Показати повну версію : Допоможіть вивести котушок
допоможіть вивести котушок
KSENIA & RUSL@N
24.01.2010, 13:58
допоможіть вивести котушок
Купіть собі хижого слимака -ХЕЛЕНУ.
За 1 місяць в 50л. акваріумі 1 шт.винищує всіх катушок.
Тільки ви потратили не в ту тему!Тут тема про водорості.
Допис від KSENIA Купіть собі хижого слимака -ХЕЛЕНУ.
В мене котушки розмножуються в стакані внутрішнього фільтра (між губою і стаканом)... Там і ікру відкладають, а хелени туда ніколи не попадуть... Так що ставлю під сумнів твердження, що вони винишать ВСІХ котушок... Маю чотири хелени в 150-ти літровому акваріумі... Котушки як повзали до того, так і зараз повзають...
P.S. Прохання до модератора, що відповідає за цей розділ - перенесіть три останні поста в відповідну тему...
KSENIA & RUSL@N
24.01.2010, 15:18
Допис від KSENIA Купіть собі хижого слимака -ХЕЛЕНУ.
В мене котушки розмножуються в стакані внутрішнього фільтра (між губою і стаканом)... Там і ікру відкладають, а хелени туда ніколи не попадуть... Так що ставлю під сумнів твердження, що вони винишать ВСІХ котушок... Маю чотири хелени в 150-ти літровому акваріумі... Котушки як повзали до того, так і зараз повзають...
P.S. Прохання до модератора, що відповідає за цей розділ - перенесіть три останні поста в відповідну тему...
Ми залізли не в ту тему!*DASH**RTFM*
У Вас якісь неправильні Хелени.
У мене в 50л. живуть і розмножаються 10 шт.,Я кидаю їм жмень катушок,за ніч вони їх з"єдають.
Так-що з вами не погоджуюсь,якщо катушки будуть в акві,а не в фільтрі,то Хелени їх обов"язково з"їдять.
Те що Хелени не з"їздять їх в фільтрі-це факт!
Придбати Хелену-це була просто пропозиція,існують ще і інші засоби боротьби.
Охват Марьян
24.01.2010, 15:51
У Вас якісь неправильні Хелени.
В мене та ж ситуація, а причина в тому, що все залежить від співвідношення швидкості росту катушок і кількістю голодних хеленок.
Моя вам порада - хочете позбутись катушок то дотримуйтесь акваріумної гігієни: своєчасні підміни води, сифонка грунту, корму рибам кидайте стільки, щоб вони встигали його зїдати до 5 хв.
А стовідсотковий метод позбутись буть-яких молюсків - це купити собі рибку яка зветься боція-клоун (Botia macracantha )
хм...в мене протилежна проблема, треба щоб були катушки, але їх систематично поїдають...то розвозвожу в маленькому акваріумі і кидаю в великий :)
хм...в мене протилежна проблема, треба щоб були катушки, але їх систематично поїдають...то розвозвожу в маленькому акваріумі і кидаю в великий
ну якщо в Вас є така потреба то так... міг би поділитись, але вже надоїло постійно виловлювати їх...*DASH*
У мене в 50л. живуть і розмножаються 10 шт
50л і 10 хелен і 150л. і 4 хелени - то трохи різні пропорції, згодіться...:)
А стовідсотковий метод позбутись буть-яких молюсків - це купити собі рибку яка зветься боція-клоун (Botia macracantha )
Мар"ян, нічого стовідсоткового не буває, навіть спирт і то 96%...;) Боція теж не зможе полювати на котушки, які розмножуються в середині фільтра...*DASH*
Іра taylory@rambler.ru
24.01.2010, 17:27
Люди а хто такі катушки???
Іра taylory@rambler.ru, ампулярій знаєте?
трохи менші слимачки... не більше 1 см. в діаметрі...
KSENIA & RUSL@N
24.01.2010, 19:04
50л і 10 хелен і 150л. і 4 хелени - то трохи різні пропорції, згодіться...:).*DASH*
Так!Я згідна!Пропорції різні!
Так в чому проблема-запустіть більше.
У мене в 50л. 10шт. бо я їх там розвожу(там ще живуть креветки Черрі),а в інших аквах від 50 до 100л.по 1-3шт.-з роботою спривляються,корм риб не їдять-шукають катушок.
