Показати повну версію : Пропозиції до адміністрації
Охват Марьян
11.11.2007, 21:01
Форум новий і не досконалий,тому прошу залишати свої пропозиції по удосконаленню функціонування форуму, додаванню нових розділів, опитувань тощо.
Я не розумію чому відкривається сторінка з останнього допису до першого, ми що араби, щоб читати все навпаки. Я таке не бачив на жодному форумі. Велике прохання виправити цю ситуацію, бо дуже не зручно читати.
Охват Марьян
30.01.2008, 19:09
Панель керування--> параметри--> параметри переглду тем-->лінійний-старші зверху-->зберегти зміни.
Ваші параметри відкорегував.
Честь! В мене така ж біда: новий допис на початку. Дуже не зручно. Може поміняти параметри одразу по замовчуванню для всіх?
Охват Марьян
02.02.2008, 22:45
Може поміняти параметри одразу по замовчуванню для всіх?
Вже змінили по замовчуванню 30.01.08р.
Як відкрити Sera CD. Каже, що треба вінду 95 :confused:
Охват Марьян
04.02.2008, 19:03
В архіві знаходиться образ диску за допомогою якого можна записати диск SERA CD або змонтувати його за допомогою Демон Тулз, Алкогол.
Далі по інсталятору, єдине що у вікні яке є на зображенні потрібно вибрати "НІ"
:)Hochy zaproponyvatu konkyrs na krasche aquariumne foto(mojna robutu-"krasche foto misiatsia abo pokvartalno).peremojtsia mojna rozmischyvatu na tutylniy storintsi forymy.
mazapura
01.06.2009, 00:25
Чат російською мовою - є потреба в перекладі?
Багато тут присутніх є не тільки зі Львова, а й з інших регіонів, радує те, що всі спілкуються рідною мовою от тільки форум називається Львівським :(
Може тепер змінити назву форуму на Галицький чи Західноукраїнський.
Народ я думаю без проблем, але тут не назва а платформа, такщо всі знають що даний форум є Західноукаїнський , але керівник чи адміністратор у Львові , от у всеукраїнського платформа Київ, і всі знають що кирівники в Київі і нема проблем , саме головне що назва Аквафорум з платформою у Львові, як на мене супер і саме головне всі знають , що це ЗАХІД!!!!!*ONE*
Львів це інтелектуальна столиця України. І те що форум Львівський - СУПЕР!!! Львів Назавжди!!!
Олександр Я.
17.06.2009, 18:40
Багато тут присутніх є не тільки зі Львова, а й з інших регіонів, радує те, що всі спілкуються рідною мовою от тільки форум називається Львівським :(
Може тепер змінити назву форуму на Галицький чи Західноукраїнський.
А навіщо:confused:
Адже справа не в назві, а в наповненні.
Якщо людині цікаво тут, вона знайшла на форумі однодумців, друзів та багато корисної інформації, то повірте, їй буде "по барабану" те, яку саме назву цей форум має.
ЛЬВІВ ФОРЕВЕР*ONE**ONE**ONE**ONE**DRINK**DRINK**DRINK**D RINK**DRINK*
Охват Марьян
17.06.2009, 22:23
Назву можна змінити й на НАЦІОНАЛЬНИЙ ФОРУМ АКВАРІУМІСТІВ, але ж в нас є користувачі не тільки з заходу України, а й за меж нашої Батьківщини.
Даний портал є регіональним ресурсом, ним і залишиться. Якщо є певна кількість людей, яким потрібен певний окремий розділ (http://aquaforum.lviv.ua/forum/forumdisplay.php?f=56), пишіть створимо :)
Зачем менять? Форум живет, развивается. Я, русскоговорящий, чувствую себя вполне комфортно. И почитать интересно и написать есть что. Все работает! Зачем что-то менять?
предлагаю:
когда мы в теме обращаемся к определенному человеку, руками писать или копировать и вставлять - лень, на другом сайте есть такая возможность
1. Тыкаешь в Ник
2. Ник выделенный жирным шрифтом сам вставляется в форму быстрого ответа
тернеция
18.09.2009, 09:59
Doc-tor Поддерживаю! Некоторые ники пока по букве перетюкаешь...:(
Еще одно предложение:
когда мы в теме, хочется выбрать кусок текста в качестве цитаты, для этого приходится цитировать все, а затем редактировать тот кусок который нужен.
1. Выделяем тот кусок цитати, который необходим
2. Нажимаем кнопку "Цитата выделенного" и оно само вставляется в форму быстрого ответа и пишем, то, что мы хотели под цитатой
Охват Марьян
01.10.2009, 00:58
предлагаю:
когда мы в теме обращаемся к определенному человеку, руками писать или копировать и вставлять - лень, на другом сайте есть такая возможность
1. Тыкаешь в Ник
2. Ник выделенный жирным шрифтом сам вставляется в форму быстрого ответа
предлагаю:
1. Тыкаешь в Ник
2. Ник выделенный жирным шрифтом сам вставляется в форму быстрого ответа Нік у допис та Цитата виділеного (http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=1765)
Scorpion
10.10.2009, 17:09
Маю таке зауваження. Пропоную в розділі "Флуд" створити тему "Вітання з днем народження форумчан", чи якусь з подібною назвою з подальшим поступовим наповненням. Для чого це? Уявіть 100-200 тем тільки з одними поздоровленнями. А так можна вітати будь-кого в одній темі, просто по черзі. Доречі всі існуючі теми з привітаннями можна зібрати в одну тему і продовжувати її.
Може я і не правий. Тоді звиняйте.
Охват Марьян
10.10.2009, 17:36
А так можна вітати будь-кого в одній темі, просто по черзі. Доречі всі існуючі теми з привітаннями можна зібрати в одну тему і продовжувати її.
Ви собі навіть не уявляєте який це бардак є http://www.aquafanat.com.ua/forum/index.php?showtopic=1783 :) , тому можу підтримати лише ідею створення окремого розділу для привітань.
Я вважаю поздоровлення мають бути ,так як є зараз.тобто особисто для кожного своя тема.Охват Марьян,правий на 100%.
можу підтримати лише ідею створення окремого розділу для привітань.
Я ЗА!
Легше знайти та не пропаде серед флуду.
Охват Марьян
11.10.2009, 20:34
Як ви всі замітили, в останній тиждень відбулось корегування розділів форуму, для покращення зручності пошуку та написання тем/дописів.
З понеділка буде розділено розділи безхребетні, риби по категоріям. Якщо ви вважаєте, що потрібно розділити ще якийсь з розділів чи додати новий, то пишіть про це у даній темі.
Щодо розділу привітання для форумчан - чекаю пропозицій по назві, бо нічого мудрого в голову не лізе :)
Єдина версія - "Вітаємо зі святом"
Підтримую Doc-tor,*THUMBS UP*
Я за розділення розділу "безхребетні", "риби" по категоріям, по перше - легше буде зорієнтуватися, по-друге - з часом весь розділ не перемішається та буде зручніше шукати.
Ще одна пропозиція - http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=19822&postcount=101
Якщо ви вважаєте, що потрібно розділити ще якийсь з розділів чи додати новий, то пишіть про це у даній темі.
Можливо варто зробити розділ по лабіринтових,т.я.досить багато форумлян тримають в себе представників цієї родини.
Щодо розділу привітання для форумчан - чекаю пропозицій по назві, бо нічого мудрого в голову не лізе
Єдина версія - "Вітаємо зі святом"
Як варіант-"Банкетний зал","Многая літа"*DRINK*.
Пропоную розділ: "Своїми руками", все що можливо зробити своїми руками. Або інший варіант та підрозділи до них
Підрозділи:
Акваріуми (виготовлення та ремонт)
Акваріумна мебель (тумбы, стойки и т.і.)
Кришки на акваріуми
Освітлення
Фільтрація, аерація
Водопідготовка
Охлодження та обогрів
Подача СО2 та добрив
Акваріумна автоматика
Різне
Технології
Барахолка по даній темі
По темі "риби":
Підтеми:
Діскуси та скалярії
Цихлиди Амеріки
Африканскі цихлиди
Лабірінтові
Харацинові
Кольчужні соми
Панцирні соми
Інші соми
Барбуси та інші карпові
Радужниці
Живородки
Щучки (Killifish)
Боції та вьюни
Карпи кої, золоті та холодноводні види
Экзоти (скати, вьюниы, ножі та інші)
Рибки відчизняних водоймів
Ще одна пропозиція.
Тим хто може давати допомогу в питаннях розведення риб ставити червоний хрестик (+), тим хто по рослинам зелений хрестик (+), Хто розводить риб та продає (риборозвідник) ставити синю рибку. Постійно роздає риб - наприклад червона рибка, рослини - зелена рослинка. Може ще інше, щось з цього питання.
Все це пропоную розмістити над або під аватаркою. Так подивився та можна зразу сказати що в чому фахівець та можна до нього звернутися за порадою в приват. Члени львівського клубу можуть обрати комісію, яка буде вирішувати, кому що давати, розглядаючи заявки від учасників форуму.
Охват Марьян
16.10.2009, 23:24
Тим хто може давати допомогу в питаннях розведення риб ставити червоний хрестик (+), тим хто по рослинам зелений хрестик (+),
Ідея цікава та перспективна, але..... про значення цих хрестиків будуть знати лише одиниці, і аж ніяк не початківці ( бо на 99% їм лєнь буде шукати що то таке).
Я вважаю, що варто зробити значки, наприклад як тут http://torrents.ru/forum/viewtopic.php?t=1674869 в підписах, але ставити їх учасникам над аватарою. Для того потрібно організувати конкурс, вибрати кращі роботи, вирішити кількість груп (мохи, рослини, риби, бізнес, і т. д.)
Хто ЗА! натискаєм "Дякую" :)
Scorpion
16.10.2009, 23:32
Непогана ідея.
Охват Марьян,
про значення цих хрестиків будуть знати лише одиниці, і аж ніяк не початківці ( бо на 99% їм лєнь буде шукати що то таке)
Ну але ж стоять в кожного значки про наявність аськи, скайпу, репутація, скарга, присутність... То чому, наприклад, десь над аватором (там де пишеться "учасник", "початківець" чи "модератор") не поставити ті значки, про які писав Doc-tor? Або десь на головній сторінці не зробити графу "умовні позначки" - тим більше, що там є місце. Наприклад між "Службою підтримки" і статистикою
тернеция
17.10.2009, 00:34
Хлопцы, а если... кучка икры (кучка шариков) - разводчик, знак доллара - бизнес, или периодически продает, зеленый лист - ботву разводит, красный крест - лечит рыбу,... дальше давайте придумаем - что нагляднее.:)
Охват Марьян
17.10.2009, 00:34
не поставити ті значки, про які писав Doc-tor? Або десь на головній сторінці не зробити графу "умовні позначки" - тим більше, що там є місце. Наприклад між "Службою підтримки" і статистикою
Ну небуде початківець шукати, що значать ці значки, він просто почне логічно мислити:
червоний хрестик - значить ця людина заБАНена
Scorpion
17.10.2009, 00:41
Під час наведення мишки на значок, хай спливає коротка підказка, що він означає.
