КПК

Показати повну версію : В мене щось з вуалехвостом, сильно роздувся живіт

Sasha
15.02.2010, 15:33
В мене щось з вуалехвостом, сильно роздувся живіт, що аж полопали судини. При натисканні на животик з заднього проходу виходить вода, коли опускаю у воду, у живіт знову набирається вода. У поведінці змін немає, зовнішній вигляд непоганий (крім страшенно розбухлого живота), бере корм дуже добре:eek:

AlokuM
15.02.2010, 16:28
Було б непогано подивитися як він виглядає на фото!

тернеция
15.02.2010, 22:33
Sasha, Не кормите 3-4 дня совсем. Может быть воспаление кишечника - они страшные обжоры, и от этого частенько такое у них случается.
Кормите специализированным кормом для золотых - там высокое содержание растительности, что очень важно, т.к. при перекорме животными кормами кишечник может и лопнуть от образующихся газов.

Sasha
16.02.2010, 09:18
Було б непогано подивитися як він виглядає на фото!
Дуже дякую Микола за турботу, я завтра постараюсь помістит фотографію, але на ній не видно весь ужас, це видно як добре придивитися. Мені вчора вдалося витиснути всю воду з животика, але при попаданні рибки у воду він знову набряк, буквально на очах. Хоча вже сховалися судинки а животі, на вечір напевно знову буде те саме. Таке враження, що в неї в зябрах або в іншій частині тіла є дірка через яку заходить вода :'(

Sasha
16.02.2010, 09:25
Sasha, Не кормите 3-4 дня совсем. Может быть воспаление кишечника - они страшные обжоры, и от этого частенько такое у них случается.
Кормите специализированным кормом для золотых - там высокое содержание растительности, что очень важно, т.к. при перекорме животными кормами кишечник может и лопнуть от образующихся газов.
Большое спасибо за беспокойство, но я не кормила два дня рибку и ничего не изменилось, стало ещо хуже. Кормлю я своих только специальным кормом для золоты рыбок. вчера я выдавила всю воду из брюшка, рыбка очень тихо сидела почни две минуты я выдавливала воду, ето страшно, и когда я отпустила её в аквариум казалось што у рыбки ззади прицепили пустой мешочек с луской. через 10 мин. в брюшко снова набралась вода. мне кажетса что у рыбки гдето дырка или в зябрах или кишечнике через которую набираетса вода. это наверно безнадёжно:'(

тернеция
16.02.2010, 17:32
Sasha, Не давите рыбу! И так кишечник переполнен жидкостью, при нажатии он порвется и рыба погибнет. У нее отказали почки, потому и идет накопление жидкости в брюшной полости.
СЕРА бактопур директ 1 табл на 50 л, после 50% подмены. Повторить через сутки.

Sasha
17.02.2010, 09:30
Большое Вам спасибо! Я севодня после работы Зделаю всё что Вы сказали. Больше не буду трогать рыбку, проста мне очень её жаль, она так боретса за жизнь, такая весёлая когбудто ничего и нет. Мне кажетса что её живот больше мешает мне:)

Sasha
18.02.2010, 08:45
Я зделала всё как вы велели, За ноч ничего не изменилось. В инструкции до лекарства сказано что через три дня нада менять воду на 50 %. Следующий раз я наверно буду делать индивидуально только для етой больной рыбки. Я ещё заметила что какает она очень тененькой ниточкой. Но всьоровно большое Вам спасибо за беспокойство

тернеция
18.02.2010, 09:41
Sasha, Кишечник сильно поврежден, поэтому сразу надо снять воспаление. Лечите директом, отписывайтесь по самочусвию рыбки.

Sasha
18.02.2010, 10:05
Харашо. спасибо.

