Показати повну версію : Хочу завести акваріум, та незнаю з чого почати
Привіт!Приємно що у Львові є таке славне товариство - форум акваріумістів!Дуже хочеться акваріум,але умов практично жодних.Порадили завести жабок,які,нібито,не потребують специфічних умов і складного догляду.Завела.(не змогла втриматись).Порадьте,будь ласка,які все ж умови для них підходять,як за ними доглядати,і все-все про них:)Спасибі!!!
Охват Марьян
07.04.2008, 21:58
Вас цікавить інформація про жаб?
Розкажіть, для початку, де Ви їх утримуєте і як?
Охват Марьян
07.04.2008, 22:08
Шпорцевые лягушки ( Xenopus)
В последние годы все чаще можно увидеть в зоомагазине или на Птичьем рынке этих забавных тварей из Центральной и Южной Африки. Внешне шпорцевые лягушки Xenopus laevus весьма симпатичны, да и содержать и разводить их несложно, поэтому-то они и привлекают внимание аквариумистов.
На родине они населяют временные или постоянные водоемы с непроточной водой. Они весьма выносливы, могут жить в грязной воде и долго обходиться без пищи. Однако и у них есть слабые стороны - шпорцевые лягушки постоянноводные обитатели и без воды быстро погибают...
Содержать их в аквариуме совсем просто. На одну взрослую особь приходится примерно 3-5л воды, вода должна быть отстоянной в течение 1-2 сут. В качестве грунта в аквариуме лучше использовать мелкую гальку, а не песок, так как в практически постоянных поисках пищи лягушки, как бульдозеры, "пропахивают" все на своем пути, песок взмучивается, и вода в аквариуме быстро становится грязной. Для лягушек это никакого значения не имеет, они не любят только маслянистой пленки на поверхности воды, так как время от времени поднимаются "за глотком воздуха". Аквариум должен быть обязательно закрытым сверху (стеклом или сеткой), поскольку лягушки имеют обыкновение выпрыгивать и бесследно исчезать. Даже вне водной среды они передвигаются очень быстро (в панике ища утерянную стихию), к тому же их очень сложно поймать ввиду их необычайно скользкой кожи - взять в руки лягушку практически невозможно, она тут же "просачивается" в любую щель. Этому способствует "атлетическое" телосложение шпорцевой лягушки, кроме того она почти плоская.
Лягушки - существа довольно нервные, они очень не любят, когда кто-то вторгается в их мир, стучит чем-то рядом с аквариумом и вообще воспроизводит громкие, резкие звуки. Услышав их, лягушки начинают метаться по аквариуму, сшибая и сметая все на своем пути. Поэтому пугать их не следует - частые нервные "встряски" ведут к нервным расстройствам. Возможно, в отношении лягушек это выглядит смешно, но практика показала, что у них бывает даже нервный тик, резко сокращающий жизнь. В аквариуме с лягушками не должно быть острых предметов, растения лучше сажать в хорошо закрепленные глиняные горшки, иначе лягушки выкопают их из грунта, а свободно стоящие горшки опрокинут. Таким образом, аквариум для этих лягушек чем-то должен напоминать палату для буйных сумасшедших, нервы которых нужно беречь...
А теперь - некоторые "физические данные". Размеры лягушек колеблются от 10 до 12см. Самое страшное для них - ожирение, что случается с ними нередко. Покушать они всегда непрочь, что ни дай, так что необходимо соблюдать определенную диету. Питаются лягушки живым кормом (трубочник, мотыль) или просто мясом (говядиной). Ни в коем случае нельзя давать жирную говядину или свинину - это вызовет расстройство желудка, в некоторых случаях - смерть. Кормят маленьких лягушат 1 раз в 2-3 дня, взрослых лягушек 2 раза в неделю. И, конечно, нужно следить за "формами" - при наличии жира лягушек можно держать на голодном пайке 1-1.5 недели. Лягушка нормальной, средней упитанности выглядит совершенно плоской, если же она слишком много ест, то уже в "юном" возрасте у нее могут возникнуть серьезные искривления позвоночника, снаружи это похоже на горб. Такая горбатая лягушка выглядит совсем не эстетично.
