КПК

Показати повну версію : Конкурс акваріумної фотографії "Аквафото" (обговорення)

Сторінки : [1] 2

Охват Марьян
09.05.2008, 21:30
:)Hochy zaproponyvatu konkyrs na krasche aquariumne foto(mojna robutu-"krasche foto misiatsia abo pokvartalno).peremojtsia mojna rozmischyvatu na tutylniy storintsi forymy.
Поступила така пропозиція :) , давайте обговоримо, які фото мають бути , який напрямок (категорії) яка періодичність. Чи взагалі потрібен такий конкурс.

Nemo
10.05.2008, 12:14
Ще одна пропозиція :)
Фото на будь-яку акваріумну тематику, один учасник подає одне фото в місяць з 1 по 10 число, а з 10 до кінця місяця голосування і коментарі.

GrinjA
19.05.2008, 10:19
Підтримую Немо на рахунок будь-якої акваріумної тематики..Ну все - чекаємо першого червня!!! Успіхів усім хто приєднається!!!

Yura
24.05.2008, 20:26
Я за !!!
Думаю буде цікаво.

GrinjA
02.06.2008, 21:15
Хочу уточнити правила - фото повинно бути власного акваріума????чи можна було десь в неті пошукати?

Anybias
02.06.2008, 22:51
Photo ne povunno bytu z vashogo akvariuma ale povunno bytu zrobleno vamu.

RVV
03.06.2008, 10:47
Моя думка що викладати фото потрібно лише власнеого акваріуму. Тому що фотоконкурс акваріумної тематики це перш за все конкурс акваріумів (майстерності акваріуміста) не конкурс фотомайстерності.

Noe
03.06.2008, 11:07
Підтримую RVV. Гарних фоток в неті хмара, цікаво подивитися на роботи земляків!
До Немо: а то твій акваріум? Дуже гарна фотка!

navy
03.06.2008, 11:31
:eek:Я так само підтримую,що фото має буте власного акваріума.Або цікавого момента з життя Вашої акви.А цікаві фото які повязані з нашим спільним захопленням-можуть бути в окрамій темі.Як приклад фото Anybias, чудове видовище ,і по темі акваріумістики.:rolleyes:

Охват Марьян
03.06.2008, 16:34
Хочу уточнити правила - фото повинно бути власного акваріума????чи можна було десь в неті пошукати?
Ну фото повинно бути зроблене Вами і бажано з життя Вашого акваріуму.

Дописи Немо - це скоріше приклад, як правильно виставляти фото у конкурсі.

Anybias
04.06.2008, 06:26
:(Взагалі запропонувавши вам цей конкурс я мав на думці трiшки інакше, але якщо ви всі бачите його таким, то нехай воно таким і буде ,лиш би працювало.
Cвою фотку видаляю.

GrinjA
09.06.2008, 10:48
Як саме буде проходити голосування?Цікавить сам процес.

Anybias
12.06.2008, 06:49
Marian .
Zrobu slidyuchyi konkyrs anonimno ,iak vsudu.Schob kolu narod vustavliae nihto ne znav chui fotki a vje kolu golosyvannia zakinchyetsia,todi obiavush peremojtsia.
I vzagali ne potribno pytatu konkyrsu tupy "Takashi Amano" z konkyrsamu na forymah.
Same vajluve tse bajania vustavutu i pruiniatu ychast,a nam zavjdu byde tsikavo poduvutus i otsinutu.A tum hto moje zrobutu klasni fotku pruimaite ychats i davaite solidny kompetutsiu dlia "Grinj" a narod ,duvliachus na vashi robotu,sam "potiagnetsia do kraschogo".
Molodtsi scho e pochatok a teper potrohu i vidpratsuete vse reshta.

Охват Марьян
12.06.2008, 19:30
Zrobu slidyuchyi konkyrs anonimno ,iak vsudu.Schob kolu narod vustavliae nihto ne znav chui fotki a vje kolu golosyvannia zakinchyetsia,todi obiavush peremojtsia.
Підтримую і чекаю коментарів і пропозицій, щодо наступного конкурсу.

RVV
12.06.2008, 20:25
можна подумати над двома категоріями - любительське фото і "продвинуте" фото.
можна зробити умомви що до змісту фото - тобто задавати тему конкурсу - загальний вид акви, рослина, риба

GrinjA
12.06.2008, 20:58
можна подумати над двома категоріями - любительське фото і "продвинуте" фото.

хто буде сортувати де любительське а де продвинуте?:cool:

RVV
12.06.2008, 21:27
як кажуть військові "инициатива накузуема" ;) пропоную хто виграв конкурс попереднього місяця той і "голова жюрі" )))

Anybias
13.06.2008, 05:27
Schob schos sortyvatu treba matu kilkist!
ot kolu byde s chogo sortyvatu todi i byde vudno,a poku mauchu 5 konkyrsantiv nichogo rozbuvatu.Hocha ideia pravulna z chasom treba posortyvatu-загальний вид акви, рослина, риба.Ia ne pidtrumyu sortyvannia na любительське фото і "продвинуте".

Nemo
23.06.2008, 22:14
У голосувані потрібно додати варіант "Не підтримую жодного учасника".

MI$H@
24.06.2008, 20:38
У голосувані потрібно додати варіант "Не підтримую жодного учасника".

якщо не підтримуєш жодного з учасників, то просто не голусуєш, от і все :)

Noe
24.06.2008, 23:23
Конкурс люкс! Я підтримую і дуже прошу щоб він був постійно діючий! Інакше ми не вибиремося з нашого провінційності. Тре придумати якийсь приз переможцю!

Андрійко
28.06.2008, 17:56
Тре придумати якийсь приз переможцю
наскільки я розумію, призом переможцю є розміщення його (тобто його акваріуму) фото на головній сторінці форуму;)

Noe
28.06.2008, 18:06
О, ідея люкс про розміщення фото в якості приза! Ще переможцю пропоную домальовувати зелений квадратик репутації;)

Андрійко
28.06.2008, 18:15
так а мені "спасибо" за що?? Авторські права на ідею належать шановному адміну, наскількі я розумію. І про цю ідею написано на головній сторінці жирним червоним шрифтом:):):):)

а от доречі про зелений квадратик - буде цікавіше. Можна ще і знизу під репутацією написати - виграв конкурс аквафото, за такий-то місяць:):)

Охват Марьян
29.06.2008, 19:17
Підведу підсумок:

1. В конкурсі може прийняти участь будь-який зареєстрований учасник Львівського форуму акваріумістів.

2. Для участі публікується одне фото з життя свого акваріуму на будь-яку довільну тематику.

3. Фото конкурсантів будуть анонімні, тому надсилати їх потрібно з 01 по 10 число на: aquaforum.lviv@gmail.com, ICQ 7241277, Skype aquaforum.lviv.ua

4. В конкурсі приймуть участь тільки фото опубліковані в першому пості теми адміністратором.

5. Якщо буде більше 15 фото - поділити на 2 категорії: професійне і любительське (сортування фото за згодою адміністратора і переможця попереднього конкурсу)

6. Голосування з 10 числа і до кінця місяця.

Андрійко
29.06.2008, 20:47
Фото конкурсантів будуть анонімні
а нащо? Незрозуміле рішення.

RVV
29.06.2008, 21:43
про анонімність я вважаю правильно - уникнемо впливу на результат особистих симпатій і антипатій та дружніх стосунків ;)

Охват Марьян
29.06.2008, 22:32
Авторські права на ідею належать шановному адміну, наскількі я розумію
Належать Anybiasу :)
Ще переможцю пропоную домальовувати зелений квадратик репутації Репутація має різні значення 0, 10, 100, 250, 500, 750.....за що додається квадратик. Можна додати певну кількість балів переможцю місяця :)

ZAI SEA
29.06.2008, 23:07
Все дуже класно,любителі підводної флори і фауни!Пропоную всеж таки робити ще і опис акваріуму-які рослини .яка риба,який обєм,коли запущений...Нам далеко до конкурсу Т.Амано(мені наприклад не все подобається у нього,ми ж з вами не японці,а головне не професійні фотографи)але опис цей буде свідчити про те що ви цікавитесь акваріумістикою і це ваше хоббі(цим словом нагадав собі ,,Аквахоббі,,п.Копельціва)і доречі-може є потреба все ж таки організувати у Львові діючий клуб акваріумістів,хоча би віртуальний...

Noe
29.06.2008, 23:57
Стоп! Тут треба розрізняти: або ми друкуємо цікаві фотки з життя свого акваріуму, або ми представляємо свій акваріум в цілому. Якщо варіант другий, тоді опис необхідний. А якщо просто цікаві моменти життя, то опис нащо?
Тут ще є один розділ - фотографії акваріумів учасників форуму. От там дійсно треба опис давати.

Охват Марьян
30.06.2008, 12:31
Пропоную всеж таки робити ще і опис акваріуму-які рослини .яка риба,який обєм,коли запущений...
Про це у цьому розділі (http://aquaforum.lviv.ua/forum/forumdisplay.php?f=29) :)

Anybias
30.06.2008, 21:43
Пропоную під іменем переможця ставити маленький фотоапарат ,а коли навести мишкою то буде сказано що він переможець фотоконкурсу ,або лінк ,а ще потім з часом можна додати і інші символи відзнаки за інші конкурси і т.п.

Охват Марьян
30.06.2008, 22:16
Пропоную під іменем переможця ставити маленький фотоапарат ,а коли навести мишкою то буде сказано що він переможець фотоконкурсу ,або лінк ,а ще потім з часом можна додати і інші символи відзнаки за інші конкурси і т.п.
Фото можна вставляти у профіль :) а над надписом працюю *DASH* потихенько.

Охват Марьян
04.07.2008, 09:17
Конкурс люкс! Я підтримую і дуже прошу щоб він був постійно діючий! Інакше ми не вибиремося з нашого провінційності. Тре придумати якийсь приз переможцю! Придумав приз (http://lh5.ggpht.com/_4RZuKqHMN7E/Rm5MjdA1rEI/AAAAAAAAAzs/6cp2r4oPpFs/S4010054a.jpg)*DRINK*, тільки потрібно знайти інформацію, де таке можуть зробити у Львові.
Оцінюйте :)

Tarik_Nikita
04.07.2008, 10:51
Придумав приз (http://lh5.ggpht.com/_4RZuKqHMN7E/Rm5MjdA1rEI/AAAAAAAAAzs/6cp2r4oPpFs/S4010054a.jpg)*DRINK*, тільки потрібно знайти інформацію, де таке можуть зробити у Львові.
Оцінюйте :)

сторінка не відкривається

Охват Марьян
04.07.2008, 15:15
сторінка не відкриваєтьсяВот так вот, ну назву трошки змінити :)

Андрійко
04.07.2008, 15:24
хехе. цікава цяцька. Цікаво, скільки таке коштуватиме, і хто буде спонсор;)

Noe
04.07.2008, 20:01
Я робив колись фотки на горнятках. Короче, фото там буде досить розмите. Процедура наступна: ви приносите зображення яке хочете перенести на горнятко, його там в канторі ще раз фотографують і якимось там способом переносять на горня. Словом, якість мене не задовільняла. Зробити можуть на 700-річчя.

Андрійко
04.07.2008, 22:27
2 Охват Марьян,
А чому у аквафото липні лише одне фото? Ніхто більше не надсилає, чи просто не додаєте?

Anybias
05.07.2008, 02:55
V nas taka shtyka koshtye 13-25$ v zalejnosti vid gornia.
Ti im na web skudyesh fotky i sam robush dezain, a gornia pruhodut po pochti cheres pary dniv,ia dymau v vas take toje mae bytu,hocha ne znau chu ia b hotiv takui podarynok.:)

Руслан
05.07.2008, 10:24
Таку чашку можна зробити в багатьох місцях Львова, де є вивіска ФотоХіт(на вітрині, вони повсюду, просто треба уважніше дивитись), коштує 30-35 грн. Наприклад - в магазині Меломан біля Прикво. Я за минулий рік зробив 4 штуки в подарунок, якість досить непогана, просто треба уважно підбирати пропорцію фото, щоб не врізали щось важливе.

Андрійко
05.07.2008, 10:36
а що на чашці зображено буде? чи написано? такий приз є зміст робити переможцю року. На кожний місяць дороговато мабуть буде?
30-35 грн
це разом із чашкою, чи лише зображення?

Руслан
05.07.2008, 19:39
35 грн разом із чашкою (тобто за все). Але це було минулого року - тепер ціни не уточнював, але зараз мабуть мінімум + ще 20%. Надписи можна замовити різних шрифтів з каталогу.
Лишилось знайти шпоншора:cool:. або скидатись між собою по пару грн. (кожен на крайняк не випив би пива один раз*DRINK* ), бо думаю переможець року на це б заслужив *ONE*.

Андрійко
06.07.2008, 21:07
ідея гарна. дуже.
А як буде визначатися переможець року? Кількість перемог у місяцях, чи додатковий конкурс фото?

Андрійко
20.07.2008, 10:10
чому ніхто не відповідає? просто в мене є така пропозиція -
аби визначати переможця року - рахувати кількість зайнятих ним 1-2-3 місць. А легше це зробити - ввівши таку систему -
*1місце - 3 бали (або навіть 4)
*2місце - 2 бали
*3місце - 1 бал.
таким чином отримаємо фоточемпіонат з більшою інтригою, ніж у окремих фотоконкурсах по місяцях.
також є пропозиція скоротити час на подання фото, та на голосування

Cihlo
28.07.2008, 15:26
Система нарахування балів запропонована ANDRESом просто The BEST ! :D
P.S. ANDRESу RESPECT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SUPP0RT
29.07.2008, 21:47
ІМХО
Не буде правильним коли один учасник переможе у двох місяцях, а учасник у якого дійсно найкраща !!! робота залишиться переможеним :(.
Пропоную голосувати, в окремій темі, за кращу роботу року в якій приймуть участь переможці (роботи які зайняли перше місце) всіх місяців.
Ваша думка............?

