КПК

Показати повну версію : синьо-зелені водорослі

Tarik_Nikita
25.03.2008, 17:23
в книжці - Аквариум и водные растения_М.Б. Цирлинг
написано, що ефективно боротися з цими водорослями можна за допомогою антибіотика - біцилін 5, вносячи дозу від 10 до 20 тис. одиниць на 1л. води, три ночі підряд.
Чи реально хтось так робив і чи це безпечно?

navy
25.03.2008, 17:49
Ще років 15 назад придбати ,щось із ліків і т.п. була проблема.Біциліном 5 я особисто неодноразово користувався при лікуванні риб.Доза 500000 од.на100л. води,дається наніч,двічі після цього підміна 20% води.Можу сказати ,що біцилін дуже впливовий і водорослі знищує.

Tarik_Nikita
25.03.2008, 18:07
1.тобто виходить, що ви давали меншу дозу 5000 на 1 л.
2.але мене цікавить - чи це безпечно для риб, а саме дискусів і для рослин

aides
25.03.2008, 18:43
Однозначно не варто бавитися біциліном.
Нічого доброго у Вас, Тарасе не вийде. Тільки порушите біологічну рівновагу. Не хочете вирощувати водорослі -- зробіть нормальні умови для росту рослин. Я Вас попереджав, для початківця дискуси+рослини речі практично несумісні.

Noe
25.03.2008, 21:26
Я знищив синьо-зелені еритромицином. Помогло добре, навіть каністру не перезапускав. Знищив десь в жовтні і дотепер всьо чотко.
А дядько aides правий - будь готовий до перезапуску біофільтра.

Tarik_Nikita
26.03.2008, 10:19
Однозначно не варто бавитися біциліном.
Нічого доброго у Вас, Тарасе не вийде. Тільки порушите біологічну рівновагу. Не хочете вирощувати водорослі -- зробіть нормальні умови для росту рослин. Я Вас попереджав, для початківця дискуси+рослини речі практично несумісні.

1.щось я не пригадаю коли Ви мене попереджали.
2.Не треба зараховувати мене до чайників - акваріумом захоплююсь ще з 1999р. Дискуси і рослини - як всім страшно))), а просто тре попробувати і побачите, що не такий страшний чорт як його малюють.
3. Є люди, для яких акваріум це динамічна картинка і взагалі ніц не петрають в тому, а дисків купляють і вони в них ростуть нормально.
4. В мене тьфу-тьфу, проблем немає, риби і рослини всі гарно ростуть, просто є ще воророслі від яких я майже позбавився, але все ж таки ще є і я хочу це питання вирішити остаточно раз і назавжди

Tarik_Nikita
26.03.2008, 10:22
Я знищив синьо-зелені еритромицином. Помогло добре, навіть каністру не перезапускав. Знищив десь в жовтні і дотепер всьо чотко.

можна рецепт )))

Noe
26.03.2008, 10:49
Рецепт.
Дві таблетки еритроміцину на 100 літрів. Таблетки зверху вкриті червоною глазурю, яку я зішкрябав ножем, потім таблетки розтовк і розчинив в воді, залив в акваріум. Заливав вечером, і два дні затінив акваріум. На третій день поміняв 50% води, максимально повидаляв рештки тої зарази і більша вона в мене не зявлялася.
Еритроміцин то антибіотик, який нищить бактерії - і корисні і шкідливі. Тому, дехто радить витягнути губку з фільтра а потім її повернути назад. Я не витягував, бо думав і так мити каністру. В результаті не мив, але працює:))) Ще антибіотик розкладається на світлі, тому якщо не затінювати акварім то ефекту буде мало.

Охват Марьян
26.03.2008, 12:13
Поставте банку з водою на сонячне місце на кілька днів будете мати цілу купу водорослів.......до чого я веду. Зрозумійте, що у Вас є в акваріумі ці водорослі і будуть завжди, заносяться з водою, трубочником, .... Для того щоб успішно боротися з ростом водорослів потрібно знайти причину, в основному це органіка і дизбаланс у акваріумній системі.
Антибіотики і дискуси то недобра річ, це крайній випадок, не варто так ризикувати у Вас і до того нестабільна система.

