КПК

Показати повну версію : Допоможіть вивести невідомі водорослі

kolin
22.01.2010, 20:31
Прошу поради як можна позбутись водоростей що завелись в акві і швидко розростаються.

Опис такий: довгі зелені схожі на нитку чи павутиння, чіпляються за каміння карягу або приростають до листків рослин. Дуже швидко розростаються, вкрили вже майже всю поверхню каряги.

дуже прошу допомоги, рибам ніби це не шкодить, але боюсь втратити всіх рослин.

RVV
22.01.2010, 21:23
Вітаю :) і Вас завелася нитчатка :)

Прогресивним методом знищення є засіб "сайдекс" його можна купити:

aquabqzar.org.ua (http://aquabazar.org.ua/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=19&Itemid=3&vmcchk=1&Itemid=3)

Але врахуйте що сайдекс це лише засіб для знищення, щоб ці водорості більше не з"являлись потрібно слідкувати за балансом в акваріумі.

kolin
23.01.2010, 14:16
Вітаю :) і Вас завелася нитчатка :)

Прогресивним методом знищення є засіб "сайдекс" його можна купити:

aquabqzar.org.ua (http://aquabazar.org.ua/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=19&Itemid=3&vmcchk=1&Itemid=3)

Але врахуйте що сайдекс це лише засіб для знищення, щоб ці водорості більше не з"являлись потрібно слідкувати за балансом в акваріумі.
Дякую за пораду, але що ви маєте на увазі під "слідкувати за балансом в акваріумі"?

Я намагаюсь доглядати ретельно за ним, кожного тиждня міняю 20% води на свіжу з під осмоса, аквас ніби не переселений, світло включаю на 8 годин, риб ніби також намагаюсь не перегодовувати... Навіть не знаю які ще можуть бути поради по вдосконаленню цих процедур...

Охват Марьян
24.01.2010, 11:02
але що ви маєте на увазі під "слідкувати за балансом в акваріумі"?
Чи вносите ви добрива для рослин в акваріум ? Які ? В якій кількості ?

kolin
25.01.2010, 11:47
Чи вносите ви добрива для рослин в акваріум ? Які ? В якій кількості ?

добрив не вношу зовсім, в мене рослини неприхотливі, екзотичних ніби не купував, тому й раніше росли нормально без добрив.

Почитав що причиною може бути забагато світла, в мене лампи стоять Т5 4 штуки по 20Вт, аквас на 140л. Лампи включаю по таймеру з 14.00 до 21.00, може варто зманшити світловий день?

Vitalik_only
25.01.2010, 12:40
А де ви такі лампи найшли т5 на 20 Вт? Наскільки я знаю є лампи на 24 і 21Вт!

DonWinton
25.01.2010, 12:52
Я з тою бідою боровся перекисом водню - виявилось досить ефективно.

kolin
25.01.2010, 18:31
А де ви такі лампи найшли т5 на 20 Вт? Наскільки я знаю є лампи на 24 і 21Вт!

точно, помилився, таки 24Вт. Дякую що виправили :)

kolin
25.01.2010, 18:34
Я з тою бідою боровся перекисом водню - виявилось досить ефективно.

Читав сьогодні про це. Зранку залив і спробую не включати світло хоча б день, потім зменшу світловий день на годину від зарашнього, про результат скажу за пару днів чи помогло...

Vitalik_only
25.01.2010, 19:02
Читав сьогодні про це. Зранку залив і спробую не включати світло хоча б день, потім зменшу світловий день на годину від зарашнього, про результат скажу за пару днів чи помогло...
Вам потрібно не світловий день зменшувати а кількість ламп, десь на половину!

kolin
06.02.2010, 19:09
Значить повідомляю про результат "лікування" перекиснем воню - водорослі майже зникли, ще лишилось чуть-чуть на карязі в кількох місцях лише.

Як радили зменшив к-сть світла, лишив лише 2 лампи, продовжую дослідження чи не буде потім "рецидиву" :)

biabuchja
06.02.2010, 19:33
Перекись в якій кількості додавали?

kolin
07.02.2010, 10:44
Перекись в якій кількості додавали?