Руслан
30.07.2008, 09:33
ІМХО
Не буде правильним коли один учасник переможе у двох місяцях, а учасник у якого дійсно найкраща !!! робота залишиться переможеним :(.
Пропоную голосувати, в окремій темі, за кращу роботу року в якій приймуть участь переможці (роботи які зайняли перше місце) всіх місяців.
Ваша думка............?

Ще у червні (http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=298&page=4) запропонував вибирати найкраще фото року, якось досі ніхто (окрім SUPP0RT*THUMBS UP*) не реагував.

Андрійко
30.07.2008, 16:01
Ну а як станеться таке, що одна людина виграэ наприклад 11 мiсяцiв, а iнша- один? Тут имхо буде нечесно, якщо буде ще i конкурс на переможця року. До того ж у запропонованiй вами моделi визначення визначення найкращого э величезний недолiк- тут вже не можна буде гарантувати анонiмнiсть робiт. З повагою, андрiй.

Tarik_Nikita
30.07.2008, 16:19
кожна з двох пропозицій має право на застосування, думаю це вже питання до адміністрації.
моя думка, варіант з балами - має чисто статистичний характер, але...припустим саму банальну ситуацію:"два студента - перший ходить на всі пари, старанно готується до практичних занять, всьо чемно, чікі-пукі і як результат отримує на екзаменні відмінну оцінку, другий лєнтяй, на пари не ходить(сидить в Б317 на вул Костюшки:D), до всього пофігістично ставиться, до занять готується раз через раз, поточні оцінки добре, задовільно, але хлопець здібний під час сесії сідає готується старанно до кожного екзамену сидячи перед літературою і конспектами день і ніч, результат той самий - все відмінно"

Це всім для роздумів :))))

Андрійко
30.07.2008, 16:42
А давайте все демократично вирiшимо- голосування придумали саме для таких випадкiв.

Руслан
30.07.2008, 16:52
Ну а як станеться таке, що одна людина виграэ наприклад 11 мiсяцiв, а iнша- один? Тут имхо буде нечесно, якщо буде ще i конкурс на переможця року. До того ж у запропонованiй вами моделi визначення визначення найкращого э величезний недолiк- тут вже не можна буде гарантувати анонiмнiсть робiт. З повагою, андрiй.

Добре, це й же варіант, але один знімок буде просто унікальним і сподобається всім найбільше (може і тому хто 11 раз перемагав:)), але через таку систему неотримає свого визнання :'(.
А анонімністю думаю раз в рік можна знехтувати і голосувати по совісті (по уподобанні, а не знайомстві).
На рахунок 1,2,3-го місць - ідея заслуговує на втілення (принаймі в кожному конкурсі розчарованих буде на 2 чол. менше :D).
Прошу коменти...

Anybias
30.07.2008, 17:07
Neivuschou tochkou tsiogo konkyrsy-e peremojets misiatsia i iogo robota prukrasou tutylnoi storinku tsiogo forumu(na nastypnuy misiats),a peremojets roky -tse vje vidnosno(mojluvo tse byde materialnui pruz za rozvutok i aktuvny ychast y forumi i zvannia pochesnogo fotografa)skorishe za vse peremojets byde vuznachatus adminamu z vrahyvanniamu dymok ychasnukiv forymy!
Dli pochatky mu hotilu b pobachutu naskilki tsei konkyrs znaide svoe postiyne mistse i interes na forymi!

Anybias
30.07.2008, 17:11
A zabyv?!
Z naikraschuh robit byde stvoreno albom nashogo forymy!

SUPP0RT
30.07.2008, 17:27
А давайте все демократично вирiшимо- голосування придумали саме для таких випадкiв.Голосування -це як у Верховній Раді (з блокуваням трибуни і мордобоєм) :D

По-суті:
Ви мене не правильно зрозуміли :), переможцем є не учасник а його робота (фото) !!! Тобто ми не вибираєм "Кращого форумчанина" а кращу унікальну акваріумну фотороботу.

Андрійко
30.07.2008, 19:57
Тодi чому не можна надсилати бiльше одного фота на мiсяць?

Anybias
30.07.2008, 21:24
"унікальнa акваріумнa фотороботa"-tse rezyltat tvorchosti ,dialnosti tvortsia.
Robota slavut tvortsia!
A robotu (osobluvo naikraschi z nuh )byde vajko otsinuvatu takum chunom,tomy scho naichastishe kojna z nuh ynikalna po svomy,i tse vje dyje spirne putannia vlasnogo smaky v peremishky z profesiynumu navukamu y aquariumistutsi i fotografii.

Охват Марьян
30.07.2008, 23:24
На рахунок 1,2,3-го місць - ідея заслуговує на втілення (принаймі в кожному конкурсі розчарованих буде на 2 чол. менше ).
Прошу коменти...
Так друге і третє місце ніхто не відміняв :)

biabuchja
06.08.2008, 11:22
акваріумісти все це дуже добре я просто тільки не давно тут, підскажіть як фото закачати а то ніяк не получаеться пише що за великий формат, фото зроблене canon 640 10пікселів

Руслан
06.08.2008, 12:21
акваріумісти все це дуже добре я просто тільки не давно тут, підскажіть як фото закачати а то ніяк не получаеться пише що за великий формат, фото зроблене canon 640 10пікселів

Якщо фото на конкурс *ONE*то згідно 3-ї умови конкурсу (http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=373): Фото конкурсантів будуть анонімні, тому надсилати їх потрібно(з іменем користувача) з 01 по 10 число на: aquaforum.lviv@gmail.com, ICQ 7241277, Skype aquaforum.lviv.ua;
А якщо просто завантажити фото в пост на сайті, то див. починаючи з поста №8 тут (http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=298).:)

Охват Марьян
06.08.2008, 13:56
акваріумісти все це дуже добре я просто тільки не давно тут, підскажіть як фото закачати а то ніяк не получаеться пише що за великий формат, фото зроблене canon 640 10пікселів Читайте тут http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=222
, а на конкурс надсилайте фото на пошту aquaforum.lviv@gmail.com

Охват Марьян
07.08.2008, 21:50
Бачу що фотоконкурс став нецікавим для наших форумчан :( , тому виникає питання про його доцільність.

Tarik_Nikita
08.08.2008, 10:27
серпень - місяць відпусток, так що, Мар"ян, не роби поспішних висновків

Руслан
08.08.2008, 10:48
серпень - місяць відпусток, так що, Мар"ян, не роби поспішних висновків

Згоден, народ віддихає :)(я також пропаду до кінця місяця*DRINK*).

А конкурс актуальний допоки є хоча б одне фото :)

Андрійко
08.08.2008, 15:07
2 Марьян - шось я незрозумів, чого жодне фото у аквафото-серпні не має назви?

Можливо варто також дати можливість авторові анонімно розповісти - що саме зображено на фото!

Охват Марьян
09.08.2008, 23:57
2 Марьян - шось я незрозумів, чого жодне фото у аквафото-серпні не має назви?

Можливо варто також дати можливість авторові анонімно розповісти - що саме зображено на фото!А хіба я забороняю :)

Руслан
12.09.2008, 12:45
Мар'ян, можеш зробити так*THUMBS UP*, щоб кожен анонім який прислав фото неміг проголосувати за себе, а то при майже 250 учасниках голосує лише до 30 чол і відповідно кожен голос на вагу золота та може бути вирішальним :)

Андрійко
12.09.2008, 15:40
так а нашо то треба? просто нехай усі аноніми проголосують кожен сам за себе, і нічого не зміниться;)

Охват Марьян
13.09.2008, 00:09
Мар'ян, можеш зробити так*THUMBS UP*, щоб кожен анонім який прислав фото неміг проголосувати за себе, а то при майже 250 учасниках голосує лише до 30 чол і відповідно кожен голос на вагу золота та може бути вирішальним :) Неможу так зробити, бо голосування анонімне. З наступного місяця голосування буде вдосконалене :)

Anybias
13.09.2008, 06:13
Pogodjyus z Andresom !

RVV
18.09.2008, 09:28
як на мене то голосувати сам за себе то щось нагадує байку:

- мамо, мамо, нас люди хвялять
- хто доню ?
- я вас, а ви мене

Пропоную просто постановити що за себе голосувати неможна

Охват Марьян
21.09.2008, 15:19
так а нашо то треба? просто нехай усі аноніми проголосують кожен сам за себе, і нічого не зміниться;) Це вже кому як совість дозволяє і яке фото подобається :)

RVV
21.09.2008, 21:31
Це вже кому як совість дозволяє і яке фото подобається :)

ну як на мене то голосувати за себе то верх рагулізму

Anybias
21.09.2008, 22:31
A vzagali ,ne znau chomy,ale nash konkyrs peremagaut ne ti robotu iaki povunni bylu b prukrashatu nash forum:(,tse moia dymka.

RVV
22.09.2008, 11:09
Ну шо робити - значить така публіка на форумі якій більше подобаються беззмістовні фото.

Охват Марьян
22.09.2008, 18:18
В серпні не голосували активні учасники за фото, які б могли професійно оцінити фото, побачимо яке фото переможе цього місяця.

ІМХО Думаю просто учасникам сподобалась назва роботи.

Anybias
22.09.2008, 20:09
Ia tak i peredbachav ,scho podymaut scho ia mau nauvazi fotky munylogo misiatsia,ale tse ne tak,bo lider tsigo misiatsia mene duvye bilshe.

avgust
13.02.2009, 21:17
Нажаль з цих всіх фото мені жодне не подобається. Я би за якесь проголосував Але ...

Tarik_Nikita
16.02.2009, 13:27
Не бачу нічого привабливого в жодному з фото .

Ну тоді покажіть своє фото, в якому бачите привабливість Ви і заодно інші оцінять:)

bmw
11.10.2009, 16:31
Пропозиція адміністрації - відсортовувати те, що зняте телефонами і не допускати до конкурсу, це ж не фотоапарат, а індикатор світла. Неприємно на цю муть дивитись. На деяких навіть не видно чи це риба, чи пляма на склі.

Охват Марьян
04.01.2010, 21:50
Голосування у річному конкурсі серед кращих робіт всіх місяців "Аквафото 2009" розпочнеться 20 січня і триватиме до 1 лютого !

Slavik
16.02.2010, 21:45
Віддаю свій голос за №1 *ONE*. красивий "кубинець" (виправте якщо помиляюсь) і назва оригінальна:)
кубинець дуже гарний, але у цій темі голосуємо взагальному за фото, а не за конкретного кубинця. Фото має бути якісне, не говорю вже про вище мистецтво фотографії.
Ось. як не потрібно фотографувати:
Тринадцать вредных советов от Маши Синичкиной
Поставьте ваш аппарат в режим "А" и больше не меняйте. Зачем покупать фотоаппарат за кучу баксов и забивать потом голову такими понятиями как "выдержка" и "диафрагма"? Лучший вид освещения для съемки - "вспышка в лоб". Зачем использовать дополнительные источники света: зонты, лайтбоксы, отражатели, - если встроенная вспышка и так все прекрасно освещает? Всегда включайте встроенную вспышку при съемке футбольного поля с верхней трибуны. Все вокруг сразу увидят что вы крутой профи с дорогой камерой. Также со вспышкой очень хорошо снимать звездное небо и подсвечивать темный диск луны. Никогда не думайте о том, что у вас должно получится. Снимайте, снимайте, снимайте - потом выберете. Лучшая компоновка кадра - смысловой объект в центре. Там он сразу привлечет внимание зрителя. "Золотое сечение" умерло еще во времена Рафаэля. Если вы снимаете человека на фоне дерева - выберите точку съемки так, чтоб дерево как-бы росло из его головы. Горизонт надо обязательно завалить. Иначе ваша фотография будет откровенно скучна. Лучший сюжет всех времен и народов: "Я и лошадь, лошадь справа." Также хорошо смотрится - "Я и верблюд" и "Муж и Триумфальная арка". Обязательно разместите в сети фотографии ваших родных (это всем безумно интересно) и сообщите что это ваши дети (внуки, братья, сестры, родители, любимые и т.п.). После этого никто не осмелится сказать про ваши работы что-то плохое. Ни в коем случае не используйте постобработку ваших снимков. Они и так шедевры. Фотошоп их только испортит. Никогда не кадрируйте ваши картинки. Чем больше объектов на снимке - тем снимок лучше! Зачем возиться с рамочкой? Она ведь ничего не прибавит к вашему кадру. А за это время вы сможете нащелкасть сотню новых. После ресайза можно вполне обойтись без "Unsharp Mask". Легкая замыленность картинки воспримется как художественный прием.