тернеция
17.10.2009, 00:42
Охват Марьян, Хм... Тогда сменить знак бана... Всемирное значение Красного креста - охрана здоровья, а не бан.:)
Охват Марьян
17.10.2009, 00:47
Ось вам приклад з одного форуму
http://s55.radikal.ru/i147/0910/c4/849ce0632987.jpg
тернеция
17.10.2009, 00:51
Классно! Мне такие знаки отличия еще не попадались!:)
Охват Марьян
17.10.2009, 00:55
Классно! Мне такие знаки отличия еще не попадались!
Можно зробити статуси користувачів і нагороди :)
Є бажаючі цим зайнятись- ласкаво просимо.
Як що ця ідея заглохла, є третя.
Всі світлини, які виграли в конкурсі - "Аквафото" виставити як заставку на монітори та снабдити календарем, або в кінці року випустити календар з тими світлинами. Наприклад: на 2010 рік.
Невже серед форумчан немає друкаря, або видавця.
Гроші від продажу - оставити в львівському клубі або десь розпреділити серед дитячих притулків.
http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/1/large/1_IMG_7797.jpg Світлина Охват Марьяна
Mykhaylo
18.10.2009, 23:15
О, і тут гра в нагороди почалася :)
Охват Марьян
18.10.2009, 23:22
О, і тут гра в нагороди почалася А де ще почалась ?
Mykhaylo
19.10.2009, 15:24
А де ще почалась ?
А то ви не знаєте - на форумі "ВАА" :) Але доволі швидко вгамувались цього разу.
Як намене якщо є час і натхнення краще їх витратити на написання статті, FAQ тощо аніж вигадувати нагороди, а потім їх роздавати. А якщо роздавати не всім - будуть невдоволені, сварки... Воно треба?
Хоча можливо я помиляюсь
Тут річ шла не про нагороди, а про це. (http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=20313&postcount=34)
Читайте уважніше.
Охват Марьян
19.10.2009, 15:28
А то ви не знаєте - на форумі "ВАА" Але доволі швидко вгамувались цього разу.
Незнаю, бо немає часу заходити. тощо аніж вигадувати нагороди, а потім їх роздавати.
Тут розмова не про нагороди, а про статуси користувачів, як виділити тих людей які займаються рослинами, травою, морем, бізнесом - щоб новачки могли зорієнтуватись. А значки нагород подав як приклад.
Охват Марьян
21.10.2009, 19:26
Форумляни! Чому закінчились ідеї та бажаючі ?
1. Як назвемо розділ для вітань форумчан ? ( в ньому будемо вітати не лише з ДН, а й з іншими святами)
2. Хто проявить ініціативу і візьметься за конкурс по статусах користувачів ?
Scorpion
22.10.2009, 17:08
1. Як назвемо розділ для вітань форумчан ?
Можна назвати "Святкування нашого клубу", або "Привітання нашого клубу", або "Визначні події нашого клубу", або "Клубні привітання".
"HappyBirthday" або "день народження акваріуміста":)
Scorpion
22.10.2009, 18:50
Так сказано ж було:
( в ньому будемо вітати не лише з ДН, а й з іншими святами)
Mykhaylo
23.10.2009, 14:51
"Вітаємо форумчан" ?
Охват Марьян
25.10.2009, 19:15
Отже, підведу підсумок.
Категорія ФЛУД, в якій розміщений розділ ФЛУД буде перейменована. Нова назва: категорія - ІНШЕ, нові розділи НОВИНИ, ВІТАЄМО, СМІТНИК. В розділі НОВИНИ залишаться тільки теми, які мають зміст, також допускається гумор/анекдоти. В розділ ВІТАЄМО перенесуться теми вітань на різні тематики. В розділ СМІТНИК будуть переміщатись теми/дописи, що немають змісту або створенні з порушенням правил порталу. Теми в смітнику будуть видалятись через 7 діб.
Що з цих пропозицій можна реалізувати на ділі?
Охват Марьян
25.10.2009, 22:10
Що з цих пропозицій можна реалізувати на ділі?Я щось незовсім зрозумів запитання *DONT_KNOW*
У розділ Безхребетні та інша екзотика додано нові підрозділи для зручності у пошуку тем на форумі........ і додано нового модератора :)
і додано нового модератора
Дякую за довіру.
Мій варіант значків:
http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/586/large/1_http_www_20050917102253_thumb.woweb.ru_catalog_5 97_1077323931_img_1.gif.gif (http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/index.php?n=974)може давати допомогу в питаннях розведення риб ставити
http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/586/1_plants_bon.gifможе давати допомогу в питаннях розведення по рослинам
http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/586/1_aqua.gifможе давати допомогу в питаннях по аквариуму (грунт, вода, догляд та інше)
http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/586/1_31.gifрозводить риб та продає (риборозвідник)
http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/586/1_35.gifпостійно роздає риб
http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/586/1_plants_b.gifпостійно роздає рослини
Может не стоит все усложнять.
Предлагаю сделать отдельную папку в которой указать пункты любезно предоставленные Doc-tor ,в предидущем сообщении, ну и заполнить их соответствующими своему рангу специалистами...Папочку выделить соответственно,или же предоставлять на нее ссылку при регистрации(первоначальной или ежедневной),тут уж "свободный полет и технические возможности" сайта
На счет поздравлений Дней рождений,думаю вопрос не принципиальный,ну можно,если это необходимо, сделать просто в конце,например после строчки "Тут присутнi",сделать строчку Дні народження ,Вітаємо с указанием Ника. Знаю что это не нововведение,а плагиат...
Неплохо, бы сделать, возможность вставки youtube изображений в пост.
Нажал на воспроизведение - смотрим и не надо нажимать постоянно на ссылки.
Tarik_Nikita
05.11.2009, 15:31
клацання по кириличному ніку -
Охват Марьян
Охват Марьян
05.11.2009, 17:10
клацання по кириличному ніку -
Охват Марьян
Що значить ваш допис ?
Tarik_Nikita
05.11.2009, 18:28
Для прикладу, твій нік написаний кирилицею, коли я по ньому клацаю лівою кнопкою миші, щоб дати швидку відповідь, то взамін "Охват Марьян" вибиваються такі карлючки*COMP*
Tarik_Nikita,
тільки що пробував - в мене (наприклад все нормально)... Хоча раніше взагалі нічого не вискакувало і не цитувалось...
Mykhaylo
06.11.2009, 22:26
В мене таке колись було на іншому форумі в одній з 9х версій Opera.
Tarik_Nikita
07.11.2009, 18:15
Охват Марьян,
Все вірно, на роботі стара версія опери, не обновиш, бо заадмінено, вдома все нормально.
Вибачайте, це внутрішні проблеми.
Охват Марьян
07.11.2009, 22:38
Все вірно, на роботі стара версія опери, не обновиш, бо заадмінено, вдома все нормально.
Це проблема у Вас на компютері, а не проблема движка форуму. Просіть адміна нехай ставить нормальні ОС.
Чи можна зробити перегляд фоток так як це є на київському форумі. А то незручно коли є багато фоток, а вони вікриваються кожна в окремому вікні.
А я ще маю пропозицію до адміністаріції, на рахунок тих самих фоток і файлів , хочаб для клубників , мати можливість викладати фотки не на пост а на ФТП з можливістю пітягування на пост, так є практично на всіх потужних форумах!!
сорі ще одне що хотілось би, чи можливо останні повідомлення в чаті, щоб обновлювались самі автоматично з періодичністю наприклад 10 секунд ????
Охват Марьян
08.11.2009, 09:48
Чи можна зробити перегляд фоток так як це є на київському форумі
Така функція присутня в новій версії движка форуму, який коштує 180 $.
А я ще маю пропозицію до адміністаріції, на рахунок тих самих фоток і файлів , хочаб для клубників , мати можливість викладати фотки не на пост а на ФТП з можливістю пітягування на пост
покажіть скрін зі сторінки долучень з прикладом
чи можливо останні повідомлення в чаті, щоб обновлювались самі автоматично з періодичністю наприклад 10 секунд ????
автоматично оновлюються в 30с., тому що після оновлення зіскакує до останнього повідомлення і незручно попередні читати.
Пропоную розділ: "Інші хоббі форумчан" у розділі: "Флуд"
А може сьогодняшнє нововведення з останніми темами на першій сторінці відмінити? Незвично бачити замість фото переможця місяця. Та і чим попередня версія була погана? Хіба були якісь скарги?:confused:
Особисто мені останнє нововведення подобається. Якщо ти за день 10 тий раз заходиш на форум то повір тобі важливіше бачити що нового а не чи не змінився переможець місяця
Охват Марьян
14.11.2009, 13:47
Категорія ФЛУД, в якій розміщений розділ ФЛУД перейменовано. Нова назва: категорія - ІНШЕ, нові розділи НОВИНИ, ВІТАЄМО, СМІТНИК.
Додано розділ для Тернопільчан !
Пропоную розділ: "Інші хоббі форумчан"
Це відноситься до розділу Загальна акваріумістика (http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/forumdisplay.php?f=56)
Та і чим попередня версія була погана? Хіба були якісь скарги?
Нічого на головній не змінилось, просто під час заміни розділів відбулось тимчасове зміщення.
Як на мене це "тимчасове зміщення" вийшло досить непогано. Заходиш на сайт і зразу бачиш нові дописи і "Правила користування Львівським порталом акваріумістики" теж на видному місці, а так вони знаходяться знизу і практично не використовуються...
Fadeev,
"Правила користування Львівським порталом акваріумістики" дійсно потрібно щоб були на видному місці, а нові дописи можна побачити вже зайшовши на форум... А на головній достатньо і просто того рядочка що і був "Нові дописи... стільки-то".
В принципі Мар'ян вже пояснив суть "тимчасового зміщення", тому можна про це забути...
Охват Марьян
14.11.2009, 16:33
Розділ РИБИ розділено на підрозділи:
Американські цихліди,
Африканські цихліди,
Карликові цихліди,
Скалярії та дискуси,
Золоті рибки, карпи кої,
Живородячі,
Лабіринтові,
Харацинові,
Соми,
Боції на в'юни,
Райдужниці,
Екзотичні види риб,
Щучки (Killifish)
В назві деяких підрозділів я недуже впевнений, що вони правильно українською, тому чекаю від вас пропозицій. Також прошу писати, які ще підрозділи потрібно додати у розділ РИБИ.
Мені також сподобалось то"тимчасове зміщення",може варто зробити його постійним?Вроді дрібниця,але,все ж,зручніше.
Пропоную зробити щось подбне: http://www.aquafanat.com.ua/forum/index.php?showtopic=2689 , але написи змінити на "Я люблю львівський форум акваріумістів", "Член львівського клубу акваріумістів" і т.д.
Охват Марьян
19.11.2009, 21:27
Також прошу писати, які ще підрозділи потрібно додати у розділ РИБИ.
Чекаю пропозицій !Мені також сподобалось то"тимчасове зміщення",може варто зробити його постійним?Вроді дрібниця,але,все ж,зручніше.
Під час роботи в адмінці було зроблено кілька зміщень (короткотермінових), вони відбуваються під час додавання розділів, коли саме ви заходили на головну і що там стало для вас зручнішим я неможу знати, тому опишіть ці зміни тут.
коли саме ви заходили на головну і що там стало для вас зручнішим я неможу знати, тому опишіть ці зміни тут.