Sasha
22.02.2010, 11:51
Добрий день. Хотіла сказати Вам, що змін ніяких немає, ій набирається вода в живіт. Я зробила все як Ви сказали, не рухала рибку два дні, то вона так набрала води що вже не могла майже рухатися. Я на свій страх і ризик взяла її але не надавлювала, а тільки нахилила заднім проходом вниз, а під тиском води із заднього проходу почала струїтися вода. Після такої процедури рибка стає значно жвавішою і так стає на два дні поки знов не набирається вода. А! і я після першої процедури лікування директом підмінила воду і додала сера аквутан. А хворій рибці зробила з директу окрему ванночку на 30 хв (прочитала з інструкції до ліків), результат нульовий. Брюхо набухле аж судини повилазили наверх. Хотіла запитати чи продовжувати лікування директом чи все ж таки в неї якась фізіологічна аномалія:confused:

тернеция
22.02.2010, 12:31
Отказали почки, и лечение на такой стадии уже не поможет. :(

Sasha
22.02.2010, 13:15
Як бути чекати поки вона помре:'(

тернеция
22.02.2010, 14:32
Слейте в унитаз, рыба отмучается и Вам не переживать, глядя на нее. :(

Sasha
22.02.2010, 15:03
НІ ЗА ЩО:eek: Вона не мучиться. Вона коли я з не водичку виливаю дуже тихенько сидить в мене на руці. Ця процедура займає 30-60 секунд і потім рибка себе дуже добре почуває. Їсть нормально, дуже жваво себе веде, окраска в неї яскрава, на шкірі і на хвостику нічого немає, просто 1 раз в два дні треба зробити їй так званий в людей в яких відмовили нирки "діаліз". Рибка виглядає повноцінна тільки з брюшком розбухлим:'(

тернеция
22.02.2010, 17:35
Тогда пусть сидит в растворе лекарства. Может, действительно ей судьба выжить!

Sasha
23.02.2010, 10:36
Я буду боротися до кінця! Я зробила фото рибки після діалізу, її звати "Эмира".

ryuras
23.02.2010, 10:58
Sasha, деколи гуманніше змиритися і усипити тваринку/рибку, ніж підтримувати її муки. Але це все відносно, кожний сам вирішує для себе.

Sasha
23.02.2010, 11:07
Я погоджуюся, але коли я бачу дійсно, що істотка мучиться в передсмертних судорогах, а коли вона тішиться життю весела, їсть нормально, поводить себе адекватно, зовнішній вигляд теж нолмальний, тоді рука не піднімиться щось їй зробити тільки тому, що знаєш що в неї щось негаразд. Але підкажіть як ви усипляєте рибок, щоб не спускати їх в унітаз:'(

ryuras
23.02.2010, 12:18
Риби створіння холоднокровні, їхня життідіяльність залежить від температури води. Я опускаю акваріумну рибку в дуже холодну воду, що призводить до її швидкої та легкої (на мій погляд) смерті, далі в унітаз.
В принципі я не дуже задумувався над питанням ефтаназії для рибок.

Sasha
23.02.2010, 13:05
Я буду боротися до кінця! Я знаю що у холодній воді рибу спазмує і на мій погляд це не є легка смерть, я думала, що є якась речовина, що раптово зупиняє життєдіяльність істотки:confused:

ryuras
23.02.2010, 13:09
можна ефіром попробувати її умертвити, але його придбати проблематично.

RVV
23.02.2010, 13:24
Ос тут почитати можна http://www.kvarum.kiev.ua/diseases/evtanaziya.php

Sasha
23.02.2010, 13:24
"Попробувати" мені трохи не підходить. А взагалі я надіюсь що все ще буде добре:)

ryuras
23.02.2010, 13:29
В мене знайомий "ботанік" так жучків та комах усипляв, перед тим як їх в колекцію свою добавляти. Казав що однієї каплі ефіру їм хватало, через пару секунд комаха помирала.
Капав їм ефір на голову.

ryuras
23.02.2010, 15:38
Згідно лінку, що дав RVV, на статтю, ефтаназію рибок холодною або горячою водою проводити категорично не рекомендують, так само не рекомендують викидати мертвих рибок в унітаз.

Sasha
27.02.2010, 08:37
Мені вдалося долучити фотографії хворої рибки. Я продовжую боротися, правда не наю що з того вийде

Sasha
13.04.2010, 13:51
Ми продовжуємо жити, тіль час від часу звільняємося від води в животику, а так у нас все гаразд. Тільки щось не щастить мені з фото спробую ще раз розмістити до і після процедури:).

Sasha
05.05.2010, 08:37
Хочу якщо ви не проти закрити цю тему, бо ми вже практично здорові, вже 5 днів животик не набрякає, лише сьогодні ранку трошки. Тому хочу всім ще раз подякувати хто відгукнувся. в разі чого буду писати ще*ONE*