© 2003 Маша Синичкина
Джерело: http://funphoto.ua/rus/trinadtsat_vrednyh_sovetov.php

pyellow
17.02.2010, 13:13
у цій темі голосуємо взагальному за фото, а не за конкретного

Slavik, не будь таким радикальным... а то придется выставлять фото только из инета ....
Я тоже голосую за "конкретного Кубинца":D

V.PooH
17.02.2010, 18:23
Абсолютно згоден із Slavik, останні місяці, фото виставлені на конкурс є з розряду " А ось що у мене є!..." :-! І не згоден що голосувати треба, ні одну з робіт не вважаю достойною участі у конкурсі, і це не тільки за лютий. За попередні місяці також. А між поганим і дуже поганим завжди можна утриматись. Пропоную ввести пункт утримався або проти всіх:)

Охват Марьян
17.02.2010, 22:53
Ось як повинні бути оформлені роботи до конкурсу:

http://www.petshop-zoomania.com/Guppy/Flamingo%20Red%20Guppy%202.jpg

http://www.petshop-zoomania.com/Guppy/White%20G1.jpg

http://www.petshop-zoomania.com/Guppy/Guppy%20male%2006.jpg

http://www.petshop-zoomania.com/Guppy/Guppy%20male%2007.jpg

Охват Марьян
17.02.2010, 23:09
http://www.petshop-zoomania.com/Tetras,Rainbows,Killi/Nothobranchius%20malaissei%20Sange%20DRCH%202008-06.jpg

http://www.petshop-zoomania.com/Tetras,Rainbows,Killi/Fundulopanchax%20robertsoni%202.jpg

http://www.petshop-zoomania.com/Tetras,Rainbows,Killi/Fundulopanchax%20Robertsoni%204.jpg

http://www.petshop-zoomania.com/Tetras,Rainbows,Killi/Simpsonichthys%20santanae.jpg

http://www.petshop-zoomania.com/Tetras,Rainbows,Killi/Nothobranchius%20Rachovii%20Beira%20F1.jpg

http://www.petshop-zoomania.com/Tetras,Rainbows,Killi/Nothobranchius%20ocellatus%20Pakacha%20TZ%202008-28.jpg

http://www.petshop-zoomania.com/Tetras,Rainbows,Killi/Callopanchax%20occidentalis%20Kabak%20GM%2097-4.jpg

http://www.petshop-zoomania.com/Tetras,Rainbows,Killi/Gnatholebias%20zonatus%20finca%20pair.jpg

http://www.petshop-zoomania.com/Tetras,Rainbows,Killi/Nothobranchius%20fasciatus%20Mnasini%20089.jpg

http://www.petshop-zoomania.com/Tetras,Rainbows,Killi/Fundulopanchax%20fallax%20CI-98.jpg

http://www.petshop-zoomania.com/Tetras,Rainbows,Killi/Austrolebias%20Nigripinnis%20Buenos%20Aires%201024 .jpg

http://www.petshop-zoomania.com/Tetras,Rainbows,Killi/Nothobranchius%20ugandensis%20Butiaba.jpg

http://www.petshop-zoomania.com/Tetras,Rainbows,Killi/Nothobranchius%20sp%20Kiziko.jpg

http://www.petshop-zoomania.com/Tetras,Rainbows,Killi/Fundulopanchax%20fallax%20CI-98.jpg

http://www.petshop-zoomania.com/Tetras,Rainbows,Killi/Austrolebias%20Nigripinnis%20Buenos%20Aires%201024 .jpg

http://www.petshop-zoomania.com/Tetras,Rainbows,Killi/Nothobranchius%20ugandensis%20Butiaba.jpg

http://www.petshop-zoomania.com/Tetras,Rainbows,Killi/Nothobranchius%20sp%20Kiziko.jpg

Всі роботи зроблені на:
Camera used: CANON 350D
Lenses: EF 50 mm/f2.5 Compact-Macro and EF 50 mm. f/1.8 II
Ext. flashes:Canon Speedlite 430 and 580EX

lyubassik
18.02.2010, 00:04
останні місяці, фото виставлені на конкурс є з розряду " А ось що у мене є!..." І не згоден що голосувати треба, ні одну з робіт не вважаю достойною участі у конкурсі, і це не тільки за лютий. За попередні місяці також. А між поганим і дуже поганим завжди можна утриматись. Пропоную ввести пункт утримався або проти всіх

Цей допис можна прийняти за образу. Якщо в учасника конкурсу немає "крутого" фотоапарату, навиків фотографувати і в аквасі плавають звичайні рибки - значить йому немає чого "дригатись" (всеодно забакланять).:mad:
Як писалось в умовах - на конкурс треба присилати фото з життя свого акваса. Для кожного учасника своя рибка чи криветочка є унікальна і найулюбленіша, а казати, що ні одне фото не варте уваги - образа. Так що ж робити, шукати в інеті рибки, чи все ж таки будем фоткати свої акваси, своїх улюбленців і будем показувати їх всім форумчанам.

Slavik
18.02.2010, 00:46
Цей допис можна прийняти за образу. Якщо в учасника конкурсу немає "крутого" фотоапарату, навиків фотографувати і в аквасі плавають звичайні рибки - значить йому немає чого "дригатись" (всеодно забакланять).:mad:
Як писалось в умовах - на конкурс треба присилати фото з життя свого акваса. Для кожного учасника своя рибка чи криветочка є унікальна і найулюбленіша, а казати, що ні одне фото не варте уваги - образа. Так що ж робити, шукати в інеті рибки, чи все ж таки будем фоткати свої акваси, своїх улюбленців і будем показувати їх всім форумчанам.
Навіть звичайні рибки при вмілому і правильному фотографуванні, не обовязково супер-пупер дорогим фотоапаратом, можуть виглядати на фото набагато краще, головне терпіння і трошки знань, які можна получити навіть зайшовши у пошук Google "фотографування акваріумів", "фотографування риб". Виходить дійсно, що конкурс АКВАФОТО наші конкурсанти перетворили на конкурс Що Я МАЮ, чи ЩО Я ВИРОЩУЮ.
Перш ніж виставляти свої фотографії, на такий конкурс зробіть декілька фотографій і самі виберіть кращу. Якщо я не можу сфотографувати своїх улюблннців хоч би так, як приблизно показав Охват Марьян то значить до конкурсу ще не доріс, і не потрібно шукати фотографій в інтернеті більшість цих шедеврів зроблені такими ж акваріумістами, як і Ви. Успіхів*DRINK*.

Slavik
18.02.2010, 00:54
Ось як повинні бути оформлені роботи до конкурсу:
Прекрасна макрозйомка, коли наш конкурс дойде до такого рівня???*THUMBS UP*

lar
18.02.2010, 00:59
Прекрасна макрозйомка, коли наш конкурс дойде до такого рівня???*THUMBS UP*
Такі фоти робити, - відповідне обладнання мусить бути + нічого не робити, окрім фотографувати. У нас форум акваріумістів, а не фотографів- професіоналів.

Slavik
18.02.2010, 06:11
Такі фоти робити, - відповідне обладнання мусить бути + нічого не робити, окрім фотографувати. У нас форум акваріумістів, а не фотографів- професіоналів.
На мою думку, щоб якісно вийшла фотографія,також перш за все необхідно підготувати сам акваріум, потім риб, а це справа не фотографа -професіонала, а акваріуміста, а сам процес фотографування можна назвати СПОСТЕРЕЖЕННЯМ ЗА ЖИТТЯМ МОЇХ РИБАСІВ, що піде знову ж таки, - тільки на користь акваріумістам.:)

aton_ra
18.02.2010, 09:09
"Охват Марьян: Підведу підсумок:
2. Для участі публікується одне фото з життя свого акваріуму на будь-яку довільну тематику."

Щось я не зауважив в правилах конкретних вимог до якості фотографії чи фотообладнання, тому вважаю що кожне фото є унікальним і має право бути обраним як найкраще!
А всіх "професіоналів" попрошу залишатися при своїй думці, не опоганювати фотоконкурс, а сидіти вдома і тихенько радуватись своїм дзеркалкам та макрообєктивам!
Я особисто за "аватарчика")))

Охват Марьян
18.02.2010, 10:34
Цими фотографіями я хотів показати як проводиться конкурс на сусідньому форумі.

Camera used: CANON 350D це не є супер дзеркальна камера, яка навіть немає повної матриці.

Щось я не зауважив в правилах конкретних вимог до якості фотографії чи фотообладнання Звичайно нема і небуде. Кожен учасник повинен сам підготувати фото до конкурсу. Теперішні технології дозволяють зробити безліч кадрів використовуючи різні налаштування і з них обрати найвдаліший (це колись кожен кадр на плівці був цінним, бо плівка закінчувалась :)).

у пошук Google "фотографування акваріумів", "фотографування риб". Виходить дійсно, що конкурс АКВАФОТО наші конкурсанти перетворили Це все є у нас в бібліотеці:
Основні правила фотографування акваріумів. (http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=320)
Підготовка фото до показу в інтернет (http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=343)

Tarik_Nikita
18.02.2010, 11:59
Всім привіт!
Так дійсно, щоб зробити гарну фотографію треба добре "намарудитись" , тому і не беру участь у конкурсі, оскільки на це треба багато часу і терпіння, а присилати Мар"яну аби що теж не хочеться.
Навіщо Вам гугл, якщо б були трішки уважніші і подивились сусідні теми (конкурси за інші місяці 2009 року), то побачили б, що в багатьох темах є коментарі Віталіка (RVV) та інших учасників до кожної роботи, де зауважувалися усі мінуси. Хтось з цього узяв щось корисне? (риторичне питання)
А про фотоапарати, то це як танцюристу "то саме". Гарну фоторгафію можна зробити навіть 2 піксельним апаратом з телефону

V.PooH
18.02.2010, 12:24
Що так всі на відсутність хорошого фотоапарата скидають? Та шедевр можна Сменою зробити, були б руки і єлементарне бажання навчитись. Так що це лише виправдання за неохайність та ледачість. Існують такі поняття як композиція наприклад. Потратити декілька годин свого життя и прочитати про це буде не лише корисно, але й цікаво. Конкурс це змагання, а змагання потребують певної, хоча б базової підготовки. Коли ти хочеш бути кращим - потрібно до цього готовитись, битись за перемогу. А коли " і так нормально..." Та й чому дивуватись, коли у 95% усіх фотографій у альбомах користувачів зводиться до банального " Ося и Киса здесь были..."

Wehrwolf
18.02.2010, 13:12
2778телефон
2779цифрова зеркалка
відчуйте різницю...:)

RVV
18.02.2010, 14:50
Wehrwolf, що ви порівнюєте ? це два зовсім різні фото.

А взагалі і телефоном можна зробити нормальне фото. Правильно вже сказали вище що поганому танцюристу завжди щось заважає.

Wehrwolf
18.02.2010, 15:07
ці два фото робила я....:cool: пробувала різні фотоапарати... яйця мені не заважають

RVV
18.02.2010, 15:17
Wehrwolf, можна глянути оригінали фото з інформацією про параметри зйомки ?

Wehrwolf
18.02.2010, 16:18
http://s001.radikal.ru/i194/1002/b4/1d720bff1fd5t.jpg (http://radikal.ru/F/s001.radikal.ru/i194/1002/b4/1d720bff1fd5.jpg.html)

http://s001.radikal.ru/i195/1002/8b/5892331e38f8t.jpg (http://radikal.ru/F/s001.radikal.ru/i195/1002/8b/5892331e38f8.jpg.html)

Wehrwolf
18.02.2010, 16:38
фото з телефону 1024х1280...236кб...
скільки не мурдувалась нічого путнього не вийшло...

Ye_Lviv
18.02.2010, 17:42
ці два фото робила я....:cool: пробувала різні фотоапарати... яйця мені не заважають
А з ісо 100 ви не пробували, бо ісо 400 трохи зернить, правда не дратує.

RVV
18.02.2010, 18:00
Wehrwolf, переглянув фото ... ну що вам сказати для початку варто перед зйомкою чистити скло акваріуму, а потім вже казати що нормальні фото неможливо зробити простим фотоапаратом.

Охват Марьян
18.02.2010, 18:08
скільки не мурдувалась нічого путнього не вийшло... Та чому не вийшло, досить нормальне фото

http://s001.radikal.ru/i193/1002/77/5ae39442fc31.jpg

Якщо його трохи підкорегувати, то получиться досить непогана світлина

http://s005.radikal.ru/i211/1002/ca/762e1a8dc673.jpg

тільки ампулярія трошки в кадрі заважає :)

Wehrwolf
18.02.2010, 18:29
це фото не з телефону... а взагалі хочу довести, що з поганим фотоапаратом ганятись за рибою яка постійно в русі нереально!! навіть як вдасться зловити непогану композицію то вона зазвичай нечітка якщо не гірше... а ті фото які Ви представили як зразок для наслідування точно не мильничкою робили...

RVV
18.02.2010, 18:42
Wehrwolf, повторюю про танцюристів і фотоапарат який їм заважає танцювати :D

Побудова правильної композиції не залежить від "крутості" фотоапарата. Ось приклад:

http://photofile.com.ua/photo/r-v-v/95131249/98928231.jpg

Охват Марьян
18.02.2010, 19:00
які Ви представили як зразок для наслідування точно не мильничкою робили...

http://s15.radikal.ru/i188/1002/3f/7fcd778678c7t.jpg (http://radikal.ru/F/s15.radikal.ru/i188/1002/3f/7fcd778678c7.jpg.html)

Старенька мильничка Olimpus 370z (фото без корекції)

П.С. Я тоже колись вважав, що нормальне фото тільки пупер апаратом можна зробити.

MI$H@
18.02.2010, 19:01
між першим конкурсом якщо уважно прочитати http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=298 і цим пройшло більше півтора року, але нічого не міняється :D , завжди будуть находитись ті хто буде незадоволений роботою інших :D :D :D

Для профі існують свої конкурси з чіткими правилами, для любителів інші, а цей форум для всіх :) тому спочатку всім нам потрібно навчитись поважати один одного *DRINK*

aton_ra
18.02.2010, 19:06
To RVV:
Хм не дуже вдалий приклад....... А на рахунок своєї думки, то якщо ви чули про поняття толерантності та інтелегентності то й думки свої висловлювати будети по іншому....але видно що це із розділу "якщо", та зрешту хіба важко людині по люськи підсказати: хлопче, тут треба було виставити іншу чутливість, або шановна пані не забудьте протетри скло? Ні. Треба усім товариством накинутись і з висоти своєї "професійності" обгадити все над чим люди старались.
P.S. Мало на форумі взаємодопомоги, замість порад та підтримки все частіше чуєш, що читати треба, а не пусті питання задавати. Львівський ресурс акваріумістики перетворюється на збори львівських "проффесіоналів" , а шкода....

Wehrwolf
18.02.2010, 19:24
На все є рада... створіть конкурс для профі і аматорів (окремо)... так, щоб початківці мали на кого рівнятись...:)

RVV
18.02.2010, 19:39
Власне для того щоб хлопці та шановні пані вчились робити свої фото кращими я написав ось цю тему:

Основні правила фотографування акваріумів. (http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=320)

Так от більшість з шановних хлопців та шановних панянок скористався моїми порадами ? Звичайно що ні. Більшість просто продовжує кидати на конкурс відверто неякісні знимки. Зауважте що під неякісними я маю наувазі перш за все не технічні можливості фотоапарата а недбале ставлення автора до побудови композиції.

між першим конкурсом якщо уважно прочитати http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=298 і цим пройшло більше півтора року, але нічого не міняється :D

І що є чим пишатись ? Це показує що більшість навіть немає бажання вдосконалити свої навички. Де прогрес ? Де підкорення нових горизонтів ? Вже рік конкурс знаходиться на рівні "усі-пусі як все добре". З таким ставленням до власного самовдосконалення так і буде рівень "натиснув на кнопку - отримав щось - дивіться я маю ЩОСЬ"
Шановні навчіться адекватно сприймати критику, а не амбітно кричати про "професіоналізм" та зверхнє ставлення.