А у Вас ті катушки, що розводяться в фільтрі в акву не виповзають,бо вони ж як народжуються не можуть зразу розмножуватись,їм потрібно спочатку підрости?
я от недавно помітила, що криветки їдять ікру равликів, але равлики швидко це зрозуміли і почали відкладати ікру вище рівня води :)
Найкращий спосіб вивести равликів , це щодня їх виловлювати, вручну, кожного дня по 10 шт за 30 дн. - 300шт!!! Дуже захоплююча місія.:D:D:D
я от недавно помітила, що криветки їдять ікру равликів, але равлики швидко це зрозуміли і почали відкладати ікру вище рівня води :)
irenx, а які у Вас криветки, у Вашому профілі я не знайшов ніякої інформації про криветок???:)
чері...профіль зараз виправлю :o
ще знаю можна кинути листок салату, а коли равлики його обліплять витягнути :)
ще можна роздушувати і риби і креветки їх залюбки їдять (мясо) :)
KSENIA,ну я не відслідковував, як вони там живуть, але коли прочищаю раз в три місяця фільтр - то там попадається і ікра, а маленькі равлики, і дорослі... Підозрюю що деякі там все своє життя і проводять (бо просто не пролазять в щілини фільтра), а менші напевно спокійно випадають... Сподіваюсь, що з часом вони попадуть на обід хеленкам... До речі, раз Ви їх розводите, то підкажіть чи то складно? В смислі яка імовірність, що з тих чотирьох моїх виросте популяція хелен? Де вони полюбляють відкладати свою ікру? Наперед вдячний за практичну інформацію...
Найкращий спосіб вивести равликів , це щодня їх виловлювати, вручну, кожного дня по 10 шт за 30 дн. - 300шт!!! Дуже захоплююча місія
Пробував... Щоденно виловлював і більше... Але то тільки ті, що вже підросли - їх можна ще замітити... А маленьких попробуйта спочатку побачити, а потім ще ї вибрати пальцями... То нереально.... Така собі "місія нездійснена"...
Вибирав вручну потратив тижнів зо три по два рази на день мерзенна робота :mad: Маленьких просто дусив скаляріям була радість ікру зішкрябував лезвієм все ж таки переміг аквасик тепер вільний від навали :)
Охват Марьян
24.01.2010, 23:05
До речі, раз Ви їх розводите, то підкажіть чи то складно?
Про хеленок розмовляти переходимо сюди http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=574 , а тут тільки по-темі.
ікру зішкрябував лезвієм
а що, якщо ікру зішкрабати і вона впаде на дно, то з неї ніхто вже не виведеться?!?:confused:
Звичайно ж я викидував ту ікру
ira_kart
16.05.2010, 18:37
Як виглядає ікра катушок?Для розмноження їм потрібна пара, чи достатньо одної катушки щоб розмножуватись?
Як виглядає ікра катушок?Для розмноження їм потрібна пара, чи достатньо одної катушки щоб розмножуватись?
Прозора слизь... В мене найчастіше є в середині стакана фільтра... На рахунок пари - не знаю, залазять одна на одну, але чи це процес запліднення...*DONT_KNOW*:D
Але вивести практично не реально... Хіба повний перезапуск з одночасним кип'ятінням грунту і декорацій... Як бути з устаткуванням - може достатньо "Білизни", але не пробував...
Хелени наразі не допомогли - склалось враження, що їх котушки поїли, а не вони - котушок...
ira_kart, Є риби які винищують равликів.Наприклад боції або тетродони ,то їх найулюблена їжа.Але у Вас всього 24 л то можно зробити перезапуск і справа буде вирішена.
я вивів легко!Їх дуже люблять їсти раки!
так ось купив 2 раки кубинських і все!вирішив проблему:D
Охват Марьян
18.05.2010, 00:18
Як виглядає ікра катушок? http://www.akvamistika.narod.ru/images/snail2.jpg
http://www.akvamistika.narod.ru/images/snail3.jpg
Ось так виглядає ікра, розмножуються дуже швидко при надлишку в акваріумі корму.
Александр11
18.05.2010, 00:36
"Іра Люди а хто такі катушки???"
Катушки
Катушки (Planorbis) принадлежат к классу брюхоногих (Gastropoda), к отряду легочных (Pulmonata), к семейству катушек (Planorbidae).
Катушку можно отличить с первого взгляда вследствие ее чрезвычайно характерной раковины, завитой в одной плоскости в виде спирального шнура.
