Показати повну версію : Креветник без креветок
Зліпили мені банку розміром 20х20 і вистою 30 см.
Поспіхом насипав пісочку звичайного, натикав рослин -Bacopa monnieri , Hygrophila polysperma , Ludwigia repens ,Marsilea crenata , Myriophyllum , Echinodorus tenellus, Hemianthis micranthemoides і якийсь мох на палку намотав, все це залив водичкою і хотів поставити на роботі , щоб час від часу тіло і душа відпочивали , але півроку пройшло, а віз (банка) і нині там ( у дома, заникана у вільне місце за іншими акваріумами) по причині переїзду офісу , який ніяк не може переїхати:).
Банка без фільтрації , без обігріву, вода міняється 90% раз в тиждень, капаються добрива
P.S. Фотки зрблені Nokia6233 тож якість на дуже :)
Виходячі з умов існування акви вона має достойний, природній вигляд.Особливо здивувався ,що Марсілія вийшла на поверхню.
здивувався ,що Марсілія вийшла на поверхню.
Коли на поверхню води почало "щось" лізти дуже нагадувало пуп'янок, грішним ділом подумав , що марсилія цвісти буде:), але марсилія папороть і цвісти не може. Коли пуп'янок розкрився виявився листком і пішло поїхало - один за одним лізуть.
Думаю причина над водності листків марсилії у різниці температури між верхніми і нижнім шарами води. Зверху вода значно тепліша за рахунок підігріву галогенкою. Маю ще одну невеличку 20л. банку вода підігрівається обігрівачем, там марсилія як марсилія.
Дуже файно, креветки там дійсно просяться, хоча б звичайні Red Cherry. Проте напевне багато без продувки не наплодиться та й добрив певно даєш як для типового голандського(то креветкам в основному залізо зашкодить,тре раза в три менше).
А той мох здається звичайний яванський. Якшо не секрет то чим примотуєш рибальською жилкою, капроновою ниткою чи ше шось? Бо в мене після двох місяців десь 1/10 приростає. Чи то залежить від патика і швидкості росту?
мох звичайний , примотою звичайною бавовнною ниткою в колір моху, скільки приростає не знаю, мох заростає над ниткою і її не помітно.
Дякую за інфо, бо я дурень нитку знімав. Та й не зростається мох з жилкою,а от з бавовною то напевне.
бо я дурень навіщо , так про себе :)
Мох розростається тільки встигай стригти і ховає під собою все і жилка мабудь теж зникла б.;)
Охват Марьян
09.05.2008, 22:27
Так якщо капаються добрива то вже не креветочник :)
Яку воду доливаєте і які добрива ?
Вода з водогону , добрива плантамін від тетри і селітру калійну.
Так якщо капаються добрива то вже не креветочник , чому так вважаєте? Гадаєте , що добрива зашкодять? На мій погляд, все залежить скільки лити:)
Нє ну ясно, але якшо аква чисто голандська то добрив дають зазвичай раза в два-три більше.
Все правильно, але то все дурня рослини ростимуть і при меншій концентрації добрив(може трохи повільніше), а капати полюбому тре, просто в міру(наприклад селітру частіше меншими порціями шоб не було скачків). Відомо шо більшість Neocardine чутливі до сполук азоту і міді. В мене живе кілька креветок нітрати зазвичай 10мг/л, а мікроелементи(мідь в тому числі) додаю як для акваріума з рибами(я просто підмінюючи їм воду доливаю воду з акви з рибами) . І нічо креветки не мруть, і рослини ростуть. Правда нема таких садів як у тебе PAVLO, види зазвичай простіші. Але думаю шо така концентрація нітратів як в мене абсолютно достатня для більшості вищих рослин,чи я не шарю?:)
чи я не шарю?
Шариш:) У криветник, стараюсь, добрива лити по рекомендаціях Т.Бару- 1\2 дози. Чому стараюсь, тому що часто забуваю підлити :D
Но, тоді все ОК,:) можеш запускати
Щасти
Якщо порівняти Hemianthis micranthemoides у креветику і з іншої акви, помітна різниця форми листка.
У хеміантуса з креветника листки кругленькі ледь загострені біля основи , а у рослини із акваріума, листок ланцевидний. Чим зумовлена ця метаморфоза?
На мою думку дефіцитом СО2.
Все необхідне крім СО2 вона має.
Дефіцит СО2 проявився на елодеї , рдесті, і мірофілумі у вигляді кальцієвого осаду. Недостачу СО2 ці рослини покривають із гідрокарбонатів. Всі решта рослини в тому числі і хеміантус, мабуть цього не вміють і тому відбуваються метаморфози.
Зміни у габітусі рослин - зменшення розмір листка у два рази, зміна форми листка, зменшення темпу росту, зміна у забарвленні.
Ще один прояв дефіциту вуглецю, це перехід з підводної форми у надводну форму, у марсилії. Цю зміну у рослині, я раніше пояснював різницею температур між нижнім і верхнім шаром води , але тепер замислююсь , чи не зумовлене, це тим , що рослина компенсує надводними листками нестачу СО2 з повітря, де концентрація СО2 вища ніж у воді.
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009