Doc-tor
18.02.2010, 19:51
Даю слово сину:
Савка Георгій (молодший,син)(фотограф Ужгородський фотоклуб "Обєктив",Всеукраїнська новосна фото-агенція "Фотолента")

Моя думка стосовно цього "базару":
А у вас які досягнення в фото спраі??маєте якісь звання?? шо ви так сильно повчаєте всіх.....особисто мені дуже не подобається в якій манери ви висловлюєтеся......так як я сам вже не перший рік професійно займаюся фотосправою....і ви не задумувались що серед форумчан є фотографи,яким ваші висловлювання здаються дуже смішними,на вашому місті я б не розкидував стіки "понтів",бо ваші фотографії немають такого професійного рівня про який ви говорите...

Трохи пізніше свою думку висловить ще один Закарпатський фотограф,який широко відомий...і являється учасником цього форуму)

RVV
18.02.2010, 20:16
Думку Сергія Кубика я вислухаю з великою уважністю, мені завжди буде приємно навчитись у нього чогось нового, доречі передавайте йому привіт від мене якщо будете бачитись :)

А на рахунок професіоналізму - де ви в моїх постах побачили про професіоналізм ? Я що пропоную гроші заробляти ? Професіонал - це людина яка заробляє певною справою гроші.
Я ж говорю тут виключно про любительський рівень, і все написане скеровене на сприйняття інформації любителя-початківця який має бажання навчитись.
На протязі року що існує конкурс рівень не піднявся ні на сходинку.

pyellow
18.02.2010, 21:46
Я тоже раз стартонул в этом конкурсе.Перещелкал рыб как только мог.И цифровичом и тремя мобильниками,потом на камеру записал.Опыта в обработке и монтажа видео достаточно,но... Но рыбы тупо не хотели ждать,позировать даже отказались от просмотра своих фото:D Как ни тер стекло...
Как результат ,есть то ,что есть.Зато свое родное и есть чем погордиться.
Slavik,с которого все началось (не в обиду ему будет сказано),тоже выставил фото своего авкариума- травника и еще при этом очень извинялся ,что фото сделаное мобильником не очень... И ничего,сьели,то есть приняли его фото так как есть

Охват Марьян
18.02.2010, 22:25
P.S. Мало на форумі взаємодопомоги, замість порад та підтримки все частіше чуєш, що читати треба, а не пусті питання задавати. Львівський ресурс акваріумістики перетворюється на збори львівських "проффесіоналів" , а шкода.... Всім доброї ночі !
Я далеко не професіонал в фотосправі та в багато чому можу помилятись, але практично кожен місяць прошу користувачів звертати увагу на подані фото, та читати теми по фотографуванню:
Основні правила фотографування акваріумів. (http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=320)
Підготовка фото до показу в інтернет (http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=343)

В нас на ресурсі присутні до десятка фотографів, які вам можуть відповісти по практично любих питаннях фотографування у вищенаведених темах. Не соромтесь запитувати, вказуйте тип камери, можливо вам порадать певні функції про які ви навіть не здогадуєтесь (сам з цим зтикався).

Можна організувати хороший фото-конкурс....цим треба зайнятись...і приділити час....визначити журі...критерії оцінювання Що мається на увазі ? Що в конкурсі не доведено ко кінця ?

Який зміст проводити конкурс???? Метою було проведення конкурсу на цікаві моменти з життя власного акваріуму, перш за все навчитись їх фіксувати і подавати.

А де моє фото? я відправляв на вказаний мейл! Від вас роботи не надходило, нажаль. ( перевірте відправку робити з е-мейлу)

sergio_kubik
18.02.2010, 22:37
Охват Марьян, пропоную якщо можливо,створити окрему групу людей фотографів...до яких форумчани з порадами моглиб звернутись....зробити їм окремий ресурс куди вониб могли розміщувати власні роботи, в різних жанрах...щоб форумчани змогли переконатися в професіоналізмі фотографів...завтра моглиб обсудити це в скайпі...якщо вас цікавить..Батько просить передати що відповість вам в приват,завтра...

RVV образились???

На київському аквафорумі є створена тема ФОТОГРАФІЯ в яку виставляються будь-які фото, навіть ті, які до акваріума не мають ніякого відношення. Думаю варто й тут відкрити таку тему і все буде гаразд.
Вважаю що варто закінчити сварки в цій темі.

Охват Марьян
18.02.2010, 22:50
sergio_kubik, а яка ваша думка, щодо фото ? Як профі в цій справі, Ви напевно користувались купою фотокамер і можете оцінити роботи форумчан, може також дасте корисні поради по фотографуванню акваріума та гідробіонтів та корегуванню фото у наступних темах:

sergio_kubik
18.02.2010, 23:12
sergio_kubik, а яка ваша думка, щодо фото ? Як профі в цій справі, Ви напевно користувались купою фотокамер і можете оцінити роботи форумчан, може також дасте корисні поради по фотографуванню акваріума та гідробіонтів та корегуванню фото у наступних темах:

Купою не користувався, але дещо пробував.
RVV вже багато написав, можу додати, що світло зайвим не буде, навпаки це дасть змогу виставити більшу витримку, яка в свою чергу "заморозить" рух і більше зажати діафрагму - яка забезпечить глибину різкості зображення (я намагаюсь її не зажимати, ловлю як можу і розмиваю задній план). В основному працюю в ручному режимі і знімаю в РАВ-формат, який потребує постобробки.
Користувачам компактних камер або тих, хто знімає в автоматичному режимі можу порадити робити експокорекцію в мінус, оскільки камера "бачить" темний фон акваріума і намагається його проробити. Тому варто ставити експокорекцію приблизно -1EV (точно сказати важко, бо є різні акваріуми з різними умовами освітлення.

Охват Марьян
18.02.2010, 23:17
Читаючи багато закордонних форумів, стараюсь підтримувати наш форум в таких рамках, щоб ми не доходили до рівня столичного та російського форуму.

На закордонних форумах користувачі не дозволяють собі написати будь-які фрази, якщо вони не впевненні в тому, що ці дописи потрібні. Частина користувачів і в нас на форумі є досить толерантні, та пишуть дописи лише по необхідності, або коли ці дописи містять корисну інформацію. Я не намагаюсь когось вчити, лише хочу, щоб ми були толерантнішими у висловлюваннях, допомагали один одному та вчились на чужих помилках, щоб не наступати "на граблі".

Охват Марьян
18.02.2010, 23:36
Щодо конкурсу, то він повинен розвивати навики у фотографуванню в учасників, а не навпаки, при тому, що про це наголошується кожен місяць. Та й непотрібно сильно захищати учасників, спеціально перевірив EXIF файлів, який показує , що роботи зроблені такими камерами, як : CANON EOS 350D, CANON EOS 450D, Sony DSC-W120, Canon IXUS 90 IS - а це вже не зовсім така погана апаратура!

Прошу надалі обговорювати лише те, що стосується даної теми !!!

Охват Марьян
01.04.2010, 00:06
Умови конкурсу:

1. В конкурсі може прийняти участь будь-який зареєстрований учасник Львівського форуму акваріумістів.

2. Для участі публікується одне фото з життя свого акваріуму на будь-яку довільну тематику, до фото можна додати назву.

3. Фото конкурсантів будуть анонімні, тому надсилати їх потрібно(з іменем користувача) з 01 по 15 число на: aquaforum.lviv@gmail.com (aquaforum.lviv@gmail.com), ICQ 7241277, Skype aquaforum.lviv.ua

4. В конкурсі приймуть участь тільки фото опубліковані в першому пості теми адміністратором.

5. Голосування з 16 числа і до кінця місяця.

6. Список учасників опублікую в кінці місяця.

7. Краща робота буде опублівована на головній сторінці форуму.

Всі пропозиції і зауваження по конкурсу пишіть у цій темі (http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=263), тут лише обговорення фотографій.

Велике прохання дотримуватись умов конкурсу.З цього місяця конкурс буде трохи вдосконалений.
Прийом фотографій збільшиться і буде тривати до 15 числа кожного місяця.
Голосування у конкурсі також змінено щоб максимально оцінити роботи:
1. голосування серед форумчан
2. голосування судей жюрі
в кінці місяця голоси будуть сумуватись, таким чином буде визначаться переможець. В жюрі будуть присутні: Anybias, Grinja, Sergio_kubik. Керівник жюрі Anybias представить вердикт судей в останній день місяця.

Anybias
16.04.2010, 16:31
Конкурс буде оцінюватись суддями по десятибальній системі.
критерії оцінювання:
1.Художнє враження
2.Tехнічне виконання
3.Збалансованість композиції
В кінці місяця бали суддів будуть обєднанні з балами форумчан.

Петрович
17.04.2010, 12:17
7. Краща робота буде опублівована на головній сторінці форуму.

В мене на головній висить грудневе фото боції мого товариша bmv . Так має бути?
Поставте "Помаранчеві перегони", що я кожен раз згадував як програв -1 бал. :)

FredJr
23.04.2010, 14:33
Доречі, дійсно, після грудня нові переможці перестали додаватися. Забули?

FredJr
03.05.2010, 22:52
Конкурс "Аквафото квітень 2010" завершився !!!

*ONE* учасник №2
*TOO* учасник №4 ,учасник №7
*THRE* учасник №1

Щось незрозумів де логіка? Яким чином 6 і 28 голосів стали на одному _другому_ місці? Може тоді взагалі не робіть голосування? Для чого? Якщо пару "професіоналів" перекреслили повністю результати голосування форумчан?

Roman71
03.05.2010, 23:00
Яким чином 6 і 28 голосів стали на одному _другому_ місці?
дійсно, хотілось би знати нові критерії оцінювання...

FredJr
04.05.2010, 00:26
нові критерії є ось тут (http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showpost.php?p=34982&postcount=122)
Я веду мову про інше - який зміст тепер голосувати, якщо одним рішенням суддей фото яке набрало 6 голосів стало на одному місці з фотом 28 голосів?
Я розумію доб додати 1-2 бали якійсь фотці, але ж не 22? Це що кожен з трьох суддей дав по 7 балів цій фотці?

Roman71
04.05.2010, 00:41
Я розумію доб додати 1-2 бали якійсь фотці, але ж не 22? Це що кожен з трьох суддей дав по 7 балів цій фотці?
так от і я про це... посилання, яке Ви дали щодо критеріїв мало про що каже... особливо, коли добавляється стільки балів фотографії, яка попередньо була слабо оцінена...

Rybkaigor
04.05.2010, 01:23
Суддям я вз'ятки не давав, але хотілося би побачити їхнє голосування і роз'яснення по конкурсу. З повагою, Ігор.

Олександр Я.
06.05.2010, 12:08
Щось незрозумів де логіка? Яким чином 6 і 28 голосів стали на одному _другому_ місці? Може тоді взагалі не робіть голосування? Для чого? Якщо пару "професіоналів" перекреслили повністю результати голосування форумчан?
...який зміст тепер голосувати, якщо одним рішенням суддей фото яке набрало 6 голосів стало на одному місці з фотом 28 голосів?
...посилання, яке Ви дали щодо критеріїв мало про що каже... особливо, коли добавляється стільки балів фотографії, яка попередньо була слабо оцінена...
Доброго дня!
Цікаво, хтось з організаторів конкурсу дасть нарешті відповіді на ці питання?:confused:
Чи варто дійсно просто плюнути й більше не голосувати за конкурсні роботи.

Охват Марьян
06.05.2010, 14:49
Цікаво, хтось з організаторів конкурсу дасть нарешті відповіді на ці питання?
Ваше питання вже обговорювалось !
Конкурс буде оцінюватись суддями по десятибальній системі.
критерії оцінювання:
1.Художнє враження
2.Tехнічне виконання
В кінці місяця бали суддів будуть обєднанні з балами форумчан.

Нажаль зараз керівник жюрі Anybias неможе відповісти тому коротко вам відповім. За одним суддею закріплена одна критерія оцінювання. Кожна робота може отримати максимум 10 балів від одного судді. Оцінки форумчан мають дуже великий вплив на голосування, в цьому ви можете переконатись вже в минулому конкурсі де судді надали перевагу одній роботі (6 голосів), а інша мала велику підтримку форумчан (28 голосів).

Я розумію доб додати 1-2 бали якійсь фотці, але ж не 22? Це що кожен з трьох суддей дав по 7 балів цій фотці? Якщо робота по всіх трьох критеріях хороша то може отримати й 30 балів від суддей, коли інша не більше 3 (від кожного по одному).

Anybias
06.05.2010, 15:04
Syddi golosyut po desiatubalniy sustemi scho niak ne spivpadae z balamu nabranumu vid forumchan.
Juri ne znae ychasnukiv tomy ia i vustavuv tilki nomer ychasnuka i mistsia.Tse tilki persha sproba i mu sche dopratsiovyemo sustemy po iakiy ostatochno bydemo golosyvatu,hocha mojy vje skazatu scho y lubomy vupadky juri vunosut finalnui verdukt a sumpatii forymchan pruimautsia do yvagu,tse tak iak bu dodatkovi balu za sumpatiu forymchan("ylublenets narody").
Nadius scho vse zrozymilo*DRINK*

Олександр Я.
06.05.2010, 16:26
Охват Марьян,
Anybias!
Дякую за роз'яснення.Тепер все зрозуміло.

Безумовно, це повне право власників встановлювати правила конкурсів, що проводяться на форуміі. В той же час, право учасників- погоджуватись з ними чи ні.

Для мене особисто, саме в цьому конкурсі вони виявились неприйнятними. Тому, щоб не сприяти в майбутньому виникненню жодних конфліктних ситуацій, я прийняв для себе рішення більше не брати участь в голосуванні.

Всім учасникам конкурсу бажаю подальших перемог!

