.03.2008, 16:03
ЭХИНОДОРУС ШЕРОХОВАТЫЙ
Echinodorus scaber.
Я думаю що в тебе скоріш за все може бути Echinodorus cordifolius.
Tarik_Nikita
25.03.2008, 16:43
ще питання: думав що одна галузка, а як виявилося за 7 грн. дали дві. Як краще посадити окремо чи разом?
Подивись пораду Павла в темі продам-маю ехінодоруси.Там є ссилка на фото Echinodorus cordifolius,порівняйте із своїм.
Tarik_Nikita
25.03.2008, 17:29
і все ж таки, на фото у Павла вони повністю зелені та листки мають більш подовгастіші, а ось, там та сама рослинка більш схожа-
http://www.ekzotika.com/plant95
Не поспішайте з висновками.
Ехінодоруси які продають магазини вирощені у полюдаріумі. Форма листка, колір рослини відрізняються від підводної форми. Коли у рослини зігниють надводні листки і почнуть рости підводні листки тоді можна точніше ідентифікувати хто є хто.
kapriznyi
05.12.2010, 21:08
в мене росте кущик echinodorus osiris росте добре , листки крупні, молоді червонуваті дорослі зелені. росте постійно але зараза не множиться ні кореньом ні відростком. t 23-25 градусів. чого йому нехватає незнаю. якби нехватало освітлення листки були б дрібні (так в мене великі) добрив теж хватає ( акваріум не такий вже і старий і риби гадять гарно) розвивається нормально а не множиться, чому?
andr.shev
05.12.2010, 22:08
добрив теж хватає Що саме з добрив "хватає", що добавляєте, одного гадять гарно мало. Як каже народна мудрість: Щастя не в л......, а в його кількості -- сюди не підходить.
І скільки часу він так росте? Скоріш за все що він ще не є повноцінним дорослим кущем, здатним давати стрілки. Справа в тому що великі за розміром види ехінодорусів є досить повільно ростучими рослинами і в хороших умовах, як правило, викидати стрілки починають на другому, а то і третьому році життя. Ще, як доповнення, в стабільно хороших умовах більшість з видів ехінодорусів розмножуються через квітуючі - пасинкуючі стрілки, і лише при погіршенні цих умов (збиткове забруднення грунту, погіршення якості води, зниження освітлення) розмножуються діленням куща. Така собі "лебедина пісня".
kapriznyi
06.12.2010, 08:29
І скільки часу він так росте? Скоріш за все що він ще не є повноцінним дорослим кущем, здатним давати стрілки. Справа в тому що великі за розміром види ехінодорусів є досить повільно ростучими рослинами і в хороших умовах, як правило, викидати стрілки починають на другому, а то і третьому році життя. Ще, як доповнення, в стабільно хороших умовах більшість з видів ехінодорусів розмножуються через квітуючі - пасинкуючі стрілки, і лише при погіршенні цих умов (збиткове забруднення грунту, погіршення якості води, зниження освітлення) розмножуються діленням куща. Така собі "лебедина пісня".
незнав на рахунок віку. мому напевно з роду і року нема. дякую значить питання вирішене
Поясните мне (как чайнику*DRINK*), что єто у єхинодоруса растет..:D....ну то явно не лист (фото не "фонтан")
что єто у єхинодоруса растет
ну точно не рога....:D им этого не дано:D
на фото погано видно, але якщо це не листок, то стрілка.
Подивіться на пост №83. Це щось таке?
http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=4404&page=9
да , она(вроде снимаешь- нормально, вставишь- нечто)... А, я уж, все кино " Чужие" вспомнил...."личинка":D
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009