Шпорцевые лягушки бывают двух цветов; серые с черными разводами разных оттенков, или альбиносы - нежно-розового или почти белого цвета. Довольно редко можно увидеть коричневую лягушку. Альбиносы более склонны к ожирению. Брюшко у лягушек всегда белое или сероватое. Почему их назвали шпорцевыми? На этот вопрос легко ответить. На пальцах задних лап у лягушек есть довольно длинные (2-3мм) черные коготки - "шпоры". Это - единственное средство защиты, не считая скользкость их тел. Пойманная лягушка яростно отбивается ногами, пытаясь поцарапать противника, и это ей удается. Пальцы на передних лапах когтями не снабжены и служат лишь для того, чтобы "загребать" ими корм. Как только лягушка "понимает", что настало время кормежки, она начинает плавать у дна, передними лапками ловя все, что попадается ей на пути. Частенько при этом лягушки заглатывают камешки и листья растений, которые тут же с отвращением выплевывают.
И, наконец, о размножении этих животных. Вообще лягушек содержат при температуре воды 19-26°С, для стимуляции размножения производителей лучше рассадить и понизить температуру воды на 5-8°С. "Зимний период" длится 2-3 недели. После него температуру снова повышают до 28°С, отсаживают производителей и оставляют их в покое.
Откладка икры обычно приурочена к раннему утру. Длительность ее около суток. Самка выметывает за раз около 200 икринок, изредка до 2000 и даже 6000 (такие случаи очень редки). Через 5 суток из икры выводятся личинки, питаться они начинают через неделю. Выкармливать головастиков можно трубочником, дафнией, циклопом, а позже -мотылем. Метаморфоз начинается на 45-е сутки, а заканчивается на 58-е. Икру и личинок необходимо изолировать от родителей, так как те не прочь полакомиться собственным потомством, а при передвижении по аквариуму они могут повредить икру. Выращивают личинок при температуре не ниже 20-25°С. Объем аквариума для них определяют из расчета 1л воды на три личинки.
Хорошие условия содержания (главное, без лишнего веса) обеспечивают продолжительность жизни лягушек до 15 лет.
Задняя лапка шпорцевой лягушки вооружена тремя острыми когтями, они позволяют лягушкам удерживаться на течении, обороняться от врагов, разрывать добычу.
Передняя лапа самца шпорцевой лягушки. В период размножения на внутренней поверхности пальцев и конечности появляются своеобразные щеточки, позволяющие удерживать самку.
О. Алексеева. Журнал "Аквариумист", N11, 1995.
Дякую,дуже дякую за надзвичайно цікаву інформацію!Своїх жабенят придбала в *Природі*для розміщення їх на роботі,оскільки вдома,як уже говорила,поки немає умов.Але коли побачила їх зблизька(спочатку всеж принесла їх до дому)бажання завести акваріум спалахнуло з новою силою!:)Зараз вони в мене в 10літровому бутлі(ой як соромно((().Хочу створити їм нормальні умови,власне через це і прошу пораду.Хочеться дізнатися побільше про них.Наприклад,чи їм крайньо необхідний фільтр і компресор(поки не маю змоги придбати та і не знаю який кращий(ціна-якість)).Також хотілосяб дізнатися з якими рибками вони(жабки)можуть мирно співіснувати.
Ваша інформація є для мене надзвичайно корисною!Тому ще раз дякую Вам!Будь ласка,якщо Вас не затруднить,дайте можливо ще якісь корисні поради або посилання.
З вдячністю і повагою,Еріка
Охват Марьян
08.04.2008, 22:12
Зараз вони в мене в 10літровому бутлі(ой як соромно((().Хочу створити їм нормальні умови,власне через це і прошу пораду.
Тримав колись(років 6 назад) шпорцевих у банці на 3л. без устаткування. Жили при кімнатній темпиратурі, розмножувались 2 рази в рік, годував сухим кормом КОЇ РОЯЛ(тропікал).
Шпорцеві дихають зовнішнім повітрям і додаткове устаткування їм не потрібно, якщо надумаєте купувати акваріум - він обовязково має бути з кришкою. Підміну води робіть по мірі потрібності 1-2 рази в тиждень додаючи відстояну воду.
