Показати повну версію : Пісок замість грунту
Всім привіт. тут будем обговорювати про пісочок в акваріумі.
я позавчора залив пісок, десь так 3-4 см . чесно кажучи вода була досить довгий час каламутною, але сьогодні можу сказати що на 85% бруд (точніще піщинки) осів. рослини покрились таким білим порошком (хотя ростуть нормально)
чистити ще не побував пройшло тільки 2 дня. вроді чистенько, хотя картинка досить гарна :) зверху лампа денного світа, знизу білий пісочок
яскраво і світло виглядає))
був раніше пісокок такої фракції , особливиг нарікань не було , все росло нормально. зараз чорний базальт бо надоїла білизна :)
DonWinton
12.01.2010, 13:04
був раніше пісокок такої фракції
Якої?
маю класний пісочок 1-2 мм фракція
http://picasaweb.google.com.ua/RomanYurasik/DnoUNL#5408697170341733410
Планую теж презапускати акву і хочу білий пісок можливо кварцовий!!!
в мене в піску якийсь корінець був, я спочатку думав викинути (точніше витягнути його з акви і викинути), та якось закрутився і забув, через два дня помітив що з ноого росте пагінець )) а через 4 дня дивлюсь пагінець коло 1 см +лсточки якість розпустив :)) гарно з піском виглядає
В мне в 50л звичайний будівельний пісок,наднях замітила що кругом рослин та біля скла пісок почорнів...від чого це може бути та як цьому зарадити???
Можна попробувати його легенько сифоном зібрати, а намісце брудного свіжого пісочку досипати.
Як на мене то із світлим піском мороки багато. дуже на ньому всякий бруд в очі кидається. Хоча спочатку все дуже гарно виглядає.
В мене той аквас запущений приблизно пів року тому,з таким ще не стикалася,і пісок в мене ТЕМНИЙ
В мне в 50л звичайний будівельний пісок,наднях замітила що кругом рослин та біля скла пісок почорнів...від чого це може бути та як цьому зарадити???
Такі грунти, як пісок дуже чутливі до всього, зокрема до аерації, достатньо щоб не було день чи два і будуть сильні зміни.
А взагалі пісок хоче потужний постійнодіючий фільтр.
от і почалося: пісок темніє (невеличкий слой . але є) :(
от і почалося: пісок темніє (невеличкий слой . але є) :(
Не біда, треба збільшити аерацію, непогано булоб збільшити площу і обертання води фільтра.
Руслан23
24.04.2010, 12:15
Перепрошую що вліз у чужу тему, але ніяк недопетраю як сифонити пісок в акваріумі:confused:?
якщо його сифонити як звичайний грунт то половина піску з акваріума перейде у відро...
В мене в акваріумі базальт 2-4 мм.якщо його сифонити на повний діаметр шланга сифону 16мм. то його витягує в відро.Використовую зажим щоб перетиснувши шланг зменшити потік води тоді все внормі.Спробуйте.
якщо його сифонити як звичайний грунт то половина піску з акваріума перейде у відро
а що заважає після цього вибрати йогоз відра, промити і назад, у акву?;)*DRINK*
Руслан23
24.04.2010, 16:24
а що заважає після цього вибрати йогоз відра, промити і назад, у акву?
це все класно звичайно :D
але я спитався бо немаю взагалі ніякого уявлення як це робиться з піском...:confused:
просто я хочу поробувати засипати в свій маленький аквас 40 л і подивитися шо з того вийде:D
експерементуєм:)
в мене практично в всіх акваф пісок,просто треба сифонити трошки вище рівня грунту і тоді все буде ок
Руслан23
24.04.2010, 16:40
Дякую, і ще одне питання чи потрібно якось пдготовляти пісок перед запуском акваса (ну звичайно окрім промивки його)?
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009