КПК

Показати повну версію : Першотравневий нерест

Pavlo
05.05.2008, 15:45
Розмальований азіат Trichogaster leerii(перловий гурам:)), що на першій фотці виріши відзначити перше травня ударною працею - нерестом:)
Напускав бульок на пів акваріума і заходився заохочувати самичок - двох. Гурамки спочатку не зважали на ці першотравневі "збоченства" дня два , але потім природа взяла вгору. На палкі поклики "ударника" нерестового фронту відгукувались по черзі , але як у нас в старі добрі часи, “ударна праця” в такі дні закінчувалась галасом , ось і в нього вийшов пшик.:) Мордував він бідних самичок, ще два дні поки я воду не поміняв.
Невеличкий фото звіт :)

Pavlo
05.05.2008, 15:47
Ще дві фотки -

navy
05.05.2008, 16:56
Павло ,класні фотки ,чому твій висновок що нічого не вийшло-тому що немає молоді? Перлові серед гурам самі непередбачені.Як-що це взагалі перший нерест то взагалі як я називаю\добре но не залік\.У них \лабіринтових\ все залежить від тата,а з свого досвіду знаю достойних татусів 50 на 50,особливо у перлови.А реванш ще буде.

Pavlo
05.05.2008, 17:03
Нерест не перший раніше вже "чавив". А не вдалий тому бо не вичавив нічого :D

navy
05.05.2008, 17:36
ОК.Який вік у гурамі?Самки які довго не нерестились отримують так звану *кісту*,це властиво всім лабиринтовим.Або не досвічений самець-з двома кобітами не легко справлятись:)

Pavlo
05.05.2008, 17:55
Вік приблизно роки Два , перерва між нерестами була місяця три, чотири . Про кісту не виключчено , але я не переймаюся , нерест не був моєю метою, це їхня ініціатива.

navy
05.05.2008, 22:50
Власне про це мова й шла.Для гурамі вже поважний вік.Хоча самець-красень.Але нажаль вже не козак,головне що живуть та радують око господарю.

Pavlo
06.05.2008, 09:40
Бляха муха, вибачаюсь. Вчора прикалувався над гурамом, а сьогодні мушу тєжко вибачатися. Гурам виявився справжнім азійським козаком, цілий день відбудовував своє гніздо і гонив не чисельну рибну братву, мене зацікавило якого ляха він там робить і о диво, мої очі побачили декілька личинок. Тепер буду чекати можливо хтось виживе.

тернеция
06.05.2008, 20:13
Мои поздравления! :)
Держите нас в курсе.

navy
06.05.2008, 20:35
Єдине додам,це вже не личинка то молодь яку вже треба годувати.Хоча серед рослин на початку знайде якусь інфузорію.

Pavlo
07.05.2008, 09:24
Самі собі знайдуть, що попоїсти.
Розводити інфузорію для десятка мальків, це вже занадто і тому дам матінці природі вирішувати долю молоді.:)

Мои поздравления! :)

Ваші вітання я обов’язково передам щасливому татусеві :)

Pavlo
18.06.2008, 16:40
Питання для рибоводів :)
У своїх постах я описував нерест і як наслідок одна самка бере участь , а у другої кіста. Шлюбні ігри подруги так вплинули на неї , що від ікри живіт роздувся у тричі , чи можна підтиснути живіт , що ікру видавити , бо ще трохи і рибка загнеться , а я цього не хочу :(

Андрійко
18.06.2008, 19:12
не варто. Э дуже велика ймовірніть, що ви роздавите рибці якісь внутрішні органи. Мабуть зарадити вже нічим не можна, проте я можу і помилятися. Не засмучуйтесь!!!

navy
19.06.2008, 09:17
Колись років сім робив я такі операції з гурамі.Висновок-не раджу,томущо попередній пост актуален,риба відносно тяжко переносить це,легше її на нерест окремо посадити.Як нема такої можливості то залишити як є,матінка природа сама розберться.*NONO*

Pavlo
19.06.2008, 09:30
Всім дякую, хай буде так , як є.