Охват Марьян
06.05.2010, 16:37
Тому, щоб не сприяти в майбутньому виникненню жодних конфліктних ситуацій, я прийняв для себе рішення більше не брати участь в голосуванні.
Це ваше право, хоч пропозиційз вашої сторони по покращенню конкурсу я непобачив :(

FredJr
06.05.2010, 17:27
Оцінки форумчан мають дуже великий вплив на голосування,
Марьяне, Ви напевно невірно сформували своє речення. Так як по результатам останнього конкурсу голосування форумчан немає НІЯКОГО впливу на результати голосування.
Що таке 6 голосів а що таке 28 - здається є ДУЖЕ велика різниця. Якщо для Вас це не очевидно - то вибачте.
Підтримую Олександра - в такому плані - нафіг голосувати - хай тоді просто "судді" і "професіонали" визначають переможців.
Пропозицію по покращенню - якщо хочете будьласка
1.Ніяких "суддів" і "професіоналів". Тільки форумчани
2.Право голосу мають тільки форумчани з стажом більше місяця (мається на увазі від коли зареєстрований, щоб не було шанчу для накруток.

pozhar
06.05.2010, 17:57
1.Ніяких "суддів" і "професіоналів". Тільки форумчани
2.Право голосу мають тільки форумчани з стажом більше місяця (мається на увазі від коли зареєстрований, щоб не було шанчу для накруток.
Підтримую!

Doc-tor
06.05.2010, 18:01
Чи варта пропонувати? Але можно зробити двойний конкурс:
1 конкурс. Аматорскі фото. Жюрі - форумчани.
2 конкурс. Професійні фото. Жюрі - судді професіонали.

FredJr
06.05.2010, 18:04
ДУЖЕ великий вплив - 80 голосів форумчан перебили 3 судді.
Прошу Вас переглянути критерії конкурсу, бо інакше він напевне не потрібен....

Bobus
06.05.2010, 20:03
Так виглядає, що невдоволення виникло внаслідок певної непрозорості голосування. Чому б не показати кількість балів по кожному учаснику : форум + судді ? Я так і не зрозумів - скільки балів може поставити суддя. Якщо своїх 10 балів він розділяє між всіма учасниками конкурсу - це нормально, а коли він оцінює кожного учасника до 10 балів, тобто 10,9,8 і т.д., тоді звичайно вплив 60 - 80 форумчан з 1 голосом кожен є мізерним.

SUMNIX
06.05.2010, 20:08
Скажу від себе.
Не в образу шановним суддям, якщо чийсь голос буде в 10 разів вагомішим ніж мій, то брати участь та звертати увагу на подібні конкурси просто не буду.

ЮркоЮрко
06.05.2010, 21:45
Чи варта пропонувати? Але можно зробити двойний конкурс:
1 конкурс. Аматорскі фото. Жюрі - форумчани.
2 конкурс. Професійні фото. Жюрі - судді професіонали.

Цілком підтримую Doc-tora, це напевно було б найкращим варіантом.
Форумчани тоді б бачили що їх голосування дійсно впливає на результат.

YuraIF
06.05.2010, 22:54
Підтримую Doc-tora*THUMBS UP*

Rybkaigor
06.05.2010, 23:14
Я би залишив як було, без суддів.
Чим простіше, тим ліпше.

Anybias
07.05.2010, 06:50
Vu mene zvuchaino vubachaite ale ia vid vas v shotsi,nihto i slova ne skazav i ne potsikavuvsia iaki bylu pozutuvu i negatuvu y robotah,iaki pruchunu togo scho odni robotu zainialu kraschi mistsia nij inshi,vu vzagali pamiataete pro scho konkyrs i dlia chogo vin?Iaka vam riznutsia hto i iak sydut iakscho sydiystvo chesne.Golosyvannia forymchan za rik sebe ne opravdalo,"ragylizm" pre v ysi dirki,Vasia golosye za sosieda Petiu,Marta za Iry htos za Diskysa htos za Ramirezy ,bo ia ih lublu i tak dali ,mojy pererahovyvatu do zavtra.
Dilutu konkyrs nemae zmisty,popershe nemae dostatnioi kilkosti fotok dlia dvoh konkyrsiv a po dryge tyt nemae profi-tyt vsi lubuteli.

A tyt vzagali-"Прошу Вас переглянути критерії конкурсу, бо інакше він напевне не потрібен...."
Vu hochab chutaete te scho pushute?
Vzagali tyt forym dlia spilkyvannia mij aquariumistamu i pochatkivtsiamu i ne potribno prunosutu siudu negatuv robutu problemu z nichogo i vuslovluvatu svoe "fe".Ludy tratiat sviy chas dlia togo schob y nas byv forum de mojna bylob pospilkyvatus,tak scho iakscho hochute dopomogtu to mu zavjdu radi ,posulaite garni i iakisni fotki ,davaite konstryktuvni propozutsii,ne prunoste nam svoi problemu prunoste ih rishennia.Neydy tyt bilshe vupusyvatu memyaru,hochute pospilkyvatus na tsiu temy zahodte v skype ia vsim vse poiasniu,zaimaites aquariumamu,fotografieu vsim prekrasnum i ne zasmichyite forym.*DRINK*

FredJr
07.05.2010, 08:33
nihto i slova ne skazav i ne potsikavuvsia iaki bylu pozutuvu i negatuvu y robotah,iaki pruchunu togo scho odni robotu zainialu kraschi mistsia nij inshi
хм....
03.05
посилання, яке Ви дали щодо критеріїв мало про що каже... особливо, коли добавляється стільки балів фотографії, яка попередньо була слабо оцінена...
04.05
хотілося би побачити їхнє голосування і роз'яснення по конкурсу.

Тобто питання були - відповідей досі нема.

Вибачте якщо когось образив своїми постами. Просто якось пропустив Ваш пост на попередній сторінці. Тепер все ясно що відбулося. В конкурсі тепер приймає участь 4 судді. 4тий суддя - це всі форумчани.

Хотілось би всетаки почути вердикти суддів по фоткам.

Охват Марьян
07.05.2010, 09:48
відповідей досі нема.
Я ж відповів на всі запитання у своєму дописі.

Конкурс має назву "Аквафото".
Для участі публікується одне фото з життя свого акваріуму на будь-яку довільну тематику, до фото можна додати назву.Учасники форуму надсилають свої роботи в яких присутня повна композиція чи цікаво зафіксований момент з життя його улюбленців. Інколи правильно додана до роботи назва може цікаво вплинути на голосування форумчан. Досить часто форумчани голосують за самих себе та просять друзів проголосувати за них і це не просто мої припущення бо я бачу хто за кого проголосував і роблю певні висновки. Не є секретом, що на інших форумах присутні подібні конкурси і запозичення нововведень не є новинкою. Судей вибрано з різних регіонів і вони немають даних по учасниках, тому оцінюють роботи незаангажовано. Жюрі голосує за роботи вже 16 числа місяця, але щоб їхні оцінки немали загального впливу на форумчан - ці дані публікуються в кінці місяця.

Тепер прошу мені сказати критикам по переможцю минулого місяця:
наскільки художньо вдалий кадр/розмитість/простір ?
наскільки технічно вдало виконано роботу/бліки вспишок/яскравість ?
наскільки компактна композиція ?
Чи заслуговує така робота на 30 балів (хоча вона отримала менше) ?

Хоч це конкурс і акваріумної але всетаки фотографії.

FredJr
07.05.2010, 09:58
хотілося би побачити їхнє голосування
на це не відповіли. Раз вже професіонали взялися за роботу, то варто би було всетаки прокоментувати свої оцінки, щоб учасники знали в яку сторону рухатись, де їхня помилка.

Noe
07.05.2010, 12:48
Честь!
Долучусь і я до обговорення. Шановні форумчани, керівництво цього проекту (Аквафото) хочуть зробити його кращим, тому і відмовилося від традиційного голосування. Недоліки які були раніше Марьян описав - це і голосування за кума, це і не якісні фото як з художньої так і технічної сторони. Думаю, щоб не бути завжди провінційним форумом, нам потрібно рости, і рости в кожному розділі, зокрема і в фотографуванні.
Тепер про риторику. Мене шляки трафляють коли ділять на рагулів і не на рагулів!!!
Я не намагаюсь когось вчити, лише хочу, щоб ми були толерантнішими у висловлюваннях - золоті слова!
Тепер пропозиції, які на мій погляд, мають покращити конкурс. Можна надцять разів розказувати про композицію, розмиття фону і т.д., але люди по-різному то розуміють. Поставте кілька вдалих фоток і опишіть ці фотки докладно! Тоді люди будуть розуміти до чого прагнути. На одну фотку одна тема, яка відразу має бути закритою.
Друге - потрібно зацікавити людей присилати фотки. Для переможців попередніх місяців зняти обмеження що тільки одна фотка може бути прислана на конкурс. Єдине зацікавлення було що фото розмістять на стартовій сторінці, але і те (через технічні причини, як зясувалося) не виконується. А коли фотку кілька разів обізвуть рагульською, ну то і реакція відповідна.
Ну і ще, можливо трохи з розділу фантастики, але... Наприклад, як зацікавити без грошей - запропонувати прийти в гості зі своїми камерами, спалахами і штативами до котрогось із форумчан, фотки якого не дуже вдалі, і провести на його ж акваріумі майстер клас і викласти це все на форумі.
Тема роздута дуже сильно! Треба почистити, зібрати всі пропозиції разом і врахувати думки форумчан.

Охват Марьян
07.05.2010, 13:02
Поставте кілька вдалих фоток і опишіть ці фотки докладно! Тоді люди будуть розуміти до чого прагнути. На одну фотку одна тема, яка відразу має бути закритою. Запит дам фотографам, хоча вважаю за краще в кінці місяця обговорити прислані на конкурс роботи.

Єдине зацікавлення було що фото розмістять на стартовій сторінці, але і те (через технічні причини, як зясувалося) не виконується Функцію відновлено і всі фото розміщені на головні сторінці форуму www.aquaforum.lviv.ua (http://www.aquaforum.lviv.ua) окрім цього користувачі будуть отримувати Нагороди (http://aquaforum.lviv.ua/forum/awards.php) (продукт тестується).

Bobus
07.05.2010, 13:34
хотілося би побачити їхнє голосування
Чому б власне просто не опублікувати ці бали? Частина питань була би знята.

FredJr
07.05.2010, 13:37
хоча вважаю за краще в кінці місяця обговорити прислані на конкурс роботи.
От якраз би хотілося почитати, щоб потім два рази подумати чи варто посилати фотку :)

Anybias
07.05.2010, 16:16
на це не відповіли. Раз вже професіонали взялися за роботу, то варто би було всетаки прокоментувати свої оцінки, щоб учасники знали в яку сторону рухатись, де їхня помилка.

Ot tse vje pravulne zaputannia!Komentyvatu potribno robotu i ihni storonu a ne iak vurahovyutsia balu!

Anybias
07.05.2010, 16:20
Os korotke poiasnennia odnogo z syddiv:

Учасник № 1 "коаліція" - 6 балів, Хороше поєднання побаченого і назви, не вистачає яскравості

Учасник № 2 - 8 балів, досить хороший момент, яскрава картинка, збалансована композиція.

Учасник № 3 - 3 бали, за яскраву картинку. Ракурс Хромає, дискус здається дуже зажатим.

Учасник № 4 "Ти моя..." - 8 балів, хороший момент, вважаю що тут не мало посидів автор щоб це сфотографувати.

Учасник № 5 - 0 балів. но комент...

Учасник № 6 - 4 бали, рибка досить хороша, закомпоновано непогано, хороший ракурс, але не вражає.

Учасник № 7 "Predator" - 5 балів, картинка досить чітка, але не виразна, не вистачає кольору

Учасник № 8 - 4 бали, за хорошого актера в хорошому ракурсі, більше нічого...

Учасник № 9 "На дороге у меня не стой!" - 5 балів за зображення рибки в профіль.. хочеться більше простору перед очима рибки, тоді більше відповідало б назві.
уч. №9 - 5 балів

FredJr
07.05.2010, 16:24
50 балів за зображення рибки в профіль..
а як же 10 балів?

FredJr
07.05.2010, 16:27
Учасник № 4 "Ти моя..." - 8 балів, хороший момент, вважаю що тут не мало посидів автор щоб це сфотографувати.

Тобто художньої цінності фотки нема, просто поставили оцінку за "терпеливість" фотографа?
Логіка? Нема...

Охват Марьян
07.05.2010, 16:29
щоб потім два рази подумати Типу подумати по разу з акаунту ?
А не соромно ?

FredJr
07.05.2010, 16:30
якщо не враховувати 50 за останню - один суддя видав 38 балів

FredJr
07.05.2010, 16:32
Типу подумати по разу з акаунту ?
А не соромно ?
Щось не розумію про що Ви говорите...
Я мав на увазі - оцінивши критерії оцінки - глянути на свою фотку і просто не посилати її, побачивши що вона далека від ідеалу...

Охват Марьян
07.05.2010, 16:34
якщо не враховувати 50 за хіба не зрозуміло - що це опечатка ?

Щось не розумію про що Ви говорите... Про Вас п. Петровичу ! Я розумію, що два рази підряд займаєте друге місце, але поразку потрібно сприймати з честю !

Anybias
07.05.2010, 16:36
50 baliv nihto ne postavuv, ia vupadkovo ne skopiuvav ostanniu strichky.

Петрович
07.05.2010, 17:05
Йой стоп. стоп. і ще раз стоп.
Fred стоп в цій темі.

Мовчав, читав....
Мар'ян прийму вибачення :)
Привів на форум мінімум 2 друзів. обговорював з ними свою фотку. Звідси дописи FredJr.
Повністю розумію позицію ФОТОГРАФІВ.
Ще раз дякую форумчанам, які зрозуміли суть "Аліси" і "Predatora". Не можу я зробити супер якісні фото при 0,3Вт/л.
Пробував брати художнім змістом і компоцицією.
І де мій "Predator" в ж...
Нятяк назви "predator" в гуглі дає пояснення.
Йдеться про злиття з фоном, ну але це так....
Дякую двом другим місцям.... Сприймаю з честю :D
Попробував Picasa. Зараз викладу "Predatora" обробленого раз, два, три.
Обговорюєм....

Коментарі....