На той час,коли я заходив "останні активні теми форуму" розміщувались зверху,а потім вже йшли фото переможців місяця.
Спочатку було "Правила користування Львівським порталом акваріумістики.", за ним йшли "Останні активні теми форуму", а пізніше були фото переможців. На мою думку було дуже зручно, оскільки за час існування форуму назбиралось багато фото переможців, а "Правила користування Львівським порталом акваріумістики." і "Останні активні теми форуму" розміщені з самого низу і до них дуже довго листати і знову ж таки на мою думку ці розділи не використовуються...
Чекаю пропозицій !
Просто доповнити вже почате, http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=19834&postcount=31, українськими чи латинськими назвами.
Прохання, ці підтеми розділити на стовбчики, буде набагато зручніше користуватися.
Та чекаю Вашої думки на це: http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=21588&postcount=70 та на це http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=21103&postcount=59
okonor155
04.12.2009, 23:05
Звернення до шефа:D Можливо вам потрібна якась допомога тут? я був радий вам допомогти..Чекаю відповідь
Охват Марьян
05.12.2009, 00:06
Можливо вам потрібна якась допомога тут?
А чим ви можете допомогти ?
:-!:-!:-!:-!:-!:-!:-!:-!:-!:-!
Звернення до шефа Можливо вам потрібна якась допомога тут? я був радий вам допомогти..Чекаю відповідь
А чим ви можете допомогти ?
И справді, чим? З Мар'яном я все обсудив.
okonor155
05.12.2009, 11:56
И справді, чим? З Мар'яном я все обсудив.
Ваш форум дуже хороший, я дуже люблю акваріуми, і хочеться, навіть дуже хочу чимось допомогти....Можливо якось я можу допомогти на відстані. Я з Трускавця, якщо чесно я не знаю чим можу допомгти, але хочу щоб ви підказали, можливо можу якось всеш таки?*THUMBS UP*
okonor155, Ваше бажання допомогти потрібна по реанімуванню експозиції екологічного центру (http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=1088). Ви можете домовитися про допомогу з Мар'яном напряму по "SKYPE конференції" (http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?p=23543#post23543).
Доброго вечора!
Я сьогодня в трохи змінив налаштування :"Панель керування"-"Параметри"-"Інше". Замість "стандартний редактор з контролем форматування" поставив "візуальний редактор з розширеним інтерфейсом".
Після цього звернув увагу, що тепер не можливо додати у відповідь нік, клікаючи по ньому. Це так повинно бути?
І ще... Можливо це не суттєво, але бувають такі моменти, коли поділяєш думку, висловлену іншим форумчанином. Флудити текстом типу "повністю згідний з..." якось не хочеться. А тиснути на кнопку "Дякую" в такому повідомленні то не зовсім правильно. Тому може варто добавити ще одну кнопку, наприклад "Підтримую"
У мене пропозиція. Треба на форумі зробити щось на наподобі: "Аквариумистика в Украине" (http://www.aquafanat.com.ua/pages-cat-81.html). Про аквариумістів львівського порталу.
Підтримую roman71. Замість кнопки "Цитата" можна поставити кнопку "Підтримую", а щоб цитувати весь допис можно обвести його цілого і "цитувати".
AlokuM, а тепер прочитайте, що Ви там написали. Кнопку "Цитата" замінити його на "Підтримую", але в той же час його залишити, щоб мож було цитувати.
Володимир
19.12.2009, 13:35
AlokuM, а тепер прочитайте, що Ви там написали. Кнопку "Цитата" замінити його на "Підтримую", але в той же час його залишити, щоб мож було цитувати.
Я з Вами не погоджуюсь на рахунок допису AlokuM. Він можливо неправильно сформолював речення, але думаю що мав наувазі кнопку "Цитата" зовсім не використовувати, а просто виділити та скопіювати попереднє повідомлення, та вставити у своє...взагальному буде виглядати як "Цитування"...Звичайно прийдеться робити більше операцій :( :(:(
Володимир,
Та в загальному так воно і є : при виділенні певної частини тексту біля курсора появляється напис "цитувати". А кнопкою "цитата" дехто часто зловживає, цитуючи замість конкретної фрази весь допис (інколи навіть з фото).
Doc-tor,
Тому напевно дійсно відбувається дублювання однієї і тієї ж функції. А AlokuM (без образ з його сторони) - типовий представник підростаючого покоління, для якого важко написати пару речень без граматичних помилок і пропущених знаків....:'(
Кнопку Цитата замінити на Підтримую, але тоді не можна буде цитувати весь допис, бо не буде кнопки Цитата!!!!! А за допомогою нової функції цитування виділеного обвести весь текст і нажати на випливаюче вікно Цитувати. Щоб дарма не додавати нову кнопку Підтримую!!!!!:mad:
А ви ним вмієте користуватись ?
Саме тому я і хотів попробувати "візуальний редактор з розширеним інтерфейсом", щоб переконатись в своїй здогадці як він працює. Перечитавши ЧаПи, зрозумів, що приблизно саме про це і думав...
Охват Марьян
20.12.2009, 00:51
roman71,
поставив "візуальний редактор з розширеним інтерфейсом"
А ви ним вмієте користуватись ?
Тому може варто добавити ще одну кнопку, наприклад "Підтримую"
Наразі такої функції немає, та вона неможе бути сумісною з функцією "дякую"
А кнопкою "цитата" дехто часто зловживає,
Нехай читає ЧаПи і правила проекту (особливо пункт 4.1 )
Треба на форумі зробити щось на наподобі: "Аквариумистика в Украине". Про аквариумістів львівського порталу.це відноситься до розділу
загальна акваріумістика (http://aquaforum.lviv.ua/forum/forumdisplay.php?f=56), в описі розділу це вказано (Історія акваріумістики . Видатні акваріумісти. Форумчани. Юннатський рух.)
хм... а як це получилось, що на репліку я відповів скоріше, ніж вона з'явилась?:confused: (пост№96 - 21:37 і пост№97 - 23:51)
Охват Марьян
20.12.2009, 11:20
хм... а як це получилось, що на репліку я відповів скоріше, ніж вона з'явилась
Обєднання дописів спрацювало в сторну нового допису, тому і час допису змінився.
У мене пропозиція. Треба на форумі зробити щось на наподобі: "Аквариумистика в Украине" (http://www.aquafanat.com.ua/pages-cat-81.html). Про аквариумістів львівського порталу.
це відноситься до розділу
загальна акваріумістика (http://aquaforum.lviv.ua/forum/forumdisplay.php?f=56), в описі розділу це вказано (Історія акваріумістики . Видатні акваріумісти. Форумчани. Юннатський рух.)
Малось на увазі зробити интерьв'ю з акваріумістами львівського порталу та членами львівського клубу акваріумістів.
Вибачте за офтоп. А не краще створити свій трекер? А то багато посилань через деякий час можуть бути недоступні (торренти відаляються, на багатьох трекерах існує таке поняття як TTL(time to live - час життя торрента))
Вибачте за офтоп. А не краще створити свій трекер?
а не краще припинити порушувати авторські права і вести себе як цивілізовані люди ?
а не краще припинити порушувати авторські права і вести себе як цивілізовані люди ?
Біт-торрент - це протокол обміну інформацією. А як його використовують - це проблеми тих хто його (протол :) ) використовує незаконно.
PS: Скачування інфрмації, захищеної законом про авторскі права, користувачом - це теж порушення закону
Охват Марьян
12.01.2010, 00:36
І всі дружно пішли в магазин купувати ліцензійні програми......
Таких книг і відеофайлів немає в продажі в наших магазинах, а більшість з них вже не перевидаються навіть при бажанні купити їх.
Біт-торрент - це протокол обміну інформацією. А як його використовують - це проблеми тих хто його (протол :) ) використовує незаконно.
PS: Скачування інфрмації, захищеної законом про авторскі права, користувачом - це теж порушення закону
Таких книг і відеофайлів немає в продажі в наших магазинах - Я впевнений, що претензій ніхто нікому виставляти не буде :)
Мав трекер :) - претензії правовласниками виставляються тільки на продукцію, яка в даний момент видаеться і успішно продаеться.
Біт-торрент - це протокол обміну інформацією. А як його використовують - це проблеми тих хто його (протол ) використовує незаконно.
Ага, ото я тут сижу такий темний і нічо не знаю як працює.
Одне діло дати ссилку на файл, добре хай то буде ссилка "для ознайомлення", а друге діло піднімати ресурс на якому розміщати файли для скачування.
Взагалі раджу почитати кодекс, там останнім часом багато цікавого про ІТ відповідальність є :)
а друге діло піднімати ресурс на якому розміщати файли для скачування.
На трекері ви не розміщаєте ніяких файлів, які б порушували законодавство. Ці файли містяться на вінчестерах у користувачів які їх качають/роздають. А на сервері містяться тільки хеш-суми тих файлів (називаємі торрент-файлами)
Одне діло дати ссилку на файл, добре хай то буде ссилка "для ознайомлення", а друге діло піднімати ресурс на якому розміщати файли для скачування.
Я ж нікого і нідочого не примушую :), я просто запропонував
Ага, ото я тут сижу такий темний і нічо не знаю як працює.
Вибачте, я не хотів вас образити.
На трекері ви не розміщаєте ніяких файлів, які б порушували законодавство. Ці файли містяться на вінчестерах у користувачів які їх качають/роздають. А на сервері містяться тільки хеш-суми тих файлів (називаємі торрент-файлами)
Сідом хто буде ? якщо піднімати трекер направленої тематики то повинен бути фізична площадка на яку будуть залиті ці файли, далі треба відповідні хеші викласти публічно за допомогою якогось доменного імені. Отже власник площадки для розміщення і власник доменного імені формально порушують закон, а в нашій державі як тільки комусь в голову стрілить провести інформативну чистку то отакі ресурси, тобто голови власників полетять першими. В нашому випадку постраждає Мар"ян, бо він є власником доменного імені.
Ще питання по трекерам є ? чи далі будем старатись наговорити мудрих слів щоб інші подумали шо тут всі круті гуру ?
Сідом хто буде ? якщо піднімати трекер направленої тематики то повинен бути фізична площадка на яку будуть залиті ці файли, далі треба відповідні хеші викласти публічно за допомогою якогось доменного імені. Отже власник площадки для розміщення і власник доменного імені формально порушують закон, а в нашій державі як тільки комусь в голову стрілить провести інформативну чистку то отакі ресурси, тобто голови власників полетять першими. В нашому випадку постраждає Мар"ян, бо він є власником доменного імені.
Ще питання по трекерам є ? чи далі будем старатись наговорити мудрих слів щоб інші подумали шо тут всі круті гуру ?
Я ще раз повторюю - я дав пропозицію. Не розумію (можливо помиляюсь), чому на мою пропозицію така агресія з вашої сторони?
"мудрих слів" я не наговорюю, і тим більше не маю бажання, щоб про мене хтось тут думав "крутий гуру". Я говорю тільки про те, в чому я маю досвід, а в роботі трекерів в мене досвід є.
чому на мою пропозицію така агресія з вашої сторони?
Яка агресія ? Я говорю взагалі то про авторські права і відповідальність. А в темі відверто пропагується піратство.
