КПК

Показати повну версію : Друкований фон своїми руками.

ryuras
15.12.2009, 13:14
Доброго дня, Шановні форумчани.

Виникла ідея самому роздрукувати фон струминевому принтері. Тут відкривається практично необмежений простір для фантазії. Але чорнила і папір бояться води. Як захистити надрукований фон? Для малих акваріумів фон можна ламінувати, але це тільки до формату листа А3, принаймі я до більших ламінаторів доступу не маю.
Мені треба надрукувати фон 90х49 см. Папір буде звичайний щільністю 80г/м2. Можна на ватманах надрукувати, але прийдеться з 2 кусків зклеювати. Що порадите для захисту картинки від води і щоб потім можна було її ще приклеїти до стінки акваріума і вигляд мала.
Доречі, маю прямий безпосередній доступ до плоттера А0+ так що, якщо є бажаючі можу допомогти щось роздрукувати правда у не великій к-сті, бо зчорнилом напряг. ;)

Roman71
15.12.2009, 15:02
Ну не знаю, чи варто такі затрати і зусилля... І чи впевнені Ви, що струменевий прінтер передасть всю гамму кольорів?

ЕММА
15.12.2009, 15:28
А може вам буду легше купити?Є доволі багато кольорів та малюнків

AlokuM
15.12.2009, 16:40
Ну не знаю, чи варто такі затрати і зусилля... І чи впевнені Ви, що струменевий прінтер передасть всю гамму кольорів?

Зараз стуменеві друкують не гірше лазерних.*RTFM*

Щодо фону, то найкраще купити готовий, але коли Ви бажаєте зробити щось своїми руками, тоді бажаю вам успіху!

Петрович
16.12.2009, 10:34
Зараз стуменеві друкують не гірше лазерних.*RTFM*

Щодо фону, то найкраще купити готовий, але коли Ви бажаєте зробити щось своїми руками, тоді бажаю вам успіху!

Шановний, справа не типі друку*NONO*
Автор теми хоче друкуватити на ЗВИЧАЙНОМУ папері.*RTFM*
Погоджуюсь з Романом, красоти кольорів не буде.
Якщо хочеться свого, орігінального фону прикольно пробувати з корою, осокою листям та ін. Приклади є і на цьому форумі.
....рекламщики наносять зображення на клейонку, можна в них поцікавитись

ryuras
17.12.2009, 11:19
Особисто для мене щоб роздрукувати фон якраз зусилля треба менше прикласти, наприклад, ніж замовити і отримати товар з Аровани. :) Тим більше що можна зробити щось особливе не таке як продається. Можна фотку якусь роздрукувати, або побавитися з переходом кольорів і тіней.
На рахунок передачі кольорів, то тут дійсно буде проблемка, бо мій плоттер їх недуже нормально відображає, бо розрахований на інженерну графіку а не на фотодрук. Але за малим принтером А4-А3 там все нормально.
Пробував лакувати масляним лаком, кольори стали насиченішими, але лак пропитав лист і він приклеявся до газети і віддирати його було проблематично, тай папір став ламкий. Ще є ідея наклеїти рисунок на ДВП і залакувати, але треба знайти десь кусок ДВП і час вільний ну і жінку десь діти з квартити, а то їй чогось запах лаку не дуже подобається :D
І ще є багато варіантів картинок роздрукувати, але к-сть чорнила не безмежна от і мучаюся, що краще надрукувати *DASH*
Десь в інеті зустрів тему, як хтось так зробив, були фотки вийшло не погано, але я її загубив і не можу знайти.

Doc-tor
17.12.2009, 11:32
Попробуйте надрукувати на фотопапері з фоточорнилами, або замовити потрібний Вам розмір у фотолабораторії. Тим самим, Ви, передасте всі кольори.