Петрович
07.05.2010, 17:17
Оброблена як можу....

Петрович
07.05.2010, 18:32
Про Вас п. Петровичу ! Я розумію, що два рази підряд займаєте друге місце, але поразку потрібно сприймати з честю !
:D
http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?p=36888#post36888

Я не здамся :)

FredJr
07.05.2010, 18:49
Про Вас п. Петровичу !
п.Марьяне, Ви, як адмінстратор, мали би мати доступ до ІР користувачів, а якщо вже висувати такі наглі звинувачення, то хочаби почитати дописи обох користувачів, яких ви звинувачуєте в дублі... Є на форумі мої фотки (мого акваса) і фотки певно Петровича - вони дуже несхожі.
Прохання перш ніж кидатись такими фразами всетаки підготувати якесь підгрунття для звинувачень...

По темі - я не вписався за фотку Петровича, я написав про абсолютну невідповідність 6 і 28 голосів. Погодьтеся, це дуже велика різниця. Зараз, через три сторінки переписки ми нарешті вияснили - що форумчани тепер побоку. Рішають судді. Але тоді це було неочевидно.
хіба не зрозуміло - що це опечатка ?
Ні, не зрозуміло.

http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/member.php?u=990
http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/member.php?u=553
ми всетаки різні.....

Охват Марьян
07.05.2010, 19:15
п.Марьяне, Ви, як адмінстратор, мали би мати доступ до ІР користувачів, а якщо вже висувати такі наглі звинувачення http://s61.radikal.ru/i171/1005/f3/9fd30e3219a3.bmp

Ваші останні два дописи, ввечері гляну кукі. FredJr, всі ваші дописи тільки у цій темі, тому висновок тільки один.....

Noe
07.05.2010, 21:36
Я голосував за Predator, і мене дуже здивувала позиція суддів! картинка досить чітка, але не виразна, не вистачає кольору
Там суть така, щоб хижак злився з оточуючим середовищем і разом з тим його видно на фото. І фото і виконання супер, а до суддів виникають тепер питання - не вистарчає смаку!
Фото нагадало фільм "Хижак". Просто супер! І в фільмі кольри можна назвати одноманітними! З логіки суддів фільм "Хижак" так собі, без кольору:D
А наприклад на аманівський конкурс фотки відправляють без обробки. І там взагалі нема сенсу казати про те чи вистарчає чи ні кольору!

FredJr
07.05.2010, 23:33
http://s61.radikal.ru/i171/1005/f3/9fd30e3219a3.bmp

Ваші останні два дописи, ввечері гляну кукі. FredJr, всі ваші дописи тільки у цій темі, тому висновок тільки один.....

Неможу зрозуміти звідки взялись два однакових ІР
Ми з Петровичом працюємо на різних роботах. Висновків - ніяких прошу не робити, бо або у Вас невірні логи або в нас один корпоративний провайдер...

Те що мої дописи тільки в цій темі - не повід щось комусь доказувати...
Я на цьому форумі новачок, і в основному більше читав а не писав...

Noe
07.05.2010, 23:42
На рахунок АйПі адрес. Я користуюся МТС-конект, який є корпоративним. Якщо відслідкувати звідки я пишу, то одержите, що я знаходжуся зараз в Києві, хоча реально у Львові. І решта корпоративних користувачів з моєї роботи теж будуть мати ту ж АйПі адресу що і я. Добре що їх нема тут на форумі, а то я б теж був забанений:D

aquabott
08.05.2010, 00:12
FredJr,
Петрович,

У обох при різних операторах однаковий виділений ІР адрес. Причина в тому, що одна маска підсітки користується дешифратором. Такі акаунти не вважаються клонами, але швидкість завантаження форуму для таких користувачів дільться пополам і після використання добового ліміту буде "403 forbiden".

Anybias
08.05.2010, 01:54
Pidhid Petrovucha meni spodobavsia-"Я не здамся ":).
Tak i povunno bytu!I ne potribno komys robutu poslygy tupy ia sche podymau chu meni varta tyt bytu.Forym ne komersiynyi,tyt nikomy groshi ne platiat i tij sami syddi tratiat sviy chas ne dlia togo scho kogas zasydutu chu take podibne a dli togo schob tsia sprava rozvuvalas,progresyvala i na nashomy forymi bylu tsikavi robotu .Tak scho davaite bez obraz!Gotyites krasche do nastypnogo konkyrsy,y borodbi -narodjyetsia istuna!
A ia zi svoe storonu zapevniau scho konkyrs byde 1000% chesnum,ny hiba meni htos v Gameruky pary mishkiv bylbu zakine:)

Anybias
08.05.2010, 02:50
I sche hochy predstavutu vidgyku vid syddi iakui nadav pershe mistse roboti Учасникa № 3.Na iogo dymky -same tsia robota zaslygovye naikraschuh otsinok i pershogo mistsia!

" Не знаю чому так критично поставилися до фотографії з дискусом на форумі , та все ж таки напишу свою думку про те як я оцінював фотографію.Одразу хочу відкинути усі наговорювання про дискуса, що він виглядає затянутий і не виразний - якщо хтось уважно спостерігав за тим, як цихліди плавають біля своєї ікри , той одразу зрозуміє чому в дискуса спинний та анальний плавники згорнуті .
1.Художне враження - Це на мій погляд сама сильна робота на конкурсі - в ній одній є суть - не кожному вдається навіть утримувати дискуса , а тут така подія - один з батьків доглядає за ікрою!! тобто на фотографії відображений рідкісний момент з життя риби - нерест. В остальних акваріумних фотографіях я не зміг опреділити період з життя їх мешканців - чи то шлюбні танці , чи то захист території , чи відпочинок.
2.Технічне виконання - На відміну від решти фотографій, тут глибина різкості зупиняє наш погляд в потрібномі місці - це голова риби та листок ехінодоруса з ікрою. Все решта розмите і виступає як фон для цієї сцени, і нічого більше не відволікає око глядача.Правильно підібрана витримка та світочутливість - це видно по різкості обьектів та кількості шумів.
3.Збалансованість композиції - Єдиний недолік фотографії це те ,що вся композиція зміщена трохи вліво, про те його можна легко усунути правильно обрізавши правий край роботи. Знімок вертикальний - і вся композиція теж - спійманий в напіванфас дискус , витянуті вгору рослини переднього та заднього планів. Через вдалий фокус робота не виглядає плоскою - в ній відчувається глибина, об"єм. Кольорова гамма теж на своєму місці!"

Охват Марьян
08.05.2010, 22:10
Так як на форумі присутні не тільки акваріумісти, то хочеться у конкурсі побачити роботи любителів тераріума, палюдаріума, .......

Охват Марьян
13.05.2010, 15:29
Маємо 7 робіт, а залишилось два дні ! до завершення прийому робіт

Юран
13.05.2010, 20:03
як їх загрузити у конкурс...дякую:(

FENIX
13.05.2010, 20:03
треба надіслати адміністрації по пошті або по скайпу!!!

Anybias
01.06.2010, 04:43
Шановні форумчани!
:(Результати травневого фотоконкурсу затримуються в звязку з тим що один із суддів не надіслав оцінок.>:o
Вибачайте:o

Yura
01.06.2010, 08:18
травневого фотоконкурсу затримуються в звязку з тим що один із суддів не надіслав оцінок:D Суддю на мило :D

Doc-tor
01.06.2010, 22:14
Оце так старт *THUMBS UP* "Голосование конкурса АКВАФОТО. Июнь." на подружньому форумі аналогічного конкурсу - http://www.aquafanat.com.ua/forum/index.php?showtopic=7533&st=0.

Охват Марьян
01.06.2010, 23:13
Оце так старт "Голосование конкурса АКВАФОТО. Июнь." на подружньому форумі Тому, що там є учасники, які беруть ініціативу, шукають спонсорів проводять цікаві конкурси і пишуть статі, а в нас нікому навіть за календар взятись...

Anybias
02.06.2010, 07:09
призові місця по кожному учаснику від суддів і форумчан
учасник №10 (1,2,3,1)
учасник №12 (4,1,1,2)
учасник №8 (2,5,4,3)

Деякі відгуки суддів:

учасник №4 досить непогано знято, композиційно добре, але хочеться більш чіткої картинки.

учасникі №8,10 добре закомпоновано.

учасник №12 найчіткіша картинка і досить хороша рослинка (думаю не у кожного пустить такі бульбашки) композиційно хочеться чогось кращого.

..........дуже вдала назва,великий мінус-фотошоп.

............ робота профотошоплена, я б її дискваліфікував.

*RTFM*(так як умови конкурсу не забороняють використання фотошопу робота не була дискваліфікована хоча і втратила бали)

Noe
02.06.2010, 07:56
Фото номер 12 моє. Я не профі в фото і не заробляю фотографією собі на життя. Камера в мене - найдешевша зеркалка Canon 1000D, а не супер-пупер і т.д. Рослинка називається маяка річкова і її бачили в мому акваріумі останніми aides i lolik. Це відповідь на всі попередні закиди відносно того що робота зроблена профі, що фото ніби хто-зна звідки, що воно "постановочне" і.п.
Тепер питання до "знавців-суддів" - як із формату RAW перевести в формат JPEG зображення без використання редактора? Судження "великий мінус фотошоп" і "............ робота профотошоплена, я б її дискваліфікував."
мене просто вбив і розсмішив наповал:D Тепер для мене ясно, що за рівень у цих "суддів". Ну що ж, будете тоді оцінювати в подальшому фото зроблені з мобільних телефонів.:D
За останні два місяці я вдруге переконався що суддівство страшно суб"єктивне, а із "вердиктів" цьогомісячного конкурса бачу що і нульові знання в обробці фотографій. Відкрили б хоч елементарні сторінки про підготовку фото до друку...
Висновок: зусиллями "суддів" рівень фотографій і далі буде на провінційному рівні без будь-яких шансів рости.

Roman71
02.06.2010, 08:08
мнда... я в шоці від результатів голосування - вже другий раз фото, якому було віддано найбільше голосів, "опускають"...
шкода, що в центрвиборчкомі України немає таких суддів - тоді би може Президентом був не Янукович, а Тягнибок чи Противсіх...

Yura
02.06.2010, 08:40
Конкурс "Аквафото травень 2010" завершився !!!

учасник №10
учасник №12
учасник №8Всіх суддів на мило :mad:

Реформуйте судову систему, дайте глас народу !
Я за відміну судових рішень в цьому місяці. В тамтому було різницьою лише 2 бали в тих що дали фотки, а тут аж 30 балів. Влада не чує голосу народу :'(

Bobus
02.06.2010, 10:15
Теж не голосуватиму. Важко цифровим мильницям конкурувати з зеркалками, та ще й з зображеннями з фотошопу.
Оскільки мій закид, щодо фото Noe був одним з перших, поясню, що я мав на увазі. Власне RAW формат дає можливість більш досконалого редактування зображень. Можливість зберігати зображення в цьому форматі є за деякими винятками лише у зеркалок. В мене виникло враження, що чорний фон знімка зроблений фотошопом, можливо й помиляюсь. А щодо рішення суддів, - вибачте панове, які у вас критеріїї ? На підставі чого №12 зняли бали ? По правилах редактування не заборонене. Дискваліфікація - взагалі нонсенс. Тому рівень конкурсу не стане вищим ніколи. Якщо автор привів знімок до нормального вигляду редактуванням, то можна попросити його надати первісне зображення, щоб сумніви судді були підтверджені чи розвіяні.
А форумчани з моєї точки зору проголосували абсолютно справедливо за №12 !

FENIX
02.06.2010, 10:21
так чекайте вихродить фото можна робити в шотошопі?
це взагалі супер!тепер якшо на форум прийде людина яка в фотошопі професіонал то приз буде її!

Bobus
02.06.2010, 11:27
фото можна робити в шотошопі
фото не робиться в фотошопі. Його можна редактувати, компонувати зображення з різних знімків. Однак без порядного фото не зробиш нічого путнього - будь ти тричі фахівцем.

pozhar
02.06.2010, 12:03
я перепрошую Bobus що втручаюся, але FENIX сказав правильно. Фото робиться в фотошопі! Фотографується камерою, але остаточно робиться в фотошопі:). компонувати зображення з різних знімків невже ви можете зробити компановку з різних знімків без допомои якоїсь проги? переважно це фотошоп.
думаю що фотошопом, на даному етапі, користуватися можна, нічого поганого в цьому не бачу. Оцінюється фото за різними критеріями, не тільки за якість. Хоча і образливо дивитися на майстерно профотошопині кадри порівняно з моїми, але це спонукає мене вчитися самому.
Я так бачу що всі говорять що знімок учасника №12 профотошопиний. Ну і що??? Хіба не за нього ВИ віддали переважну більшість своїх голосів?

pozhar
02.06.2010, 12:21
ВИ
перепрошую, але не ВИ, а МИ! звернення до суддів

Ye_Lviv
02.06.2010, 12:57
Всіх неможливо задовільнити, тому завжди будуть нарікання на суддів, чого так хвилюватися :D
Особисто я б виділив фото №4 , №12 чудове фото, вдала назва, але воно добре для колекції фотографії рослин і може змагатися з фотографіями Tony Gomez і Jeff Ludwig та Oliver Knott, та на мою думку меньше відповідає темі життя з мого акваріума у порівнянні до решти.

FENIX
02.06.2010, 13:01
Але якщо подивитися то потрібно викладати фото з життя свого акваріума так як воно є!а не робити в фотошопі!в фотошопі можна такі чудеса понароблювати........