Діло не в "правильності", дома користуйтеся чим завгодно, до домашніх компів ще довго притензій не буде, а от за інформацію розміщену публічно вже починають ставили "галочки"
А в темі відверто пропагується піратство
Я не пропагую піратство :). Біт-торрент протокол всеодно буде існувати, навіть якщо пересадять усіх піратів :)
Охват Марьян
12.01.2010, 09:03
Створювати спеціалізований торрент ніхто небуде. Він нематиме розвитку (через малу кількість спеціалізованих файлів) та на ньому буде завжди мало сідів. Є бажання - заливайте файли через торрент.ру (хоча більшість там вже є ) і залишайте ссилки для перегляду у відповідному закритому розділі "Бібліотека".
qwertas, ну якщо людина немає розуміння самої суті обговорення то нема про що з цією людиною говорити. Власне ось через таке відношення Україна і далі буде лишатись "дикою територією"
Охват Марьян, а що заважає зареєструватись і отримати доступ, а потім притягти тебе до суду ?
Шановні адміністратори форуму.
Якщо Вам не важко, не могли б Ви підняти статус активного учасника нашого Форуму, а саме MI$H@ до Модератора у гілці Клуб Акваріумістів Івано-Франківська, щоб він міг навести і підтримувати тут порядок. Завдяки MI$H@ ця гілка форуму була створена і існує. Він нас всіх організував і підтримує нашу спільноту.
З великою вдячністю, Роман Юрасик.
Я підтрумую, Мар"ян дай MI$H@ модератора :)
ryuras, то ти напевне після цієї теми http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=2473 віришив приберегти мені здоровячко :) і щоб я звами всіма не сварився, висунути мене на модератора розділу :D
Охват Марьян
12.01.2010, 19:21
Охват Марьян, а що заважає зареєструватись і отримати доступ, а потім притягти тебе до суду ?
Нехай реєструється на здоров"я *DRINK*
7. Користування розділом БІБЛІОТЕКА:
В розділі можна публікувати літературу, буклети, відео,
.......................
інформацію для попереднього перегляду.
В разі копіювання інформації з розділу БІБЛІОТЕКА користувач зобов"язаний видалити копії на протязі 24 годин (1 доби).
Я вже писав вище, що всі книги я маю в наявності (куплені), тобто можу дати їх переглянути своїм друзям по захопленню. В цьому і є різниця вільного розповсюдження павутинням, а коли учасник погодився з правилами то має видалити завантажені копії для перегляду напротязі 24 год.
П.С. Всі нові журнали, що можна купити в магазинах я не викладаю, хоча маю в навності "Акватера", "Акваріум", "Корал", кілька польських видань, 6 каталогів АДА та інші
Якщо Вам не важко, не могли б Ви підняти статус активного учасника нашого Форуму, а саме MI$H@ до Модератора
Готово *DRINK*
MI$H@, після цього. Тай давно треба було тебе на модератора висунути. Бо завдяки тобі ми Франківчани більш менш організовані.
В мене час від часу новий стиль "Aqua" "зіскакує" на попередній, звичайний...*DONT_KNOW*
Може хтось підскаже в чому причина?:confused:
Охват Марьян
20.01.2010, 18:17
Може хтось підскаже в чому причина?
Тому, що ви його не увімкнули в своїй панелі керування, а тільки в низу сторінки. Я вам змінив налаштування.
Є пропозиція організувати можливість закриття свого профілю . Тобто людина, яка нехоче тут знаходитись зможе видалити свій профіль і зможе вказанням причини.
Поперше ми будемо мати статистику , по друге будем знати приблизні причини .
Є пропозиція організувати такий собі публічний суд . Куди будуть виноситись конфлікти, а народ методом голосування буде розглядати їх .
....
Є пропозиція організувати такий собі публічний суд . Куди будуть виноситись конфлікти, а народ методом голосування буде розглядати їх .
Шановний kelast ви добре поміркували, особисто я проти будьякого суду, мягко кажучи ви собі навіть не усвідомлюєте, що за троянського коня ви нам підсовуєте. Я б рекомендував всім перш ніж когось судити подивитися в дзеркало і добре поміркувати, і запитати себе, а хто я такий?
Це мені нагадує один художній фільм часів соціалізму, де в піонерському таборі піонери придумали з метою вдосконалення власних характерів зробити збори де кожний зміг би зі сторони вказати на недоліки характеру свого товариша, і як ви думаєте чим це скінчилося, а скінчилося тим, що всі пересварилися, але з когось зробили ворога народу, а кілька лідерів цим скористалися і подавили усіх та встановили диктатуру і без трагічних випадків не обійшлося.
Шановний kelast вчіться сприймати людей такими, як вони є!!!!!
На рахунок ворога народу Ви перегнули палку,а от прозорість винесення рішень гарантовано , оскільки рішення приймає не одна людина, а багато людей і навіть якщо серед них буде ряд зацікавлених людей то це буде капля в морі порівнюючи з усіма. Чомусь в штатах існує Суд присяжних.
А ви впевнені, що нам потрібні публічні розбоки польотів? Я вже бачив, як ви вмієте розбиратися. Виходить так, слово за слово і вйьо.
У судів є правила і фахівці які вміють це робити, які для цього вчилися багато років, які проходили практику, а в вас виходить так, що всі повинні цим займатися. Як в 17 му, мистецтвом може займатися кожний і не біда що він цього не вміє головне що він це робить.
Мало того, ви хочете в малий конфлікт втягнути побільше людей і це мене найбільше дратує.
Також можна профіль видаляти автоматично. Якщо користувач не заходить на сайт під своїм логіном якийсь певний час, наприклад пів року, або за якийсь певний період не написав жодного повідомлення. За одно і "мертві душі" пропадуть і ніки звільняться для реєстрації нових користувачів.
Не судіть, і не судимі будете. Я думаю ніхто не буде сперечатись із автором цих слів.
Пропоную простий спосіб вирішення конфліктів, а саме, в обов'язковому порядку учасників конфлікту зобов'язати вибачитися публічно один перед одним, у випадку чиєїсь відмови ставити тій особі гірчичник, але в жодному випадку не карати направо і наліво без спроби загладити конфлікт крапка.
Усі дорослі люди. Зателефонуйте один одному, домовтесь про зустріч, і дивлячись у вічі врегулюйте свої претензії. В кого є претензії до мене - телефонуйте -067 370 6872, 099 168 8003 - завжди радий буду поспілкуватись, а в суботу на Краківському мене можна ще й зустріти:)
В неті можна балакати будь що, це несерйозно. Є проблеми, потрібно зустрічатись і розбирати конфлікт.
Охват Марьян
22.02.2010, 18:11
Є пропозиція організувати можливість закриття свого профілю . Тобто людина, яка нехоче тут знаходитись зможе видалити свій профіль і зможе вказанням причини. Поперше ми будемо мати статистику , по друге будем знати приблизні причини . Є пропозиція організувати такий собі публічний суд . Куди будуть виноситись конфлікти, а народ методом голосування буде розглядати їх .
Функція видалення акаунту є необратимою. Всі дописи з видаленого акаунту будуть позначатись під ніком "гість". Судом на нашому ресурсі є адміністратор, який виносить неупереджений вирок оцінивши і зваживши всі "за" і "проти". Тому дана пропозиція не може бути розглянута.
Охват Марьян
30.04.2010, 08:42
Категорію форумів "Тераріум" (http://aquaforum.lviv.ua/forum/forumdisplay.php?f=108) розширено, для зручності добавлено кілька розділів. Запрошуємо до спілкування !
Модератори розділів : Rostyslaw (http://aquaforum.lviv.ua/forum/member.php?u=83), navy (http://aquaforum.lviv.ua/forum/member.php?u=12)
Охват Марьян
13.05.2010, 22:45
Під аватарами користувачів відображається репутація у вигляді зелених квадратиків. Маю пропозицію змінити квадратики на цифрове значення кількості репутації. Чи підтримуєте ви такі зміни ?
я за*THUMBS UP**THUMBS UP*
Охват Марьян, А показати можеш,як воно буде в реалії виглядати?
Впринципі я за, але краше подивитися як це буде виглядати!!!!
Маю пропозицію змінити квадратики на цифрове значення кількості репутації
навіть не знаю... звик вже до квадратиків... а цифр під аватаром і так багато - аби не запутатись... ;)
Квадратики. Кольори. Відтінки. 100% це і є 100%. З них наприклад, моїх 30%. Значить щоб бути супер-пупер мені тре набрати якихось 70%. От я і починаю активно стукати в клаву, різними дописами, темами і т.д. необовязково потрібними для форуму (Смітник та Балачки і т.д.).
Охват Марьян
14.05.2010, 01:00
Охват Марьян, А показати можеш,як воно буде в реалії виглядати? Можу :)
http://s006.radikal.ru/i214/1005/38/5d159a8444c9.jpg
В цифрі зрозуміліше скільки у вас того добра і як ви можете вплинути на інших, коли ставите негативну репутацію.
Хм... Ну тоді би і формулу визначення тої репутації... І чим відрізняється (з наведеного прикладу) власне репутація (256) від ваги репутації (3)
квадратики краще - наглядніше, і цифр не потрібно читати
Романе згідно того що я бачу по Тобі: 5 темних на 5 світлих, із скількох можливих??????????????
Ostap, квадратики показують репутацію тільки до 1700, а решту вже не показує.
Марьян, у нас з Вами тих квадратів за 5 тисяч, на які цифри пропонуєте їх обміняти?:)
Охват Марьян
14.05.2010, 10:49
І чим відрізняється (з наведеного прикладу) власне репутація (256) від ваги репутації (3) У кожного учасника в Панель керування (http://aquaforum.lviv.ua/forum/usercp.php) є пункт "Остання отримана репутація" і справа написано в цифрах кількість отриманої репутації, наприклад у вас Романе 1546 очок репутації і зараз ви маєте 11 квадратиків (максимальна кількість квадратиків). Поточна сила репутації у вас 29 очок, тобто, якщо вам сподобався допис і ви додаєте репутацію учаснику функцією "додати репутацію":
http://s55.radikal.ru/i148/1005/e9/c2286e389c4a.jpg
то його репутація збільшиться на 29 очок. Кнопка "Дякую" додає 1 очко репутації. Збільшення сили репутації відбувається за допомогою автофункції додавання терміну перебування+кількості дописів, зменшення - через отримання порушень. Учасник, що має менше 100 дописів неможе додати репутації (запобігання накрутці), лише через функцію "Дякую".
Марьян, у нас з Вами тих квадратів за 5 тисяч, на які цифри пропонуєте їх обміняти? Репутацію неможна обміняти/продати/купити. Наразі тільки ви бачите скільки у вас очок репутації (в профілі), а з новою функцією будуть бачити й інші.
того що я бачу по Тобі: 5 темних на 5 світлих погано бачиш :D 5 темних і 6 світлих
Дякую Мар'ян за розгорнуте пояснення.*THUMBS UP*
В кого раніше не питав про цю кнопку - ніхто внятної відповіді не давав...
Правда в нас є трохи інша іконка: замість "терезів" стоять "плюс-мінус"
Охват Марьян, чи не можна зробити активним ник ось тут "Ласкаво просимо, ник форумчанина", при нажиманні якого ми переходимо в свій "Профіль"? Це б додало більше зручностей.