Tarik_Nikita
26.03.2008, 13:53

:confused:, в мене його немає. Поки що тішуся акваєлем фан3 700л/г (внутрішнім)

Pavlo
26.03.2008, 14:17
Підтримую Мар'яна.
Неодноразово наголошувалось тут і на інших форумах. Основна причина появи водоростей це дисбаланс макроелементів фосфатів і нітратів.
Скло акваріума не чистчу місяцями не має потреби. Після внесення свіжоприготовлених добрив поперли зелені порахував дозу у двічі вища , висновок забагато NO3, зменшив до норми все стабілізувалось.
Хімія тимчасова перемога.
Проаналізуйте свою систему де перекіс і усуньте - підмінами води, посадкою швидкоростучих рослин , дієтою для риб ....

Tarik_Nikita
26.03.2008, 14:37
...у Вас і до того нестабільна система.

Чому нестабільна? Це через то, що у мене не має спеціального обладнання - біофільтра.

aides
26.03.2008, 15:02
:confused:, в мене його немає.
Тобі буде набагато легше із зовнішнім фільтром. Тим більше об'єм банки не маленький. Порада: визначіться, що Ви хочете отримати, потім прикиньте облажнання, час і гроші, а вже потім починайте втілювати у життя.
Як я уявляю створення рослинної банки з дискусами на базі вашого акваріуму:
1. Встановлення потужнього зовн фільтра. Мусить прокачувати не менше 4-5 об'ємів за годину (враховуючи, що у більшості виробників паспортні дані завищені)
2. Можифікація освітлення. І не треба мені говорити про 0,2 вата на літр. Найкращим ріценням є викидання штатної кришки і монтаж підвісу, або власної кришки. На мій погляд, відкриті банки значно виграють в декоративному відношенні. Для банки 240л треба забезпечити порядку 150-200 ват люмінесцентними лампами. Таку потужність можна набрати економками (реальна споживана потужність), або Т5 лампами. Важливо передбачити можливість окремого вмикання ламп.
3. Грунт -- грубий річковий пісок, фракція 2-4 мм.
4 Заливаємо воду.
5. Висаджуємо прості швидкоростучі рослини. І простих риб (живородок)
6. Слідкуючи за станом рослин, повільно нарощуємо потужність освітлення. Варто додавати добрива та булькати СО2 при цьому. Підміна води -- 30+% на тиждень. Можна і по 20% 2 рази на тиждень.
7. Коли все більш-менш "устаканиться", можна повільно піднімати температуру, слідкуючи за станом рослин.
8. Коли банка нормально запрацює при Т~28С, можна іти до Ореста за дискусятами. На цю банку нормально брати з десяток. Попередньо виловлюємо всю живородку. Акліматизовуємо дискусят і все. Можна дотягувати Т до 30, Але не вся трава витримає. Аерація обов'язкова.
Дискусів годуємо, стрижемо рослини.
Все ніби просто, але до 7 пункту можна чекати довгенько. До цього часу і будуть перти різні водорослі. І якщо з ними не розібратися, то нема чого дискусят купувати.

Pavlo
26.03.2008, 15:09
На рахунок біофільтра.
На цю тему точиться дискусія на різних форумах до сих пір і однозначного висновку про те, що можна назвати досконалою системою біофільтрації і її ефективність не дає.
Для себе висновок зробив один - акваріум це замкнута біосистема в якій встановлюється біорівновага . Колонія нітрофікаційних бактерій розмножується там де їй заманеться у мочалці фільтра внутрішнього, у наповнювачі каністри у грунті ... і знайти формулу скільки їх потрібно для конкретного акваріума ніхто не зможе, по причині індивідуальності конкретного акваріма і умов у ньому. Тому акваріуміст сам , сам повинен аналізувати, що у нього не так і як випрааити.
І не боятись змінювати умови , щоб добитися балансу.
Без власного досвіду , а тільки на віртуальних порадах ніц не вийде.:)

