Показати повну версію : Денитрификаторы и нитратные фильтры в травнике.
у мене постійна проблема з нітратами,чи можна ставити денітріфікатор у травник?
Не тільки можна, але і потрібно.
Є різні різновиди денітрифікаторів. Від звичайного проточного фільтра до таких продвинутих.
А для чого потрібен у травнику денітрифікатор?
начитався япро них достатньо,як для мене річ потрібна,тому що міняти воду в аквасі 3 рази в тиждень мені накладно.нітрати відновлюються через день до 80-90%.хоча воду беру з осмосу.підкажіть,який вибрати денітріфікатор для акваса 250л.(травник)те що буду купляти на сірчаних шаріках це однозначно,а ось модель яку? не можу оприділитись.ще краще,якщо хтось може зробити саморобний,бо ціни кусючі.
Вам простіше зробити, щось на зразок ось цього: Биофильтр (http://www.aquafanat.com.ua/forum/index.php?showtopic=4111)його робить наш форумчанин docasus, на базі цього фільтра (http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=1576&highlight=%CC%EE%E9+%EF%F0%EE%F2%EE%F7%ED%FB%E9+%E 2%ED%E5%F8%ED%E8%E9+%F4%E8%EB%FC%F2%F0).
про біофільтр не буду спорити,але який ефект буде з нітратами.чи ви уже це спрактикували?хотілося б побільше інфи.
Так все ж таки для чого потрібен денітрифікатор у травнику? Особливо моделей описаних у статті?
начитався япро них достатньо,як для мене річ потрібна,тому що міняти воду в аквасі 3 рази в тиждень мені накладно.нітрати відновлюються через день до 80-90%.хоча воду беру з осмосу.підкажіть,який вибрати денітріфікатор для акваса 250л.(травник)те що буду купляти на сірчаних шаріках це однозначно,а ось модель яку? не можу оприділитись.ще краще,якщо хтось може зробити саморобний,бо ціни кусючі.
Як ви визначаєте нітрати в аквасі? Бо я вливаю ті нітрати в травник, щоб росли рослини і в концентрації 68 мг/л на тиждень, при максимально допустимій 30 мг/л, рослини все зїдають.
3 рази в тиждень? (В мене раз в тиждень 50% підміна.)
я ж писав ,що не можу побороти нітрати,просто руки вже опускаються,а може ви щось порадите,як знизити нітрати.
я ж писав ,що не можу побороти нітрати,просто руки вже опускаються,а може ви щось порадите,як знизити нітрати.
Ви їх міряєте? Чим? Може якісь признаки? Мені цікаво.
нітрати визначаю тестами,спочатку тетра,а зараз сера,тести це одне,але рослини реагують і це замітно з експериментами вимерло приблизно 90% рослин.такщо зупинився я на денітріфікаторі.
І яку концентрацію вони показують, скільки в вас риби, якої величини? А вхідна вода з нітратами, яка концентрація? Скільки трави.
ви не уважно читаєте,сторіночка назад.уже все повимирало, повірте мені все було казково і риби, і рослини,що 2-3 тижня відрами косив.а потім більше як пів року не можу дати ради-нітрати пруть,ніби їх хтось в ночі підсипає.
ви не уважно читаєте,сторіночка назад.уже все повимирало, повірте мені все було казково і риби, і рослини,що 2-3 тижня відрами косив.а потім більше як пів року не можу дати ради-нітрати пруть,ніби їх хтось в ночі підсипає.
Шановний aleks, я читаю уважно, і нічого конкретного від вас не почув, ви не дали жодної цифри, ваш опис ні про що не говорить, жодної конкретики. Гляньте будь ласка на київському форумі тему 911 і подивіться які дані потрібно давати.:
"В наше время, я думаю, у каждого есть цифровая техника, и обладателю проблемы не составит труда выложить фото для изучения.
А далее необходимо указать информацию, которая позволит дать максимально четкие рекомендации по устранению проблемы:
1. Аквариум (размеры ДхШхВ) Дата запуска
2. Грунт (толщина слоя)
3. Освещение (Тип ламп, Мощность Вт, Количество, Спектр, своевременность замены, длина светового дня)
4. Оборудование (Тип фильтра, Производительность л/ч)
5. Температурный режим, поддерживаемый в аквариуме
6. Удобрение (Производитель, периодичность внесения)
7. Наличие/отсутствие СО2 установки
8. Перечень рыб (видовой и количественный состав)
9. Специфика ухода (Периодичность и объем подмены воды, прочие действия.)
10. Водоподготовка подменной воды (водопроводная, отстоянная, очищенная, обработанная средствами).Желательны параметры - рН,GH, КН
Не сочтите за попытку нагрузить, но без этих данных сложно дать правильные рекомендации.
В этой теме предлагаю размещать все проблемные ситуации по вышеприведенной схеме. Думаю, такой подход, облегчит труд специалистам и даст желаемый результат людям, нуждающимся в помощи."
Botanic
в принцпі така тема потрібна,але мене цікавить денітріфікатор,і все що стосується цього фільтра.я думаю це цікавіше.
aleks вкажіть, які риби у Вас мешкають і скільки, режим годування, які рослини ще залишились і скільки, який режим годування риб і чим годуєте. Яке освітлення, і який режим, об"єм банки, лиш після цього можна Вам дати якісь толкові поради. Денітріфікатор у травнику не потрібний зовсім, це Вам скажуть усі толкові акваріумісти, які займаються цією справою, хіба у Вас там 2кг риби плаває:D.
в принцпі така тема потрібна,але мене цікавить денітріфікатор,і все що стосується цього фільтра.я думаю це цікавіше.
