Показати повну версію : Обережно - Ж А Б И
Шпорчатим жабам близько двох років. І як я вчора зрозумів з цього моменту слід обережніше підходити до підбору оточення.
Хоча я незустрічав у літературі подібних застережень, але думаю те, що я побачив багатьох заставить бути обережнішими. Червоним неонам було 3 роки :(
http://i007.radikal.ru/0805/54/988ef094fed2.jpg (http://www.radikal.ru)
Загальну інформацію про шпорчатих жаб Мар'ян навів тут (http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=209).
Були в мене такі випадки після того як мої знайомі віддали мені пару таких самих жабенят.За півроку вони полорослішали а потім почав помічати що зникають мечики побільше ніж неон.Поки не помітив як вони їх ловлять.
Шпорчату жабу і мій братиско вирощував у своєму акваріумі разом з різними живородками, барбусами, даніо і навіть декілька гурамі, так за пів року не залишилось жодної живої риби, а акваріум перетворився на мале болото.*DASH*
Мав я їх, цікаві творіння. Доки не почали ночі напроліт "квакати". Прийшлося жабник розформувати під рачник.
В мене також була одна дуже маленька але потiм виросла та почала їсти все що плаває в аквасi пересадив в банку 10л тиждень тому здохла жаль дуже цiкава поведiнка куплю ще парочку!
В моїх знайомих також була пара тих жаб,так за якийсь час,вони виїли все населення 40 літрового акваріума,а потім самець зхавав самку.Ось така історія кохання...
*RTFM*Значить висновоки потрібно робити, або жаби, або риби???
І продавці цієї екзотики повинні пояснити клієнту, який має намір придбати цих канібалів, що сумісне утримання жаб і риб суворо ЗАБОРОНЕНО!!!
Їх можна держати з великими рибами (скалярки...)
Я думаю, якщо вже дуже хочите утримувати (розводити) жаб, то краще для них скомбінувати окрему баночку з відповідними умовами.
Звичайно це так але однi жаби в акас це якось...
І продавці цієї екзотики повинні пояснити клієнту, який має намір придбати цих канібалів, що сумісне утримання жаб і риб суворо ЗАБОРОНЕНО!!!
В принципі жінці в магазині так і пояснили - "Не переживайте, їх можна тримати з любими рибами, головне не забувайте годувати ":D
П.С. Це так "чорний юмор" який ще раз підтверджує, що перед тим як щось купити в нашій країні треба обов'язково попередньо зібрати інфу*RTFM*, а не вірити на слово*NONO*.
Менi в магазинi сказали що вони бiлi та пухнастi от результат.,
перед тим як щось купити в нашій країні треба обов'язково попередньо зібрати інфу*RTFM*, а не вірити на слово*NONO*.
Згідний на 100%
Я також питався на птічому базарі на рахунок цих жаб, і мені відповіли "їх можна тримати з любими рибами", і я повірив. Добре шо не купив:)
Зрозумів одне шо в більшості продавців головна мета продати, а як воно далі буде то вже не його справи.
Я тепер завжди перед тим як шось купляти в неті вичитаю інформацію про ту річ, аж тоді йду купляти.
Грустинка
18.02.2011, 01:07
У меня вдруг родители захотели такую лягушку. В аквас к двум астронотусам... даже не знаю, что и делать... сожрут или не сожрут...купить им или отговорить..... кто-то может посоветовать?
Грустинка, Як,що астронотуси великі то ,наприклад шпорцева лягуха буде з"їджена найблишу добу(то мах).Маю досвід свій. І взагалом то питання часу для астронотусів.Так що не варто того робити.
У меня вдруг родители захотели такую лягушку. В аквас к двум астронотусам... даже не знаю, что и делать... сожрут или не сожрут...купить им или отговорить..... кто-то может посоветовать?
Мабуть, це те саме що до змії посадити хом'ячка, фінал прогнозований...і думаю не на користь останнього*NONO*.
Якщо астрики великі жаба довго мучитись не буде, бо коли невеликі то швидше за все будуть хапати за кінцівки і пробувати їх відірвати.
Залежно як астріків виховувати!:D
Я коли запустив порочку в свій аквас, прийшлося пів року з патиком стояти біля акваса :D
Тепер вони в мене білі та пухнасті.:D
Запустив до них тляпію, все гуд.
Доречі, в спокійній обстановці : астрік рідко нападе на менших від себе, звісно якщо це не мальок, або гуппі, меченосець і т.д. дані риби він вважає кормом, (маю на увазі єлов, зебра, епістограма).
Звичайно що бувають в астріка заскоки коли він агресивний.
Грустинка
18.02.2011, 11:43
Спасибо! Я вот тоже так думала, но немного сомневалась :)
А в мене інша хохма вчора купив малій двух таких екземплярів жили вони з півником в 25 ти літровій банці а зранку півник є а жаб нема . Чи мав хтось досвід ловлі таких жаб на суші :D
попробуйте приманити на мокру тряпку, якщо вони ще живі (бо шкіра в них бистро пересихає) або шукайте по цілій хаті в самих глухих закутках.
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009