Показати повну версію : Першотравневий нерест
Розмальований азіат Trichogaster leerii(перловий гурам:)), що на першій фотці виріши відзначити перше травня ударною працею - нерестом:)
Напускав бульок на пів акваріума і заходився заохочувати самичок - двох. Гурамки спочатку не зважали на ці першотравневі "збоченства" дня два , але потім природа взяла вгору. На палкі поклики "ударника" нерестового фронту відгукувались по черзі , але як у нас в старі добрі часи, “ударна праця” в такі дні закінчувалась галасом , ось і в нього вийшов пшик.:) Мордував він бідних самичок, ще два дні поки я воду не поміняв.
Невеличкий фото звіт :)
Павло ,класні фотки ,чому твій висновок що нічого не вийшло-тому що немає молоді? Перлові серед гурам самі непередбачені.Як-що це взагалі перший нерест то взагалі як я називаю\добре но не залік\.У них \лабіринтових\ все залежить від тата,а з свого досвіду знаю достойних татусів 50 на 50,особливо у перлови.А реванш ще буде.
Нерест не перший раніше вже "чавив". А не вдалий тому бо не вичавив нічого :D
ОК.Який вік у гурамі?Самки які довго не нерестились отримують так звану *кісту*,це властиво всім лабиринтовим.Або не досвічений самець-з двома кобітами не легко справлятись:)
Вік приблизно роки Два , перерва між нерестами була місяця три, чотири . Про кісту не виключчено , але я не переймаюся , нерест не був моєю метою, це їхня ініціатива.
Власне про це мова й шла.Для гурамі вже поважний вік.Хоча самець-красень.Але нажаль вже не козак,головне що живуть та радують око господарю.
Бляха муха, вибачаюсь. Вчора прикалувався над гурамом, а сьогодні мушу тєжко вибачатися. Гурам виявився справжнім азійським козаком, цілий день відбудовував своє гніздо і гонив не чисельну рибну братву, мене зацікавило якого ляха він там робить і о диво, мої очі побачили декілька личинок. Тепер буду чекати можливо хтось виживе.
тернеция
06.05.2008, 20:13
Мои поздравления! :)
Держите нас в курсе.
Єдине додам,це вже не личинка то молодь яку вже треба годувати.Хоча серед рослин на початку знайде якусь інфузорію.
Самі собі знайдуть, що попоїсти.
Розводити інфузорію для десятка мальків, це вже занадто і тому дам матінці природі вирішувати долю молоді.:)
Мои поздравления! :)
Ваші вітання я обов’язково передам щасливому татусеві :)
Питання для рибоводів :)
У своїх постах я описував нерест і як наслідок одна самка бере участь , а у другої кіста. Шлюбні ігри подруги так вплинули на неї , що від ікри живіт роздувся у тричі , чи можна підтиснути живіт , що ікру видавити , бо ще трохи і рибка загнеться , а я цього не хочу :(
Андрійко
18.06.2008, 19:12
не варто. Э дуже велика ймовірніть, що ви роздавите рибці якісь внутрішні органи. Мабуть зарадити вже нічим не можна, проте я можу і помилятися. Не засмучуйтесь!!!
Колись років сім робив я такі операції з гурамі.Висновок-не раджу,томущо попередній пост актуален,риба відносно тяжко переносить це,легше її на нерест окремо посадити.Як нема такої можливості то залишити як є,матінка природа сама розберться.*NONO*
Всім дякую, хай буде так , як є.
Колись років сім робив я такі операції з гурамі.Висновок-не раджу,томущо попередній пост актуален,риба відносно тяжко переносить це,легше її на нерест окремо посадити.Як нема такої можливості то залишити як є,матінка природа сама розберться.*NONO*
Повегнемось до наших гурамів :)Невеличка проблемка назріває: маю 2 пари гугамів одна старша пара старанно нереститься, а от друга, молодша, нажаль ні, самку починає роздувати,самці на неї не реагують:(
Підкажіть, як "допомогти" рибі є варіант відсадити племінного самця і самку окремо в відро і "най ся діє воля Божа"
Андрійко
19.06.2008, 12:09
оце правильно!! Але є ще варіант розсадити молодшу пару в різні акваріуми на кілька днів. А потім знов з`єднати і подивитися що буде;).
Взагалі то для лабиринтових нерест стимулюють розсаджуванням плідників на тиждень з підняттям Т до 28-30.Самець за той час буває вже побудує гніздо.Самицю пускають до нього обережно,бо як що вона не готова то можливий сумний фінал.Я в таких випадках розгороджував їх склом,та по готовності до нересту скло забирав.А далі справа "молодят",та досвід аквамитця доведе все до логічного завершення.:D
тернеция
27.06.2008, 16:21
Питання для рибоводів :)
У своїх постах я описував нерест і як наслідок одна самка бере участь , а у другої кіста. Шлюбні ігри подруги так вплинули на неї , що від ікри живіт роздувся у тричі , чи можна підтиснути живіт , що ікру видавити , бо ще трохи і рибка загнеться , а я цього не хочу :(
При кистовании икры живот самки не раздувается. Скорее, это глисты или нарушение пищеварения. Не давите рыбку, лучше пролечите от глистов. Кистование само по себе - очень редкая вещь, т.к. если икра перезревает, то самка может сбросить её и без самца.
Скорее, это глисты или нарушение пищеварения. Не давите рыбку, лучше пролечите от глистов Гаразд , що ви порадите?
тернеция
27.06.2008, 17:24
В метронидазоле (метроджил), после промывки трубочника вымачивать минут 30, ванну можно повторить. Метроджил продается в аптеках.Также хорошо серовские Бакто Табс
Вариант -взять 100г сухого корма + 1 таблетку пирантела(антигельминтик для людей, продается в аптеках),на кофемолку, потом побрызгать водой и подсушить.Давать 2-3 дня утреним кормлением, через 14 повтор.
Советую почитать вот тут:
http://gov.cap.ru/home/65/aris/bd/ve...ument/313.html
На основе российских форумов:
Пирантел 3 таб. по 75мг на 100л.
Декарис 1 таб (150 мг.) на 100л на сутки, потом постепенная замена воды.
Cestal Plus (Цестал+), так же как азинокс+. Применение двухкратное, через 3-6 дней. - 1 т на 15 литров, и корм (мотыля) посыпать немножко порошком из цестала. "Цестал плюс" по составу куда сильнее одного празиквантела.
Азинокс+ и Азипирин - от сосальщиков. Для кратковременных (3-6 часов) ванн - 1 табл. на 6-12 л. (от нежности рыбы)
Пиперозин 1 таб на 70 литров, продержать 7 дней, подмена воды и перерыв неделю, и второй курс.Улитки дохнут от азинокса+, причем они хороший индикатор эффективности обработки: если они умерли, то и моногенеи - тоже. Вывод: надо купать отдельно именно больных, или лечить в общей акве.
Генерал куром (последнее хуже). Потребуется 3 внесения через день генерального кура, после частичной подмены воды.
Еще момент: глистогонные практически не всасываются в кровь, поэтому они все очень малотоксичны (на них это написано).
Кстати, Тетра Генерал Тоник в сочетании с Фунгистопом (в половинных дозах оба) более эффективны.
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009