Наиболее привлекает внимание экскурсирующих роговая катушка (P. corneus L.), самая крупная среди остальных (диаметр раковины 30 мм, высота 12 мм), красновато-коричневого цвета. Эта катушка встречается повсюду как в прудовых, так и в озерных водах.
Катушки. Ест. вел. (Ориг.)
1 — роговая катушка (Planorbis corneus); 2 — катушка краевая (P. marginatus); 3 — катушка килевая (P. carinatus), 4 — катушка круговая (P. vortex); 5 — катушка завитая (P. contortus); 6 — катушка гладкая (P. glaber)
Из катушек средней величины отметим краевую катушку (P. marginatus L.) (диаметр раковины 15 мм, толщина 3,5 мм), обороты которой снабжены нитевидным килем, проходящим посередине оборота; гораздо чаще предыдущей встречается килевая катушка (P. carinatus L.), почти такой же величины, у которой нитевидный киль смещен к нижней стороне. Несколько меньшую величину имеет круговая катушка (P. vortex L.) (диаметр раковины 10 мм, толщина 1 мм) очень плоской формы, с тесно навитыми оборотами, с килем без нитевидного придатка.
Далее отметим почти черную завитую катушку (P. contortus L.) (диаметр раковины 4-5 мм, толщина 1,8 мм), обороты которой очень тесно навиты, так что число их доходит до 7-8. Почти такой же величины, но с малым числом быстро растущих оборотов, раковины P. complanatus L.
Движения катушек напоминают движения прудовиков. Ползая, улитки выставляют свое темное мягкое тело далеко из раковины и передвигаются по подводным предметам при помощи своей широкой плоской ноги. На голове имеется пара тонких щупалец, у основания которых помещаются глаза. Катушки точно гак же, как и прудовики, могут странствовать по поверхности водоемов, подвешиваясь к пленке поверхностного натяжения жидкости.
Дышат катушки атмосферным воздухом, вбирая его в легочную полость, образованную стенками мантии. Дыхательное отверстие, ведущее в указанную полость, открывается сбоку тела, близ края раковины. Оно открывается, когда катушка поднимается на поверхность воды за запасом воздуха. При недостатке воздуха катушка пользуется особым кожистым выростом, который помещается на теле близ легочного отверстия и играет роль примитивной жабры. Кроме того, катушка, по всей вероятности, дышит и непосредственно через кожу.
Питание. Катушки питаются растительной пищей, поедая части растений, которые соскабливают при помощи терки. Особенно охотно эти улитки поедают зеленый налет из мелких водорослей, который образуется на стенках аквариума. Снаружи через стекло нетрудно наблюдать, каким образом животное действует своей теркой, сгребая налет, как лопаткой. Весьма возможно, что катушки могут питаться и животной пищей. По крайней мере, в неволе они охотно набрасываются на сырое мясо.
Размножение. Катушки размножаются при помощи яиц, которые откладывают на листья водных растений и других подводных предметов. Кладка роговой катушки постоянно встречается на экскурсиях и настолько характерна, что ее можно отличить без труда: она имеет Вид плоской студенистой пластинки овальной формы желтоватого или светло-коричневого цвета и заключает в себе несколько десятков круглых розоватых прозрачных яиц. Через две недели или более (в зависимости от температуры воды) из икринок выводятся крошечные улиточки, которые довольно быстро растут. Икра катушек, как и других улиток, охотно поедается рыбами и истребляется ими в большом количестве. Как и прудовик, катушки — гермафродиты.
Интересно поведение катушек при высыхании водоемов, в которых они встречаются. Они зарываются во влажный ил, как и крупная роговая катушка (P. corneus). Иногда эта катушка остается на поверхности грунта, присасываясь устьем к илу, если в нем сохранились остатки влаги, или выделяет плотную нерастворимую в воде пленку, которой и замыкает отверстие раковины. В последнем случае тело моллюска постепенно сокращается, занимая в конце концов третью часть раковины, и вес, мягких частей падает на 40-50%. В таком состоянии моллюск может выжить вне воды до трех месяцев (катушка краевая P. marginatus P. planorbis).
* Б.Е.Райков, М.Н.Римский-Корсаков. Зоологические экскурсии. 1956.
