КПК

Показати повну версію : Мій перший CO2 прошу допомоги.

thomas85
25.02.2010, 13:27
До всього нового відношусь з великою обережністю. Тиждень тому запустив бражку, але зробив дуже слабенькою, бо страшнувато стало одразу. Використав 2 столових ложки цукру, чверть чайної ложки дріжджів (сухих) і пів літри води. Пустив це все покищо через пісочний розпилювач (на диво бульбашки дуже дрібні) без клапана, оскільки бражка вище акваріума. Акваріум на 40л (середньозасаджений) з рослин переважно швидкоростучі, з риби 8 пецилій і декілька неокардинок. Світло 15 ват ЛБ 3500 К і економки одна 11 ват друга 9 ват всі по 2700 К свічу 12 год. Добрив покищо не даю бо закінчились.
Питання:
1 Скільки повинно бути бульок в хвилину (через лічильник) на такий обєм і такі умови.
2 Чим грозить те що не даю добрив (просто мав проблеми з водоростями коли лив добрива, а тепер думаю чи пробувати інакші чи взяти цей грунт заряджений від тетри)

ryuras
25.02.2010, 14:00
Як на мене, то к-сть бульок в хв це дуже відносна величина. Бо в когось може булькати через голку від шпріца, а в когось через шланг. А в мене взагалі через розпилювач булькало, для зменшення шуму. Зараз я взагалі відмовився від лічильника бульок, бо ля бражки він не актуальний. Інтенсивність бродіння постійно подає. Дуже важко нормально виставити подачу СО2. Лічильник більше для того, щоб спостерігати за інтенсивністю бродіння. Якби в усіх були одинакові лічильники бульбашок, тоді можна про щось говорити.
Спочатку рослини все мають витягнути із води, тобто у твоїй акваріумній воді є певний вміст різних елементів. Після початку давання СО2 рослини почнуть інтенсивніше проводити фотосинтез відповідно почнуть більше споживати. Вміст нітратів у воді має зменшитися. Відповідно це почне пригнічувати водорослі. А рослини навпаки підуть у ріст. Далі коли вміст поживних речовин зменшиться і рослини почнуть голодати, тоді треба починати давати добрива.
На скільки я зрозумів, ти СО2 підключив щоб пороти свою вєтнамку? Вона в тебе просто шикарна *THUMBS UP*, я серйозно. Якщо і захочеш, то таку вєтнамку виростити треба добре помучатися.

thomas85
25.02.2010, 14:16
На скільки я зрозумів, ти СО2 підключив щоб пороти свою вєтнамку?
Ні це просто експеремент. СО2 швидше прискорить ріст водоростей ніж заглушить. Вже місяць як пересилив більшість риб перставав давати добрива і регулярно підмінюю воду мав би фотік показав би на альтернатері чіткий перехід знизу листки повністю порошші ветнамкою а зверху з 12 листків чистеньких без жодної ворсинки тою зарази.Вона в тебе просто шикарна , я серйозно. Якщо і захочеш, то таку вєтнамку виростити треба добре помучатися.
Смійся смійся ну нічьо я ше всім покажу))))

Noe
25.02.2010, 15:34
Вам потрібно рахувати не бульбашки, а знати скільки СО2 розчиняється у акваріумі. На розчинність СО2 сильно впливає температура. Крім того, у мякій воді потрібно відслідковувати кислотність, бо дуже легко загнати рН нижче 6. Здається у Франківську вода якраз мягенька, що дуже добре для травника. У жорсткій воді, типу львівської, СО2 можна булькати не боячись за рН.
Про насиченість СО2 дехто орієнтується по криветках, по деяких видах риб, наприклад, мої гупіки дуже реагують і спливають до поверхні води, хоча харацинка і разбори ведуть себе абсолютно спокійно. Також зараз продають скляні індикатори насиченності СО2, або, якщо у Вас є рН-метр то можна і по ньому, але ясна річ, це не пряме вимірювання концентрації СО2.

ryuras
25.02.2010, 15:34
thomas85, а я і не сміюся, реально класна вєтнамка в тебе була. На скільки я памятаю, всі хто бачив, то всім сподобалася.
Десь читав на форумах, що водослям СО2 не потрібно. Тому вони і не попруть, ще більше. Хоча я не спец в даному напрямку, можу помилятися.

pyellow
20.04.2010, 20:52
...а знати скільки СО2 розчиняється у акваріумі...
Случайно попал на таблицу,немного раскрывающую интересующую тему- "надо или не надо,много или не много" Со2 .Думаю сгодится для начинающего эксперементатора на первом этапе :-X. Обладая не дюжими математическими способностями,можно провести расчет :cool:
http://lis.aqa.ru/e_co2-tabelle.htm