Показати повну версію : Терморегулятори АТМАN.
Хоча я чув неодноразово про те, як атмановські терморегулятори вже через кілька місяців ламались, били током і т.і., але до двох моїх, які брав на Краківському, за 3 та 2.5 роки в мене притензій немає(тьфу-тьфу).
Висловлюйтесь по даному поводу!
Tarik_Nikita
25.04.2008, 13:48
в свій 40 л. купляв в кінці 2006 р. на 50 ват, зразу поміняв його на інший з другої партії, оскільки попередній перегрівав на 2 градуси. Вже півтора роки стоїть - не жаліюся.
Р.С. Тільки жалію, що у свій 240л. купив тетровський, він тоже не ідеальний, а коштує в 3 рази дорожче
За свій 25річний досвід багато перепробував нагрівників від радяньских соляних та пісочних до сучасних.ТЕПЕР висновок:1.Всі терморегулятори працюють з допуском від 1 до 3 градусів похибки відносно шкали. 2.Останнім часом серед "кітайців" попадаються більш-меньш достойні.3.Все одно це лотарея т.я. будь який прилад мае властивість ломатись.4.З нагрівників які ніколи мене не підводили це фірма Jager один вмене працює вже 8 років. Це мої особисті спостереження ,хотілось почути Ваші думки з цоьго.
Охват Марьян
30.04.2008, 22:19
Якщо відноситись до устаткування так воно і працюватиме :)
Нагрівач з терморегулятором (будь-якої фірми) не можна повністю занурювати у воду, а також потрібно вимикати з розетки при підміні води в акваріумі. Ні один з відомих мені нагрівачів не є герметичним. Для регулювання темпиратури в нагрівач вмонтована біомеханічна пластина і при попадані вологи на неї вона залипає. При попаданні вологи на два ніхромові гріючі елементи вони перегорають.
Головка нагрівача повина бути встановлена над водою згідно інструкції, також бажано нагрівач ставити не вертикально а під кутом 45 градусів і в місце з постійним рухом води.
Зі всіх китайських виробників найкращим є Атман, хоча фірми Тетра і Сера свої нагрівачі виробляють тоже на китайській землі :)
В мене Атман працює без проблем 4 роки,Жагер 4 роки, Аваель 9 років, .
Єдину перевагу мають тільки нагрівачі Жагер де можна підкорегувати шкалу темпиратур і є можливість нагрівання 18 -34 градуси.
За останні 5 років користуюся тільки китайськими нагрівачами. Марьян пише правильно - занурювати не можна. В мене ж ВСІ працювали під водою - дивно, але працюють і не ламаються:)
Охват Марьян
30.04.2008, 23:32
У фірми Атман є два види нагрівачів:Atman AT і Atman HT. Хорошої якості нагрівачі тільки марки Atman HT.
За останні 5 років користуюся тільки китайськими нагрівачами. Марьян пише правильно - занурювати не можна. В мене ж ВСІ працювали під водою - дивно, але працюють і не ламаються:)
Мій jager також вже 8 років у воді ;),та hydor 2шт вже 5 років так працюють про них можу сказати останніх 2 роки змушений їх периодично корегувати,збивається настройка.
Люди, котрі купують китайські речі, повинні собі давати звіт в тому, що це є Китай! І бути готовими до всяких неприємностей. А як хочете мати гарантію, то купуйте вже jager, або інших знаних виробників.
1. Пластинка не біомеханічна (це новий термін), а біметалева (принцип роботи -- різні температурні коеф. лінійного розширення двох металів).
2. Я свої нагрівники не занурюю у воду повністю. Причина проста --- ізоляція кабелю втрачає гнучкість і тріскає.
3. Не зрозуміло, чому краще розміщати нагрівник під кутом 45^0.
4. Причиною перегоряння спіралі є її локальний перегрів. Для нагрівачів різних потужностей потрібно використовувати ніхромовий дріт різного діаметру. У чайників все просто -- котушка з дротом одного діамеру, а довжини спалей різні. Ті, що працюють у режимі постійного перекалу горять швидше.
5. Головне правило техніки безпеки -- ніколи не пхати руки в банку, якщо увімкнута якась апаратура.
Atman HT нічим від Tetra i Hydor не відрізняється, хіба ціною :)
Кращі тільки jager і гарантія три роки :)
3. Не зрозуміло, чому краще розміщати нагрівник під кутом 45^0.
тепла вода піднімається вгору і від того збільшується кількість вмикань/вимикань нагрівача.
Завжди розміщаю нагрівник у потоці води. Якщо цього не робити, то отримаємо значний перепад температури дно-поверхня. А така річ дуже шкідлива для риб.
Охват Марьян
01.05.2008, 14:59
Пластинка не біомеханічна (це новий термін), а біметалева
Дякую за виправлення :)
valerius
10.11.2009, 21:13
доброго дня, в комплекті нагрівача Атман серії АТ є пластмасовий наконечник з зіркоподібним вирізом, він потрібний в роботі нагрівача?
В мене 5 підігрівачів Atman різних потужностей, які працюють без проблемно до 3 років. Правда ніколи не знав що не можна повністю занурювати, просто інколи не занурював для зручності користування. Про 45 градусів сам якось догадався, а більше секретів користування немає. Головне зразу після покупки точно визначити похибку, і запамятати її, я це роблю з допомогою кількох термометрів для точності.
Тобто принципова різниця в ціні між Атманом і дорогими дорівнює цьому додатковому зусиллю і все. Тож вам вибирати )));)
доброго дня, в комплекті нагрівача Атман серії АТ є пластмасовий наконечник з зіркоподібним вирізом, він потрібний в роботі нагрівача?
Річ не обов"язкова, але бажана. Таким чином нагрівач більше захищений від можливих механічних ушкоджень.
Охват Марьян
13.11.2009, 09:44
У фірми Атман є два види нагрівачів:Atman AT і Atman HT. Хорошої якості нагрівачі тільки марки Atman HT.
Atman AT є два види. Марка AT- 180/280/380 є гіршою ніж просто АТ. Просто АТ і НТ відрізняються тільки товщиною скла..... і ціною :)
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009