tarni
19.06.2008, 10:55
Колись років сім робив я такі операції з гурамі.Висновок-не раджу,томущо попередній пост актуален,риба відносно тяжко переносить це,легше її на нерест окремо посадити.Як нема такої можливості то залишити як є,матінка природа сама розберться.*NONO*

Повегнемось до наших гурамів :)Невеличка проблемка назріває: маю 2 пари гугамів одна старша пара старанно нереститься, а от друга, молодша, нажаль ні, самку починає роздувати,самці на неї не реагують:(
Підкажіть, як "допомогти" рибі є варіант відсадити племінного самця і самку окремо в відро і "най ся діє воля Божа"

Андрійко
19.06.2008, 12:09
оце правильно!! Але є ще варіант розсадити молодшу пару в різні акваріуми на кілька днів. А потім знов з`єднати і подивитися що буде;).

navy
19.06.2008, 17:49
Взагалі то для лабиринтових нерест стимулюють розсаджуванням плідників на тиждень з підняттям Т до 28-30.Самець за той час буває вже побудує гніздо.Самицю пускають до нього обережно,бо як що вона не готова то можливий сумний фінал.Я в таких випадках розгороджував їх склом,та по готовності до нересту скло забирав.А далі справа "молодят",та досвід аквамитця доведе все до логічного завершення.:D

тернеция
27.06.2008, 16:21
Питання для рибоводів :)
У своїх постах я описував нерест і як наслідок одна самка бере участь , а у другої кіста. Шлюбні ігри подруги так вплинули на неї , що від ікри живіт роздувся у тричі , чи можна підтиснути живіт , що ікру видавити , бо ще трохи і рибка загнеться , а я цього не хочу :(

При кистовании икры живот самки не раздувается. Скорее, это глисты или нарушение пищеварения. Не давите рыбку, лучше пролечите от глистов. Кистование само по себе - очень редкая вещь, т.к. если икра перезревает, то самка может сбросить её и без самца.

Pavlo
27.06.2008, 16:40
Скорее, это глисты или нарушение пищеварения. Не давите рыбку, лучше пролечите от глистов Гаразд , що ви порадите?

тернеция
27.06.2008, 17:24
В метронидазоле (метроджил), после промывки трубочника вымачивать минут 30, ванну можно повторить. Метроджил продается в аптеках.Также хорошо серовские Бакто Табс
Вариант -взять 100г сухого корма + 1 таблетку пирантела(антигельминтик для людей, продается в аптеках),на кофемолку, потом побрызгать водой и подсушить.Давать 2-3 дня утреним кормлением, через 14 повтор.

Советую почитать вот тут:
http://gov.cap.ru/home/65/aris/bd/ve...ument/313.html
На основе российских форумов:
Пирантел 3 таб. по 75мг на 100л.
Декарис 1 таб (150 мг.) на 100л на сутки, потом постепенная замена воды.
Cestal Plus (Цестал+), так же как азинокс+. Применение двухкратное, через 3-6 дней. - 1 т на 15 литров, и корм (мотыля) посыпать немножко порошком из цестала. "Цестал плюс" по составу куда сильнее одного празиквантела.
Азинокс+ и Азипирин - от сосальщиков. Для кратковременных (3-6 часов) ванн - 1 табл. на 6-12 л. (от нежности рыбы)
Пиперозин 1 таб на 70 литров, продержать 7 дней, подмена воды и перерыв неделю, и второй курс.Улитки дохнут от азинокса+, причем они хороший индикатор эффективности обработки: если они умерли, то и моногенеи - тоже. Вывод: надо купать отдельно именно больных, или лечить в общей акве.
Генерал куром (последнее хуже). Потребуется 3 внесения через день генерального кура, после частичной подмены воды.
Еще момент: глистогонные практически не всасываются в кровь, поэтому они все очень малотоксичны (на них это написано).
Кстати, Тетра Генерал Тоник в сочетании с Фунгистопом (в половинных дозах оба) более эффективны.