Показати повну версію : Для початківців які дуже спішать
Скільки не говорилось і в книжках написано, що потрібно вичекати бодай 6-10 днів до встановлення біорівноваги в акві , а лише по тому рибу запускати, але надалі кожен тиждень маємо новий допис приблизно такого змсту:
HELP ME!!! HELP ME!!! Запустив акву, запустив рибу, всі в перший тиждень померли!!!*DONT_KNOW* Що мені робити???:'(
Для пришвидшення встановлення біорівноваги можна долити більшу половини акви "старою" водою. Пропоную в цій темі роздавати "стару живу" воду всім новачкам, кому потрібно. РИБУ ШКОДА!
Особисто я в тиждень можу дати 300-400 л. Кому треба- пишіть. Але рибу не мордуйте!
Грінпіс - убив бобра - спас дерево :) Абсолютно підримую дане починання. Пропоную відкривати своерідні бювети в кожному районі
мені в Франківську, плз ;)
DonWinton
18.11.2009, 15:41
Можу поділитися старою живою водою в районі вул. Виниченка та вул. Наукової - кому треба - пишіть
Сихів р-н кінотеатру в тиждень літрів 30-40 можу дати
Район Варшавської-Панча. 50-60 літрів щотижня (субота) *DRINK*
Александр11
18.11.2009, 16:24
Було б непогано. Але нажаль на форум люди найчастіше попадають коли вже HELP ME!!! HELP ME!!! Запустив акву, запустив рибу, всі в перший тиждень померли!!! Що мені робити???. Тож тема себе не виправдає, хіба, що ловити народ на виході з аквамагазинів, і благати прислухатися.
Скільки не говорилось і в книжках написано, що потрібно вичекати бодай 6-10 днів до встановлення біорівноваги в акві ...
Якщо бути точним, то можна через 24 години, при умові якщо вода була без хлорки і використовуються денітрифікуючі бактерії згідно інструкції.
Було б непогано. Але нажаль на форум люди найчастіше попадають коли вже . Тож тема себе не виправдає, хіба, що ловити народ на виході з аквамагазинів, і благати прислухатися.
Може трохи не в тему,але я ще пропоную,як будем ловити народ,який купує акваріум на 15-30 л., просити,щоб не купувули золотих рибок,бо всі ті теми дуже подібні:"в мене 15л акваріум,там живуть 2 золоті,10 молінезій,гуппі,і ше якісь рибки,поможіть,бо риби дохнуть...",тут вже старою водою не допоможеш.
Стояв колись в маг.у Руслана,прийшла панночка,хотіла купити сомиків,бо "чула,шо вони під'їдають екскременти за рибами,:eek:",в неї круглий акваріум,мабуть 20л,і живуть золотухи.Про сифонку вона,звичайно ж,не чула.Хотілось порадити їй:"Як покажите їм як це робити,то тоді точно будуть під'їдати":D
Александр11
18.11.2009, 19:00
А Ви злий)))))) Може краще розмістити в кожному магазині адресу форуму, з проханням негайно звертатись сюди в разі виникнення бажання придбати акваріум :)
Користь 1. Збільшення користувачів форуму
2. Менше проблем при запуску
мені в Франківську, плз ;)
нема пробем, забігай з каністрою :)
Vitalik_only
18.11.2009, 20:54
А Ви злий)))))) Може краще розмістити в кожному магазині адресу форуму, з проханням негайно звертатись сюди в разі виникнення бажання придбати акваріум :)
Користь 1. Збільшення користувачів форуму
2. Менше проблем при запуску
Думаю, що власники магазинів не допустять такого, адже в такому разі постраждає їх бізнес. Спочатку людина приходить і бере 20л акваріум, фільтр, обігрів і всі прибамбаси....проходить час і людина розуміє що або лишати це діло, або купувати більший акваріум і знову йде в магазин і починає купувати все з початку! Отже, на одній людині заробляють двічі!!!!*NAEZD*
Александр11
18.11.2009, 21:02
на одній людині заробляють двічі!!!!
Чому двічі? А карантинник? :)
Хоча на рибках, це да. Не вийде по4-5-6......разів продавати!
Vitalik_only
18.11.2009, 21:09
У більшості моїх знайомих такого немає і навіть в планах не плануєть! Адже це лишні розходи та і морочитися потрібно, і місце потрібно виділити, а це вже не естетично виглядає. Більшість купляють рибку і одразу в акваріум, хоть і продавці самі кажуть як потрібно переводити на нову воду, але люди думають авось не здохне, а може не захворіють!
Александр11
18.11.2009, 21:24
Адже це лишні розходи та і морочитися потрібно, і місце потрібно виділити,
Ну про розходи, це як рахувати*NONO*, якщо недай бог якась болячка і ваші улюбленці, в яких ви душу вклали гавкне, то такий жаль бере:'(, що знайдеш все, лиш би не повторювалося.
нема пробем, забігай з каністрою :)
До тебе далеко...
:)
CVI,
Я тобі вчора теж водички пропонував, але ти її нести не хотів :D
ryuras,
Я уявляю собі як через весь Франківськ пру літрів 40 води. Думав мо хтось ближче відпишеться.
Я останню свю акву так і перезапустив, через експес метод. Все добре вимив прополокав: акву, грунт, рослини. Засипав назад грунту, посадив рослини, встановив обладнання і з діючого акваріуму залив 80% води потім долив ще 20% свіжої водички зпід крана. Все гарно повитирав від бризг і через 45хв запустив туди рибок. В суботу буде тиждень після рестарту. Риби живі, вода чиста, рослини деякі по листку почали пускати.
Робив я це все бігом і через силу, бо пропала муза, після того як біогумус в цій акві загнив. Але після спілкування з одноклубниками на ринку та з MI$H@ особисто за *DRINK*, натхнення вернулося і в голову почали лізти дурні ідеї як на рахунок червоної жарівки туди втулити, щоб світло в мене було "круте". :)
ryuras,
Я уявляю собі як через весь Франківськ пру літрів 40 води. Думав мо хтось ближче відпишеться.
То не гігієнічно, можна і заразку якусь приперти. Так в мене на роботі чогось мруть гурамі, інша риба в нормі, причому заводили гурамів зо три рази, завжди з однаковим результатом. В сусідньому аквасі вони собі живуть без проблем. :confused:
Але хто не боїться принести заразу з чужого акваріума то є простіший спосіб ніж перти 40 літрів через все місто, иожна взяти губку з чужого фільтра в старому акваріумі і помити її в новому.:)
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009