Охват Марьян
14.05.2010, 18:09
Правда в нас є трохи інша іконка: замість "терезів" стоять "плюс-мінус" Все залежить від обраного стилю :)
чи не можна зробити активним ник Все залежить від обраного стилю :)
Марьян, дуже дякую за детальне роз"яснення.
"Интересно девки пляшут" (Солдати)
Виходить в стилі "vBulletin" - це не можна зробити.:eek:
Охват Марьян
15.05.2010, 00:56
Виходить в стилі "vBulletin" - це не можна зробити Поковирялись...... ніби працює *DRINK*
Можу :)
http://s006.radikal.ru/i214/1005/38/5d159a8444c9.jpg
В цифрі зрозуміліше скільки у вас того добра і як ви можете вплинути на інших, коли ставите негативну репутацію.
Я підтримую Марьяна тому, що форумчани мають знати репутации один одного і нема чого її приховувати.
Охват Марьян
24.06.2010, 21:26
Відновлено роботу громадських гуртів. Нагадую, що створювати ГГ можна в двох напрямках :
4.1.5. Створення громадських гуртів в двох напрямках: "Об’єднання" - віртуальні клуби/асоціації за територією, "Захоплення" - вузькоспеціалізовані тематичні групи.
Додано можливість вставляти зображення, посилання і усмішки у підпис (максимум 5шт.)
Марьян, а куди зникають вставлені зображення, тобто "Мініатюри долучень"?
Охват Марьян
28.06.2010, 12:27
Скиньте мені в приват ссилки, розберемся.
Охват Марьян, а чи не можна попросити Вас, добавляти під ником допис, який характерізує захоплення користувача на його прохання.
Наприклад: Любитель цихлід, кілліфішер, мохоманьяк, акваскейпер і т.д. Список можна затвердити.
Охват Марьян
04.07.2010, 21:08
Охват Марьян, а чи не можна попросити Вас, добавляти під ником допис, який характерізує захоплення користувача на його прохання.
Наприклад: Любитель цихлід, кілліфішер, мохоманьяк, акваскейпер і т.д. Список можна затвердити.Наприклад так, як зараз під вашим ніком написано - можна :)
Такі статуси будуть автоматично змінюватися кожен раз на стандартні коли учасник досягне 50,100,250,500,750,1000 дописів і йому буде потрібно знову звертатись до адміністратора за виправленням.
Охват Марьян, дякую. Я хотів тільки попросити написати "Мохоманьяк".
Та може надати таку можливість, тільки тим користувачам, які досягли 1000 дописів.
Охват Марьян
05.07.2010, 20:59
Doc-tor, в нас тільки таких 4 учасники і ще два наближаються до 900 дописів. Багато професійних акваріумістів є на форумі з малою кількостю дописів, тому це питання в найближчий час обдумаю. Наразі пропоную створити окрему групу тераріуміст (ідентичну акваріуміст), щоб виділити цю категорію учасників, підтримуєте ?
А куди дінусь? :D *THUMBS UP*
Вам, Марьян, тре написати: "Адміністратор, становиться стати мореманом":D
тернеция
05.07.2010, 21:56
Охват Марьян, Поддерживаю.
Ідея хоч і не нова ,але має зміст на життя.Тому можно дійсно кого знаємо добре написати чим він захоплюється.Точно можу сказати ,що пані Ользі -любитель цихлід Америки*ONE*,мені -Африки(або Танги), Роману (НОЕ)- любитель рослин тощо .А решта самі потім визначаться,або при особистому спілкуванні я тобі підкажу:) .Так ,що вирішуй.*DRINK*
тернеция
07.07.2010, 15:17
Охват Марьян, А почему "конфетка" даётся только с 900 постов? Пораньше как-нибудь нельзя? А то вдруг я не доживу?:D
Охват Марьян
07.07.2010, 15:27
А то вдруг я не доживу Сплюньте... три раза... :mad:
А почему "конфетка" даётся только с 900 постов Яка конфетка? Про статуси вирішуєм як їх прикріпити і тестуєм. Відштовхуватись від 1000 дописів ніхто не буде.
"конфетка" даётся только с 900 постов
тернеция, Марьян уже 3 "конфетки" съел, а я только две. :D
я так подумав,кожний з форуму спеціалізується по чомось свому,тому маю пропозицію під ніком писати спеціалізацію тієї чи іншої людини.Ось наприклад Doc-tor
Модератор, мохоманьяк.Зразу видно що ця людина добре знає про мохи:)
тернеция
07.07.2010, 23:25
Doc-tor, А я вообще в хвосте колонны.:D Эх!
FENIX, а я про що вже шептав в 154 пості (http://aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=42122&postcount=154)?
Как звучит:
я про що вже шептав
ну и соответственно
я так подумав
Так что из двух предложений нужно выбирать самое веское*DRINK*
А по сути вопроса:Давать конфету только за количество сообщений беззсмысленно.Некоторые участники за 3 недели могут по 300 штук клепать и все сообщения ни о чем,...за что давать?
Такі статуси будуть автоматично змінюватися кожен раз на стандартні коли учасник досягне 50,100,250,500,750,1000 дописів і йому буде потрібно знову звертатись до адміністратора за виправленням.
я так зрозумів, що кожен учасник який набрав по відповідній кількості дописів і який обрав свій напрямок, може, сам, замовити собі дадатковий статус? але чи кількість дописів 50 і 100 не є замала? ставлюся токож з розумінням, що людина, яка має за плечима велетенський досвід, реєструється на форумі, і їй одразу можна надати статус, але тільки після співбесіди з модераторам чи адміністратором.
В загальному ідея просто супер, кожен новачок на форумі може одразу бачити напрямок того чи іншого користувача, і робити з цього висновки.
Охват Марьян
08.07.2010, 16:19
Так что из двух предложений нужно выбирать самое веское От незадача *DASH* ...:D
,...за что давать? за флуд... и на доску почета http://aquaforum.lviv.ua/forum/banlist.php
pozhar,
але чи кількість дописів 50 і 100 не є замала? інколи профі пишуть рідко проте влучно, доприкладу GrinjA (http://aquaforum.lviv.ua/forum/member.php?u=95) MSNc (http://aquaforum.lviv.ua/forum/member.php?u=4) apogon (http://aquaforum.lviv.ua/forum/member.php?u=574) Jararaka (http://aquaforum.lviv.ua/forum/member.php?u=37) (та багато інших котрих недодали у профстатус ) - пишуть мало, але коли напишеш до них в приват чи позвониш, то завжди допоможуть порадою. Є можливість надати користувачам самим вписувати статуси, але це призведе до хаосу і вслідкувати за тим небуде можливості.
інколи профі пишуть рідко проте влучно, доприкладу GrinjA MSNc apogon Jararaka
я тому і даю пропозицію, що надавати вільно з 250 дописів (наприклад), а якщо раніше, то тільки за власним бажанням когось з модераторів, або адміністратора. Якщо людина своїми знаннями зацікавила їх, то думаю вона може отримати цю привілею. І ще одне, навіть багатознаюча людина може на форум попасти на короткий час, не виключено що їй щось не сподобається, або стане нудно (хоча думаю таке неможливо) і її статус буде збивати з пантелику новачків :(, тобто вони будуть чогось чекати: порад, описів, спілкування, а це буде лише порожнє ім'я з статусом...
навіть багатознаюча людина може на форум попасти на короткий час, не виключено що їй щось не сподобається, або стане нудно (хоча думаю таке неможливо) і її статус буде збивати з пантелику новачків , тобто вони будуть чогось чекати: порад, описів, спілкування, а це буде лише порожнє ім'я з статусом...
а таких вже трохи назбиралось... давненько не бачив дописів від Slavika, RVV, V.PooHa, Jararaka...
тернеция
09.07.2010, 00:34
Охват Марьян, Марьян, а давайте обьявим небольшоы такой конкурс на подписи к никам, чтобы было и с юмором, и по делу.
Победителя обзовем ... а надо придумать, как! :D
При перегляді мініатюр долучень вони відкриваються в новому вікні. Трохи незручно, коли їх декілька. Чи можна організувати слайдшоу, щоб перегортати зображення ?
Думаю пора вже створюваи нову гілку-риби НАНО.Любителів на форумі багато вже назбиралось*DRINK* і я можливо скоро приєднаюсь:).
Хто за?!
Охват Марьян, Марьян, а давайте обьявим небольшоы такой конкурс на подписи к никам, чтобы было и с юмором, и по делу.
Победителя обзовем ... а надо придумать, как! :D
Ольга, идея не плохая.
А заодно, рекомендую, провести конкурс аранжировки, типа НАНО-аквариумов и террариумов. После отпусков, в сентябре-октябре.
тернеция
03.08.2010, 19:06
Doc-tor, Конкурсы - это всегда очень интересно!!!*THUMBS UP**THUMBS UP**THUMBS UP* И участникам, и всем форумчанам.
Поддерживаю!!!*DRINK*
Призы придумать надо. :)
МиКол@, Я - ЗА!!!*THUMBS UP*
МиКол@ і тернеция - я також ЗА!!!
Охват Марьян
03.08.2010, 20:18
МиКол@ і тернеция - я також ЗА!!! і я ЗА !!! А хто буде проводити :confused:
Тем для конкурсів може бути багато, а звернутись за призами до аквабізнесу непроблема (недумаю що відмовлять). Справа в тім, що сам проводити всі конкурси немаю часу, тому, якщо є бажаючі взятись за цю справу, то ласкаво просимо, буду всіляко допомагати і сприяти.
Теми, які вже пропонувались:
1. "логотип форуму" (якого ще нема)
2. "календар" (аквафото)
3. "акваріум форуму 2010" (загальний план)
4. "аранжування НАНО акваріумів" (акваріуми і місце забезпечимо)
5. подписи к никам
Охват Марьян я взагаліто про створення розділу НАНО. допис №174.
а про конкурсни, так я жодної не бачив (ну крім аквафото) поза темою "Пропозиції до адміністрації". Може їх якось витягнути в світ???
тернеция
03.08.2010, 21:07
Охват Марьян, Я помогу. :)
pozhar, http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/forumdisplay.php?f=60
Справа в тім, що сам проводити всі конкурси немаю часу
Марьян, з мого боку я все допоможу, чим можу.:) Але я живу не у Львові.
За весь час роботи форуму нічого не змінилось, всі готові щось допомогти, підколоти, покритикувати, а самому взятись і зробити, довести до кінця ніхто не хоче, бо як нічого не робиш то потім тебе небуде за що критикувати (як недай бог неполучиться або комусь не вгодиш)... український менталітет "моя хата з краю", а "в сусіда нехай корова здохне бо моя щось захворіла..."
Охват Марьян
10.08.2010, 22:57
Охват Марьян я взагаліто про створення розділу НАНО На прохання користувачів створено категорію розділів Нано акваріумістика (http://aquaforum.lviv.ua/forum/forumdisplay.php?f=130) та розбито її на розділи для зручності :
Устаткування для нано-акваріума (http://aquaforum.lviv.ua/forum/forumdisplay.php?f=131)
Живність для нано-акваріумів (http://aquaforum.lviv.ua/forum/forumdisplay.php?f=132)
Нано-акваріуми учасників форуму (http://aquaforum.lviv.ua/forum/forumdisplay.php?f=133)
Користувача pozhar (http://aquaforum.lviv.ua/forum/member.php?u=1249) призначено модератором.