Охват Марьян
26.03.2008, 16:07
На рахунок біофільтра.
На цю тему точиться дискусія на різних форумах до сих пір і однозначного висновку про те, що можна назвати досконалою системою біофільтрації і її ефективність не дає.
Для мене ідеальним зовнішнім фільтром є повна бочка губок грубої очистки + 1 флазилінова в кінці. Між губками ставиться мішечок з TETRA NitrateMinusPerls і на вхід фільтра заливаю 5мл. TETRA Easy Balanse. NitrateMinusPerls хватає на 12міс. а Easy Balanse заливаю раз в міс.
Нарахунок потужності потрібно враховувати те, що фільтруючий матеріал забивається і потужність падає.

Tarik_Nikita
26.03.2008, 16:58
Пане, Айдес. Це все дуже добре, що Ви мені розповіли і рекомендуєте, але мені тре врахувати той факт, що риба в мене вже є, живе і росте (маю на увазі дисків), і реально таке для мене зробити є неможливо, крім цього за свою кришку я заплатив 800грн. і ставити нову це вже напряг.

Руслан
26.03.2008, 17:29
Підтримую aides та Мар'яна в плані небезпеки використання принаймі біциліна-5 (за ін. не скажу). З власної практики знаю, що є велика ймовірність втрати усієї хворої риби (принаймі з чорних мечоносців та кардиналів). Піди потім комусь доказуй, що ти зробив усе як написано в статті(немає ж вроді нічого складного), але хімія+біологія= щось десь пішло не так (в ночі невслідкуєш) і рибі хана.:eek: А на ранок, як на зло, вода чистенька, ніби приховує докази вчорашнього існування хвороби.

Noe
26.03.2008, 20:04
Біофільтр є у кожному більш-менш нормально функціонуючому акваріумі. Під біо-фільтром розуміють колонію нітрофікуючих бактерій, які селяться на губці або на наповнювачі фільтра, також селяться в грунті, на шлангах по яких тече вода і т.д. Ті бактерії переробляють отруйні для риб нітріти в нітрати. Останні споживають рослини, а коли рослин мало, то вони накопичуються в воді. Власне періодичні заміни води і покликані зменшити кількість нітратів в акваріумі.
А про антибіотики тут все правильно люди пишуть - то досить небезпечна річ, для дискусів зокрема. Хоча в мене теж є дискуси і процедуру вони перенесли нормально.
Ну і про водорослі. Я не можу погодитися що знищити їх можна виключно природнім шляхом. В моєму акві вже не було місця де садити рослини, воду підмінював частіше ніж рекомендовано раз на тиждень, а водорослі не зникали. Думаю, хімія має право на життя

Ну ще не погоджуся з aides - на 240 літрів десяток мальків дискусів то більш-менш можна погодитися. Але ті "малята" через пів року при доброму догляді доростуть до 10-12см в діаметрі, і їм вже буде дуже тісно. В мене теж 220 літрів і плаває 5 дисків - бачу місця їм в притик. Тепер думаю, якби то поміняти найбільшого на двох мальків кобальт.

Tarik_Nikita
27.03.2008, 09:53
На рахунок к-сті дискусів.
Орест казав, що на 240л. можна і до 20 шт. брати:eek:, але кому цікаво можете подивитися в зоомагазині напроти стрийського базару там в 350 л. акві 6 дорослих риб - на мій погляд там їх впритик. Хоча висота акви там 40 чи 45 см.

Pavlo
27.03.2008, 11:45
Про хитку стабільність аквасистеми.
Свіжий приклад. У вівторок не біло електроенергії . Буревій, негода і в пригороді вибило електроенергію на добу. Банка не освітлювалась , коли у середу з ранку подали напругу і лампи увімкнолись на повну до вечора, клоли приїхав після роботи переднє скло прийшлось чистити від зелених.
Що сталось, добу не було нормального фотосинтизу у рослин у воді накопичились нітрати які активно почали споживати водорослі і як наслідок спалах розмноження зелених.

