Показати повну версію : Підкажіть, чи в мене не забагато риб в акваріумі ?
Доброго дня.
Підкажіть чи незабагато в мене риб для мого акваріуму?
Акваріум 1,0*0,5*0,4 м - 175 л.переднє гнуте скло, Польща) фільтр - Aquael FAN 3 Plus, Терморегулятор -Aquael AQ-150, компресор - нема, лампи - 2 х 30 Вт.
Риби: неони - 20, даніо рожеве -10, телескопи - 2, оранда червона шапочка, Апистограмма Рамирез -2, анциструс, барбус суматранський - 6, тернеція - 2,моллінезії-2, лабео - 2
Рибу купляв "молоду" запускав поступово - вся зграя в акваріумі вже десь місяць, рослинами засаджено десь третина акваріуму, підміна води 10-20% раз в тиждень.
Tarik_Nikita
24.04.2008, 14:04
1. для риб від 2 до 5 см. необхідний об"єм 1,5 л. на 1 см. довжини
2. від 5 до 9 см. - 2л. на 1 см. довжини.
3.від 9 до 13 см. - 3 л. на 1 см. довжини
4. для великих риб більше 14 см - 4л. на 1 см. довжини.
Такі показники дає фірма "sera" у своїй брошурі "як зберегти здоровя ваших декоративних риб"
Р.С. можете зайти на їх сайт і скачати
Як на мою думку то маєте трохи забагато риби.Подруге будьте готові до того,що як підрастуть телескопи,оранда можете позбутись неонів,по банальній причині вони їми поласують.Та барбуси можуть скубати плавці в золотих риб.
Дякую всім за поради, якраз мені телескопів і оранду подарували (точніше дитині)
На рахунок барбусів і золотих рибок то покищо не замічав щоб барбуси їх зачіпали.
При такому скупчені риби як в мене потрібні якісь додаткові засоби, чи потрібно більші і частіші підміни води? І ще переселення в мене критичне чи може в такому стані і дальше без шкоди для риби існувати акваріум?
Виходячи з інформації яку ви надали риба ще молода,на данний час перенаселення не критичне.В подальшому коли риба підросте стане гірше.Бажано робити щотижня підміну води,поєднуючи з сифонкою грунту до 20-30%.Я сподіваюсь FAN-3 працює не тільки в режимі фільтра,а ще подає в воду повітря.
Я сподіваюсь FAN-3 працює не тільки в режимі фільтра,а ще подає в воду повітря.
так звичайно:)
Підкажіть чи незабагато в мене риб для мого акваріуму?
Риби: неони - 20, даніо рожеве -10, телескопи - 2, оранда червона шапочка, Апистограмма Рамирез -2, анциструс, барбус суматранський - 6, тернеція - 2,моллінезії-2, лабео - 2
Рибу купляв "молоду" запускав поступово - вся зграя в акваріумі вже десь місяць, рослинами засаджено десь третина акваріуму, підміна води 10-20% раз в тиждень.
До речі хочу порадити вирішити питання з місцем для риб до того, як частина з них почне досягати статевої зрілості. Бо виникне не тільки питання перенаселеності, але і території.:eek:
З власного досвіду можу припустити, що основні розгони будуть проводити лабео та барбуси, а постраждати в першу чергу від більших риб можуть неони, оскільки даніо на порядок шустріші і заганяти їх важче (хоча можливо). Телескопи, як ще трохи підростуть то кого зможуть зловити того й з'їдять:(.
наскільки я зрозумів булоб бажано забрати з акваріуму телескопів і золоту рибку?
Tarik_Nikita
25.04.2008, 12:21
так, оскільки, крім того, що вони можуть з"їсти, наприклад, неонів, будуть плавати без хвостів, з підбитими очима і здертою лускою.
Один барбус, як одинокий вовк - нікого не трогає, стая барбусів = стаї вовків - нападають і роздирають.
Р.С. не люблю барбусів
наскільки я зрозумів було б бажано забрати з акваріуму телескопів і золоту рибку?
Підтримую Тараса, що барбуси - якщо не з'їдять, то понадкушують,на відміну від лабео, які просто поганяють по акв.
В загальному ж бажано перечитати літературу по утриманню наявних видів, вивчивши характер поведінки кожного і тоді обрати прийнятний варіант - бо можна забирати більших та залишати менших,а можна і навпаки:rolleyes:
- можна частину проблем вирішити створенням кількох зарослів з рослин і т.д.
Рішення приймати Вам, а для цього потрібно володіти інформацією.
ще раз дякую всі за поради.
спочатку спробую відати золоту рибку і телескопів.
Щодо зарослів рослин то в одній стороні акваріума вже засадив густо рослинами і поставив там корягу, але покищо хованкою ніхто не користується :)
...в одній стороні акваріума вже засадив густо рослинами і поставив там корягу, але покищо хованкою ніхто не користується :)
Звичайно, що "постійних" клієнтів ще нема, бо всі ще молоді і претензій по території не висувають, а харчуються добре (їм хватає). Але, як кажуть хворобу краще не лікувати, а передбачити.
риби харчуються нормально - кидаю стіьки щоб зїдали за 5-10 хв, всі риби рухливі ніяких підозрілих поведінок небачив, хоча одна з моллінезії ніби "пьє" воду з поверхні (можливо неточно виразився) незнаю чи це нормально. А так всі риби номрмальні,жваві, барбуси ганяються один за одним :)
Одне тільки жалію що вчасно не зупинився:(
За поведінку моллі не хвилюйтесь,всім живородкам властиво харчуватись з плівки яка є на поверхні води.Як що є можливість віддати золотих буде розумне рішення.Схованку в подальшому займе один із лабео,вони між собою поділять акву,будуть троха ганяти один одного але без шкоди для здоровя та іншим рибам.Апістаграми теж займуть свою теріторію покладіть їм плоский камінець десь5 на 5см.Вони в подальшому будуть на нього нереститись.;)
Охват Марьян
26.04.2008, 16:16
У Вас досить хороший об"єм акваріума:cool:, як для початківця і нормально підібране обладнання, але....
