Показати повну версію : сімейні розбірки у скалярок
є в мене одна парочка скалярок, прожили разом у парі десь більше року "душа в душу" :) вже стигли дати не одне потомство, вже їхні діти дали потомство, можка сказати бабуся з дідусем :) ,і на старості самець почав часто *BACH* свою самку, і це не через нерест, бо спостерігав за ними і колись то він деколи відганяв самку від ікри, а тут рубає сильно що є навіть невеличкі рани, і самка переважно сидить за корягою, і це періодично, деколи ніби плавають разом і нема проблем а деколи як сьогодні рано вже *BACH*, може він її розлюбив :D
із риб в акваріумі пару сомів і мінори з тернеціями, великих риб немає
http://s61.radikal.ru/i171/0906/14/50919b28ba0f.jpg (http://www.radikal.ru)
Можливо він ревнує її до тебе*ROFL*
Віталій, може бути і ще до друзів які до мене приходять і на неї дивляться і кажуть "яка вона класна" :D
MI$H@,
Таке буває іноді у скалярів,як це пояснити не знаю:confused:,але не у всіх пар:)Я в таких випадках просто їх розсаджував десь на тиждень,два і все ставало на свої місця.
Згадай анекдот -кожен день борщ та борщ....:D
зараз спостерігав, то ніби все нормально
тепер чось самець сидить в куті а самка плаває по акваріумі, може дала здачу *BACH* :D
точно як в людей, кожна з характером :)
А спробуйте додати ще 1-2 пари скалярок
Сергій, додавати ще скалярок точно не буду, бо збільшую обєми і перехожу на астронотусів *YAHOO* (про яких вже давно мрію) і цих скалярок буду віддавати Віталію, а в нього там є пару скалярок, якраз їхні діти які вже нерестяться :), то думаю буде *THUMBS UP* обєднання скалярної родини :D
Сергій, додавати ще скалярок точно не буду, бо збільшую обєми і перехожу на астронотусів *YAHOO* (про яких вже давно мрію) і цих скалярок буду віддавати Віталію, а в нього там є пару скалярок, якраз їхні діти які вже нерестяться :), то думаю буде *THUMBS UP* обєднання скалярної родини :D
Чекаю з нетерпінням:)*DRINK*
Александр11
04.11.2009, 18:57
А спробуйте додати ще 1-2 пари скалярок
Я так спобував, і не допомогло. Навпаки мій скаляр облюбував новеньку даму, і тепер чудово з нею нереститься, а колишнім роздає "по перше число". Його колишня дама навіть розхворілася(було, щось схоже на плавникову гниль + ще щось) , видно від переживань. Дивно, що я не лікував її нічим, пройшло саме, як тільки вільний самець звернув на неї увагу. Ось такі "страсті мордасті)
Я так спобував, і не допомогло. Навпаки мій скаляр облюбував новеньку даму, і тепер чудово з нею нереститься, а колишнім роздає "по перше число". Його колишня дама навіть розхворілася(було, щось схоже на плавникову гниль + ще щось) , видно від переживань. Дивно, що я не лікував її нічим, пройшло саме, як тільки вільний самець звернув на неї увагу. Ось такі "страсті мордасті)
А я і не казав, що вони зійдуться :)
У цихлід все як у людей - можуть і партнерів міняти, якщо вибір є. А якщо немає, то можуть і почати битись, якщо одне одному набриднуть...
Сергій,*THUMBS UP*За таку поведінку ,ми їх любимо й поважаємо.*DRINK*
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009