Ви нічого не зрозуміли, це не тема , а спроба вам допомогти, і судячи з ваших відповідей ви зовсім не орієнтуєтеся. Відповідно не можу давати порад, оскільки це несе за собою певну відповідальність.
про біофільтр не буду спорити,але який ефект буде з нітратами.чи ви уже це спрактикували?хотілося б побільше інфи.
Я про свій біофильтр написав в 6 пості - http://www.aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?t=1576. Цей біофільт працює до сих пір. І що на його базі мій друг-акваріуміст робить інший фільтр. - http://www.aquafanat.com.ua/forum/index.php?showtopic=4111. Біофільтри справляються з нітратами не гірше, а навідь ліпше від морських детітріфікаторів. Для ього морські акваріумісти роблять руфюжени з білим мангром.
Не тільки можна, але і потрібно.
Є різні різновиди денітрифікаторів. Від звичайного проточного фільтра до таких продвинутих.
Так все ж таки хотілось би почути - Для чого у травнику потрібен денітрифікатор?
Хто не згідний із тим що денитрифікатор у травнику не потрібний абсолютно може подивитись тут (http://aquaforum.lviv.ua/forum/showthread.php?p=30768#post30768).
Людина дала дуже чітку пораду користувачу - чи можна ставити денітріфікатор у травник? - Не тільки можна, але і потрібно. Ось мені й хочеться почути обгрунтування цієї поради. Навіть дуже цікаво, як користувачу, отримати пораду професіонала. Можливо я сможу щось покращити у своєму господарстві. Завжди приємно отримати професіональну пораду.
Doc-tor, з мого погляду, Ви тут дали маху:) Призначення біофільтру не зниження нітратів, а перетворення ядовитих для риб нітрИтів (NO2) в неядовиті (при допустимих концентраціях) нітрАти (NO3). Я думав що такі елементарні речі відомі досвідченим користувачам.
Не хочу докоряти пану alex-у, але в народі про таких кажуть "впертий як слонь". Ви б прислухалися до питаннь досвідченого Ye_Lviv, і вже б отримали відповідь. Ви впевнені що ті кольорові тести-пробірки добре показують? В мене був випадок з тестами Tetra (я вважаю що вони найкращі), при яких тест вперто показував нульовий рівень нітратів при тому, що я спеціально додавав нітрати. Провів тестування раз сім, промивав пробірки, міняв пробірки з пластикової на скляну, тестував різну воду а результат один - ноль нітратів! Хотів повернути цей конкретний набір тестів назад в магазин, по причині бракованого товару. І знаєте що цікаво? Коли віддав Марьяну, то у нього тести працювали чітко. Не став повертати в магазин приніс назад до дому, поміряв знову і о чудо - почали працювати!
Якщо Ви все-таки хочете одержати відповідь звідки у Вашому акваріумі такі великі концентрації нітратів, то мусите знайти час і відповісти на пост 14. Якщо ж вперто будете шукати і таки придбаєте якийсь нітратний фільтр, то будете боротися з наслідками а не з причиною.
Noe, так можливо я и дав маху, не подививщись на те, що мова іде про травник, а не про звичайний акваріум в якому є риби. За що вибачаюсь перед aleks.
На подальщі закиди з бокуV.PooH та RVV, відповідів з мого боку не буде.
Охват Марьян
22.02.2010, 19:53
Скажу свою думку. Денитрификаторы и нитратные редуктори можуть використовуватись в будь-яких акваріумах. Правильно створений і функціонуючий денітрифікатор буде завжди підтримувати кількість нітратів на певному рівні. Якщо азотні сполуки починають збільшуватись, то відповідно збільшується кількість бактерій, які їх розщеплюють до меншшкідливих сполук. В діючому денітраторі на виході нітрати = 0 , а кількість загальної води, що проходить через нього 1/10 в день, тому кількість нітратів в акваріумі ніколи не впадуть до нуля.
Щодо Алекса (Олега), то проблема в нього в тому, що вода, яка в нього в криниці, містить багато органіки і після заміни води, ця органіка (60-80мг/л) загниває утворюючи азотні сполуки більш шкідливого типу (нітрити,аміак). На акваріум 240л. стоїть світильник 8х39вт Т5, добрива і фільтр якісні.
проблема вирішилась,я міняв 40л.води раз в тиждень,вода з осмосу,криниця своя.тепер я міняю 30л. води осмос+10л.вода з крана (міська,хлорована)все поперло.ось така загадка.мені просто порадили взяти зовсім іншу воду.незнаю,що вони тамм додають у воду на очисних,але для мого акваса це добре.
Скажу свою думку. Денитрификаторы и нитратные редуктори можуть використовуватись в будь-яких акваріумах...
Безперечно так, але денітрифікуючий фільтр це вже вищий пілотаж, маю на увазі, що це вимагає складного технічного автоматизованого контролю, а саме контролю за від'ємним редокс потенціалом, плюс підживка для анаеробних бактерій і при цьому лишається ризик утворення сірководню.
Є звичайно нові аеробні бактерії "Baсteria Right Now" для прісноводних акваріумів, але чомусь вони не мають широкої популярності серед акваріумістів (напевно є ряд поважних причин для цього), на російських форумах їх часто критикують, хоча є відгуки і позитивні. Бактерії "Right Now" вимагають інтенсивної аерації для задовільної роботи.
Тому був ряд питань, типу а для чого і чому, бо це було питання вкладення немалих коштів без належного обґрутовування. І добре, що все обійшлося малою кров'ю - правильна підготовка води, де кінчаються майже всі проблеми.
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009