Показати повну версію : AquaEl забивається
MotaMota
31.03.2008, 20:29
Так сталося що треба тримати Бірюзову акару (12см) в 35 літровому акваріумі. Так як там стоїть AquaEl mini то результат - забивається за 2 - 3 дні (я маю на увазі повітряні бульбашки вже з сопла не йдуть) губка жахлива у слизу. Чесно - сили немає кожні 2, 3 дні мити його.
Питання - може є який небудь спосіб ще додаткового очищування води крім фільтрованим способом.
Варіант - заберіть акару з такого малого акваріуму не приймається (ще 3 місяці має жити там) йде ремонт тому треба...
Підміна води...Поставте більший за розміром фільтр...Фільтр з компресором...
MotaMota
01.04.2008, 00:21
Міняю воду тоді ж коли і чищу фільтр. Просто та акарка, холєра, якби то так делікатніше сказати... виділяє настільки багато продуктів життєдіяльності - шо то просто вбиває.
Я мав на увазі може якийсь є зовнішній фільтр... Типу як дождювалка на той самий акваель... Зверху якось його присобачити.. Компресор стоїть додатковий... бо інакшу задихнеться ше не дай Бог. А більшого фільтру не дуже хочу - бо там тоді їй плавати не буде де...
Блін HELP!
Там можливі два вирішення проблеми. 12 см акара - це не проблема. Сам маю більших крокодилів. Яка ще там є риба, чи тільки акара? Якщо тільки вона одна - менше корміть. Забагато корму попадає в банку, вона не встигає все зїсти, як наслідок слиз і бруд. Якщо там є більше риб - то однозначно більший фільтр і використайте більшу губку. Чим більша поверхня фільтрування чим довше фільтр буде забиватися. А для тієї акари нітрати і аміак є більш шкідливі ніж поролоновий фільтр діаметром 10 см в акві.
MotaMota
01.04.2008, 12:31
Якшо бути абсолютно чесним то у банці є ще 1 анцитрус досить великий сантиметрів 6 (його видно самі розумієте тільки вночі) і 2 Акантофтальмуса Майерса (їх я взагал тижня зо 2 вже не бачив, може їх акара вже і приговорила). Кормлю так:
-ранок (трошечки печінки зернят 20) типу для соміків і анцитруса, але собака акара "пережовує грунт" і я так розумію з'їдає все.
-ввечір протеїн меню (акваріуса) 2 сардельки для акари 1 таблетка (також акваріус, для анцитрусів) для анцитруса, і знову тих самих 20 зернят печінки.
субота - розгрузочний день.
Але що саме цікаве останній раз коли я бачив акантофтальмусів то вони так здорово виросли порівняно з часом до акари.
Ще 2 питання -
1. купувати додатково новий фільтр тимчасово для акари не дуже маю бажання, чи можна окремо купити якусь іншу губку в Міні акваель - ну типу збільшити площу
2. Маю сифон трубку але купував його для великої банки тому вона має "засос" :) висотою десь 10 см (це на самому кінці циліндр висотою 10 см) Так вот коли сифоню велику банку, перепрошую "гав.." забирається можна сказати гарно. а от в малому чомусь більше спускається вода ніж висмоктується "гав..." Хочу обрізати висоту отого циліндра зменшити його до 1см - хтось пробував ефект буде???
Tarik_Nikita
01.04.2008, 13:52
подивіться в цю тему - http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=123
сам купив більшу губку (стакан від свого фільтра забрав і надів на штир нову мочалку) і на мій погляд аква стала менше забруднюватися, для вашого 35 л. не обовязкову максимального розміру - середню. Коштує вона десь 10-15 грн і є на Краківському.
MotaMota
01.04.2008, 15:10
Це типу до міні акваеля купити губку він фан1 або ще краще фан 2 чи просто якусь губку з найбільшою площею поверхні???
Tarik_Nikita
01.04.2008, 16:22
Будь-яку губку - круглу чи квадратну (в квадратних більша фільтруюча площа, але круглі естетичніше виглядають - вибирати Вам, в мене особиста кругла - не жаліюсь).
Р.С. Виглядати має так як в аквамагазинах - стоїть головка від фільтру, а на ній губка (стакан тре зняти для більш ефективної фільтрації)
Охват Марьян
01.04.2008, 18:52
Так сталося що треба тримати Бірюзову акару (12см) в 35 літровому акваріумі.
Така рибка може жити без проблем у такому акваріумі, сама. Потрібно зменшити кількість корму до 1 р. в день чи через день (рибці від того гірше не стане, хіба краще). Печінковий корм для таких риб є неякісним і з малою кількістю мікроелементів, радив би Вам перейти на хлопєвидний корм будь-якого виробника. Анцитрус має доститньо корму на стінках акваріуму і підгодовувати його непотрібно.