Olik
17.12.2009, 11:34
Якщо вже використовувати поліграфію, то краще друкувати на банері, це плотна клійонка яку використовують в рекламі але чіткості зображення небуде...

ryuras
17.12.2009, 11:52
Фотопапір в мене є тільки до А3 формату. Є ватман листовий щільність 160-180 формату А1. Ще є папір в рулонах А0 але щільність 80. Фотопаперу такого великого розміру нажаль не маю, а купити під замовлення реально дорого виходить.
Я хочу друканути фон 90-50 см. І обійтися тим, що є під руками, тим більше що техніки є різної багато

Doc-tor
17.12.2009, 11:58
Фотопапір є в рулонах. Берете дві полоски по 90 см, ось і маєте 90/50 см.

Wehrwolf
17.12.2009, 12:03
можете поцікавитись http://dendy-druk.com/ друк великих розмірів на різних матеріалах...директор Денис 067 341 41 24

ryuras
17.12.2009, 17:02
Фотопапір є в рулонах. Берете дві полоски по 90 см, ось і маєте 90/50 см.

Але ціна його..... Краще вже готовий купити. Ну принаймі там де я тарюся фотопапір в рулонах мені не покишені. І купляти треба мінімум рулон :)
Ще десь у 2005 році знайомий купив собі рулон такого фотопаперу ширина А0 (841мм) довжина 45м, щільність 110 чи 120 г/м2 і заплатив трохи більше 100 євро, але він купляв для бізнесу і йому він окупився нормально. Я на ньому особисто сам не друкував, але бачив надруковані картини і фотки на ньому, виглядало досить не погано.

Буду перезапускати креветочник то обовязково щось видрукую, тим більше що вже почав експерементувати. З малими розмірами фону проблем не виникає, бо його як мінімум можна заламінувати і це дешево і сердито. А ось із захистом надрукованого рисунка великого розміру від води є проблема. Навіть якщо надрукую на фотопапері його обовязково треба захистити.

Wehrwolf
17.12.2009, 17:52
банер на щит 3х6м. блюрей водостійкий папір...на усіх щитах по місту...150-160грн. ціна не смертельна. Можна в спілку друкувати...кожен дає свій макет....їм без різниці яке там зображення.
А з принтера нічого путнього не вийде без ламінації а на такі розміри ламінатор промисловий, але тираж в одну шт. обійдеться дорого.

charlie
17.12.2009, 18:26
Незабівайте так же про такой параметр как dpi для изображения. Чем выше тем луше качество изображения.

Петрович
17.12.2009, 19:33
Не забіваєм.
До Wehrwolf: Плачу 200 грн. за те що ти кажеш.
За 200грн. отримаю непогані фотообої.
НЕ ВІРЮ!!!
Поставив собі чорний фон з Аровани. Кріпив по периметру скотчем. Присутній чуть дзеркальний відбиток.
Суть в контрасті. зелений колір рослин супер виглядає на чорному фоні (моя думка що голубий ховається :))

Wehrwolf
17.12.2009, 20:01
Петрович
на то я дизайнер, щоб такі речі знати...і моніторинг провожу коли треба...*RTFM* як Вам перекупщики друкують...то така ціна нормальна.

lar
17.12.2009, 22:19
Ні банер, ні блю рей для такої справи не годяться. Банер - грубий. Друк на блю рей не довговічний. Друк на папері і ламінація - найкращий варіант. Але, найкраще готовий фон. Хіба би мати настрій та творче надхнення.

Wehrwolf
17.12.2009, 23:52
Ні банер, ні блю рей для такої справи не годяться. Банер - грубий. Друк на блю рей не довговічний. Друк на папері і ламінація - найкращий варіант. Але, найкраще готовий фон. Хіба би мати настрій та творче надхнення.
Якщо він витримує львівську погоду...то притиснутий до акви він прослужить ой як довго:D

lar
18.12.2009, 22:51
Якщо він витримує львівську погоду...то притиснутий до акви він прослужить ой як довго:D
Гарантійний термін постера 1 місяць.

Wehrwolf
19.12.2009, 00:35
Гарантійний термін постера 1 місяць.
якщо клею не зажмуть то пів року провисить 100%:cool:
стосовно гарантій... http://unicor.com.ua/matan.php

Taras S
22.12.2009, 18:17
а якщо водичка попаде чи на фотопапір чи на звичайний папір? і фон тоді "накриється" однозначно

купити як на мене краще, але тут є мінус - не так "ексклюзивно" на відміну від свого друку