Приємного спілкування *DRINK*
Нічого не розумію, прошу мені пояснити:
Чекаємо на ваші дописи з відгуками.
Тут нижче це часом не відверта реклама?
Де відгуки тощо?
4.3.3. Відверта реклама, у тому числі і послуг Інтернету без узгодження з адміністратором, СПАМ.
http://aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=44834&postcount=25
http://aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=44833&postcount=24
http://aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=44831&postcount=23
http://aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=44829&postcount=22
http://aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=44829&postcount=22
http://aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=44828&postcount=21
http://aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=44818&postcount=17
http://aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=44819&postcount=18
http://aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=44821&postcount=19
http://aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=44823&postcount=20
http://aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=44820&postcount=5
http://aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=44869&postcount=6
http://aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=44925&postcount=7
http://aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=44857&postcount=1
http://aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=44859&postcount=2
http://aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=44860&postcount=3
http://aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=44861&postcount=4
http://aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=44862&postcount=5
http://aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=44865&postcount=6
http://aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=44867&postcount=7
http://aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=44868&postcount=8
В мене враження що відкрився розділ реклами "аровани" мягко кажучи не має жодного відношення до нано.
Тема енадзвичайно цікава, але мені прикро, ні грама професіоналізму, якщо так далі підуть справи мені просто буде соромно за форум. Вибачте але все повинно мати міру.
Тут всі вміють користуватися клавішами контрл "К" і крнтрл "В", де аналіз хоча б поверхневий...
На аналіз нема часу :cool:
Критикувати ми всі вміємо. Коли треба ділитись досвідом для інших, то зразу всі зайняті та не мають часу. Чекаємо на Ваші аналізи обладнань, з фото.:cool:
Чекаємо на Ваші аналізи обладнань, з фото
Цього собі не можу дозволити, оскільки в житті стільки обладнання не використовував, але декому то без різниці. Не звик людям радити те про, що нічого незнаю.
але декому то без різниці.
Ви не можете стверджувати про мене те що не знаєте. Та прохання надалі не переходити за межі правил:*RTFM*
4.3.5. Прямо чи опосередковано ображати учасників даного форуму.
До Відома. Так я дещо з того обладнання використовую для своїх креветок.
Охват Марьян
20.08.2010, 12:49
Тут нижче це часом не відверта реклама? Де відгуки тощо? Можливо не всі розуміють різницю між сайтом і форумом. Сайт - це площадка для публікації оригінальних статей (новин). Форум - це місце масового обговорення питань по певній спрямованості (або без неї).
Саме для цього і існує форум, щоб поділитись на ньому інформацією про знайдену новинку, товар, магазин, поділитись досвідом, тощо. Новинок (наприклад, для нано) досить багато і не тільки в аровані (знайти їх можна набагато дешевше) і коли людина зайде у цю тему, то зможе побачити вибір товару, який пропонується та задати відповідне запитання. Гілка "нано" є новою і не тільки у нас, тому більшість товару невипробуване і очікувати на швидкі коментарі недумаю, що варто. Мінус в цих дописах - не збережені копірайти (ай-яй-яй, які нечемні :)).
На аналіз нема часу "Не має часу" і "Навіщо це немі треба" - різні речі, нажаль ....
Мінус в цих дописах - не збережені копірайти (ай-яй-яй, які нечемні ).
Не переконали, особисто лишив би одні копіпірайти, самі сказали продукцію ще ніхто не опробував...
А так прогсто виглядає як клон магазину і що воно має спільного з форумом?
Жодного форуму в Європі не бачив з такою наглою ракламою.
Ви не можете стверджувати про мене те що не знаєте.
І не стверджував нічого конкретного, тільки висловив свою думку, просто не подобається. І шаную вашу роботу, оскільки позитиву наразі більше ніж негативу, розумію що все вимагає затрати часу. І не лякайте правилами з цього нічого хорошого не вийде.
На мою думку є 3 можливі варіанти вирішення такої ситуації.
В порядку преференції.
1. В темах, просто давати лінк на інформацію з іншого ресурсу. При потребі процитувати частину. А далі вже обговорити. Толку буде більше.
2. Створити на порталі http://www.aquaforum.lviv.ua додатковий розділ "Статті" і туди скидати безумовно цінну інформацію оформлену у вигляді статей як власну, так і взяту з інших ресурсів. А на форумі можна створити теми для їх обговорення.
3. Створити спец. розділ "Новини від Доктора" і туди шановний Георгій може скидати цікаву інформацію, яку він нарив в неті. Обговорити її можна у відповідних темах на форумі.
aides, по пункту №2 така пропозиція давно була вже давно запропонована - http://aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=44470&postcount=20, та й не раз вона обговорювалася на Skype, але на жаль це питання постійно залишається без розгляду з боку адміністрації.
Марьян, пропоную зробити розділи для бібліотеки, для зручності в користуванні:
Прісноводна акваріумістика
Солоноводна акваріумістика
Морська акваріумістика
Тераріумістика
Членистоногі
Журнали
Ставок, палюдаріум
Фотографування
Оснащення акваріумів
Прохання до форумчан.
Які книги, чи якого направлення книги, Ви хотіли б бачити в розділі "Бібліотека"?
Залишилось тільки добавити розділ - Статті
Охват Марьян
20.08.2010, 20:28
aides, Але ж ти злий, Богдане... і недобрий :(
1. В темах, просто давати лінк на інформацію з іншого ресурсу. При потребі процитувати частину. А далі вже обговорити. Толку буде більше. 2. Створити на порталі http://www.aquaforum.lviv.ua додатковий розділ "Статті" і туди скидати безумовно цінну інформацію оформлену у вигляді статей як власну, так і взяту з інших ресурсів. А на форумі можна створити теми для їх обговорення. 3. Створити спец. розділ "Новини від Доктора" і туди шановний Георгій може скидати цікаву інформацію, яку він нарив в неті. Обговорити її можна у відповідних темах на форумі. Ти приходиш на зустрічі, на яких ми то все обговорили не раз !
1. Посилання на інший ресурс давати і його обговорювати без повної цитати є безглуздим, так як з часом індекси міняються в сторінок після апгрейду движка. Ось наприклад тема, цікава на перший погляд http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=177 , але перейди за посиланнями на першій сторінці (в мене вони вже не відкриваються), то скажи, що мають обговорювати ті користувачі, які тільки зареєструвались ? Ось тому я за копіпастерство і подальше обговорення вже зкопійованого матеріалу.
2. Кожна корисна стаття має спрямованість, тому найкраще її публікувати у відповідній гілці форуму, де й одразу обговорювати. Створювати окремий розділ для статей немає змісту.
3. Чому так получається "Новини від Док-тора" ? Я поясню. Бо багатьом то нецікаво. Ось наприклад попросив одного професійного акваріуміста (спеціально не пишу кого :)) написати хоча б одну статтю, у відповідь: "а воно мені треба?", інший " я краще піду щось закину на аукціон", а людина, яка старається щось принести на форум, тратить свій час, намагається зібрати інформацію досить корисну - отримує взамін від частини користувачів догану. Я вважаю це несправедливим, такі речі (хоча б з поваги) потрібно писати в приват. Мені багато хто обіцяв долучитись і написати кілька корисних статей, але це безоплатна робота, тому заставити нікого неможу.
але на жаль це питання постійно залишається без розгляду з боку адміністрації. Я памятаю, але не всесильний. В мене за цей тиждень без нету назбиралось 67 ПП, купа адмінсправ, на 5 діб запізнився з конкурсом, який потрібно було першочергово оформити.
Тем для конкурсів може бути багато, а звернутись за призами до аквабізнесу непроблема (недумаю що відмовлять). Справа в тім, що сам проводити всі конкурси немаю часу, тому, якщо є бажаючі взятись за цю справу, то ласкаво просимо, буду всіляко допомагати і сприяти.
Теми, які вже пропонувались:
1. "логотип форуму" (якого ще нема)
2. "календар" (аквафото)
3. "акваріум форуму 2010" (загальний план)
4. "аранжування НАНО акваріумів" (акваріуми і місце забезпечимо)
Бажаючих поки так і нема :(
Маряне я принципово не виставлю жодної статті на ресурсі, де практично вся інформація скопійована з інших сторінок. Я завжди вважав і зараз вважаю, що форум повинен бути АВТЕНТИЧНИМ ФОРУМОМ. Нехай наразі слабшим інші ресурси, однак реальне, "живе" спілкування, обговорення і суперечки дадуть значно більший ефект. Чи тебе цікавить лише ефемерний рейтинг в пошукових сайтах?
і памятай, я завжди злий. хоча посміхаюся.
тернеция
20.08.2010, 23:17
На это нужен труд и очень много времени - найти, перелопатить массу инфы и оценить ее нужность для форума. В итоге это делается для форумчан - чтобы им самим не приходилось это делать каждый раз при надобности.
Нас,аквариумистов, учат другие аквариумисты, те, кто уже получил по лбу граблями - показывают, в каком имеммо углу эти грабли стоЯт.
Так почему мы должны отказываться от чужого, годами накопленного опыта, игнорировать чьи-то наработки, выложенные в открытый доступ - для всех, кому эта инфа нужна?
А нам - не нужна?
Неужели лучше гордо ковырять в носу, говоря " Мы сами с усами!" и учиться только на своих ошибках?
Ошибку сделать просто... А вот как не допустить ее или исправить - вот тут своих, личных знаний, хватает далеко не всегда.
Поэтому я не считаю обращение к другим ресурсам чем-то недостойным.
ИМХО.
Rostyslaw
21.08.2010, 00:04
aides, та не злий ти:)
mazapura
21.08.2010, 01:24
На это нужен труд и очень много времени - найти, перелопатить массу инфы и оценить ее нужность для форума. В итоге это делается для форумчан - чтобы им самим не приходилось это делать каждый раз при надобности.
Виходить дещо навпаки - людина знаходить цікаві статті й переносить їх на форум. На зразок "я не впорався/немає часу читати/оцінити чи потрібно, але нате - читайте!"
З однієї сторони - це добре.
Погано лише два моменти:
1) стаття може бути старою (наприклад, взята з такого ж "копі-паст" ресурсу, а оригінал вже давно змінився й вдосконалився),
2) не завжди зрозуміло, для чого передруковувати "Капітал", коли потрібно лише 2-3 важливі цитати.
Тобто, напевно, значно краще було би не копіювати статтю (не завжди вони потрібні в повному об'ємі), а "вичавити" зі статті всю воду (а води буває так багато, що забуваєш для чого почав читати).
До речі, варіант переказу статей рекомендують і схвалюють самі автори, і просять додавати посилання на оригінал, для тих, хто бажає насолодитись повним текстом "Капіталу".
Андрій К
21.08.2010, 10:07
Шановний форумський народе! Не буду адвокатом Марьяна, але стану в даний момент на його сторону, серед не багатьох людей і колективу які приходять на збори, і яких просилось зробити, написати, відредагувати і т.п. ніхто- наголошую НІХТО!!! не спромігся серед Шанованих розвідників Львова написати бодай одну цікаву статтю. Якщо Ви немаєте часу так і скажіть (напишіть). А щодо плагіату, повірте, статті проаналізовані, пророблені - це не плагіат - це робота людини , і повинна цінитись. А якщо людина ще і експериментує, і дописсує до статті - за це орден і похвала, а не клеймити. "Copy-past"ери , якщо людина не може виразити своєї власної думки також вважається роботою, знайшла і показала народу! а ми вірредактуємо і напишемо власну думку.