Noe
27.03.2008, 21:30
Я б сказав трошки інакше.
Про водорослі. Існує думка, що контролювати водорослі потрібно не нітратами а фосфатами. Коли фосфатів 0, то скільки б не було нітратів, водорослів не буде.
Тепер про перебої з електрикою. Ясно що фільтр не працював, відповідно бактерії не переробляли нітрити в нітрати. Відповідно, не було світла і рослини не споживали ні нітрати ні фосфати. А коли включилося, то в акві було досить всього, тому і зявилися водорослі. Думаю що так, але якщо є інші думки, давайте пишіть, цікаво!

Pavlo
28.03.2008, 09:51
Контролювати фосфатами як?.
У травнику фосфати завжди будуть, поки є рослини .
Навіть не значна їх кількість (фосфатів) і дисбаланс з нітратами призведуть до спалаху водоростей. Тому я стараюсь підтримувати пропорцію P:N як 1:15.
В мене в акваріумі фосфати держаться в межах 1 мг\л і знизити їх до оптимальних не вдається , тому лию нітрати.
Тепер про перебої з електрикою. Ясно що фільтр не працював, відповідно бактерії не переробляли нітрити в нітрати. Відповідно, не було світла і рослини не споживали ні нітрати ні фосфати. А коли включилося, то в акві було досить всього, тому і зявилися водорослі. розжував на ввсі 100%:)
Про зниженна фосфатів. Колись читав на буржуйському сайті, що ряска і деякі плаваючі рослини більш активно споживають фосфати, навіть таблиця була хто і скільки, завів ряску, щоб жерла фосфати :D. Хтось підтвердить цю теорію?

Руслан
28.03.2008, 14:52
На рахунок теорії - підтвердити на всі 100% не можу, але раціональне зерно в цьому є.
Бачив по телевіз. передачу де дійсно рекомендували більшість фосфатів знищувати природньо -рослинами, які плавають в товщі та на поверхні води (ряска, водяна капуста, вроді риччия була).
В мене у 240л. фосфати "виявляються" елодеєю: якщо починає дуже швидко рости+давати паростки - фосфатів багато і вона їх,як мені здається, "зжирає" до норми. За 2 роки чистив від зел. водорослів буквально 1-2 рази і то тільки оглядове шкло (при 1 вел. анцитрусові).

Tarik_Nikita
28.03.2008, 16:57
Для айдеса!!! на рахунок 150-200 Ват - це пропозиція, один із варіантів, але ніяк аж не абсолют. Світло впливає лише на швидкість росту рослин (ну і водорослів також:)) та забарвлення деяких рослин. Рослини будуть рости при будь-якому світлі, просто при слабшому це буде трохи затяжніший процес, ну відповідно буду менше стригти свій аквас.Якщо буде багато світла - треба підгодовувати рослини - СО2, добривами, працювати з параметрами води, що забирає багато сил.

Pavlo
28.03.2008, 17:01
Частково ви праві. Тоді потрібно обмежитьсь у асортименті рослин.

Tarik_Nikita
28.03.2008, 17:06
ну не знаю мені здається, що буде рости будь-яка рослина. Маю німфею (в книжці пишуть 1 ват на літр) - росте в мене нормально, не жаліюся. А ось наприклад 40 л. - 5 ват, тоже все класно росте без водорослів.
Р.С. А можете сказати, які саме рослини не будуть взагалі рости

Pavlo
28.03.2008, 17:37
Можу.
Наприклад:
Alternanthera Lilacina
Alternanthera reineckii
Alternanthera Rosaefolia
Alternanthera Splendida
Ammania gracilis
Ammania senegalensis
Blyxa japonica
Eleocharis acicularis
Eleocharis vivipara
Eustralis stellata
Limnophila Aquatica
Limnophila Brownii
Rotala macrandra
Rotala Nanjenshan
Rotala rotundifolia
Rotala rotundifolia green
Rotala walichii
Glossostigma elatinoides
Lilaeopsis novae zelandiae
Hemianthis "Сuba"