Годуйте так щоб з"їдали за кілька хвилин, залишки корму виловіть.
Дякую!!!Звичайно,хочу справжній акваріум!І тут знову повстануть нові запитання,як от - де в нас у Львові можна придбати акваріум ціна-якість?С ким мої жабки зможуть мирно співіснувати?Хто з акваріумних рибок найбільш невибагливий?І ще,ніяк не зрозумію що таке *підміна*води?Це коли просто доливають воду чи спочатку виливають частину а потім доливають відстояну?Розумію що замучила Вас своїми запитаннями,али Ви даєте такі помічні поради!І головне,Ви вселяєте віру що в мене буде акваріум!!!:)
З повагою,Еріка
Панночко!Вітаю Вас на форумі.На всі Ваші питання є відповіді в різних розлілах форуму.Бо ці питання дуже глобалінь.І ще почитайте літературу визначить для себе приорітети і втілюйте в життя.А за порадами звертайтесь на форум завжди допоможемо.Натхнення Вам.
Дякую Вам!Ось і звертаюся за порадою.А якщо не знаю де і не вмію шукати корисну інформацію?Може хоч посилання дасте?Дякую!
Внизу з правої сторони є "Швидкий перехід".Натискаєте ,знаходете потрібну тему і насолоджуєтесь інформацією.
Tarik_Nikita
09.04.2008, 14:30
Дякую!!!Звичайно,хочу справжній акваріум!І тут знову повстануть нові запитання,як от - де в нас у Львові можна придбати акваріум ціна-якість?С ким мої жабки зможуть мирно співіснувати?Хто з акваріумних рибок найбільш невибагливий?І ще,ніяк не зрозумію що таке *підміна*води?Це коли просто доливають воду чи спочатку виливають частину а потім доливають відстояну?Розумію що замучила Вас своїми запитаннями,али Ви даєте такі помічні поради!І головне,Ви вселяєте віру що в мене буде акваріум!!!:)
З повагою,Еріка
1. Акваріум можна придбати в будь-якому аквамагазині або замовити (якщо у вас особисті побажання щодо розмірів) - зайдіть у розділ "аквамагазини регіону" там все знайдети. Крім акваріума для нього ще потрібно тумбу спеціальну, кришку з вмонтованими лампами, нагрівач з терморегулятором (який би тримав стабільну температуру води), фільтр для очистки води, компресор для подачі повітря (хоча фільтр теж може подавати повітря) - це основне - решту по бажанню.
2. на рахунок рибок, то декількома рядками тут не обійдеться скачайте собі книжку "Золотая книга аквариумиста_М. Бейли, П.Бергресс" в розділі "бібліотека" та інші книги і уважно прочитайте там все детально описано.
3. Підміна - це заміна частини води в акваріумі на свіжу. По цьому теж дуже багато літератури і думок.
Так що бажаю успіхів, не забувайте, що акваріум - це жива біосистема за якою постійно потрібно доглядати. Це така сама відповідальність як заводити песика чи котика.:)
...З ким мої жабки зможуть мирно співіснувати?Хто з акваріумних рибок найбільш невибагливий?...
Не хочу розписуватись повністю за усіх риб, але мої жабки (див. http://radikal.ru/F/i034.radikal.ru/0803/61/9cd9323184b2.jpg.html) мирно співіснують з рибами різних розмірів - від великих скалярій і до неонів.
Після року я б неонів з жабами не тримав ( див. тут (http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?p=2199#post2199))
На рахунок невибагливих риб, то як на мене краще ропочинати "акваріумне плавання" з таких риб, як гуппі, червоні або зелені мечоносці, крапчасті сомики.
Дякую всім,хто відповів на мої запитання!:)Розумію,досвідченим акваріумістам не цікаво повторювати одне і теж безліч раз.Тим більше,дуже ціную Ваші дружні поради!
з повагою,початківець))
Охват Марьян
09.04.2008, 21:23
Всі магазини (http://aquaforum.lviv.ua/forum/forumdisplay.php?f=42)
Всі книги (http://aquaforum.lviv.ua/forum/forumdisplay.php?f=17)
Вся хімія (http://aquaforum.lviv.ua/forum/forumdisplay.php?f=8)
А це потрібно перечитати все (http://aquaforum.lviv.ua/forum/forumdisplay.php?f=14) і це (http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=25)
Доброго дня!
