Показати повну версію : Мій ставок
Дякуючи американським трудящим і нашим комуністам на початку травня маємо пару днів вихідних:)
І я скориставшись цими вихідними і погожою дниною нарешті навів порядок у ставочку - поміняв водичку , почистив від намулу, палого листя і сухого бадилля і ось він мій ставок:)
Тепер потрібно його засадити різною травичкою.
тернеция
06.05.2008, 20:15
Какого размера прудик, кто там будет жить? Расскажите! :)
Про свій ставок я писав у сусідній темі.
Раз я вже створив свою тему і виклав фотки, то не зайвим буде повторитися.;)
Ставок розміром 0,8*1м.і глибина від 0.8 до 0.6м.З акваріумних я садив шінерсію, гігрофілу, валіснерію, хеміантус, амбулію, роголисник, елодею. Росташований він у затінку вода не прогрівалась і не освітлювалась до дна достатньо для авка рослин. Тому прийнятний вигляд вони мали лише біля поверхні, хоча стебло і коріння були дай боже не порівняти з акваріумними.
А валіснерія взагалі не хотіла рости.
Хеміантус плавав на поверхні і балдів набрав вигляду як "Cuba"- клас.
Зробив невеличку ємкість по висоті водойми і туди посадив "вітчизняні рослини". Живу за 1км від Тернопільського ставу, тож без проблем насмикав всього по трошки до чого зумів добратись.
Два види якогось очерету і одна лепеха. Поза вторік після Паски запхав аїр, або татарське зілля, прижився, цьогоріч вже почав розростатися. Ще росте ірис болотяний можливо цього року зацвіте.
І росте верба Salix "Erythroflexuosa"- деревце надзвичайно декоративне . Гілки завиваються у вигляді спіралі , листки не ланцевидні, прямі , а теж стараються закрутитись у спіраль - вигляд просто клас :).
Якщо у когось виникне бажання можу нарізати живців. У водичці за дві , три неділі пустять корінчики і можна садити.
З риб поза вторік запустив дві самки мішкозабирних сомів (тільки їх зміг зловити з акваріума) жили собі , що їли не знаю , чомусь не перезимували. :D
Минулого , зміг зловити, і самців 3шт. і у ставок, ще не знаю чи перезимували , чи ні - не перезимували, на дні знайшов тільки хребти :D
Жити будуть простіші Protozoa - Джгутикові, Амебоподібні, Ворсинчаті, Спорові.
Риб тримати у ставку не буду , якщо якась жаба "ендемік" :D залізе і буде жити я не буду заперечувати.:)
Історія виникнення ставка.
Після будівництва будинку залишилась металева кайстра яка перекидалась з місця на місце і тільки заважала. От і виникла ідея з неї обладнати міні ставок.
Заварив отвір, просмолив з обох боків , викопав яму, земля пішла на гірку-квітничок. Коли кайстра лягла на своє місце почався процес обмуровування каменем як із зовні так і в середині. Через тиждень можна було заливати воду.:)
Ось така історія виникнення мого ставка.
Процес вдосконалення естетичного вигляду безкінечний, завжди виникає якась нова ідея . Є ідея створити фальш-джерельце .
Вище ставка на гірці-квітничку прокласти трубку поверх неї зробити жолобок мурований каменем звивистий у вигляді русла по якому буде текти вода у ставок, живитись джерельце буде із ставка , а воду у трубку буде подавати помпа. Коли втілю не знаю, без того мороки багато , але постараюсь.:)
Павло запусти карасів мають жити.Можна ротанів додати взагалі їм весело буде.
Cуперсько! Я собі також зроблю, як тільки придбаю якийсь крайчик землі))
Спочатку я хотів зауважити, що ставочок якийсь надто маленький, але потім як дочитав, то зрозумів чому такі розміри. А взагалі, дивиться дуже гарно. Хіба може багато каміння, або то з фото виглядає що багато.
якийсь надто маленький,
твоя правда , коли кайстра була не обмурована , то ніби достатньо , а коли обмурував ніби й замало :), на даний час з браком часу на обслугу, поки достатньо , але ..... я маю кайстру більшу у три рази :D
Хіба може багато каміння так і задумувалось , ставок мав вписатись у кам'яну гірку . Каіміння багато , квіточки цвітуть, зелень росте , бац, а тут водичка :D
Павло запусти карасів мають жити.Можна ротанів додати взагалі їм весело буде.
Я вже подумую, на базарі купити напів здохляків і кинути у ставок:D
А золотуху на літо не пробував запускати,я особисто бачив у знайомого у Львові.Осінню таких кабанів виловлював,що аж страшно.
Золотух , як варіант? Неопгано!