Pavlo
28.03.2008, 17:42
Маю німфею росте в мене нормально
Що ви розумієте під словом нормально?

aides
28.03.2008, 21:04
"У травнику фосфати завжди будуть, поки є рослини"
Абсолютно не згоден із цим твердженням.
Тарасе, якщо ви не забезпечите швидкого росту невибагливих рослин у банці з дискусами -- матимете купу проблем з водоростями. А це вимагатиме освітлення, добрива, со2. Можна тупо поставити потужний біофільтр-каністру і почекати, поки наступить біорівновага. Потім досаджувати рослини потрошки. Ці, що приживуться ---- будуть жити і рости. Решту в унітаз. От і все.

Tarik_Nikita
31.03.2008, 09:15
Що ви розумієте під словом нормально?

За 2 тижні випустила 4 листочки і виросла у 2,5 рази

Pavlo
31.03.2008, 09:35
Якщо вас задовільняє тоді все гаразд:)
А я розкажу про свою німфею яка росла два роки тому. За чотири місяці напускала підводних і надводних листків Д 20-25см і дала цвіт двічі з інтервалом два тижні. Краса неймовірна . Але від краси прийшлось відмовитись вся решта краса, що під нею була почала загинатись. Пересадив у куток де поменше світла і вона собі росте потрошку :)

Tarik_Nikita
31.03.2008, 11:20
Але від краси прийшлось відмовитись вся решта краса, що під нею була почала загинатись.

Що означає - загинатися? почали гірше рости чи просто в красі почали серьозно поступатися?

Pavlo
31.03.2008, 12:15
Що означає - загинатися? почали гірше рости чи просто в красі почали серьозно поступатися?
Втрата зовнішнього вигляду , деякі повитягувались , у деяких ріст практично припинився, у деяких почався мікроз тканин ...

Tarik_Nikita
31.03.2008, 13:50
Можу.
Наприклад:

Limnophila Aquatica

Таку на тому тижні посадив - подивлюсь, що з неї буде:)

Pavlo
31.03.2008, 15:14
Limnophila Aquatica -потгнеться до верху де більше світла , якщо світла замало міжвузлова відстань буде завелика і може скинути нижні листки.

Jararaka
20.10.2008, 13:12
Попередньо виловлюємо всю живородку.А зачем живородок-то убирать ? Пусть дисусов живым кормом снабжают.

aides
20.10.2008, 18:50
А зачем живородок-то убирать ? Пусть дисусов живым кормом снабжают.

Планувався декоративний акваріум рослини + диски. Живородка у ньому не дуже гарно виглядає. Крім цього деякі живородкм з часом виробляють препогану звичку "чистити" боки дискусам. Тобто самим дискусятам там буде некомфортно. Я пробував утримувати дискусят з чорними веліферами. Результат 8(.
Ну і якщо людині вистачило грошей на дискусят, то сподіватися на корм живий у вигляді молоді смішно.

Jararaka
20.10.2008, 19:30
Прекрасно уживается живородка с дискусами - сам не держал, но видел неоднократно, и проблем не было..

Охват Марьян
21.10.2008, 22:07
Хочу нагадати, що тема синьо-зелені водорослі !!!
Проблеми з своїми рослинками прошу висловлювати в темі про свій акваріум.