Будь ласка,скажіть чи можна тримати в акваріумі срібну монету?
Для чого?Монета є монета ,віддайте Кесаріву кесаріве.
якщо срібло очищає воду,то ,можливо це було б корисно для акваріуму?))
Охват Марьян
12.04.2008, 23:01
http://zooclub.ru/aqua/vidy/26.shtml - таку можна :)
Срібло є каталізатором і може також осаджувати важливі мікро/макроелементи в акваріумі.
Pamiatau kolus v odniy z staruh avtorutetnuh knujok byla taka porada sho tserkovni slyjuteli trumalu sribni pruboru v sviatiy vodi abo voda byla y sribniy chashi,tomy bakteria ne rozmnojyvalas i voda nikolu ne mala zapahy,zvitsu i pishla taka versia,sam probyvav,odnoznachno skazatu ne mojy hocha dymau scho pru teperishniy tehnologii tse zastarilo :)
Pamiatau kolus v odniy z staruh avtorutetnuh knujok byla taka porada sho tserkovni slyjuteli trumalu sribni pruboru v sviatiy vodi abo boda byla y sribniy chashi,tomy bakteria ne rozmnojyvalas i voda nikolu ne mala zapahy,zvitsu i pishla taka versia,sam probyvav,odnoznachno skazatu ne mojy hocha dymau scho pru teperishniy tehnologii tse zastarilo :)
Дякую Вам!Якщо не помиляюся,Ви пропонували робити для форумчан цікаві репортажі?З великим задоволеням і інтересом переглянула б їх!:)
з повагою,Еріка
Доброго дня!
:)Наступні декілька запитань -
1.Чим дихають акваріумні слимачки?)))
2.Хто з мешканців акваріуму має *звичку* об*їдати рослинки?
Вчора бачила в торговому центрі *Шувар*у відділі дитячих іграшок,як для мене,просто фантастичний акваріум!Форма прямокутна,продовгувата,сам невисокий,переділений навпіл так,що можна оглядати з двох боків!На жаль,не можу назвати *поіменно* мешканців цього чудового підводного царства,але хто мешкає десь недалеко,може і сам полюбуватися.
Reportaji obitsiav i zvuchaino zroblu, a chu bydyt vonu tsikavi vurishyvatu vam.:)
Доброго дня!
:)Наступні декілька запитань -
1.Чим дихають акваріумні слимачки?)))
2.Хто з мешканців акваріуму має *звичку* об*їдати рослинки?
Молюски дихають по-різному, одні зовнішнім повітрям, а інші повітрям розчиненим у воді, детальніше тут (http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=108).
Обїдати рослини можуть, як молюски так і риби. Все залежить від виду рослин (змягкими листками, твердими) так і риб.
Ви повині зупинитися на такому акваріумі, який би подобався Вам, оприділіться з тим будуть у ньому живі рослини чи скелі, хижаки чи мирні рибки. Якщо акваріум без рослин (живих) і є брак місця то можна зробити його високим (55-60см.)
Доброго вечора!
Ось так,з Вашою допомогою,починаю *занурюватися*у чудесний підводний світ!:)Поки не визначилась вповні який акваріум хочу,зате вже знаю чого поки не хочу)))Не хочеться *комерційних*,фарбованих рибок.Поки не хочеться і хижаків(хоч як зрозуміла,мої жабенята - то потенційні хижаки))).
Можливо під впливом переглянутих Ваших фотографій,і *шуварівського* акваріуму,більше подобаються акваріуми прямокутні,хай невисокі,але довгі)).*здогадалась*що рибки,в основному,полюбляють плавати горизонтально!)))значить такий акваріум для них повинен бути комфортніший.
Такі оце роздуми початківця,навіяні і Вашою увгою і Вашим щирим бажанням допомогти дилетанту!)))
Спасибі всім небайдужим!
з повагою,Еріка
Якщо занурюватися у світ акваріумів - то для себе треба вирішити 4 питання :).
