КПК

Показати повну версію : Як перемістити запущений акваріум ?

MakarV
27.11.2009, 10:20
Хочу перемістити запущений акваріум в інше місце (по сходах на нижчий поверх) хто може підказати як правильніше це зробити. Так щоб не дуже порушити грунт та рослини?

navy
27.11.2009, 10:35
Не бачу ніякої проблеми:).У Вас невеликий об"єм,зливаєте воду,вдвох переносите на нове місце.Воду певно зберігаєте,щоб потім залити знов.Те,що говорю випробовував особисто навіть рибу з акви не виловлював при переносі.*DRINK*

Александр11
29.11.2009, 17:01
А ще можна одночасно підміну води зробити, це на випадок, якщо нема посуди для зберігання усьої злитої води.(30 % можна в каналізацію)

Vitalik_only
29.11.2009, 20:00
Не бачу ніякої проблеми:).У Вас невеликий об"єм,зливаєте воду,вдвох переносите на нове місце.Воду певно зберігаєте,щоб потім залити знов.Те,що говорю випробовував особисто навіть рибу з акви не виловлював при переносі.*DRINK*

Я колись таким методом машиною через ціле місто 60л акваріум перевозив, всю воду не зливав бо не хотілося робити перезапуск після перевозки і ще сама шустра риба на яку в мене не вистарчило терпіння їхала у банці!

Lavina
12.01.2010, 02:17
Привіт! Підскажіть будь-ласка! Починаю ремонт(заміну підлоги), треба перенести акву так, щоб вона, і все те, що в ній не постраждало. Як краще це зробити? Аква на 330 л з оргшкла з рибками, рослинами та біологічною рівновагою. Іншого акваріума, куди б тимчасово можна перемістити риб немає:(

Ostap
12.01.2010, 02:54
Попросити розумних чоловіків щоб перенесли акву з тумбою. Але перед тим виловити рибу, спустити воду по допустимому максимуму у поліетиленові мішки є такі в буд матеріалах. І по маленьку то все нереносити. А потім так само вернути все в акву. Гуру сильно некопайте і по шапці небийте. Хоча акваріум небажано переносити

тернеция
12.01.2010, 03:00
Ничего страшного нет. :)
Заранее запасите побольше чистых бутылей от минералки - чем больше, тем лучше. В них Вы сольете чистую воду из банки. Чистые ведра и тазы тоже пойдут в дело.
- В емкости сливаете чистую воду - сверху, чем больше ее сохраните - тем лучше.
- Затем отлавливаете рыбу и сажаете ее в ведро с крышкой, чтобы не выпрыгнула. Туда же бросаете распылитель компрессора.
- Осторожно вынимаете растения и заворачиваете их в хорошо намоченную газету, кладете в пакет - чтобы не высохли.
- Вынимаете грунт, для этого помойте обычный совок для мусора. По многу грунта им не берите - может попасться очень слабый и сломается. Для грунта приготовьте таз побольше.
- Сливаете остатки очень грязной воды.

Пока мужики пыхтят и перетаскивают банку куда надо, Вы стоите и помогаете морально.

Затем надо:

промыть грунт,
саму банку,
засыпать первое во второе,
залить сохраненную "родную" воду
посадить растения
долить водой из крана до нормального уровня
включить фильтр

После очистки воды посадить рыбу на место, сесть на табуретку посреди комнаты, схватиться за голову и шептать - "Оно мне было надо??? Да больше никогда и ни за что!!!"

Через полчасика - надо пойти попить чайку, съесть что-нибудь вкусненькое, подойти к банке и сказать - " А я молодчина! Вот и в банке новый дизайн!" Улыбнуться и полюбоваться тем, что Вы натворили.

И не забудьте - фото до и фото после - покажите нам! Порадуемся вместе! :)

тернеция
12.01.2010, 03:02
Ostap, Нежелательно - это как сказать... Я переезжала, пришлось вышеописанное делать 8 раз, объем был 1450 л, только разница в том, что еще дорога 150 км, и зима...

Lavina
12.01.2010, 03:07
А якщо в акві залишити хоч 20 см води для рослин (так не хочеться їх виривати, бо їх ДУЖЕ багато), нам акву треба посунути хоч на метр, тоді напевно вона почне протікати?

Lavina
12.01.2010, 03:10
" После очистки воды посадить рыбу на место, сесть на табуретку посреди комнаты, схватиться за голову и шептать - "Оно мне было надо??? Да больше никогда и ни за что!!!" "

Даааа, це істинна правда, людина сама створює собі проблеми, щоб потім з гордістю їх вирішувати :)

тернеция
12.01.2010, 03:23
Я подумала, что в другую комнату. На метр - тогда проще! Оставьте немножко воды, сантиметров 10, и передвигайте, только медленно! Чтобы вода резко не ударила в стенку банки. Потом дольете воду, трава еще не обсохнет.

Ostap
12.01.2010, 09:05
Я переезжала, пришлось вышеописанное делать 8 раз, объем был 1450 л, только разница в том, что еще дорога 150 км, и зима...

ТИТАН*THUMBS UP**ONE**ONE**ONE*

тернеция
12.01.2010, 10:55
Ostap, Спасибо! Скоро опять... Так что , друзья, ничего не бойтесь - особенно переезда банок! :)

Taras S
21.01.2010, 14:51
А якщо в акві залишити хоч 20 см води для рослин (так не хочеться їх виривати, бо їх ДУЖЕ багато), нам акву треба посунути хоч на метр, тоді напевно вона почне протікати?

так акваріум буде переміщатись НА тумбі/каркасі

то чого воно може протікати потім ??

Lavina
21.01.2010, 16:52
так акваріум буде переміщатись НА тумбі/каркасі

то чого воно може протікати потім ??

Може протікати, тому що акваріум зроблений з оргшкла. Акву вже перенесли.
Переносили її без тумби з 15 см води (було дуже важко нашим 2 чоловікам :)), тумбу переносли окремо, бо вона теж дуже важка (ше невідомо що важче було, аква чи тумба:confused:), воду зливали в 40 л бак та 60 л мішки, куплені в буд. матеріалах (теж зачотна штука!!!, дякую за пораду Тернеції (javascript:insertnick('%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BD%D 0%B5%D1%86%D0%B8%D1%8F','-1');) ) але вже все позаду, ремонт зроблений, аква на місці,не протікає (поки що), риби і рослини в нормі і все ок!!!*ONE* Дякую всім за поради!

RVV
21.01.2010, 23:37
Може протікати, тому що акваріум зроблений з оргшкла.

Акваріум зроблений з оргшкла (плексу) набагато надійніший в плані перекосів, ударів, переміщень. Так що переживаєте Ви марно.