КПК

Показати повну версію : Креветник без креветок

Pavlo
05.05.2008, 14:15
Зліпили мені банку розміром 20х20 і вистою 30 см.
Поспіхом насипав пісочку звичайного, натикав рослин -Bacopa monnieri , Hygrophila polysperma , Ludwigia repens ,Marsilea crenata , Myriophyllum , Echinodorus tenellus, Hemianthis micranthemoides і якийсь мох на палку намотав, все це залив водичкою і хотів поставити на роботі , щоб час від часу тіло і душа відпочивали , але півроку пройшло, а віз (банка) і нині там ( у дома, заникана у вільне місце за іншими акваріумами) по причині переїзду офісу , який ніяк не може переїхати:).
Банка без фільтрації , без обігріву, вода міняється 90% раз в тиждень, капаються добрива
P.S. Фотки зрблені Nokia6233 тож якість на дуже :)

navy
05.05.2008, 14:57
Виходячі з умов існування акви вона має достойний, природній вигляд.Особливо здивувався ,що Марсілія вийшла на поверхню.

Pavlo
05.05.2008, 16:09
здивувався ,що Марсілія вийшла на поверхню.
Коли на поверхню води почало "щось" лізти дуже нагадувало пуп'янок, грішним ділом подумав , що марсилія цвісти буде:), але марсилія папороть і цвісти не може. Коли пуп'янок розкрився виявився листком і пішло поїхало - один за одним лізуть.
Думаю причина над водності листків марсилії у різниці температури між верхніми і нижнім шарами води. Зверху вода значно тепліша за рахунок підігріву галогенкою. Маю ще одну невеличку 20л. банку вода підігрівається обігрівачем, там марсилія як марсилія.

fisher
06.05.2008, 00:33
Дуже файно, креветки там дійсно просяться, хоча б звичайні Red Cherry. Проте напевне багато без продувки не наплодиться та й добрив певно даєш як для типового голандського(то креветкам в основному залізо зашкодить,тре раза в три менше).
А той мох здається звичайний яванський. Якшо не секрет то чим примотуєш рибальською жилкою, капроновою ниткою чи ше шось? Бо в мене після двох місяців десь 1/10 приростає. Чи то залежить від патика і швидкості росту?

Pavlo
06.05.2008, 09:20
мох звичайний , примотою звичайною бавовнною ниткою в колір моху, скільки приростає не знаю, мох заростає над ниткою і її не помітно.

fisher
06.05.2008, 10:08
Дякую за інфо, бо я дурень нитку знімав. Та й не зростається мох з жилкою,а от з бавовною то напевне.

Pavlo
06.05.2008, 11:14
бо я дурень навіщо , так про себе :)
Мох розростається тільки встигай стригти і ховає під собою все і жилка мабудь теж зникла б.;)

Охват Марьян
09.05.2008, 22:27
Так якщо капаються добрива то вже не креветочник :)
Яку воду доливаєте і які добрива ?

Pavlo
12.05.2008, 16:18
Вода з водогону , добрива плантамін від тетри і селітру калійну.
Так якщо капаються добрива то вже не креветочник , чому так вважаєте? Гадаєте , що добрива зашкодять? На мій погляд, все залежить скільки лити:)

fisher
13.05.2008, 00:27
Нє ну ясно, але якшо аква чисто голандська то добрив дають зазвичай раза в два-три більше.

fisher
13.05.2008, 00:53
Все правильно, але то все дурня рослини ростимуть і при меншій концентрації добрив(може трохи повільніше), а капати полюбому тре, просто в міру(наприклад селітру частіше меншими порціями шоб не було скачків). Відомо шо більшість Neocardine чутливі до сполук азоту і міді. В мене живе кілька креветок нітрати зазвичай 10мг/л, а мікроелементи(мідь в тому числі) додаю як для акваріума з рибами(я просто підмінюючи їм воду доливаю воду з акви з рибами) . І нічо креветки не мруть, і рослини ростуть. Правда нема таких садів як у тебе PAVLO, види зазвичай простіші. Але думаю шо така концентрація нітратів як в мене абсолютно достатня для більшості вищих рослин,чи я не шарю?:)

Pavlo
14.05.2008, 10:24
чи я не шарю?
Шариш:) У криветник, стараюсь, добрива лити по рекомендаціях Т.Бару- 1\2 дози. Чому стараюсь, тому що часто забуваю підлити :D

fisher
14.05.2008, 10:57
Но, тоді все ОК,:) можеш запускати
Щасти

Pavlo
14.05.2008, 15:16
Можна? Даєте добро:)

Pavlo
16.05.2008, 11:05
Якщо порівняти Hemianthis micranthemoides у креветику і з іншої акви, помітна різниця форми листка.
У хеміантуса з креветника листки кругленькі ледь загострені біля основи , а у рослини із акваріума, листок ланцевидний. Чим зумовлена ця метаморфоза?
На мою думку дефіцитом СО2.
Все необхідне крім СО2 вона має.
Дефіцит СО2 проявився на елодеї , рдесті, і мірофілумі у вигляді кальцієвого осаду. Недостачу СО2 ці рослини покривають із гідрокарбонатів. Всі решта рослини в тому числі і хеміантус, мабуть цього не вміють і тому відбуваються метаморфози.
Зміни у габітусі рослин - зменшення розмір листка у два рази, зміна форми листка, зменшення темпу росту, зміна у забарвленні.
Ще один прояв дефіциту вуглецю, це перехід з підводної форми у надводну форму, у марсилії. Цю зміну у рослині, я раніше пояснював різницею температур між нижнім і верхнім шаром води , але тепер замислююсь , чи не зумовлене, це тим , що рослина компенсує надводними листками нестачу СО2 з повітря, де концентрація СО2 вища ніж у воді.