1. Чи зможете Ви кожен день приділяти 10-30 хв і раз в тиждень на 1-1.5 години 355 днів (10 днів можна поволинити)в рік :)?
2. Поміряти місце в кімнаті/квартирі/будинку - де ви зможете його поставити, щоб домашні не шпорталися об нього і вирішити максимальний розмір цієї споруди.
З власного досвіду скажу чим більший об'єм акваріума тим менше клопоту він створює і більш стійкіша біосистема до Ваших помилок на початку.
3. Вибрати об'єм акваріум+тумба/стіл/комод (де всю начинку, банки, сачки і т.д. можна сховати) і він витримає вагу повністю упакованого акваріума (повна вага як правило рахується об'єм води в кг*1,5. Тобто обладнання для освітлення, грунт, декоративне каміння, фільтри).
4. Коли визначитеся з об'ємом - тоді починати складати список риби, яку б хотілося мати -спочатку на листку паперу. Використовувати інтернет/літературу/поради (останні бувають корисні і не дуже). Коли початковий список буде складений тоді по умовам утримання кожного виду рибок погрупувати список і через інтернет вияснити чи сумісні ці риби між собою. Апістограма яка росте максимум 5-7 см не зможе жити з астронотусом який росте до 35-40 см хоча умови утримання по температурі і хімічному складу води є подібні. Тому краще не викидати гроші на ту рибу яка не вписується в дане правило.
Тоді купляєте акваріум + все обладнання для його функціювання (фільтр, обігрівач, компресор і т.д.). Все збираєте, наповнюєте водою і запускаєте акваріум. Перше правило - НІКОЛИ в свіжозапущений акваріум не запускаєте рибу - у Вас 95% шанси через малий проміжок часу отримати мертву рибу. Можна купити 1-2 слимаки і запустити в свіжий акваріум - вони принесуть всі необхідні культури бактерій в акваріум. Протягом тижня-двох (в залежності від температури води в акваріумі) у Вас вона помутніє, зявиться запах - це починає акваріум запускатися - не потрібно міняти воду, сипати/лити якусь хімію - просто почекайте 2-4 дні все устаканиться. З'явиться прозора вода, з специфічним запахом.
Лише тоді можна починати займатися пошуком риби. Не потрібно завчасно купувати рибу, на перших порах ви не зможете точно знати скільки буде встановлюватися рівновага в акві і маєте всі шанси втратити рибу, яка буде у вас сидіти в літровій банці :).
Все здійснилося -ви купили рибу яку хотіли. Принесли додому і вперед виливати її в акваріум - СТОП. НІКОЛИ НЕ ВИЛИВАЙТЕ СВІЖУ РИБУ З ВОДОЮ В АКВАРІУМ. По-перше можлива різниця по температурі води в кульку/банці з водою в акві, по-друге різниця хімічного складу, по третє - невідомо що є в тій воді, в якій ви принесли рибу. Перше і друге може привести до того, що риба на Ваших очах загине від шоку різниці параметрів. Від третього МОЖУТЬ захворіти інші риби, якщо у воді були мікроорганізми, які викликають хвороби. Вихід є один. Виливаєте рибу з кулька у якесь відро (відро повинне бути окреме для акваріума і бажано в ньому підлоги не мити і нічого не прати -хімія) і шлангом дуже повільно додаючи води з акваріума збільшуєте рівень води з рибою +150-200%. Ви повільно вирівнюєте температуру і хімічний склад води де знаходиться риба і акваріума де та риба буде жити.
Цей процес може затягуватися до 1-2 години. Спішити немає куди - вам потрібна жива риба . Після того ВИЛОВЛЮЄТЕ сачком рибу з відра і викидаєте в акваріум. НЕ ВИЛИВАЄТЕ РИБУ З ВОДОЮ.
Риба плаває в акваріумі, всі живі, всі радіють, але не треба її годувати в перший день перебування в акваріумі -почекайте добу, щоб вона акліматизувалася.
Для початку більше нічого не додам. Може хтось доповнить :).
+1, але багато слів 8).
Я б почав все з вибору риби. А після цього зважив, чи матиму можливість її утримувати -- місце в хаті, і ...