Але, я молодь стараюсь виховувати на форумі, щоб писали лаконічно і обдумано! І більше читали, читали і ще раз читали.
З повагою, Андрій Коковський
Охват Марьян
21.08.2010, 10:10
2) не завжди зрозуміло, для чого передруковувати "Капітал", коли потрібно лише 2-3 важливі цитати. Я не говорю про копіювання всієї статті чи повного матеріалу, а лише необхідного для відповіді, або корисного для обговорення.
Погано лише те, що не всі розуміють, або спеціально не хочуть розуміти. Ось наприклад Ви, взяли те, що необхідно з допису Олі(тернеції) і перекваліфікували на свій лад, але ж вона говорила не про :
На зразок "я не впорався/немає часу читати/оцінити чи потрібно, але нате - читайте!" а про
На это нужен труд и очень много времени - найти, перелопатить массу инфы и оценить ее нужность для форума. В итоге это делается для форумчан - чтобы им самим не приходилось это делать каждый раз при надобности. Нас,аквариумистов, учат другие аквариумисты, те, кто уже получил по лбу граблями - показывают, в каком имеммо углу эти грабли стоЯт.
Я завжди вважав і зараз вважаю, що форум повинен бути АВТЕНТИЧНИМ ФОРУМОМ Ще на перших здибанках (неофіцйних) про це говорили..... ще не було зкопійованих статей..... і час був у всіх...... і всі обіцяли....... всім надав необхідні права..... але тільки Максим, Оля і Георгій написали власні статті (я не про зкопійовані, а саме про власні).
mazapura, Ви писали цікаві статті у вільну енциклопедію по рибах, невже вам не цікаво було б почути думку про свою працю на форумі ? Мало хто з акваріумстів знає правильні назви і піде по них шукати у вікіпедію, а на форумах можна людям показувати як змінюється класифікація, які нові назви зявляються і т.д.
Александр11
21.08.2010, 10:38
я принципово не виставлю жодної статті на ресурсі, де практично вся інформація скопійована з інших сторінок. Я завжди вважав і зараз вважаю, що форум повинен бути АВТЕНТИЧНИМ ФОРУМОМ.
Так навпаки, потрібно виставляти власні статті, щоб не було потреби в "скопійованих з інших сторінок". А як ніхто нічого виставляти не буде, буде дійсно автентичний (пустий і маловідвідуваний) форум. Люба інформація, з власного чи з чийогось досвіду, буде корисною тому чи іншому користувачу. На приклад : нема необхідності заражати , а потім шукати свої методи лікування риб, лише для того, шоб зберегти автентичність. Набагато ефективніше буде розмістити на форумі інформацію про методи лікування з інших джерел, ефективні і перевірені часом. І т.д.................
тернеция
21.08.2010, 11:53
значно краще було би не копіювати статтю (не завжди вони потрібні в повному об'ємі), а "вичавити" зі статті всю воду (а води буває так багато, що забуваєш для чого почав читати).
Буду рада прочитать такую переработанную статью - в Вашем исполнении.
Покажите пример, плиз :)
Ходиться не про посилання на інші ресурси які з часом зникають, а про засмічення форуму зайвою інформацією, невже не можна ті копійовані статті, якщо вони такі цінні, розмістити в окремому розділі, а обговорювати в окремій гілці форуму. Не бачу в цьому жодних проблем, зрештою навіть коли пишуться статті то завжди є посилання на літературу.
За такими принципами все доходить до абсурду, виходить так, що можна вставити в розмову якусь безглузду застарілу книгу де може по об'єму загубитися ціла тема і ніхто не зможе навіть заперечити.
Якщо діяти по таких принципах, то з часом наш форум ніколи і ніхто не знайде і не відмиє в тій безсистемній, необробленій без висновків і без відгуків інформації і місцями навіть нечитаної а тільки копійованої. НЕВЖЕ ЦЕ НЕ ОЧЕВИДНО!!!
А балачки, що посилання на ресурси інтернету зникають то тільки відмовка, вважаю, що достатньо привести назву і автора де і коли друковано.
Зрештою а чого варта стаття яка ніде не друкувалася та зникла?
І скажіть які такі проблеми можуть бути від пропозиції: http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=45178&postcount=191
Тут і вовк буде ситий і ягнята цілі.
А як вам подобаєтья ідея, знайду однодумців і почну на форум з друзями сипати "цінну" літературу в таких об'ємах, що вам мало не буде, чому ні, це ж можна, це ж розумно, а то раптом посиланнячко пропаде.
Вважаю, що не потрібно винаходити ровер, а керуватися загальними правилами схожими на вимоги для друку статей:
П.С.Хочаб орієнтовно так:
Подані статті повинні мати такі обов’язкові складові частини: поставлення проблеми у загальному вигляді та її зв’язок з важливими науковими чи практичними завданнями; аналіз останніх досліджень і публікацій, в яких започатковано розв’язання даної проблеми і на які спирається автор, виділення невирішених раніше частин загальної проблеми, яким присвячена стаття; формулювання цілей статті (поставлене завдання); виклад основного матеріалу дослідження з повним обґрунтуванням отриманих наукових результатів; висновки з даного дослідження і перспективи подальших розвідок у даному напрямку.:D
Я лише за те щоб мухи і котлети були окремо :D
Охват Марьян
21.08.2010, 19:24
на які цифри пропонуєте їх обміняти? Сьогодні був у пункті обміну та обміняв ваші квадратики :)
У кожного користувача тепер замість квадратиків відображається його реальний рівень репутації.
Я лише за те щоб мухи і котлети були окремо Євгене, окремий розділ для статей створити не проблема, але там статті ніхто читати не буде і вони будуть не систематизовані (для прикладу розділи "торгові марки"). Тема Добрива. (http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=81) мала лише 49 переглядів за два місяці доки лежала у розділі "бібліотека", після переміщення у розділ "рослини" за наступні два місяці кількість переглядів становила 2378. Робіть самі висновки (перед тим гляньте на кількості переглядів на статті розміщені у "бібліотеці" та інших розділах).
Я не борюсь за супер рейтенги (вони не будуть високі, бо направлення форуму місцеве і україномовне), а лише зважую факти і намагаюсь зробити так, щоб інформація була доступною і знаходилась у потрібному місці.
Ye_Lviv, багато в чому з Вами згідна, але я не розумію цього:
А як вам подобаєтья ідея, знайду однодумців і почну на форум з друзями сипати "цінну" літературу в таких об'ємах, що вам мало не буде, чому ні, це ж можна, це ж розумно, а то раптом посиланнячко пропаде.
Це більше схоже на погрозу, аніж на пораду. Це ж не серйозно.
mazapura
23.08.2010, 04:26
Я не говорю про копіювання всієї статті чи повного матеріалу, а лише необхідного для відповіді, або корисного для обговорення.
Ось у цій частині я згоден 100%!!
У доказ свого промаху можу навести статтю, що розмістив у своєму сайті про цихлід (ага, велкам :) :) ):
- знайшов сайт з ідентифікацією геофагусів. Знайшов за малюнком, що був викладений на форумі цихлідників в Америці. Знайшов джерело малюнку. Спитав дозволу на переклад ідентифікації й малюнку. Чувак "популярно" поясним, що так як сама ідентифікація є частиною наукової статті, то цю частину можу перекладати й розміщувати без будь-яких заборон, а малюнки, що чувак намалював згідно з описом-ідентифікацією розміщувати не маю права.
В результаті маю статтю-ідентифікатор українською, хоча й без малюнку.
Стаття досить "перероблена", цікава для спільноти (можливо), доступна для копіювання.
Про що я?? Про те, що, на жаль, частенько статті, що копіюються, вносять негатив, а не додають користі, так як копі-паст-статті не є продуктом, а лише... вони є крадіжкою. Я вважаю, що з цим потрібно погодитись - якщо запитати автора про копіювання, автор може дозволити (копіюємо), або не дозволити (не копіюємо). А фрази "було в мене на диску, не знаю де взяв, але нате - користуйтесь" - то ганебно. Така моя думка.
2тернеція Ольго, на превеликий жаль, "чукча" більш читач, ніж письменник. Тому переробити статтю, - то потрібно мати величезне натхнення. Або закластися :)
Тему сформулюйте, якщо Ваша ласка, а "реферат" я вже посилю, то не переказ написати :) :) :)
Після цих дебатів, буде актуальна тема - Нудно! (http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=1774)
Про те, що, на жаль, частенько статті, що копіюються, вносять негатив, а не додають користі, так як копі-паст-статті не є продуктом, а лише... вони є крадіжкою.
У кого всі куплені ліцензійні програми на компютері, той нехай перший кине у мене камінь (с)
mazapura
23.08.2010, 21:00
готуйся!! :)
бо в мене встановлений лінукс, що є ліцензійним! :) :) :)
зіж не користуюсь краденими речами з принципових міркувань :)
Nemo, буде боляче, ХР в мене ліцензійне, openoffice безкоштовний. На відміну від mazapura, я зовсім не принциповий, просто ноут був з ОЕМ версією вікон.
тернеция
23.08.2010, 22:41
Мою лицензионную Windows XP снес идиот, которого просила добавить пару прог :( Он и внимания не обратил на наклейку... Жалко до ужаса, но уже ничего не сделать...:'(
Bobus,
mazapura,
Ну да, ну да...... і ви ніколи не перевстановлювали вінду, а з компом йшов ліцензійний диск. Може ви ще не скачували фільмів з інтернету, вірю, вірю.... Куди прийти мені на каменування ?
з компом йшов ліцензійний диск
уявіть собі НР 6735S був і є з наклейкою, диском вісти і диском хр pro. Офіційно дозволяється знести вісту і встановити хр і навпаки. Скачані з торентів фільми переношу на диски, бо переглядаю з dvd. Але питання стояло про ПЗ, а не про дотримання авторських прав в загальному. До речі хоча б хтось колись читав ліцензійну угоду до ПЗ ? Я - ні, тому камінь кидати не буду ...
Охват Марьян
24.08.2010, 11:55
Друзі, давайте завершимо розмову про праведність та повернемось до обговорення спільного хоббі *DRINK*
Це більше схоже на погрозу, аніж на пораду. Це ж не серйозно.
Це ж тільки жарт, але логіка в ньому є :).
Щоб статті читалися потрібно, частіше на гих посилатися при дебатах. Якщо стаття не читається то і актуальність її відповідна. Виходить, що потрібне примусове читання.
Тепер неможливо прочитати дописи, якщо не зареєструвався. Це тільки у мене так ? Чи таким способом збільшуємо кількість учасників форуму ?
І не тільки в тебе.Але рань ше такого не було
Охват Марьян
31.08.2010, 23:30
Тепер неможливо прочитати дописи, якщо не зареєструвався. Це тільки у мене так ? Чи таким способом збільшуємо кількість учасників форуму ? Та ні не намагаємось збільшити, так як не ведемо "гонку озброєнь" з іншими сайтами, ми ж вважаємся регіональним ресурсом. Вчора навіть зменшили на 12 користувачів, так як заблокували клони акаунтів. Я вважаю, що залогінитись для того щоб прочитати форум не є так важко та незаймає багато часу.