Bobus
02.06.2010, 13:43
FENIX сказав правильно. Фото робиться в фотошопі!
не робиться ! Редагується, підтягуються кольори, виділяються або видаляються певні фрагменти і т.д. Не з кожного зображення це вдається. Як приклад №1. Синій колір відсутній і "витягнути" це зображення не вдасться.
pozhar, якщо хочете, скиньте мені в ПП посилання на ваше фото, буду мати вільний час - спробую щось зробити.

pozhar
02.06.2010, 13:44
так як воно є!а не робити в фотошопі
ну тут можна посперечатися. все має бути в межах розумного, я про фотошоп. Занадто знущатися з фото тож не треба.
Попробую розказати на своєму прикладі. В мене аква, з аксолотлем, з мінімальним освітленням, фотік - якийсь там Sony cyber shot 8.1 мгп. (купляв 2 роки назад) ось фото акви з фотоапарату:

http://i5.fastpic.ru/thumb/2010/0602/e1/93e751ae8d0bbd71b94263db5fc545e1.jpeg (http://fastpic.ru/view/5/2010/0602/93e751ae8d0bbd71b94263db5fc545e1.jpg.html)

а ось після мінімального фотошопу:

http://i5.fastpic.ru/thumb/2010/0602/b8/55f836338047e48da7a841083f0966b8.jpeg (http://fastpic.ru/view/5/2010/0602/55f836338047e48da7a841083f0966b8.jpg.html)

невже краще б було виставити перше фото?

FENIX
02.06.2010, 13:49
pozhar, мушу визнати ви праві!*DRINK*

Ye_Lviv
02.06.2010, 13:59
Але якщо подивитися то потрібно викладати фото з життя свого акваріума так як воно є!а не робити в фотошопі!в фотошопі можна такі чудеса понароблювати........
Ніхто не нароблював, тут була мова про "раф" формат, він зроблений для того щоб можна було зробити корекцію недосконалої цифрової апаратури, зокрема "раф" тобить фото в трьох кольорах, що робить можливим покращити кольоропередачу. Для різних фотоапаратів є свої профайли для корекції, робиться це за допомогою спеціальних кольорових таблиць, і спец програм. Тобто по простому є засоби які дозволяють скоректувати фотографуючий пристрій, оскільки з технічної точки зору двох однакових фотоапаратів не може бути навіть в одній серії, окрім того тут ще багато залежить від оптики.
Така специфіка роботи з цифрою, і нічого не вдієш.

Просто була підозра на ретушування, але тут злили три шара в один йотпег за допомогою фотошопа, то зовсім інше. Окрім всього фотошоп дещо краще працює від фірмових програм які додаються до зеркалок. Але можна по тупому вписати в пропертя малюнка все що потрібно, любий каприз вручну і ніхто не зауважить:D

Noe
02.06.2010, 15:16
Fenix, мушу визнати, що флудити і репетувати у Вас получається, а от з уважністю маєте проблеми. Фото номер 12 це реальне фото з життя мого акваріуму і про це я вже писав в 45 пості. Це по-перше. По-друге, будь-яка цифрова камера вже має в собі встроєний редактор, який переводить в формат JPEG те зображення, яке спроектовано на світлочутливу матрицю. Люди, які розробляли дзеркальні камери з повагою ставляться до користувачів своїх виробів і тому залишили формат RAW, що дає можливість самим фотографам з допомогою інших (а не встроених) редакторів редагувати своє фото. І про це я теж вже писав. І що значить «так як воно є»? Коли брудне переднє скло, з засохлими краплинами і видно спалах від фотокамери, то тоді воно «так як воно є»?
Ясна річ, прикро. Але прикро не з того що «опустили»:) фото (хоча і це теж), а з яскравої некомпетентності суддів! Один з суддів, як виявилося, взагалі не знає правил фотоконкурсу, бо для нього стало відкриттям, що фотошоп не заборонений! А суддя готовий дискваліфікувати роботу і занизив оцінку через фотошоп. Інший теж видав «перлину» про композицію. Яка композиція може бути у макрозйомці? Це речі несумісні! Макрозйомка на то вона і макро, що дозволяє збільшити і роздивитися ті речі, які є недоступні неозброєному окові! Про яку композицію може іти мова, якщо макро-фото це в десятки разів збільшене зображення предмету фотографування з метою одержати цікавий кадр і роздивитися найменші деталі об’єкту фотографування?
А тепер, скажіть мені будь-ласка шановні «судді», які висновки я повинен зробити з Ваших коментарів, щоб у наступному конкурсі моя робота стала кращою? Відмовитися від фотошопа? Викинути свою дзеркалку і надсилати фото з мобільного телефону, ну щоб було чесно?
Абсолютно нема ніякого бажання ще відправляти роботи на конкурс. А для чого? Якщо є кілька людей, думка яких важить більше ніж думка 44% опитаних? А так як моє бачення краси і ще 44% опитаних абсолютно не співпадає з «окоміром» суддів, то який зміст?

FENIX
02.06.2010, 15:25
Noe, я не мав нувазі вашу роботу!я говорив взагальному!*DRINK*

pozhar
02.06.2010, 15:39
Абсолютно нема ніякого бажання ще відправляти роботи на конкурс. А для чого? Якщо є кілька людей, думка яких важить більше ніж думка 44% опитаних? А так як моє бачення краси і ще 44% опитаних абсолютно не співпадає з «окоміром» суддів, то який зміст?
Підтримую!!! пропоную цього місяця не голосувати взагалі. А навіщо???? і так наша, громадська думка, нічого конкретного не вирішує. Хто за?

Anybias
02.06.2010, 15:55
:DNe plytaite bydlaska montaj i redaktyvannia.
I vzagali Dokazyite scho vu kraschi i vkladaite svoi sulu v roboty nad horoshumu fotkamu a ne tyt poemu vupusyite.
Z syddiamu ne sporiat!!!!!Rishennia ostatochne
Vitau vsih peremojtsiv!*ONE*

Noe
02.06.2010, 17:34
Ок, закриваймо тему. Відмовляюся від другого місця на користь наступних робіт, знімаю свою роботу з конкурсу і спробую втриматися від подання на конкурс наступних робіт.
Дякую всім хто голосував за номер 12!

Bobus
02.06.2010, 17:45
Ne plytaite bydlaska montaj i redaktyvannia.
I vzagali Dokazyite scho vu kraschi
Так поясніть нам темним - що таке монтаж і де він у автора ! Буде корисно. А суддям, котрі не пояснюють своїх рішень, навряд чи хтось захоче щось доказувати. З нетерпінням чекаю наступного конкурсу. Цікаво що судді знову учудять.

TORNADO
02.06.2010, 17:45
Я вважаю,що на остаточний результат голосування має впливати думка "народу", а не "влади"! Виходить так, що наша думка (42 людини з 96 проголосували за №12) тут(в голосуванні) немає абсолютно ніякого значення.....Якось неприємно це усвідомлювати....

Roman71
02.06.2010, 17:56
TORNADO, те ж саме було і в квітні... тому підтримую те, що написав pozhar в пості №61

Роман, вже ж було написано, що рішення остаточне і нічого не змінять... Ну і хай...

TORNADO
02.06.2010, 18:10
все прекрасно розумію і підтримую пост №61...Просто тоді не треба ставити на "всенародне" голосування, а просто викласти фото і написати, що в кінці місяця суддівська колегія вирішить хто переможець а ви шановні форумчани сидіть тихенько-спостерігайте і сопіть в дві дірки!

Anybias
02.06.2010, 19:35
Najal nemau stilki chasy schob ysim vidpovistu,zasmitchyvatu forym riznomanitnumu povtoruvanniamu i pereluvanniam vodu a takoj partiynumu zaklukamu:D tej nemae chasy i bajannia,tomy iakscho vam diysno tsikavo zahodte na skype de spilkyutsia forymchanu i ia vse z zadovolenniam poiasnu.*THUMBS UP*

Nemo
02.06.2010, 20:05
Привіт !

Мар'ян попросив мене відповісти, тому скажу свою думку, як воно виглядає збоку. Кожен має свій смак чи то виконавець або суддя. В журі сидять люди котрі немають (я так вважаю) доступу до імен користувачів, що прислали роботи. Незнаю як Anybias але інших членів жюрі роботи бачив і вважаю, що в них все в порядку зі смаком та вони обізнані з програмами обробки фото, АЛЕ...

Ось звідси про сам конкурс, в такому форматі неможна оцінювати конкурс, бо для справедливої оцінки всі роботи мають бути в оригінальних файлах та мати одну спільну тему (загальний вид, макро, риби, вудочки......). Ніколи не буде справедливим оцінювання макророботи та загального виду тераріума, нема таких критерій. Такі конкурси, що мають суддів переважно проводяться великими брендами для отримання додаткових клієнтів. Ми створювали даний форум для приємного спілкування і для того щоб тут було цікаво, користувачі повинні вибирати самі, що їм подобається та рівнятись на кращих. В нашому випадку виходить, що ми користувачам з власними смаками навязуємо думку по якій вони мають рухатись. Anybias, Grinja, Sergio_kubik - надіюсь на ваше розуміння, погодьтесь, що дане оцінювання неправомірне. Мар'яне створи під зиму конкурс типу "акваріум форуму 2010" і тоді судді дійсно будуть потрібні щоб оцінити один загальний вигляд і не тільки для композиції, а й по стану акваріума. Переможців потрібно назвати згідно єдиного голосування, що було на форумі.

TORNADO
02.06.2010, 20:32
Najal nemau stilki chasy schob ysim vidpovistu,zasmitchyvatu forym riznomanitnumu povtoruvanniamu i pereluvanniam vodu a takoj partiynumu zaklukamu:D tej nemae chasy i bajannia,tomy iakscho vam diysno tsikavo zahodte na skype de spilkyutsia forymchanu i ia vse z zadovolenniam poiasnu.*THUMBS UP*

Перепрошую!...То по-Вашому на скайп де "спілкуються форумчани" у Вас є час заходити, а тут на форумі форумчани напевне не спілкуються?
Ну... Нема часу- так нема...
....Без Слів....

Bobus
02.06.2010, 20:35
Справедливою оцінка є тоді, коли вона є зрозумілою.
місця по кожному учаснику від суддів і форумчан
учасник №10 (1,2,3,1)
учасник №12 (4,1,1,2)
учасник №8 (2,5,4,3)
зрозуміло, що голосування форумчан у другому стовпчику. Таким чином від суддів фото №10 отримало 1,3 та 2 місце, тобто це максимально 27 балів ? Не сходиться проста арифметика 12+27=39, що менше від 42 у №12 навіть якщо №12 від суддів отримав 0. Невже важко публікувати результати в зрозумілому вигляді ? І не в смаках суддів справа.

Noe
02.06.2010, 20:39
Bobus, та що Ви пристаєте до небожителів! Нема ні часу ні бажання, Ви ж читали! Зато гарантовано "чесно". :D

Охват Марьян
02.06.2010, 21:31
Поки утримаюсь від коментарів, дам оцінку коли поговорю зі всіма суддями. До цього часу офіційно переможця названо небуде.

Roman71
02.06.2010, 22:19
До цього часу офіційно переможця названо небуде

А як же тоді ця фраза?

Z syddiamu ne sporiat!!!!!Rishennia ostatochne Vitau vsih peremojtsiv

"Жить становится лучше, жить становится веселей" (Й.В.Сталін)

Anybias
02.06.2010, 23:16
Ia predstavliau rishennia syddiv ,a y AdMarianostratsii svoi povnovajennia:D

Руслан23
02.06.2010, 23:32
Яка різниця хто переможець??? Кожен сам визначив його для себе! Я наприклад за 12! Очей неможна відірвати так гарно!
От тільки таки лишається незрозумілим питання чому думка учасників форуму ніяк не врахувалася? Тай взагалі я вважаю що суддів тут не потрібно! головний суддя--це народ тойсть ми!*DRINK*

Ye_Lviv
03.06.2010, 00:44
Пропоную перейменувати тему на "обговорення рішення журі" :D
Або хто кого зловить на слові.:D
Бо виходить так що тут 90% флуду і не по ділу:D

Leo N
03.06.2010, 01:06
Існує непогана система оцінювання конкурсних фотографій, а саме: безпосередні учасники конкурсу оцінюють фотогафії по п’ятибальній шкалі і кожен з них має право відзначити п’ять фотографій, давши кожній з них відповідно один, два, три, чотири і п’ять балів.

Не пропоную цю систему переносити на форумчан, нехай вони і надалі голосують кожен за одне фото, а от кожен з суддів міг би вибрати три найкращих (з його точки зору) і дати їм відповідно по одному, два і три бали. Отже, якщо фотографія набрала таку велику кількість балів як на травневому конкурсі, то судді вже не могли би нічого змінити, а якщо перевага у 1 - 8 балів, то їх рішення могло би вплинути на кінцевий результат голосування. І всі були би задоволені.

Anybias
03.06.2010, 02:51
Zavjdu radui vuslyhatu propozutsiu po syti.
Tse tilki dryge golosyvannia juri,tomy mu bydemo radi vnestu korektuvu ,iakscho tse dopomoje pokraschutu konkyrs i iogo rezyltatu.Tak iak syddi otsinuyt robotu po triom kruteriam
1.Художнє враження
2.Tехнічне виконання
a forymchanu kojen po svomy,tomy potribno bylo zvestu rezyltatu do spilnogo "znamennuka",robotam bylo vustavleno mistsia i vuznachuvsia peremojets.Po pershe vudno iaka robota stala ylublentsem narody a po dryge forymchanu vustypaut iak syddia i tum samum pomagaut balamu svoemy ylublentsu.
Edune chogo ia ne zovsim rozymiu -iaka pruntsupova riznutsia iak i hto byde otsinuvatu robotu ,hiba tse nastilki vajluvo ???:)
I vzagali -iaki prutenzii do syddiv,chomy mu ne progolosyvalu iak bilshist forymchan chu scho?:confused:
*DRINK*

pozhar
03.06.2010, 09:52
Tse tilki dryge golosyvannia juri
і стільки незадоволених форумчан. Може вам задуматися про правила оцінювання? (непогана пропозиція від Leo N в пості №78), а не писати
Z syddiamu ne sporiat!!!!!Rishennia ostatochne

Bobus
03.06.2010, 10:31
iaki prutenzii do syddiv,chomy mu ne progolosyvalu iak bilshist forymchan
особисто я не збираюсь вчити суддів. Хочу зрозуміти принцип, за яким публікують результати. В квітневому конкурсі нам пояснили, що бали форумчан сумуються з балами суддів. Тепер виглядає, що сумуються місця :
Допис від Anybias
місця по кожному учаснику від суддів і форумчан
учасник №10 (1,2,3,1)
учасник №12 (4,1,1,2)
учасник №8 (2,5,4,3)
і переможець той, у кого менша сума місць.
Невже важко написати чітко правила ? Вибачте за флуд, але це все одно, коли б хокейний суддя після матчу сказав, що цього разу переможець той, хто переміг в більшості періодів а не по забитих шайбах.

