Показати повну версію : Розташування реле стабілізатора температури
Народ чи можна стабілізатора температури розміщувати у горизонтальному положенні, біля дна ???:confused: Мені здається що таке розташування було б ефективнішим.
Бачив такі випадки в інших аквах,але сам так ніколи не робив.Ще можу сказати таке все залежить якої фірми терморегулятор наприклад я свої Джагери можу спокійно так покласти т.я. вони вже по 8-10 років в мене не виймаючи з води працюють.
DonWinton
13.01.2010, 12:49
Колись пробував. Але: а) у акварімах з церкуляцією води (фільтр, аерація, помпа) розташування суттєвого значення не має, оскільки вода постійно рухається; б) у акваріумах без церкуляції - розташування обігрівача знизу призведе до неконтрольованого перегріву верхніх шарів води, які і так підігріваються лампами.
Slavik, як вже раніше сказали, то дуже багато залежить від виробника, на багатьох терморегуляторах виробник ставить позначку до акої він повинен бути занурений у воду, або на коробці має бути зображення як його слід правильно розміщати в акваріумі, думаю що це не просто так взяли і намалювали :)
Деякі виробники забороняють розміщувати їх обігрівачі горизонтально. Потрібно щоб це дозволяв конструктив. Якщо хочеться обігрівати з дна, то як на мене найоптимальніше це термошнур в грунті.
Колись пробував. Але: а) у акварімах з церкуляцією води (фільтр, аерація, помпа) розташування суттєвого значення не має, оскільки вода постійно рухається; б) у акваріумах без церкуляції - розташування обігрівача знизу призведе до неконтрольованого перегріву верхніх шарів води, які і так підігріваються лампами.
Дійсно DonWinton Ви праві, після розташування терморегулятора в горизонтальному положенні температура верхнього шару води піднялася до 29 С, при налаштуванні терморегулятора на температуру 26С, при включеному фільтрі:(.
Прийдеться переставляти вертикально.
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009