50 мл на 140 літрову акву :)

Slavik
08.02.2010, 00:27
Я на яких рослинах у вас ростуть водорослі:), якщо у профілі Вашому вказано чітко - рослин немає*RTFM*??? А якщо появились то впишіть будьте добрі, і в мене відразу питання до Вас, у мене теж нитчатка сплелася разом є яванським мохом, не пошкодить перекесинь яванцю???

kolin
08.02.2010, 10:55
Я на яких рослинах у вас ростуть водорослі:), якщо у профілі Вашому вказано чітко - рослин немає*RTFM*??? А якщо появились то впишіть будьте добрі, і в мене відразу питання до Вас, у мене теж нитчатка сплелася разом є яванським мохом, не пошкодить перекесинь яванцю???

Справав тому що в акваріумістиці я ще сам новачок, тому назв рослин які в мене живуть не знаю, купував на базарі і спеціально питав неприхотливі у продавців.

можу сказати лише що в основному нитчатка росте на рослинах з великими листками і на карязі дуже сильно заросло. Хоча подекуди чіплялась та зараза навіть до каміння, отаке от :)

Чи пошкодить перекись яванському моху не знаю, мабуть вам варто спитати більш досвідчених тут людей.

Slavik
08.02.2010, 11:12
50 мл на 140 літрову акву :)
50мл на 140л скільки разів( як часто)???

kolin
08.02.2010, 11:29
50мл на 140л скільки разів( як часто)???

Заливав 2 рази з інтревалом 3 доби. Можливо можна й менший інтервал, бо перші ознаки покращення видно вже через добу.
Думаю якщо у вас також неприхотливі рослини, то зашкодити не має...

tom0106
08.02.2010, 17:50
я теж пробував Н2О2, в мене була проблема з бородою,результат був,але через місяць усе повторилось.тоді спробував сайдекс - задоволений!Наразі в акві чисто.Доречі переокис водню спалив мох яванський,волоснерію.А сайдекс вбив мох і елудея (чи як її там), зате криптокорини і анубіас пішли в швидкий ріст.

Slavik
08.02.2010, 18:06
я теж пробував Н2О2, в мене була проблема з бородою,результат був,але через місяць усе повторилось.тоді спробував сайдекс - задоволений!Наразі в акві чисто.Доречі переокис водню спалив мох яванський,волоснерію.А сайдекс вбив мох і елудея (чи як її там), зате криптокорини і анубіас пішли в швидкий ріст.

Ви в якій к-ті давали перекисень, і як часто??? Я зате й питаюсь, бо хочу полікувати свій мох яванський від нитчатки, яка його буквально прошила.

tom0106
08.02.2010, 18:50
заливав по 15 мл на мої 60 літрів.лив три рази (чез день) і міняв воду і так повторив два рази.і ще пробував мох вимочувати в розчині оцту - на мох здається не вплинуло.

Slavik
08.02.2010, 18:56
і ще пробував мох вимочувати в розчині оцту - на мох здається не вплинуло.
Що не вплинуло, у попередньому дописі Ви написали, що переокис водню спалив мох яванський.

tom0106
08.02.2010, 19:17
читай уважніше!Н2О2 спалив мох,а розчин столового оцту(3 процентного) мох не пошкодив. і ДЯКУЮ

Slavik
08.02.2010, 19:28
Я прочитав уважно, але не зрозумів словосполучення не вплинуло - не помогло від нитчатки, чи не вплинуло на стан моху, на другий раз потрібно ясніше висловлюватись, бо від одного слова інколи багато чого залежить. Тепер я зрозумів. Дякую. Буду пробувати і тим і тим просто у менших дозах, про результат напишу.:)

tom0106
08.02.2010, 19:57
візьму під увагу.а оцтом роби так:столовий оцет (9%) розводиш у пропорції 1:3 з водою,потім опускаєш в розчин свій мох(на 2-3 хв), витягуєш і промиваєш чистою водою.через декілька годин процедури повторяєш.і так за день або два мох буде чистий.але вкинеш в акву і він знову обросте.потрібно(рекомендую) акву обробити сайдексом.І ЩЕ РАЗ ДЯКУЄМО

ira_kart
24.05.2010, 14:41
у мене схожа проблема (Опис такий: довгі зелені схожі на нитку чи павутиння, чіпляються за каміння карягу або приростають до листків рослин. Дуже швидко розростаються, вкрили вже майже всю поверхню каряги) тільки розростаються досить повільно, на корязі їх взагалі немає. Почалося після покупки яванського моху, листи ставали ніби волохатими, і я вирішила, що це мох почав на них проростати.Чи може мох проростати на листках? Чи в мене також зелена нитчатка?Чи якась інша біда?