Взято:http://www.ecosystema.ru/07referats/bruhonog/bruhonog.htm
Маю подібну проблему і хоч боровся з катушками різними способами усе намарно. Виловлював вручну, перезапускав акваріум і усеодно десь одна проскочить і все починається спочатку *DASH* Кілька років тому навіть якусь чудо-хімікалію застосовував, мала бути безпечна для риб, але крім виводка анциструсів нікого не знищив :'( Правда ще хелен не пробував, та вже й не знаю чи хочу. У мене папуги так звикли до розчавлених равликів, що більше нічого не хочуть їсти *THUMBS UP*
Та ж сама проблема борюсь давно на разі 1-0 на користь котушок.Перезапуск недопоміг. На рахунок нелен вагаюсь бо вони напевно і ампулярій пустять на собі на обід.
Охват Марьян
18.05.2010, 17:10
акваріум і усеодно десь одна проскочить і все починається
проблема борюсь давно на разі 1-0 на користь котушок Купіть собі Botia macracantha і проблем з катушками небуде....... однієї достатньо.
Вмене була такаж проблема-купив "півня":DBetta splendens, дорослий самець за тиждень перебив всіх, грунту побільшало на 0,5-1см:D:D:D тільки самку нетреба підсаджувати(нетим зайнятий буде)
Самий найкращий спосіб це хелени винищуть усіх.
Або заведіть собі карликового тетродана.
Самий найкращий спосіб це хелени винищуть усіх
спірне твердження...*NONO* перевірено на власних котушках - їх як було, так і є, а хелен хіба одну з чотирьох бачу...
Або заведіть собі карликового тетродана.
Xaker,ви читали профіль?24 л,гуппі,неони...Звичайно,тетраодон винищить котушок,але разом з ними,і гуппі.і неонів.А що потім з ним робити? В унітаз?:confused:
Rybkaigor
18.05.2010, 19:35
В мене теж є одна хелена, в день її не видно, ховається в грунт а в ночі вилазить і починає своє полювання. Дуже цікаво наблюдати, катушок поменшало, одні ракушки.
Петрович
19.05.2010, 12:23
Допомагає підсушена шкірка банану.
Прив'язати за нитку і в акваріум.
За 3 дні скоротив популяцію на 80%.
За 3 дні скоротив популяцію на 80%
не хочу придиратись, але звідки така точна цифра 80%? чи Ви знали, що котушок є в акві наприклад 200 шт, і виловивши 160 визначили процент? думаю то все умовно - на шкірку збирались більші котушки, а дрібноту Ви скоріш за все і не замітите...
Можна також зробити пастку типу для креветок з таблеткою корму. А можна також і мідним купоросом побалуватися (правда він має свої "-").
Треба буде якось зробити фотку зі своїми меланіями. Щоб народ оцінив що таке справжнє "нашестя":D
Купив я, якось, десяток слимаків кілерів, під назвою Anentome helena (http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=22202&postcount=22), тай забув, що таке котушки та меланії. Та ще кілери розплодилися на "радість" іншим слимакам.
Купив я, якось, десяток слимаків кілерів, під назвою Anentome helena, тай забув, що таке котушки та меланії. Та ще кілери розплодилися на "радість" іншим слимакам
значить Вам більше пощастило, бо в мене - (див. пост№32)
А як Вам панове така банда:eek:
мнда... виглядає жутковато... :eek:
Ostap, тут Вам поможе тільки радікальний метод. Грунт та все решта по можливості, прокіп"ятити та заново запустити акваріум.
ЮркоЮрко
19.05.2010, 21:13
А як Вам панове така банда:eek:
:eek: "Чужі 1,2,3 та й 4 напевне" :-!
Погоджуюсь з Doc-tor, що тут поможе лише перезапуск
Петрович
20.05.2010, 11:38
не хочу придиратись, але звідки така точна цифра 80%? чи Ви знали, що котушок є в акві наприклад 200 шт, і виловивши 160 визначили процент? думаю то все умовно - на шкірку збирались більші котушки, а дрібноту Ви скоріш за все і не замітите...
Не хочете придиратись - не придирайтесь. *NONO*
Я поділився своїми результатами. Елементарною логікою можна зрозуміти що цифра приблизна. Просто я наділений даром візуальної оцінки. :)
А хто сказав що я хочу їх вивести:(. Вони ні мені:), ні рибасам:) незаважають. Так згідний що троха псує естетичний вигляд акваріума:mad: Але коли студіки приходять на огляд, то вони прозрівають:eek: (Один з діалогів: - Виж казали що використовуєте звичайну гальку, а тут бачимо тільки трупи слимаків. - Так використовую. І це не трупи слимаків..... І тут Остапа понесло. Роблю серйозний вираз обличчя і починаю розказувати все як має бути).