Великий аквас не завжди кращий. Причому великий -- суб'єктивне поняття для акви. Для одних велика банка 70-100, для інших не менше 1000. На мою думку початківцю варто починати з недорогого 100--200л акваріуму. У крайньому випадку його легко буде продати іншому початківцю.
Дякую ВАМ!
Це дуже детальні і практичні поради,і,головне,відразу зрозуміло,що це - з Вашого досвіду.Дякую!
Найбільше,що мене *зв"язує* на даному етапі - це місце,де розташувати акваріум:(Так як Ви радите для початківця 100літрів,хотілося б,але на такий об"єм точно немає місця.
Новою була порада щодо адаптації рибок,і вона таки має велике значення!
ще виникли такі запитання-
Яка t* зараз у Ваших акваріумах?
Розумію,що перепади не бажані а всеж,на скільки градусів(при необхідності)може опускатися чи підніматися t*?
Дякую!
з повагою,початківець
Tarik_Nikita
16.04.2008, 09:48
про температуру :
1.у профілях кожного з учасників, АЛЕ не можна рівнятися до тепметатури того чи іншого акваріуміста, оскільки у всіх риби і рослини різні. Є рибки і рослини які будуть нормально жити при 20 градусах, а при 30 загинуть і навпаки.
2. завдяки нагрівачу-терморегулятору вона стабільна -/+ 1-1,5 допускається - це нестрашно
+1, але багато слів 8).
Я б почав все з вибору риби. А після цього зважив, чи матиму можливість її утримувати -- місце в хаті, і ...
Великий аквас не завжди кращий. Причому великий -- суб'єктивне поняття для акви. Для одних велика банка 70-100, для інших не менше 1000. На мою думку початківцю варто починати з недорогого 100--200л акваріуму. У крайньому випадку його легко буде продати іншому початківцю.
Богдан нічого не маю проти, що багато слів. Але не забудь - риба дохне не скільки від глобальних проблем (немає світла, багато хлору у воді і т.д.), а частіше від дрібничок. Ти ж добре знаєш коли вискакує манка і як з нею треба побавитися, щоб її задушити. А там достатньо зробити перепад температури і ми приїхали. Скажи скільки продавців інструктують покупця як перевести рибу? Тому краще розжувати, в рот покласти, щоб потім не ламати голови над питанням - Приніс рибу - пожила 4 дні - здохла. Чого?
Доброго вечора!
Не вперше чую про якусь *манку*,а що воно таке?Так розумію що це якесь захворювання рибок,де про це можна прочитати?
Дякую!
Охват Марьян
18.04.2008, 19:37
Яка t* зараз у Ваших акваріумах?
Всі дані учасників (http://aquaforum.lviv.ua/forum/memberlist.php) :)
Не вперше чую про якусь *манку*,а що воно таке?
Поради про діагностику хвороби і лікування дивіться уСловник хвороб (http://aquaforum.lviv.ua/forum/forumdisplay.php?f=54)
Для початку більше нічого не додам. Може хтось доповнить .
Дуже корина стаття MSNc, дякую.
Як доповнення можна перечитати ще статтю С. Юдакова (http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=25)
Доброго вечора!
Виникли наступні 2 запитання - :confused:
1.Які причини *роздвоєння* верхнього плавника в крапчатого сомика?
2.Кудись ділася *присоска*,не бачу її вже 3 день.Запитання-чи можливо щоб вона *втікла*з акваріуму?Акваріум закритий зверху але не щільно.
з повагою,початківець
1.Shvudshe za vse nichogo strashnogo(des lazuv tai zachipuvsia),a iakscho plavnuku pochnyt zmenshyvatus,gnutu abo chervonitu,todi bydem likyvatu.
2.Prusoska mogla vtiktu,ale ne daleko :),toby poduvitsia po zakytochkah,des mae bytu taranka.A vzagali v mene prusosku dobriache hovalus,ia ih ne mig znaitu.Dekolu ruba zduhae i ii zidaut dosut shvudko inshi.Hocha v vas nikbu nikomy(hocha neznau scho za kruvetki?) A vzagali prosto nabludaite za aquariumom i vse samo vuiasnetsia.