avgust
21.10.2008, 23:08
Раніше по своїй недосвідченності я робив помилку - боровся Біциліном 5 з синьо-зеленими водоростями ,а ще з бородою. Скажу так -цю проблему такий спосіб ще ніколи не вирішив Ця штука лише пригнітила ріст водорості на 1-2 тижні. А вихід такий -перезапуск. По перше синьо-зелені водорості ростуть тільки коли ну дуже дуже багато органіки.(за сильне освітлення має другорядне значення але теж важливе). Я заміри не робив. але мені здається що там нітратів 80-100 мг на літр(кажу так з прочитаної літератури). Короче треба прокип'ятити грунт весь і то 2 рази. Викинути 1-2 мм фракцію ,адже в такому грунті не живе ніяка корисна бактерія ,а лише все застоюється і загниває( знову ж таки накопичуються нітрати) . Змінити хоча би 80 процентів води ,а краще всю воду . Аж потім помити мохи, рослини і все садити. Бажаний грунт -нейтральний і фракцію 5 мм. Слідуче- світло. Адже яке б там воно сильне не було ,а та вся зараза (Сині водорості і борода росте лише при наявності великого рівня нітрратів і фосфатів). Можна на перший час зробити світло 0.2-0.5 Ватт на літр. Потім коли рослини почнуть рости через 2 місяці доставити більше. Доречі ,спектр має не останнє значення .

Tarik_Nikita
23.10.2008, 13:12
я свої водорослі вивів щоденною підміною води (10%) і механічним медотом (просто брав і зчищав, по мірі можливості)

Tarik_Nikita
27.10.2008, 10:14
також освітлення має значення - зменшення до 8-10 годин і з перервою через обід. Особисто в мене з 8-00 до 12.00 та з 17.00 до 22.00

Ye_Lviv
22.01.2009, 18:49
В мене на роботі в одному аквасі були синьозелені, боролися просто виключили світло трохи менше тижня, потім світла давали по наростаючій. Підміна води, як не дивно по мінімуму (теорія одного знайомого), бо з водою як він казав вносяться поживні речовини для водорослей. Тож підміна тільки в міру сифонення грунту.
Як було сказано вище проблема в балансі фосфати/нітрати 15-16. З кормом вносяться фосфати, коли фосфатів багато лізуть синьозелені, коли нітратів забагато то лізуть зелені. При 13-18 лізуть рослини (Redfield Ratio).
Приєднуючись до вище сказаного додам, що в інтернеті є метода боротьби з синіми за допомогою річій, яких відгороджують плаваючою плівкою, щоб вони не пригнічували світлолюбивих рослин.

Noe
22.01.2009, 20:46
А що то за мініатюри? Що там по осях відкладено? Можна джерело?

Ye_Lviv
22.01.2009, 21:45
то був бельгійський сайт і в них щось помінялися адреси це для прикладу - http://marine.rutgers.edu/ebme/html_docs/reprints/Falkowski_JPhycology36_3-6.pdf
на осях x - співвідношення P/N y - відносний приріст маси синій - синьзелені, зелений - зелені водорослі, білий рослини, P/N - фосфати/нітрати. В статті є ще один елемент С але достатньо тільки P/N (атомне)
http://www.nbat.nl/aquarium4/redfieldratio.html
http://members.lycos.nl/brieneoord/aqua/Redfield.html

Ye_Lviv
22.01.2009, 21:54
http://www.xs4all.nl/~buddendo/aquarium/redfield_eng.htm

Noe
23.01.2009, 14:34
Дякую Ye Lviv за посиланнячко. В статті є цікавий калькулятор. Але от халепа - точність вимірювання нітратів має бути до одиниці. А тести міряють плюс мінус 5 в кращому випадку. Sera взагалі: перша поділка 0, друга 12,5мг/л, третя 25мг/л. Тому питання - хто може шось порадити відносно більш точного вимірювання нітратів і фосфатів?

SUMNIX
13.08.2009, 22:29
Чи можна рахувати один з методів боротьби з водорослями заселення в акваріум декількох Siamese Algae Eater?

http://www.aquafanat.com.ua/pages-view-54.html

На різних форумах пишуть що ця рибка харчується всіма різновидами водорослів... та, як на мене, виглядає гарно. Думаю чи взяти таких до своєї акви.
Хтось тримав в себе Siamese Algae Eater?

navy
13.08.2009, 23:01
Так харчується,але тре тримати на голодному пайку.А цього ніяк не зробиш коли є інше населення в акві.