Наразі меланіями я задоволенний. А перезапуск акви буде трохи згодом. Тай цікаво як мені прокипятити 40 л грунту на кафедрі де немає ні плитки ні газу:eek:
garbuz70
20.05.2010, 16:13
а я думав що у мене багато
ira_kart
22.05.2010, 19:39
Порівняно з акваріумом Ostapа в мене їх можна сказати взагалі нема. Останню(що поппалася на очі) катушку витягнула десь 2 тижні тому. Робити перезапуск лінь, так що буду з ними боротись своїми ручками:)
Охват Марьян
23.05.2010, 00:40
цікаво як мені прокипятити Прокипятити то добре, але після того як назад засипеш у акваріум з ракушок почнуть вилазити остатки слимаків і вода закисне в момент.
Порівняно з акваріумом Ostapа в мене їх можна сказати взагалі нема. Останню(що поппалася на очі) катушку витягнула десь 2 тижні тому. Робити перезапуск лінь, так що буду з ними боротись своїми ручками
В мене не Котушки а Меланії граніфера - а це зовсім інакший слимак.
Прокипятити то добре, але після того як назад засипеш у акваріум з ракушок почнуть вилазити остатки слимаків і вода закисне в момент.
Також над цим думав. От і надумав позбирати всіх задопомогою, них самих.
ми своїх катушок виловлювали вручну , пробували перекип"ятити все , перемити. але десь пропустили ікру і потім заново великим пінцетом діставали. деякі давили там же у воді(( але трохи страшнувато було,, щоб органіки забагато не було.
пробували перекип"ятити все , перемити. але десь пропустили ікру
достатньо пропустити пару ікринок на рослинках і все це буде марним...
деякі давили там же у воді(( але трохи страшнувато було,, щоб органіки забагато не було.
якщо риб достатньо, то це не страшно - роздушені котушки для них супер-делікатес...
Gonduras
04.05.2011, 17:49
Маріам, Вам сюди Молодь креветок Macrobrachium nipponense (http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=5428)
2 штуки на ваші 50 літрів буде аж забагато.
garbuz70
04.05.2011, 20:20
ам сюди Молодь креветок Macrobrachium nipponense
2 штуки на ваші 50 літрів буде аж забагато.
ні
чому ні
200л аква зараз 10 макриків з котушками нема проблем почвокровка відпадає
якщо не дати вчасно їсти просто стрижут ь або витягують низькі рослини
ostin777powers
04.05.2011, 21:57
а чим вам хелени не подобаються?*THUMBS UP*
Gonduras
05.05.2011, 12:09
ні
чому ні
200л аква зараз 10 макриків з котушками нема проблем почвокровка відпадає
якщо не дати вчасно їсти просто стрижут ь або витягують низькі рослини
Порада була для людини в якої в профайлі вказано
Рослини.
водорослі плаваючі зверху))
Gonduras
05.05.2011, 12:11
а чим вам хелени не подобаються?*THUMBS UP*
Про це вже багато тут говорилося - щоб хелени реально діяли їх потрібно купити багато (а вони не дешеві), або розвести в потрібній кількості (а це не досить швидко відбувається). Як на мене - макрики це найкращий компроміс.
Gonduras, я не огризаюся, але чим вам мої плаваючі зверху не сподобались?:) краще виправте, якщо я щось не так написала:( не знаю я назви точної тих рослин, тому так і написала:)
Gonduras
05.05.2011, 21:15
Маріам, Та ні - нічого проти ваших плаваючих рослин (саме рослин, а не водорослів, це єдине виправлення, доречі це швидше за все це пістія) я не маю :).
Мій пост був відповіддю панові garbuz70 про те що макрики реально з голоду можуть попсути ніжні рослини (якими здебільшого і є почвопокровки). А у вас таких рослин немає, отже вам нічого боятися і можна сміло завести макрика (чи два) для остаточної перемоги над котушками.
Gonduras, ясненько тепер .
а катушок в нас вже нема! я писала, що ми їх всіх виловили вручну. на разі , ніших рибок докупляти не буду, бо і так місця мало(((
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009