Tarik_Nikita
15.05.2008, 10:03
якщо ви їх годували спеціальними таблетками то скоріш за все втікли (вони полюбляють літати, особливо один за одним, якщо маєте декілька), а якщо не годували і Ваша аква "чистенька" то є велика ймовірність що здохли, а інші колеги їх з"їли. В мене , в свій час була потібна ситуація, потім знайшов скелети:(
Доброго дня!
Дякую за Ваші відповіді!
**якщо ви їх годували спеціальними таблетками то скоріш за все втікли (вони полюбляють літати, особливо один за одним, якщо маєте декілька), а якщо не годували і Ваша аква "чистенька" то є велика ймовірність що здохли, а інші колеги їх з"їли. В мене , в свій час була потібна ситуація, потім знайшов скелети**
Не бачу її...Що це за спеціальні таблетки?
В мене була одна,та й вона не те щоб *літати*вона не хотіла особливо рухатись.Подумала,а може вона по стінці акваріума втекла?Хоча вона ж не слимак...
І чим потрібно її годувати?
з повагою,початківець
Tarik_Nikita
15.05.2008, 13:10
є спеціальні корма для присосок у вигляді таблеток, як нашого виробництва так і іноземного (тетра, сера). Знаю у магазині Руслана продається, якщо не помиляюсь ціна 7грн. Вам того на довго вистачить, оскільки всі таблетки для родини присосок мають рослинне походження, а оскільки, в більшій чи меншій мірі, аква заростає водорослями, то рибі і без цього є що їсти. А таблетками можна підгодовувати час від часу (1 раз в тиждень 1 шт. кидаєте, вона зразу тоне, а там діло техніки ))))
Охват Марьян
18.05.2008, 17:15
1.Як роздвоївся плавник ?
2.Який розмір рибки("присоски") ?
Пані!Лякатись роздвоїння спиррого плавця в соміка не треба лякатись іноді плавці між промінями прориваються,а потім заростають в одних риб скорше в других повільніще.Причини тому теж різноманітні від напруження до чвплянь за сторонні предмети.Це при умові що немає на плавцях ознак хвороб.На рахунок анциструса в мене вони іноді вилазять над поверхнею води в пошуках їжі майже на голову,але щоб втікали такого не було,скорше всього погоджуюсь з anybias.Не хвилюйтесь втрати риб у акваріумах від будь яких явищ відносно нормальне явище,тому ми всі намагаємось створити гарні умови своїм улюбленцям.
Доброго вечора!
Спасибі за Ваші поради і просто за увагу до початківця!:)
З сомиком ніби все нормально,в нього сильно виділився верхній плавниковий промінчик.Бачила таке в магазині і продавець сказав що то просто такий різновид.Загалом сомик почувається добре.
Щодо присоски -анцитруса то тут теж уже все вирішилось...Правда не так оптимістично.Цікаво,просто для себе цікаво розібратися що могло з ним(анцитрусам)трапитись?Будьте такі добрі,дайте якесь толкове посилання,де можна прочитати про анцитрусів.
з повагою,початківець
Tarik_Nikita
19.05.2008, 09:42
в розділі "бібліотека" є книжка про сомів http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=35&page=7
Na tsiy storintsi e ssulochka na knujechky pro somiv,mojluvo dopomoje.
http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=35
Охват Марьян
19.05.2008, 22:14
Так що сталось з анциструсом?
Будьте такі добрі,дайте якесь толкове посилання,де можна прочитати про анцитрусів.
Будь-ласка :)
http://aquaport.ru/fishes/antzitrus.htm
http://www.zooclub.ru/aqua/25/index.shtml
http://wildnature.ru/aqua/encycl/text/e057.php
http://ru.wikipedia.org/wiki/ (http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D 1%81_%D0%BE%D0%B1%D1%8B%D0%BA%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0 %B5%D0%BD%D0%BD%D1%8B%D0%B9)
http://www.ekzotika.com/fish4
http://www.fishing.org.ua/aquasfera/ryby/ryb0020.html
http://zooeco.com/0-ribi2-1-14.html
http://goldfishes.ru/index.php?name=News&op=article&sid=93
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009