TORNADO
03.06.2010, 12:16
Однозначно в оцінюванні та результатах суддівства треба щось поміняти, щоб ніхто не був ображений. Принаймі прописати в умовах конкурсу,щоб кожен,хто збирається виставити своє фото був ознайомленим з правилами вибору переможця і вирішував сам погоджуватися з цими правилами чи ні, а тоді вже ставити своє фото...
Або вже, якщо систему суддівства змінити неможна то принаймі ввести ще одну нагороду наприклад "Приз глядацьких симпатій".

Doc-tor
03.06.2010, 13:06
Пора задуматися начальству.
Чим далі, тим меньше бажаючих подавати свої роботи на цей конкурс "Аквафото 2010". Якщо йти дали такими темпами, то скоро самого конкурса не буде, бо ніщо буде виставляти.

Anybias
03.06.2010, 15:27
Horosha idea!*THUMBS UP*
Davaite rozdilemo golosu forymchan i juri i vidteper juri byde otsinuvatu po mistsiah a forymchanu bydyt golosyvatu za
"Приз глядацьких симпатій".
*DRINK*

TORNADO
03.06.2010, 15:38
Думаю, що адміністрації потрібно дуже чітко прописати вимоги для "акафото" і критерії на які буде звертати увагу жюрі , щось написати типу "Правил та вимог" , але тут потрібно попрацювати всім форумчанам і потім підвести підсумки...Тобто пропоную відкрити окрему тему, де гуртом обсудимо дану проблему....

Охват Марьян
03.06.2010, 18:39
Тобто пропоную відкрити окрему тему, де гуртом обсудимо дану проблему.... А сусідня вам чим не угодила ? Конкурс акваріумної фотографії "Аквафото" (обговорення) (http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=263).

TORNADO
03.06.2010, 20:54
А сусідня вам чим не угодила ? Конкурс акваріумної фотографії "Аквафото" (обговорення) (http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=263).

соррі непобачив...:o

FredJr
05.06.2010, 22:31
Edune chogo ia ne zovsim rozymiu -iaka pruntsupova riznutsia iak i hto byde otsinuvatu robotu ,hiba tse nastilki vajluvo ???:)
I vzagali -iaki prutenzii do syddiv,chomy mu ne progolosyvalu iak bilshist forymchan chu scho?:confused:
*DRINK*
Вибачте, але знову втикнусь - Ви отримали то, про що говорили ще минулого місяця. Форумчани побоку - судді рішають все.
Правда цього місяця Ви зробили ще краще - завалили 42 голоси.
Досих пір непояснено як судді голосують, чиї голоси на що впливають.
До суддів претензії - навіщо Ви робите голосування? Як писали вище - нетреба голосування. Скинули фотки - судді посиділи, порішали - і через тиждень виклали свої результати. Для чого місяць чекати, голосувати, якщо це НІЧОГО не рішає?
Бажаю успіху у продовженні конкурсу в такому форматі...

василько
07.06.2010, 00:07
дам оцінку коли поговорю зі всіма суддями. До цього часу офіційно переможця названо небуде.Рішення ще не прийнято???
Скоро вже буде "Аквафото червень 2010" а крапку ще не поставлено???????????*DASH*

Roman71
07.06.2010, 00:13
Скоро вже буде "Аквафото червень 2010" а крапку ще не поставлено?

а мені навіть цікаво: скільки фоторобіт буде виставлено на конкурс після скандально-сумнівно-незрозумілих голосувань двох останніх місяців....

Охват Марьян
07.06.2010, 10:39
Рішення ще не прийнято??? Скоро вже буде "Аквафото червень 2010" а крапку ще не поставлено В процесі...... ввечері напишу.

pozhar
07.06.2010, 10:44
Мені взагалі не подобається ідея колгоспного варіанту без кваліфікованого журі, як відомо колгоспи до добра не доводять
Я перепрошую, але в мене складається таке враження, що Ви всіх форумчан називаєте "колгоспом":eek:. Мене ці слова ображають:mad:

Noe
07.06.2010, 10:51
Мені взагалі не подобається ідея колгоспного варіанту без кваліфікованого журі

Але вже надоїли крикуни, а їх тут небагато на пальцях руки, зато галасу повно.

Я так зрозумів, що теж до "крикунів" належу. Файно. Але за моє "крикунство" подякували півтори тисячі разів, тому судження Ваше доволі субєктивне.
А це, пане Євгене, прояв демократії, отой "крик" який Вам не подобається. І коли другий місяць підряд кращою визнається робота дискуса хворобливого вигляду зі складеними плавниками, тоді дійсно складається особливе враження про суддів і їхню компетенцію.

Охват Марьян
07.06.2010, 10:56
але в мене складається таке враження, що Ви всіх форумчан називаєте "колгоспом". Мене ці слова ображають Видалив....

До всіх!
Не нагнітайте обстановку, маєте вільний час, допомагайте наповнювати корисною інформацією форум, зробіть хорошу справу*DRINK*

Bobus
07.06.2010, 11:12
оцінювання потрібно віддати фахівцям
, але не з таким відношенням суддів до авторів. Невже ви вважаєте, що коли судді просто "видали" результат, це підвищує якість робіт? Хотілось би прочитати допис кожного судді про те, чому конкретну роботу він оцінив саме так. Тоді автор роботи (та й форумчани) могли б зрозуміти недоліки. А поки що значно більше толку від Doc-tora http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=3601 ніж від суддів.

Noe
07.06.2010, 11:15
Питання - чому "порізані" більшість фотографій травневого конкурсу? Всі раптом стали макро зйомками! Це порушення авторських прав!!! Чи це також недоречний "крик"?

Охват Марьян
07.06.2010, 11:26
Питання - чому "порізані" більшість фотографій травневого конкурсу? Всі раптом стали макро зйомками! Це порушення авторських прав!!! Чи це також недоречний "крик"? Які саме ?

Noe
07.06.2010, 12:05
Зменшені розміри робіт: 1, 4, 9, 10. Чи це в мене глючить комп?

Охват Марьян
07.06.2010, 12:50
Чи це в мене глючить комп? Як на мене, то обрізання непотрібного і макрозйомка - це різні речі. З макроробіт можна виділити лише три: 3, 9 ,12. Роботи 8 та 11 до макро не тянуть.

Ось оригінал роботи №3 в якій було забрано плавники і використано автотонування, при тому робота направлена на макро.

http://s41.radikal.ru/i091/1006/5a/3964c2c1b332t.jpg (http://radikal.ru/F/s41.radikal.ru/i091/1006/5a/3964c2c1b332.jpg.html)

Робота № 9 є оригінальною (згідно EXIF)

Ye_Lviv
07.06.2010, 12:52
Я перепрошую, але в мене складається таке враження, що Ви всіх форумчан називаєте "колгоспом":eek:. Мене ці слова ображають:mad:
Ні, це просто спроба гостро сказати, що колективне рішення не завжли може бути найкращим. Не придирайтеся до слів.

Noe
07.06.2010, 13:31
Марьяне, я мав на увазі, що на сьогодні вказані мною фотографії мають інший розмір ніж при голосуванні - їх хтось "причесав". І ще цікаво, чи фотографія переможця конкурсу відчула на собі силу фотошопа?;)

Охват Марьян
07.06.2010, 13:48
Марьяне, я мав на увазі, що на сьогодні вказані мною фотографії мають інший розмір ніж при голосуванні - їх хтось "причесав". В Галереї http://aquaforum.lviv.ua/forum/photoplog/index.php?c=35 знаходяться копії робіт. Галерея в свій ліміт їх сама обрізає. В темі (при натиснені на збільшення) відображаються оригінали присланих робіт розміщені в альтернативній галереї Радикал.ру.

FredJr
09.06.2010, 08:27
таким чином визначився переможець (в цьому місяці буде ще по іншому).
ще поіншому це як? :D

Охват Марьян
10.06.2010, 08:29
Схема обрання переможця у конкурсі "Аквафото":

Для одної фотографії 15 балів максимально від одного судді, найменше 1 бал. Наприклад:
учасник/бали судів

Суддя1
1-15
2-7
3-7
.............

Суддя2
1-15
2-8
3-6
....................
Суддя3
1-15
2-10
3-9
............
Форум
1-12
2-33
3-1

В сумі маємо
1- 15+15+15+12= 57 балів
2- 7+8+10+33= 58 балів
3- 7+6+9+1= 23 бали

Тоді по більшості балів обираємо переможця.

TORNADO
10.06.2010, 10:27
В схемі є логіка, в принципі має право на життя.
Мар"ян! А чи можна зробити так, щоб оцінки суддів були , скажімо зразу, тобто , ще до того , як фото виставлено на голосування, а також ,щоб судді незнали авторів фото(в кожного судді може бути упереджене ставлення до того чи іншого учасника), а поті вже виставляти на голосування форуму. Оцінки суддів залишаються таємними , а по завершенні голосування таємні оцінки відкриваються і все сумується.
Думаю,що так мало б бути чесніше...

Bobus
10.06.2010, 11:04
Мар'яне, якщо можна, то все таки:
1. За фотошоп учасника судді будуть штрафувати ? Може варто написати, що може робити автор з оригіналом знімку, а що ні.
2. Може це тільки особисте моє враження, апе судді в фотоконкурсі ігнорують форумчан. (Маю на увазі не голосування форумчан а те, що своїх рішень вони нам не обгрунтовують). Суддівство запроваджене для підвищення рівня конкурсу? Тоді невже важко кожному судді після оголошення результатів зробити допис на форумі про виставлені роботи ? Варіант "не чіпайте суддів - вони фахівці" теж може існувати, але це, як на мене найгірший варіант.

Руслан
10.06.2010, 11:41
За фотошоп учасника судді будуть штрафувати

То получається якщо я RAW формат перевожу в JPEG у фотошопі то я не зможу ніколи взяти участь у конкурсі :confused:.

А взагалі підтримую ідею, якщо відрив одного із учасників від найближчого із переслідувачів становить більше ніж, скажімо, 10 голосів то йому по-любому присуджується "Приз глядацьких симпатій" (або лише в разі якщо він не виборов 1-е місце).

Окрім того мені досі незрозумілий кворум судді-учасники форуму, в кого буде 51% (золота акція), тобто переважаюче право вибрати переможця?

FredJr
10.06.2010, 12:18
Схема обрання переможця у конкурсі "Аквафото":

Для одної фотографії 15 балів максимально від одного судді, найменше 1 бал. Наприклад:
учасник/бали судів

Суддя1
1-15
2-7
3-7

Може всетаки 15 балів на всі фото, на які суддя захоче, а не на одне? А то получається що суддя може видати 15+14+13 = 42 голоси
Що, погодьтеся, закруто. А якщо це ще й помножити на три - виходить 126 з суддів.

sergio_kubik
10.06.2010, 16:01
То получається якщо я RAW формат перевожу в JPEG у фотошопі то я не зможу ніколи взяти участь у конкурсі :confused:.

Не можна забороняти використання графічних редакторів, оскільки саме за допомогою них йде підготовка зображень. майже всі професіонали ним користуються. Звісно можна RAW конвертнути фірмовим конвертором, що зазвичай краще ніж у фотошопі, але від постобробки у фотошопі не уникнути...
Я за використання будь яких графічних редакторів

Охват Марьян
10.06.2010, 16:04
TORNADO, суді голосують в перші дні і подають свої оцінки. Ніхто крім мене не знає авторів робіт.

Bobus, фотошоп не буде відмінений, але потрібно в міру ним користуватись. Суді знаються на редакторах і спроможні відрізнити реальну роботу від домальованої. Невже так важко прочитати Основні правила фотографування акваріумів (http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=320) потратити трохи часу та подати гарну світлину на конкурс ? Наразі коментувати фото важко так як вибираються кращі роботи з того, що є, а роботи не високого рівня.

Руслан, жартуєте чи знущаєтесь ? Всі камери мають можливість зйомки в RAW+JPEG. Кворум - це сам учасник, що подає якісну роботу. Відміність судів від форумчан полягає в тому, що суді можуть дати до 15 балив одній роботі, а форумчани 1 бал.

FredJr, ви неправильно зрозуміли один суддя може дати не більше 15 балів. В загальному 45 балів судей для одної роботи проти 100 проголосувавших - це небагато.
№роботи/бали суді

Судя1
1-15
2-7
3-7

Мета конкурсу "Аквафото" - допомогти учасникам робити якісні фото своїх улюбленців. Неполучається - просіть допомоги у темі Основні правила фотографування акваріумів (http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=320) і вам обовязково допоможуть.

sergio_kubik
10.06.2010, 16:12
Руслан, жартуєте чи знущаєтесь ? Всі камери мають можливість зйомки в RAW+JPEG.

Признаюсь моя камера теж має можливість знімати RAW+JPEG, але JPEG камерний давно не використовую, я його отримую в процесі постобробки RAW-файла.
Інша річ колажування.

FredJr
10.06.2010, 16:35
ви неправильно зрозуміли один суддя може дати не більше 15 балів. В загальному 45 балів судей для одної роботи проти 100 проголосувавших - це небагато.
Хіба?
По зразку що Ви написали:15+7+7=29 * 3 = 87
Але це Ви написали не максимальні оцінки. А так як я надав зразок 15+14+13 = 42 один суддя, тобто один суддя вартує 42ох форумчан. Не сумніваюсь в їх компетентності, але здається це забагато :)
Якби саме 15 балів всього має суддя, і їх ділить між обраними роботами. То би було трошки справедливіше :)
Але, зрештою, з своїм уставом, та й в чужий монастир...

FredJr
10.06.2010, 16:36
Неполучається - просіть допомоги у темі
А як знати що не полчується, якщо нема нормальних коментарів від судей?

Охват Марьян
10.06.2010, 18:13
FredJr, ви уважно прочитали перед тим як написати ?