Показати повну версію : В мене щось з вуалехвостом, сильно роздувся живіт
В мене щось з вуалехвостом, сильно роздувся живіт, що аж полопали судини. При натисканні на животик з заднього проходу виходить вода, коли опускаю у воду, у живіт знову набирається вода. У поведінці змін немає, зовнішній вигляд непоганий (крім страшенно розбухлого живота), бере корм дуже добре:eek:
Було б непогано подивитися як він виглядає на фото!
тернеция
15.02.2010, 22:33
Sasha, Не кормите 3-4 дня совсем. Может быть воспаление кишечника - они страшные обжоры, и от этого частенько такое у них случается.
Кормите специализированным кормом для золотых - там высокое содержание растительности, что очень важно, т.к. при перекорме животными кормами кишечник может и лопнуть от образующихся газов.
Було б непогано подивитися як він виглядає на фото!
Дуже дякую Микола за турботу, я завтра постараюсь помістит фотографію, але на ній не видно весь ужас, це видно як добре придивитися. Мені вчора вдалося витиснути всю воду з животика, але при попаданні рибки у воду він знову набряк, буквально на очах. Хоча вже сховалися судинки а животі, на вечір напевно знову буде те саме. Таке враження, що в неї в зябрах або в іншій частині тіла є дірка через яку заходить вода :'(
Sasha, Не кормите 3-4 дня совсем. Может быть воспаление кишечника - они страшные обжоры, и от этого частенько такое у них случается.
Кормите специализированным кормом для золотых - там высокое содержание растительности, что очень важно, т.к. при перекорме животными кормами кишечник может и лопнуть от образующихся газов.
Большое спасибо за беспокойство, но я не кормила два дня рибку и ничего не изменилось, стало ещо хуже. Кормлю я своих только специальным кормом для золоты рыбок. вчера я выдавила всю воду из брюшка, рыбка очень тихо сидела почни две минуты я выдавливала воду, ето страшно, и когда я отпустила её в аквариум казалось што у рыбки ззади прицепили пустой мешочек с луской. через 10 мин. в брюшко снова набралась вода. мне кажетса что у рыбки гдето дырка или в зябрах или кишечнике через которую набираетса вода. это наверно безнадёжно:'(
тернеция
16.02.2010, 17:32
Sasha, Не давите рыбу! И так кишечник переполнен жидкостью, при нажатии он порвется и рыба погибнет. У нее отказали почки, потому и идет накопление жидкости в брюшной полости.
СЕРА бактопур директ 1 табл на 50 л, после 50% подмены. Повторить через сутки.
Большое Вам спасибо! Я севодня после работы Зделаю всё что Вы сказали. Больше не буду трогать рыбку, проста мне очень её жаль, она так боретса за жизнь, такая весёлая когбудто ничего и нет. Мне кажетса что её живот больше мешает мне:)
Я зделала всё как вы велели, За ноч ничего не изменилось. В инструкции до лекарства сказано что через три дня нада менять воду на 50 %. Следующий раз я наверно буду делать индивидуально только для етой больной рыбки. Я ещё заметила что какает она очень тененькой ниточкой. Но всьоровно большое Вам спасибо за беспокойство
тернеция
18.02.2010, 09:41
Sasha, Кишечник сильно поврежден, поэтому сразу надо снять воспаление. Лечите директом, отписывайтесь по самочусвию рыбки.
Добрий день. Хотіла сказати Вам, що змін ніяких немає, ій набирається вода в живіт. Я зробила все як Ви сказали, не рухала рибку два дні, то вона так набрала води що вже не могла майже рухатися. Я на свій страх і ризик взяла її але не надавлювала, а тільки нахилила заднім проходом вниз, а під тиском води із заднього проходу почала струїтися вода. Після такої процедури рибка стає значно жвавішою і так стає на два дні поки знов не набирається вода. А! і я після першої процедури лікування директом підмінила воду і додала сера аквутан. А хворій рибці зробила з директу окрему ванночку на 30 хв (прочитала з інструкції до ліків), результат нульовий. Брюхо набухле аж судини повилазили наверх. Хотіла запитати чи продовжувати лікування директом чи все ж таки в неї якась фізіологічна аномалія:confused:
тернеция
22.02.2010, 12:31
Отказали почки, и лечение на такой стадии уже не поможет. :(
Як бути чекати поки вона помре:'(
тернеция
22.02.2010, 14:32
Слейте в унитаз, рыба отмучается и Вам не переживать, глядя на нее. :(
НІ ЗА ЩО:eek: Вона не мучиться. Вона коли я з не водичку виливаю дуже тихенько сидить в мене на руці. Ця процедура займає 30-60 секунд і потім рибка себе дуже добре почуває. Їсть нормально, дуже жваво себе веде, окраска в неї яскрава, на шкірі і на хвостику нічого немає, просто 1 раз в два дні треба зробити їй так званий в людей в яких відмовили нирки "діаліз". Рибка виглядає повноцінна тільки з брюшком розбухлим:'(
тернеция
22.02.2010, 17:35
Тогда пусть сидит в растворе лекарства. Может, действительно ей судьба выжить!
Я буду боротися до кінця! Я зробила фото рибки після діалізу, її звати "Эмира".
Sasha, деколи гуманніше змиритися і усипити тваринку/рибку, ніж підтримувати її муки. Але це все відносно, кожний сам вирішує для себе.
Я погоджуюся, але коли я бачу дійсно, що істотка мучиться в передсмертних судорогах, а коли вона тішиться життю весела, їсть нормально, поводить себе адекватно, зовнішній вигляд теж нолмальний, тоді рука не піднімиться щось їй зробити тільки тому, що знаєш що в неї щось негаразд. Але підкажіть як ви усипляєте рибок, щоб не спускати їх в унітаз:'(
Риби створіння холоднокровні, їхня життідіяльність залежить від температури води. Я опускаю акваріумну рибку в дуже холодну воду, що призводить до її швидкої та легкої (на мій погляд) смерті, далі в унітаз.
В принципі я не дуже задумувався над питанням ефтаназії для рибок.
Я буду боротися до кінця! Я знаю що у холодній воді рибу спазмує і на мій погляд це не є легка смерть, я думала, що є якась речовина, що раптово зупиняє життєдіяльність істотки:confused:
можна ефіром попробувати її умертвити, але його придбати проблематично.
Ос тут почитати можна http://www.kvarum.kiev.ua/diseases/evtanaziya.php
"Попробувати" мені трохи не підходить. А взагалі я надіюсь що все ще буде добре:)
В мене знайомий "ботанік" так жучків та комах усипляв, перед тим як їх в колекцію свою добавляти. Казав що однієї каплі ефіру їм хватало, через пару секунд комаха помирала.
Капав їм ефір на голову.
Згідно лінку, що дав RVV, на статтю, ефтаназію рибок холодною або горячою водою проводити категорично не рекомендують, так само не рекомендують викидати мертвих рибок в унітаз.
Мені вдалося долучити фотографії хворої рибки. Я продовжую боротися, правда не наю що з того вийде
Ми продовжуємо жити, тіль час від часу звільняємося від води в животику, а так у нас все гаразд. Тільки щось не щастить мені з фото спробую ще раз розмістити до і після процедури:).
Хочу якщо ви не проти закрити цю тему, бо ми вже практично здорові, вже 5 днів животик не набрякає, лише сьогодні ранку трошки. Тому хочу всім ще раз подякувати хто відгукнувся. в разі чого буду писати ще*ONE*
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009