Ostap
13.08.2009, 23:08
А ще їх скубає молька. Дивись непереплутай з іншою рибкою. В мене їх є 5 штучок виросли майже втричі. Щось скубають.

SUMNIX
13.08.2009, 23:31
А ще їх скубає молька. Дивись непереплутай з іншою рибкою. В мене їх є 5 штучок виросли майже втричі. Щось скубають.

Про мольку знаю, але пишуть що Сіамський набагато талановитіший в споживанні водослів.. ти маеш на увазі що є велика кількість рибок подібних на Сіамського?

Ostap
14.08.2009, 00:03
Точно знаю що одна. В сіамця чорна лінія від рота і аж до кінця хвоста. http://images.google.com.ua/imgres?imgurl=http://www.rifpark.ru/enc/img/vodorosli_lsiam.jpg&imgrefurl=http://www.rifpark.ru/enc/index.php%3Fid%3D3&usg=__ZKMqY98gN-qVprQYG4we7bv4Im0=&h=204&w=430&sz=29&hl=uk&start=4&um=1&tbnid=BC8BHDkkC-U28M:&tbnh=60&tbnw=126&prev=/images%3Fq%3D%25D1%2581%25D0%25B8%25D0%25B0%25D0%2 5BC%25D1%2581%25D0%25BA%25D0%25B8%25D0%25B9%2B%25D 0%25B2%25D0%25BE%25D0%25B4%25D0%25BE%25D1%2580%25D 0%25BE%25D1%2581%25D0%25BB%25D0%25B5%25D0%25B5%25D 0%25B4%26hl%3Duk%26sa%3DN%26um%3D1

SUMNIX
14.08.2009, 00:09
Точно знаю що одна. В сіамця чорна лінія від рота і аж до кінця хвоста. http://images.google.com.ua/imgres?imgurl=http://www.rifpark.ru/enc/img/vodorosli_lsiam.jpg&imgrefurl=http://www.rifpark.ru/enc/index.php%3Fid%3D3&usg=__ZKMqY98gN-qVprQYG4we7bv4Im0=&h=204&w=430&sz=29&hl=uk&start=4&um=1&tbnid=BC8BHDkkC-U28M:&tbnh=60&tbnw=126&prev=/images%3Fq%3D%25D1%2581%25D0%25B8%25D0%25B0%25D0%2 5BC%25D1%2581%25D0%25BA%25D0%25B8%25D0%25B9%2B%25D 0%25B2%25D0%25BE%25D0%25B4%25D0%25BE%25D1%2580%25D 0%25BE%25D1%2581%25D0%25BB%25D0%25B5%25D0%25B5%25D 0%25B4%26hl%3Duk%26sa%3DN%26um%3D1

Чи бувають вони в продажі у Львові?
На Краківському на днях казали що є , але чи то був правдивий Сіам?

Руслан
14.08.2009, 13:51
Чи бувають вони в продажі у Львові?
На Краківському на днях казали що є , але чи то був правдивий Сіам?

В продажі є часто, але треба спочатку навчитись їх відрізняти від лисички - бо дуже часто мені пробували втюхати не ту рибу + коли вони невеликі і перестрашені їх відрізнити ну дуже важко :(.

Ye_Lviv
14.08.2009, 17:05
У лисичок "зігзаг", а у сіамьких пряма лінія, так згрубша вони відрізняються. Поляки сіамів називають косярки.

SUMNIX
15.08.2009, 22:04
Доречі Сіамов і в наших магазинах називають Косарками.
Сьогодні взяв собі трьох сіамських рибок, по всім ознакам дійсно вони.
Гарна стаття про відміни від дуже подібних видів:

http://www.vitawater.ru/aqua/fish/papers/sae1.shtml

Ті, що я купив, через дві години після запуску в акву почали активно поїдати водослі (чомусь тільки в нижній половині акви)
http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?p=16545#post16545