КПК

Показати повну версію : Народ в кого який рН в крані ?

RVV
09.12.2009, 21:02
Помітив що в мене останнім часом з крана тече вода з рН 8 - 8,5
В кого що тече з крана ?

Roman71
09.12.2009, 21:17
Минулого тижня було рН 8,0.
Це район Варшавської...

V.PooH
09.12.2009, 21:41
Завжди була 7.0 -7.1 , до недавнього часу

Vitalik aqua
10.12.2009, 01:54
В кранах не знаю але знаю точно сьогодні на сихові в одному продуктовому магазині (р-н санта барбари) вони там самі її фільтрують, купляв воду для акви РН 5.00.!!!!!!!!!!

MSNc
10.12.2009, 03:28
Я завтра поміряю.

Охват Марьян
10.12.2009, 10:37
вони там самі її фільтрують, купляв воду для акви РН 5.00.!!!!!!!!!!
Цікаво, які фільтри можуть так збити рН ?

Помітив що в мене останнім часом з крана тече вода з рН 8 - 8,5
http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=128

Vitalik aqua
11.12.2009, 00:55
Цікаво, які фільтри можуть так збити рН ?

http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=128

Про фільтри які там стоять нічого дізнатись не вдалось продавець твердив фільтр великий має пару секцій а шо саме не знаю беріть вода файна!!!!

Така вода для підмішування дісно файна от до цихлідів лишби не бахнути!!!

Vitalik aqua
11.12.2009, 01:01
Доречі про фільтра наскільки правда не знаю за шо купив зате і продаю: Є якісь модні фільтра де є дисплей зрозуміло пише там все по імпортному, на ньом мов можна виставляти багато хімічних значень води на виході! Люди в цьому некомпетентні можуть наробити багато шкоди як собі і рибам (Марян про це писав )!

Охват Марьян
12.12.2009, 18:43
Є якісь модні фільтра де є дисплей зрозуміло пише там все по імпортному, на ньом мов можна виставляти багато хімічних значень води на виході!
Бачив такі в Брюховичах, вони великі і люди на них цілі кімнати відводять.

корсар
13.12.2009, 19:27
Доречі про фільтра наскільки правда не знаю за шо купив зате і продаю: Є якісь модні фільтра де є дисплей зрозуміло пише там все по імпортному, на ньом мов можна виставляти багато хімічних значень води на виході! Люди в цьому некомпетентні можуть наробити багато шкоди як собі і рибам (Марян про це писав )!

Дійсно компанія HAGEN цього року презентувала и україні новий каніс
тровий фільтр з дісплеем але панове памятайте фільтри фільтрують воду но ніяк не впливають насклад води .:'(

Охват Марьян
13.12.2009, 19:38
але панове памятайте фільтри фільтрують воду но ніяк не впливають насклад води
Ми говоримо не про акваріумні фільтри, а про установки очистки води (водопровідної)

Наприклад :

http://www.ecowater.com.ua/prod/aquasoftners/aquaqsoft_multifilters.htm
http://www.ecowater.com.ua/prod/prod1/prod1_1_1.htm

корсар
13.12.2009, 19:40
В кранах не знаю але знаю точно сьогодні на сихові в одному продуктовому магазині (р-н санта барбари) вони там самі її фільтрують, купляв воду для акви РН 5.00.!!!!!!!!!!
Неможу зрозуміти що чим вони там фільтрують но рН 5 це отрута для акваріума

V.PooH
15.12.2009, 21:30
Неможу зрозуміти що чим вони там фільтрують но рН 5 це отрута для акваріума
Далеко не завжди. Є певні біотопи з меньшим значенням РН.

корсар
15.12.2009, 21:55
Далеко не завжди. Є певні біотопи з меньшим значенням РН.

Що я мав наувазі коли писав це. Не біотопи які можуть бути а відношеня Львівської з рН 8 до рН 5, рН це відношення десяткового логарифма так що різницяміж ними 1000 раз

MSNc
15.12.2009, 22:43
Верхівя Амазонки мають рН від 4. Тому отрута/неотрута - сперечатися не будемо :). В мене в деяких банках рН=5.5 і риба живе і здравствує.
На рахунок очищеної води з таким рН. Варіант перший - електроліз (очищення води електролізом). Варіант другий - пропускання через катіоніт, який раніше був регенерований соляною кислотою або лимонною (хоча рекомендується хлоридами натрію/калію) - як наслідок катіони кальцію/магнію заміщуються на катіони водню. А це чиста розведена кислота :).
В крайньому випадку накип в чайнику чистить добре і в пральній машинці :).
Якщо лимонною, то після підміни води в банці можливий бактеріальний "спалах" (помутніння води).

D I Z Z Y
15.12.2009, 23:00
На Сихові (р-н Шувару) у водопровідної води pH=7,5. Загальна твердість GH=22градуси

Fidel
17.12.2010, 01:41
напишіть, будь-ласка, хто знає, параметри води з-під крану в районі Наукова-ВолодимираВеликого-Тролейбусна :rolleyes:

Gonduras
20.12.2010, 00:11
напишіть, будь-ласка, хто знає, параметри води з-під крану в районі Наукова-ВолодимираВеликого-Тролейбусна :rolleyes:

Самого цікавила така інформація бо я живу на ВВ якраз між к. Ольги і Тролейбусною. Сьогодні зробив тести за допомогою pH тесту Sera Test - результат pH 7.5.