Це типу до міні акваеля купити губку він фан1 або ще краще фан 2 чи просто якусь губку з найбільшою площею поверхні???
Губка НЕ від Акваеля а мілкої очистки діаметром 8см!!!
MotaMota
01.04.2008, 20:12
За губку зрозумів дякую в суботу пошукаю на Краківському. А на рахунок хлопєвидного корму я б з радістю але вона його не їсть. Просто тупо, дико ігнорує, пробував :( Добре за анцитруса погоджуюся, хавчик знайде сам, а акантофтальмуси - що їм хавати і головне - коли??? Я печінку перш за все їм кидав.
Кожна риба привикає до корму, який постійно їй дається. Це факт. Але як показує практика, краще годувати риб різноплановим кормом сухий/живий/морожений для отримання рибою всіх необхідних для росту і розвитку речовин. Візьміть заморозку - ту ж артемію, гаммарус, мотиль і попробуйте. Не хоче пластівці їсти - дайте їй гранулят. Але корм не має кожен день повторюватися. Покорміть місяць і побачите різницю. Ви ж не їсте хліб з маслом зранку і ввечері :).
По фільтру поміняйте мочалку і вирішите свою проблему - але тільки купите мочалку, особливо це стосується сірих мочалок з малими порами - всуньте у воду і кілька разів зіжмакайте її, щоб вигнати все повітря з пор - бо вона однозначно працювати не буде. Це менше стосується синіх мочалок - там більші пори :). Сам в свій час намучився.
MotaMota
02.04.2008, 00:27
Будем пробувати, дякую!
Tarik_Nikita
02.04.2008, 10:35
всуньте у воду і кілька разів зіжмакайте її, щоб вигнати все повітря з пор - бо вона однозначно працювати не буде. Сам в свій час намучився.
Знайома ситуація;). Я все думав чому вона нічого не тягне.
MotaMota
05.04.2008, 18:50
У вівторок минулий купив губку, так як і радили, десь 8 см діаметру, сіру. Тьфу тьфу тьфу 4 день пальот нармальний. Принаймі результат - на ліцо.
Охват Марьян
06.04.2008, 15:17
Тьфу тьфу тьфу 4 день пальот нармальний.
Ну пальот - не нальот :) :D
MotaMota
20.04.2008, 22:56
Вернемся до моїх баранів... Губку поміняв і ... вже 3 тиждень не чищу фільтр. Візуально він майже чистий (зверху трішечки набитий а загалом площа чиста). Воду підмінюю раз в тиждень - вода теж нарікань не викликає. Питання а коли ж тоді ту губку мити??? Такими темпами вона десь місяців за 6 забється хіба...
Миття губки треба здійснювати в воді яку зливаєте з аквасу при підміні.Т.як при цьому не втрачаєте корисних бактерій які підтримують біологічну рівновагу в акві.Завжди видно по струму води з фільтра коли треба промити губку.
V seredniomy filtr chustutsia ras v misiats,a vzagali v zalejnosti vid rozmiry i kilkosti rub,deiaki rekomendyut pid chas kojnoi desiatoi pidminu vodu,dymau tse dlia tuh hto regyliarno pidminue.Hochy lushe dobavutu scho iakscho nemae zmogu vukorustatu vody z akvariuma to mojna luby ,bajano vidstoiany bo hlorka tej shkodut bakterii, voda povunna bytu kimnatnoi temperatyru(ne goriacha). I mojna filtr trishechku nedomutu.:)
Так сталося що треба тримати Бірюзову акару (12см) в 35 літровому акваріумі. Так як там стоїть AquaEl mini
Таке питання в цього фільтра на скільки я бачив стоїть губочка яка загинається під кутом 90 градусів . Як ви туди умидрились причипити мочалку з отвором там жеж трубки нема ??? В мене просто схожа проблема аква на 20 літрів кругла там 2 золотих і раз в тиждень приходиться чистити. Наразі вирішив проблему встановленням Атмана на 750 л в год але це не естетично бо він здоровенний
MotaMota
02.01.2009, 22:49
Таке питання в цього фільтра на скільки я бачив стоїть губочка яка загинається під кутом 90 градусів . Як ви туди умидрились причипити мочалку з отвором там жеж трубки нема ??? В мене просто схожа проблема аква на 20 літрів кругла там 2 золотих і раз в тиждень приходиться чистити. Наразі вирішив проблему встановленням Атмана на 750 л в год але це не естетично бо він здоровенний
Нічого подібного, щось Ви напутали. Fan mini це зменшена копія Fan 3,2,1.
Трубка є, правда маленька але тримається чітко :) ну відповідно мочалка теж гарно тримається...
Нічого подібного, щось Ви напутали. Fan mini це зменшена копія Fan 3,2,1.
Трубка є, правда маленька але тримається чітко :) ну відповідно мочалка теж гарно тримається...
Перепрошую перепутав з мікро *DASH*
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009