Риба у Вас є трьох категорій це:
1.неони - 20, даніо рожеве -10,тернеція - 2 моллінезії-2
2.телескопи - 2, оранда червона шапочка, анциструс
3.Апистограмма Рамирез -2, , барбус суматранський - 6, ,, лабео - 2
Вам потрібно обрати один напрямок і притримуватись його. Для акваріуму з великою кількістю рослин я б радив перший варіант. Також слід памятати, що рослини вночі виділяють вуглекислий газ і в разі відсутності повітря з фільтра (нема світла, забився фільтр) рибки просто задихнуться.
спасибі всім за поради - найшов місце де пристроїти своїх золотих рибок - але виникло запитання знову таки в акваріум який я хочу віддати свою рибу має об’єм 50 л, світло, модель фільтра не пам’ятаю, фільтр працює ще й у режимі аерації. Так от питання - в цьому акваріумі вже плаває одна доросла золота рибка десь 10 см, чи не буде там ще зайвими мої три золотих + ще попросили 2 молінезій (сподобались їм :))
Якщо брати до уваги дані для розрахунку які дав Tarik_Nikita:
1. для риб від 2 до 5 см. необхідний об"єм 1,5 л. на 1 см. довжини
2. від 5 до 9 см. - 2л. на 1 см. довжини.
3.від 9 до 13 см. - 3 л. на 1 см. довжини
4. для великих риб більше 14 см - 4л. на 1 см. довжини.
то їм має бути тісно.
Так от питання - в цьому акваріумі вже плаває одна доросла золота рибка десь 10 см, чи не буде там ще зайвими мої три золотих + ще попросили 2 молінезій (сподобались їм :))
то їм має бути тісно.
Нажаль Ви абсолютно праві :(.
Як на мене 2 золотих + 2 моллі = максимум в 50л, щоб риби почували себе хоч трохи комфортно. Мало того що їм буде тісно, коли вони почнуть виясняти хто головніший, то боюсь неодмінно будуть жертви бо небуде місця ні сховатись, ні втекти. Тому якщо Вам не байдуже, що буде з рибою - шукайте варіанти.
Р.S.Буквально вчора дорослу золоту рибку випустив до ще одної середної та 20 мечоносців в акв. дож. 1м, шир.0,30м та вис. 0.5м і побачив, що місця якраз хватає - третя вже була б зайва. Ось так.
Моє враження ,між моллі та золотими ніякої ворожнечі нема.Все залежить від обьєму акви.
Моє враження ,між моллі та золотими ніякої ворожнечі нема.Все залежить від обьєму акви.
Уточнюю:звісно по швидкості моллі золотій не конкурент,маю на увазі ворожість виключно між золотими.
На днях тільки забрав лікувати одну золоту рибку (див. мій попер. допис) у знайомих, бо у 350л акваріумі (!!!:confused:) одна золота до крові покусала іншу золоту, при чому вони практично однакових розмірів - куплені і росли кілька років разом.
Я хоч ніколи не займався золотухою,але таке може трапитись коли вони йдуть на нерест.Скорше всього самка була не готова тому такий фінал.
Може й так. Я також золотими не займаюся.
Одне бачу точно: риба для нормального розвитку потребує великого об'єму.
ясно, буду щось думати куда золотих пристроїти:(
Дякую всім за поради
Муче питання по перенаселенню акви. Багато чую про це, але нічого конкретного... (пропозиція. хто сумнівається в своїй акві - пишіть сюди, а решта допомагає вияснити)
в мене 75 л. перелік риб і розмір вказано в моєму профілі. завчасно вдячний.
Tarik_Nikita
31.03.2010, 19:04
pozhar, у Вас явний компот і переселення
Tarik_Nikita що можете порадити?
або більший акваріум, або ще один - і розселити... ну або частину якусь віддати (продати)...
Охват Марьян
01.04.2010, 17:23
pozhar, а яким ви бачите свій акваріум? Це Ваш акваріум і Вам на нього дивитись. Ви повинні обрати для себе напрямок (травничок, малаві, цихліди, азія, тощо) і вже по цьому напрямку ми зможемо Вам допомогти. Наразі у вас риба зі всіх континентів і чогось вам всетаки прийдеться позбутись. Як оберете для свого акваріума шлях, то зможете у нас на форумі запропонувати тему обміну, може вам пощастить обмінятись :)
Охват Марьян, дякую за пораду... мені просто подарували акву і всіх мешканців. Мені дуже сподобалося і захопило, планую купити ше акву і розселити риб (поки ще малі, то я думаю їм не дуже там ше тісно).
ше через багато риб розвиваються хвороби
_baranyak_
01.11.2010, 18:52
Формучани всім привіт! Підкажіть будьласка в мене аква 52 л. З такими жителями:
2 - малюнезії;
1 - мечоносець;
2 - крапчастих сомика;
4 гупії;
1 анцитрус.
Мені ще щось можна доселити чи вже все - досить.:confused:
напевно це майже вже межа... ну хіба ще стайку неонів чи даніо...
_baranyak_
01.11.2010, 19:12
А якщо ще добавити 1-го мечоносця і дві ще - не знаю (поки що оприділився):)
А якщо ще добавити 1-го мечоносця і дві ще
але не більше... ну і залежить ще від того, що ще хочете
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009