Показати повну версію : оптимальные размеры и конструкция нерестовика ?
Ребята! Кто подскажет оптимальные размеры и конструкцию нерестовика, для живородков?
тернеция
28.02.2010, 18:49
Дискус, Гуппи мечут малька в самой простой "конструкции" - 3л банке. Там же малек может жить первую неделю.
А ще гуппі мечуть малька просто в загальному акваріумі))))причому успішно , і якщо немає хижаків ще й успішно в тому ж самому акваріумі й виростають....
Так, я теж відсаджував самок гуппі, на нерест, в 3л банку, але непотрібно забувати, що самка може і посмакувати мальками, тому на дно, даю яванський мох, а зверху кидаю річію, так безпечно.
тернеция
01.03.2010, 00:11
Можно намного проще. Замотать банку махровым полотенцем, чтобы темно было. Открывать раз в день для кормежки. В темноте все мальки целы. Как отметала - убираю мамку и кормлю деток.
перший варіант ,що я використовую.Пвх полоска 7-10см зігнута в коробку з допомогою фена, знизу сітка, можно використовувати малярну, збоку зацеп для шкла.
А я собі вже готовий купив нерестовник. Літом дав за нього 12 грн. Пластиковий каркас обтягнутий сіткою з присосками. Чіпляю його на період родів в загальну акву. Після родів мальків відсаджую, самку назад в загальну акву.
Дуже легко і швидко монтується і демонтується. Якість відповідає ціні, навіть краща. Одним словом класна штука.
Щось подібне на мій відсадник продається тут: http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=39_226&products_id=2659
А я собі вже готовий купив нерестовник. Літом дав за нього 12 грн. Пластиковий каркас обтягнутий сіткою з присосками. Чіпляю його на період родів в загальну акву. Після родів мальків відсаджую, самку назад в загальну акву
Я маю такіх три, але роженіца та малькі разом, да і хлібкий він, треба бути дуже обережним.В цьому мальки проваліваються і стають недоступними самці.Вона під час передиху їх добре зменьшує.
Якщо кинути роголисника чи елодеї чи ще якоїсь ростючки в корзину, щоб мальок мав де ховатися, а мамаші ще підкинути мотиля для перекусу під час перерви, то вона багато малька не поїсть, хіба що самих слабих і неактивних.
По великому рахунку чим більший нерестовник тим краще. Не малу роль відіграє к-сть різноманітних хованок для мальків. Тай самка себе буде почувати спокійніше в десь в зарослях, щоб її ніхто не турбував. Тай мальок в більшому акваріумі швидше виросте ніж у маленькій баночці.
vBulletin версії 3.8.4, © 2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2009