Маю пропозицію (ідея тернеції), але мабудь до реацізації не дойде. Якщо вибрати місто де живуть форумчани та кляцнути на то місто (наприклад: Івано-франківськ) і ми побачемо всіх форумчан звідти.
Охват Марьян, просто учасники на форумі почали зявлятися "інтелігентні", і дописи http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=45898&postcount=18. Раніше таке видалялось без коментарів. Надіюсь, це - випадковість.
Охват Марьян
01.09.2010, 15:55
Bobus, Модератор, який видав порушення, тільки недавно був призначений та це не його розділ, закріплений модератор у відпустці. Такі дописи й надалі будуть видалятись і жостко наказуватись.
Doc-tor, Технічно неможливо, але спробуємо додати пункт в панель "розширеного пошуку" - "пошук за місцем проживання"
А можуть спонсори рекламні банери на сторінці зробити без анімації ? Троха дістає ...
Рекомендую добавити такий смайлик для зручності, щоб не писати кожний раз P.S.: http://aquaforum.lviv.ua/forum/attachment.php?attachmentid=5264&stc=1&d=1284280209
Чому в категорії "Риби" нема розділу про барбусів і даніо?(може я погано шукав:o)
Охват Марьян
01.01.2011, 19:52
YuraIF,
Добавили два нові розділи на форумі:
Коропові (http://aquaforum.lviv.ua/forum/forumdisplay.php?f=146)
Добрива (http://aquaforum.lviv.ua/forum/forumdisplay.php?f=147)
Модератори в по можливості згрупують і перемістять у ці розділи відповідні теми.
Андрій К
01.01.2011, 20:07
Марьян та модери!
Прохання закріплені за Вами Розділи та Теми почистити від старих 2-х річних дописів, особливо в Куплю-Продам і т.п. - теми застарілі і не проситуються, скоротити їх до мінімуму.
Охват Марьян
01.01.2011, 20:17
Андрій К, Це питання обговорювалось, видаляти ніхто нічого небуде, дописи учасників - це їх власність. Теми архівуються, детальніше про це напишу згодом.
Охват Марьян, в принципі, тих темах, що закриті, і товар продано, можно видаляти навідь тоді, як що це їх власність. Товар продан, тема закрита можна видаляти. Гарантійний термін можна встановити - місяц-два.
Охват Марьян
01.01.2011, 21:38
Наприклад, я роздавав нематоду, рис морський, продавав удо. Зараз не продаю, рис і нематоду маю, але нема часу писати, теми хтозна де. Завтра комусь з форумчан буде потрібен, наприклад, удо, його ніхто не продає, але він в тій темі, старій закритій, по пошуку знайшов цей продукт і.... навіть якщо його в мене вже немає то я можу підказати де взяти чи як замовити. Чи хтось роздавав рідкісні рослини....
Можливо нині вночі, або завтра будуть закриті всі теми у категорії Приватні оголошення (http://aquaforum.lviv.ua/forum/forumdisplay.php?f=33). Автору теми у цій категорії буде надано час до 10.01.2011р. для того, щоб він відчинив свою тему, якщо вона ще актуальна. Вже 10 січня всі зачинені теми будуть переміщені у архівні підрозділи. Це звільнить основні розділи від старих тем, і ці зачинені теми будуть доступні для перегляду в архіві та пошуку.
Також виникають кофлікти за кількість репутації і подяк за дописи, які при видалені теми відмінусовуються(якщо в тій темі були подяки за допис) і мені пізніш приходиться за це кожному пояснювати.
Єдине, що варто робити - це обєднання схожих тем, бо інколи поряд запитують те, на що відповідь вже є рядком нижче. Таке обєднання дозволяє максимально висвітлити одне питання у одній темі. Доприкладу Інтернет-магазин "Жаба" - все для акваріумів та їх мешканців (http://aquaforum.lviv.ua/forum/forumdisplay.php?f=101) (нехай мене простить п.Марія :)), але вже приєднав третю тему з запитанням "де знаходиться жаба?"...
Пропоную вирішення проблеми. Якщо теми є приватною власністю користувача, то зробіть так щоб власник теми міг видаляти свою тему. І все, спершу закриває свою тему, а потім видаляє.
Мені якось старі теми в бахолці не мішають, но вони не настільки інформативні щоб перекидати їх в архіви.. І тим більше, робити з того "проблему"..
власник теми міг видаляти свою тему Нє. Все-одно будуть забувати/забивати.. Сьогодні тема появилась, завтра тю-тю.. бардак буде.. нінада..*NONO*
В форумах є такий функціонал як автовидалення тем через деякий проміжок часу, з моменту останнього повідомлення. Хоч день, хоч рік. Кому актуально - АПне стару тему, раз в півроку це нескладно.. Дешево і сердито.
Аргументація Марьяна в принципі логічна і максимально дипломатична, але такі випадки не настільки поширені, як хотілось би.. хоча може і помиляюсь, не знаю..
Якщо теми є приватною власністю користувачатоді видалення флуда і оффтопа - порча приватної власності? :confused:*RTFM*:confused:
От мені, як початківцю, не вистачає одного нюанса тут. І це вже питання не до адміністрації.. Акваріуми учасників форуму.. От фотки наклацають, а написати в темі про тех.устаткування конкретної банки - догадаються одиниці.. Клац-клац, фото в студію, аплодісмєнти..
Ну і НА ЧОМУ ви то робили? Яке освітлення, фільтрація, догляд, со2, інші прибамбаси? Імхо, почитати авторські комбінації з устаткуванням і переглянути результат цього - це набагато корисніше і інформативніше ніж просто фоти..
pip, змусити когось писати про обладнання під фотками - неможливо, але ніхто не забороняє задавати питання про устаткування, за одно і тема відновиться:)
Автор може відповісти завтра. А цікавить, напр, вже.
Я більше читач ніж дописувач :( Мені простіше заглянути в профіль або клацнути на наступну тему.
Звичайно, загалом це нереально. Я на перспективу. Можна зразу наступним постом в таких нових темах писати щось типу "Файно. А на якій техніці Ви зробили таке чудо?" :) А там може й приживеться, як правило хорошого тону.. а чому б і ні?
Це не є проблема, якщо іншим і так нормально - то гуд. Я просто запропонував..
тернеция
03.01.2011, 03:22
pip, Так у всех интересы разные, как тут под одну гребенку обязывать всех все писать? И что именно писать?
Меня всегда интересует рыба, а оборудование и коряги - нет, кто-то увидел интересный для него грунт, кто-то - растения, кому-то крышка понравилась или тумбочка.
Може варто поміняти напис "Террафото грудень 2010" - розпочався прийом робіт (http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=5329) на "Террафото січень 2011" - розпочався прийом робіт.
http://aquaforum.lviv.ua/forum/attachment.php?attachmentid=7348&stc=1&d=1294650719
Та нарешті змінити логотип форуму, на новий. Мабудь проводили конкурс, всі старалися, потім голосували. Коли обрали новий логотип, він став нікому не потрібний. Тоді виникає питання, а навіщо взагалі проводили той конкурс? Коли і так все добре, як є.http://aquaforum.lviv.ua/forum/images/styles/aqua/misc/logo.gif
Охват Марьян
10.01.2011, 21:08
Мабуть пора...
Може від зміни логотипу люди стануть добрішими, модератори наведуть лад та розглядатимуть скарги у своїх розділах, координатори завершать самі свої проекти і в адміна зявиться більше вільного часу на заміну лого, додавання смайликів та інших дрібниць....
Александр11
14.01.2011, 18:25
Марьян, чому більшість громадських гуртів максимум мають фотографії і практично відсутні дискусії по тематиці гуртів? Який зміст таких гуртів?
Охват Марьян
14.01.2011, 18:38
Александр11, а хіба я знаю *DONT_KNOW* це мабуть до учасників потрібно звертатись, які створювали такі гурти, в моєму гурті Каталог риб форумчан (http://aquaforum.lviv.ua/forum/group.php?groupid=11) є кілька дописів :p
Додав на головну сторінку ссилочку на Громадські гурти (http://aquaforum.lviv.ua/forum/group.php) в панелі навігації, одразу після Правила форуму !!! (http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=1)
Александр11
14.01.2011, 18:45
А хто може додавати записи в таких гуртах? Тільки модератор гурту?
Додав на головну сторінку ссилочку на Громадські гурти в панелі навігації, одразу після Правила форуму !!!
Ой, тепер щось вже все на моніторі не поміщається - треба повзунок совати... :(
А можна такі ссилки як "Громадські гуртки", Правила форуму" і "Панель керування" зробити в два рядка?
Охват Марьян,чи неможна все привести до порядку. спочатку треба - http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/ потім щоб подивитися якусь ссилку треба вже http://aquaforum.lviv.ua/forum/. Потім хтось дасть ссилку треба вже без (з) www.
Прохання кось оптимізувати, або прийти до спільного знаменника. Дякую за увагу.
Додав на головну сторінку ссилочку на Громадські гурти в панелі навігації
блін, через ту додаткову ссилку треба постійно коректувати положення сторінки... *DASH*
особисто мене то відверто починає дратувати :mad:
Roman71,хоч може тимчасово (щоб не дратуватись), поміняйте стиль сторінки, буде все добре *DRINK*
Roman71, поробуйте зажати Ctrl,і покрутити роліком(тим що на мишці).сторінка буде або збільшуватися, або зменшуватися:)
поробуйте зажати Ctrl,і покрутити роліком(тим що на мишці).сторінка буде або збільшуватися, або зменшуватися
Дякую Вітя (з поверненням до речі), але там вже досить малі букви получаються, а я ще сподіваюсь (тьху-тьху-тьху) років з десять обходитись без окулярів. *DRINK*
Мар'яне, щось ті правила форуму не на місці. А може лишити так як було в панелі - лише забрати слово "Громадські" і залишити тільки "гурти" і залишити "правила" без слова "форуму"? Тоді в кого 1024 точки теж буде щастя.
Охват Марьян
15.01.2011, 00:50
А хто може додавати записи в таких гуртах? Тільки модератор гурту? Автор теми повинен створити дискусію (розділ, тему), а писати в ній може будь-який приєднаний до групи учасник (якщо автор дозволив дописи у гурті учасникам).
Ой, тепер щось вже все на моніторі не поміщається - треба повзунок совати... Тепер поміщається ?
спочатку треба - http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/ потім щоб подивитися якусь ссилку треба вже http://aquaforum.lviv.ua/forum/
Основний форум розміщений на українському трафіку http://aquaforum.lviv.ua/
Мар'яне, щось ті правила форуму не на місці. Тепер коли залогінюєшся, одразу правила кидаються в очі, щоб не забували :)
Тепер поміщається ?
угу)в мене вже все ок:)
Александр11
15.01.2011, 00:51
Я коли побачив червоний надпис правила форуму, думав, що щось натворив:D
romul2007
15.01.2011, 00:57
що щось натворив
я теж так подумав..., зразу правила почав читати:D, шукати де провинився:D
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009