А осінню куди у акваріум , нізаякі гроші :D
:eek:Нашо таки крвйності,хіба в славетному місті Тернопіль немає ринку або люду якому до душі золотуха.;)В крайньому випадку між собою ми зможем домовитись:pПоміркуй:rolleyes:
,
Зацвів , висаджений поза вторік , ірис болотяний.
тернеция
01.07.2008, 17:34
Pavlo, а каков ставок сейчас? Ждем фотосессию. )
В принципі нічого особливого не відбувається .
Ірис відцвів , фотки були,у воді процвітають простіші я їх виловлюю і малькам гурамкам дяю їсти.
Накидав акваріумної трави - різної , але вигляд у неї не дуже, щоб хвалитися.
Добре ростуть тільки "місцеві" види :)
Зацвіла "кам'яна троянда", або "молодило"-лат. Semperv*********237;vum, привезена мною з Феодосії 2004р.
Квітконіс вона випустила десь у травні , довго набирала сили , чи чекала слушної нагоди і ось - зацвіла.
http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/8/1_DSC002793.JPG
http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/8/1_DSC002803.JPG
http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/images/8/1_DSC002823.JPG
Охват Марьян
21.07.2008, 18:04
Дуже цікава рослина *THUMBS UP*
Для самого стало приємною несподіванкою і цікавинкою :)
Дуже гарний ставок*THUMBS UP*, зразу видно - господар :)
тернеция
26.04.2009, 20:33
А как выглядит ставок сейчас? Что там новенького?:)
Покажите!:)
Занехаяв я свій ставок. Часу в обріз .Робота левову частину часу з’їдає, біля дому маю пару соток землі -на ній порядок зробити потрібно , присадибу після зими впорядкувати ... так , що до ставка руки, ще недошли.
Як тільки приведу в порядок дам знати :)
P.S. Дякую , що не забули :)
sasha421
24.05.2009, 23:41
Я вже подумую, на базарі купити напів здохляків і кинути у ставок:D
Карась риба живуча відійде і буде жити.
kostik05
07.06.2009, 14:55
Щодо риби, то карасі і зеркальний карпік в мене в ставку жили кілька років і зимували без проблем, дотогж в мене ставок мілкіший, на зиму нагрівач і трубку для повітря. А якщо щось то домашні тваринки, кіт чи пес, будуть раді такому делікатесу.:D.
Були ще експеременти із камишом, вирвав на озері маленький кущик і в озерце, роки 2 ріс, було де карасям ховатися і зимувати...
А якщо щось то домашні тваринки, кіт чи пес, будуть раді такому делікатесу.:D.
Тобто,для Вас риби,то просто делікатес для котиків?:confused:Звиняйте,але,досить примітивне відношення до риб.
kostik05
07.06.2009, 21:01
Тобто,для Вас риби,то просто делікатес для котиків?Звиняйте,але,досить примітивне відношення до риб.
:confused:Можливо ви не зрозуміли юмору, можливо моєї точки зору:- якщо в мене в ставку плаває звичайний карась чи карпік чи окунь, якого я витягнув на вудочку, і запустив собі в ставок, а не відразу зажарив на сковородці,тоді звичайно я буду намагатись створити йому якнайкращі умови для життя. Але якщо я раптом надумаю почистити ставок чи запустити туди золотух, що було в мому випадку(яких я нікому незгудовую і які зимують в хаті в спеціально відведениму для них аквасі) чи ще щось інше..., то я віддам того карася чи карпіка чи окуня,- свому коцору, чи собаці і для них то буде такий сами делікатес як і для мене риба куплена в магазині з акваріуму в Метро чи Сільпо чи Океані.
Чи можливо ви хочете сказати що ваще ставлення до дикої(неакваріумної, недекоративних порід) риби інакше, чи може ви її неїсте а купуєте в магазині і випускаєте в озеро чи річку????
Звиняйте теж, можливо я незрозумі ващої точки зору.
Тоді поясніть що означає,-"примітивне ставлення до риб"?????
Добре є.Просто,як Ви запустили туди риб,причому не важливо яких(чим наш карась гірший за китайського?),то тре створити умови,щоб жили вони довго,а як не виходить із зимівлею,то я б випустив їх у водойму,принаймні вони б мали шанс.Не хотілось,щоб Ваш ставочок виглядав як камера смертників-риби до зими собі жиють,але вже мають вирок-стати делікатесом.Ось що я мав на увазі.Але,можливо,дійсно,щось я недозрозумів у Вашому дописі.Буває.Надіюсь без образ.*DRINK*
kostik05
09.06.2009, 14:15
Надіюсь без образ
*DRINK*
Звичайно що без образ. Жива дискусія....!!!
*DRINK*
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009